Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evrimooloji tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'de bol şans diliyorum.


  • @numiayin eğitim belgelerinin yanı sıra çalışma belgesi de alırsanız daha iyi olacaktır.


  • @gucarslan Çok teşekkürler Uğur bey 🙏🏻🧡


  • Selamlar arkadaşlar. Case number : 152XX hala mülakat beklemekteyim. sizce Eylül ayına kadar mülakat çağrısı alabilir miyim ? tecrübeli arkadaşların deneyimlerinden faydalanmak isterim. şimdiden çok teşekkürler.


  • @evrimooloji Mülakat süreci zor geçsede sonucu güze, tebrik ederim, Amerika'daki mücadelenizde başarılar.


  • @evrimooloji vizeniz hayırlı olsun. deneyimi okurken yarısında şok olup üzüldüm. ama Yeşilkartform'un bizlere kattığı bilgiler sonucunda kendine güven ısrar sonucu hakkınızı aldığınızı görünce çok sevindim. yeni hayatınızda başarı ve mutluluk dilerim.


  • Bugün Umman’da sağlık muayenesi oldum çok rahat ve pozitif geçti


  • @mstfak Yapılan aşıların hangileri olduğu size söylendi mi?


  • @evrimooloji Tebrikler. Biraz sitresli ama sonu iyi biten bir mülakat olmuş. 👏🇺🇸


  • @Yunus35 vizeniz hayırlı olsun. yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @bozyuruk teşekkür ederim sağ olun


  • @kaank4 merhaba, DV2024 talihlisiyim. 2 çocuğum ve eşimle birlikte mülakat tarihini bekliyoruz. Ekimden sonra süreç başlayacak. Dosya taşıma için ne kadar beklemeli? İngilizcem intermediete seviyesinde. Viyana'da İngilizce seviyem yetermi tereddütlüyüm. Sorun yaşarmıyım?


  • @Mr-Dexter Çok teşekkür ederim. Kesinlikle forumdan çok şey öğrendik. Tüm sürecin en büyük destekçisi bu forum oldu benim için 🙏🏻🧡


  • @segulay76 öncelikle imzanızı forum kurallarına uygun olarak güncellemelisiniz, süreciniz başlamadan değerlendirme yapmak zor.


  • @tolga-a teşekkürler


  • Merhaba arkadaşlar, dün Budapeşte' deki sağlık muayenemizi tamamlayarak geri döndük. 10 ve 4 yaşındaki iki çocuğum, eşim ve benim için FirstMed adlı klinikten ayrı ayrı randevularımızı oluşturdular. Öğlen saat 13.00 de başlayıp akşam 18.00 de biten iki çocukla beklemesi zor olan bir gün geçirdik. İlk girişte bizden 4 er adet id foto, pasaport, Amerika'daki adresi ve interview letter alarak kaydımızı yaptılar. Hemşireler ve doktorlar çok ilgiliydi aslında ama klinik oldukça boş olmasına rağmen baya bir süre beklemek zorunda kaldık.
    Hemşire kontrolünde kilo, boy ölçümü, gözlük kullandığım için ayrıntılı olmayan bir göz muayenesi yapıldı.Ardından eşim ve benim için sırayla akciğer röntgeni çekildi ve parmaktan kan aldılar.
    Doktorla olan muayeneye ilk ben girdim. Doktorun ilk istediği şey aşı durumunu gösteren evraktı. İngilizceye çevrilmiş aşı listemizi, kendimiz hazırlayıp aile hekimine imzalatmıştık. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Diğer bir evrak da devlet Hastanesi'nde yaptırdığımız antikor testi listesiydi. Eksik olan hepatit b ve tdap aşılarımızı İzmir'de tamamlamıştık. Dolayısıyla eksik aşımız yoktu. Bir tek eşimin kızamık sonucu negatifti. Ama enteresan olarak bununla ilgili hiçbirşey söylenmedi. Ben orda yaparlar ya da yaptırabileceğimiz bir yere yönlendirirler diye düşünüyordum. Ama olmadı, ardından hızlı bir şekilde sorulara geçilince sormayı unuttuk.
    Hastalık geçmişimizle ilgili sorular, alkol ve sigara kullanım durumu, psikolojik tedavi görüp görmediğimiz ve ilaç kullanıp kullanmadığımız sorularını sorarak formu doldurdu.
    Sıra çocuklarımıza gelmişti ve benim için günlerdir sıkıntı olan konuyla yüzyüze gelme zamanıydı. 10 yaşındaki kızım için ebeveynleri olarak covid aşısı yaptırmak istemiyorduk. Bunun için kızımızın dosyasını Ankara'ya taşımayı bile düşündük. Ancak Uğur bey, zaten 2 Ağustos'ta olacak mülakatımızdan sonra onun dosyasına randevu verilmesinin zor olduğunu belirtti. Artık yapacak birşey yok derken bir arkadaşımızın tavsiyesi ile denemek adında covid antikor testi yaptırdık. İki sene önce ailecek covid geçirdik, ama antikorun bu kadar uzun süre kalamayacağını da biliyorduk. Yine de denedik ve süprizzz. Kızımın antikor seviyesi çok yüksek çıktı. Burdaki çocuk doktorumuzun dediğine göre son üç ay içinde covid geçirmiş olduğuydu. Kendisinden bu durumdayken aşının gerekli olmadığına dair bir rapor ve test sonucu alarak bir ümit bekledik. Ama bunun bizi aslında daha sıkıntıya sokacağını bilemezdik. Sağlık muayenesine gitmeden mail aracılığıyla doktora sormalarını istedik. Ama cevap olumsuzdu. Bağışıklığı olsa da aşı olması gerektiğini yazdılar.
    Göz göre göre çocuğumuzun antikor seviyesi yüksekken daha da yükleme yapacaklardı.
    Aşıyı yaptırmadık, bize söylenen 3 ay içinde hızlı bir şekilde bu değerin düşecek olduğuydu. Çocukları olan arkadaşlar daha iyi anlarlar bizi sanırım:)
    Bu nedenle dün sağlık muayenesinde çocuklarımıza sıra geldiğinde stres içinde bekliyorduk. Nerdeyse 80 yaşında Canan Karatay 🙂 gibi tontiş bir doktor teyze geldi. Herşey güzel başladı. Çocuklarımızın aşı kartlarını da kendimiz listeyerek yine aile hekiminden imzalı şekilde almıştık. Doktorun ilk yorumu fazla fazla aşılarının tam olduğuydu. Yaklaşık yarım saat boyunca kızımızın aşılarını bir kağıda yazdı sonra bilgisayara girdi. Ve beklenen ama istenmeyen soru geldi. Covid aşısı olup olmadığını sordu. Yok deyince suratı nasıl olmaz moduna geçti. Biz de durumu anlattık, sonuçları önüne koyduk. Haklısınız değer çok yüksek, yaşı da küçük. Bence de olmamalı dedi. Konsolosluğa sormamız lazım diye ekledi. Bununla ilgili dönüşü ertesi gün yapacağını ve bize bilgi vereceğini belirtti. Kızımızın dosyasına laboratuvar sonucunu ekledi ve kendisinin Türkiye'de yaşadığını ve ülkede bu aşının olmadığını da ayrıca yazdı.
    Yine de çok ümitlenmeyin diyerek konuyu kapadı. Oğlumuz 4 yaşında olduğu için bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bir de ek olarak, kızımız aşı olmak zorunda kalırsa 3-6 hafta arayla 2 doz olarak belirtti. Buna ayrıca şaşırdık. Avrupa'da özellikle Viyana'da giren arkadaşlardan bildiğimiz bu yaş grubu için istenen aşı tek dozdu.
    Moraller biraz bozuk olarak muayeneyi tamamladık.
    Klinik bize, gelmeden önce test sonuçlarının 10-14 iş günü içinde çıkacağını belirttiği için 2 Ağustos mülakat tarihimize yakın olarak sağlık randevumuzu almadık. Oysa muayene bitiminde bizim sonuçlarımızın ertesi gün çıkacağı söylendi. Çocuklarımızınki ise doktor bizi odasında tam iki saat tutarak raporu tamamladı ve kapalı zarf şeklinde teslim etti.
    Şimdi klinikten haber bekliyoruz. Umarım aşı konusunu da konsolosluğun -ordaki memurun ruh haline göreymiş:) insiyatif kullanırlarsa sıkıntısız atlatabiliriz..


  • @ozlcy geçmiş olsun, umarım sorunsuz halledersiniz.


  • @ozlcy ayrıca çocuklar için covid aşısında endişeniz olmasın, normal aşıya göre oldukça azaltılmış dozda yapılıyor.


  • @sibrikoz geçmiş olsun.


  • @tolga-a aslında belki bağışıklığı görmeseydik süreç oraya gidiyordu. Kendi kendimizi aslında daha sıkıntıya soktuk. Bağışıklık varken bir de aşı yaptırmak hepten zor olacak. Anlayamadığımız bizim diğer aşılar için antikor testlerimiz kabul edilirken bu neden covid için edilmiyor. Doktor arkadaşlar eminim biliyordur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

57
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum