Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @zümrüt-Eryigit selamasıl talihli olarak ben 26 nisanda giriş yaptm eşimve kızım 10 haziranda giriş yaptılar ben eksik yazdım sory

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nura tebrik ederim, abd'de güzel bir hayat diliyorum.
    size de ayrıca tebrik ederim @Figen hanım ;)

• @nura tebrikler

• @nura gözünüz aydın, tebrikler.

• @nura tebrik ederim, abd'de güzel bir hayat diliyorum

• Merhabalar, bugün mülakatımız sonrası AOS sürecimiz olumlu olarak tamamlandı. Tüm işlemlerimizi @Figen hanımla birlikte yürüttük. Bize her konuda destek olduğu ve tüm sorularımızı detaylıca cevaplandırdığı için öncelikle kendisine ve sonrasında AOS konusunda sürecin başından beri bizleri cesaretlendiren @gucarslan beye teşekkür ederiz. Nisan ayında B1/B2 vizesiyle Miami'den giriş yaptıktan 1 hafta sonra işlemlerimize başladık. Bu süre zarfında banka hesabı açtık, sağlık raporlarımızı aldık. Kcc feeleri ve sonrasında dosyamızı gönderdik. Tarihleri imzaya ekliyorum, süreç açısından sizlere de fikir verebilir. 6 Haziran için biometrics randevusu tanımlandı. 2 hafta sonrasında da 11 temmuz için interview mektubu geldi. Mülakata @Figen hanım da bizimle birlikte (tercüman olarak) katıldı. Yemin ettikten sonra görevli isimlerimizi, doğum tarihlerimizi, anne/baba isimlerini sordu ve I-485 formunda cevaplandırdığımız soruları tekrar bize okuyarak cevap vermemizi istedi ve tebrik ederim kartınız basılıp adresinize gönderilecektir dedi. Açıkcası mülakat konusunda turist vizesiyle girişimiz sorun olur mu vs gibi endişelerimiz vardı herkes gibi ama bununla ilgili bir soru gelmedi, hazırladığımız evrakları/orjinalleri de tekrar görmek istemedi:) 1 saat içinde sistemde durumumuz 'New card is Being Produced' olarak değişti. Toplamda 3 aylık stresli bir süreci olumlu bir şekilde sonuçlandırdığımız için mutluyuz. Umarım bekleyen herkes için süreç aynı şekilde sonuçlanır.

• Merhaba,
    Work and travel ile Amerika'ya geldigi zaman aldigi SSN' i daha sonra ulkeye tekrar baska bir vize ile gelip kullanarak kacak calisan ve daha sonra bir sirket tarafindan sponsor olunup veya GC kazanip Adjustment of Status (AOS) yapabilen oldu mu aranizda? AOS yapmak icin randevuya girdiginizde SSN'ininizi kullanip kullanmadiginizi sordular mi? (Evlilik ile AOS yapma durumunda daha once SSN'inizi kacak olarak kullanmis olmanin hicbir onemi olmadiginin, evliligin yillardir kacak kalip overstay yapmis olmayi bile waive ettiginin farkindayim, ancak benim sorum tamamen H1B veya J1 veya E1/E2 veya EB kategorilerinden birine AOS yapabilmis, SSN'inin kacak kullandigi halde skintisiz bir sekilde AOS' u onaylanmis birileri var mi? )

• @Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

DV basvurusu yapan herkes , pek inanmasada kazanma ihtimaline karsi , kazanmadan once mumkunse basvurup bir B1/B2 vizesi alabiliyorsa alsa ve cebine koysa . Kazanip , sira numarasi nedeniyle sira gelmeyen ve gerekir ise AOS yapabilme kapisini acik tutabilmek amaci ile . Birde kazanmaya inancimiz pek az galiba kimse DV katilim belgesini download yada save etmiyor , hep bir ScreenShot ancak bulabiliyoruz is ciddiyete binince , Dosyaya koymamiz gerekince araki bulasin :) Just a friendly reminder @crazycells @gucarslan

bu dv katılım belgesi dediğiniz ne oluyordu Figen hanım?

• @Sini-sini en en basta Ekim ayinda katiliyoruz ya basvuruya ve bir numara aliyoruz cekilis numarasi , sonra o numara ile kontrol ediyoruz kazanip kazanmadigimizi . Iste o Numaranin ciktigi ekrani pdf olarak save edebiliyoruz , etmeliyiz . yada en kotu print almaliyiz .

• @snmrs Tebrikler tekrar . bende mulakat deneyimini tekrar yasadim heyecan oldu :) Yeni hayatinizda hersey gonlunuzce olsun .

• 2024 DV talihlisiyim ve AOS yapmayı planlıyorum. Elimde aktif bir Amerika vizesi maalesef yok. Çalıştığım şirket her sene Amerika'ya fuara katılıyor. Beni de katılımcı olarak gösterip gerekli evraklarla ve DS260'ı doldurduğumdan farklı bir pasaport numarası ile (2024 eylül'de bitiyor, zaten yenisini almayı planlıyordum) seyahat vizesine başvurursam sizce olumlu sonuçlanır mı? Yoksa DV2024 talihlisi olduğum için direkt red mi yerim?

Forumda bu konu hakkında yorumlara denk gelmiştim ancak şimdi arasam da detaylı bilgi bulamadım.

• @Figen çok teşekkür ederim tekrar desteğiniz bizim için çok değerli🙏🏻🤍

• ⭐⭐⭐

@snmrs Tebrikler, gozunuz aydin.

• @snmrs hayırlı olsun tebrikler 🙏

• @snmrs tebrikler vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar

• ⭐⭐⭐⭐

@asilolcu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

2024 DV talihlisiyim ve AOS yapmayı planlıyorum. Elimde aktif bir Amerika vizesi maalesef yok. Çalıştığım şirket her sene Amerika'ya fuara katılıyor. Beni de katılımcı olarak gösterip gerekli evraklarla ve DS260'ı doldurduğumdan farklı bir pasaport numarası ile (2024 eylül'de bitiyor, zaten yenisini almayı planlıyordum) seyahat vizesine başvurursam sizce olumlu sonuçlanır mı? Yoksa DV2024 talihlisi olduğum için direkt red mi yerim?

Forumda bu konu hakkında yorumlara denk gelmiştim ancak şimdi arasam da detaylı bilgi bulamadım.

Turist vizesine şimdiden başvurun. Fuara katılacak olmak iyi bir sebep olabilir. DS160'ı dikkatlice doldurun ve şansınızı mutlaka deneyin. Bol şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@snmrs, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, bugün mülakatımız sonrası AOS sürecimiz olumlu olarak tamamlandı. Tüm işlemlerimizi @Figen hanımla birlikte yürüttük. Bize her konuda destek olduğu ve tüm sorularımızı detaylıca cevaplandırdığı için öncelikle kendisine ve sonrasında AOS konusunda sürecin başından beri bizleri cesaretlendiren @gucarslan beye teşekkür ederiz. Nisan ayında B1/B2 vizesiyle Miami'den giriş yaptıktan 1 hafta sonra işlemlerimize başladık. Bu süre zarfında banka hesabı açtık, sağlık raporlarımızı aldık. Kcc feeleri ve sonrasında dosyamızı gönderdik. Tarihleri imzaya ekliyorum, süreç açısından sizlere de fikir verebilir. 6 Haziran için biometrics randevusu tanımlandı. 2 hafta sonrasında da 11 temmuz için interview mektubu geldi. Mülakata @Figen hanım da bizimle birlikte (tercüman olarak) katıldı. Yemin ettikten sonra görevli isimlerimizi, doğum tarihlerimizi, anne/baba isimlerini sordu ve I-485 formunda cevaplandırdığımız soruları tekrar bize okuyarak cevap vermemizi istedi ve tebrik ederim kartınız basılıp adresinize gönderilecektir dedi. Açıkcası mülakat konusunda turist vizesiyle girişimiz sorun olur mu vs gibi endişelerimiz vardı herkes gibi ama bununla ilgili bir soru gelmedi, hazırladığımız evrakları/orjinalleri de tekrar görmek istemedi:) 1 saat içinde sistemde durumumuz 'New card is Being Produced' olarak değişti. Toplamda 3 aylık stresli bir süreci olumlu bir şekilde sonuçlandırdığımız için mutluyuz. Umarım bekleyen herkes için süreç aynı şekilde sonuçlanır.

Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun👏

• @asilolcu denemekte fayda var . Fuara katilacaksiniz sebebi ile sizede aradan bir B1/B2 alsalar fena olmaz . cepte dursun

• ⭐⭐⭐

@Figen Sizi de tebrik ederim, AOS'a cikan her yol sizden geciyor, basarilarinizin devamini dilerim.

• tebrikler vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Green Card iade etme koşulları

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    81
    3 Oy
    81 İleti
    9k Bakış
    gucarslanG
    @Orco34 hangi ülkede yaşıyorsunuz?
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k