DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @ipman tebrik ederim. yeni hayatınızda başarılar.

  • Yasaklı

    @Rasheee vizeniz hayırlı olsun. yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.


  • @Rasheee tebrikler vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @Rasheee Yolunuz acik olsun, tebrikler. Bu senenin kahramani Avusturya: 🇦🇹 💚 🇺🇸


  • @baran-bozdogan herkese bağıran kadın girişte solda ki deskte kayıt açıp vezneye yönlendiriyor sadece sonrasındaki Türkçe konuşan Amerikalı asıl gerekli belgeleri alıyor mülakat öncesi hazırlık için.


  • @ipman tebrikler zor karmaşık süreç ama sonu mutlu ☺


  • @Rasheee hayırlı olsun vizeniz tebrikler ABD hayatında başarılar dileriz 🙏


  • Merhabalar,bu yazıyı yazmak için yaklaşık 1,5 yıldır bekliyorum 🙂

    8 Mayıs 2022 günü ofiste iş yaparken yenilenen browser'da green card açıklandı yazısı gördüm.Aaaa dedim ben de başvurmuştum bakıyım şuna derken yoğunluktan kaldı.O gün gece saat 11-12 gibi aklıma geldi bir bakıyım dedim ve o 1,5 yıldır bana hayatı zindan eden yazıyla karşılaştım "randomly selected" yazıyordu.İlk başta çok sevinmiştim o kadar sevindim ki caddebostan sahile koşmaya gittim enerjimi atabilmek için.Sonra eve geldim biraz araştımaya başladım.Ondan sonra forumla karşılaştım kazanan herkesin gidemediğini ancak DS-260 'ı erken doldurmanın çok önemli olduğunu öğrendim ertesi gün işten izin aldım ve sayfa yenileye yenileye -özellikle mozilla firefox ile denenmesi daha makbul olanı-bir şekilde DS260'ı doldurdum.Bu sırada telegram grubu kuruluyordu daha 10-15 kişi falandı.Sonrasında biraz daha araştırınca CN number'ın önemli olduğunu anladım benimki 121XX'idi.Geçtiğimiz senelere baktığımda her sene bu CN number'da olanlar gitmişti.Bir problem çıkmaz Ankara'dan alır gideriz diye yaklaşıyordum.Bu sırada telegram ve forumda Ankara'ya güvenmeyin-ki kesinlikle güvenmeyin- uyarıları dönüyordu.Derken Mart sonu Nisan başı gibi de mülakat dağıtılmayınca Viyana trenini de kaçırınca yeni haritalar açılmıştı.Bunlar Hong Kong ve Muscat idi. Hong Kong'a 23 Nisan'da yazmıştım.Kapasitemiz yok diye dönüş almıştım.Sonrasında Muscat için hemen vize aldım ve başvuru yaptım olumlu sonuçlanmıştı.Tam Muscat için evrakları toparlıyım zaten mülakat bugün yarın verirler derken aşı yaptırmaya gittiğim günün sabahı Hong Kong'dan bir mail geldi.Mailde Temmuz ayı için bir boşluk olduğu değerlendirmek isteyip istemeyeceğim soruluyordu.Ancak mail benim adıma değil başka biri adına düzenlenmişti.Hemen mail atıp önce ismi düzelttirip sonra da tekliflerini kabul ettiğimi yazdım.Sonrasında dosyam Hong Kong' a 26 Mayıs tarihinde taşınmıştı.Mülakat için gün bekliyordum artık sağlık evraklarını (antikor testi,aşı kartı)tamamlamıştım.12.06.2023'de gelen bir mail ile mülakatımız verildi.03.07.2023 için mülakat almıştım.Ertesi gün hemen Dr.Nicolson'u aradım ve 26.06.2023 için randevu aldım.

    Ardından uçak biletlerini aldım.Gidiş 24.06.2023 -dönüş (esnek) 07.07.2023 olarak aldım. Dr.Nicolson'da Tdap dışında x-ray ve genel muayene oldu.Toplamda urgent fee ile birlikte 2800 HKD civarında bir para ödedim ödemeyi kredi kartı ile yapabiliyorsunuz.Sonrasında 30.06.2023'de raporları aldım.03.07.2023 mülakat günü geldi çattı.Kapıda Hasan ve ailesi ile tanıştık.Sonrasında içeriye girdiğimizde evrakları isteyen bir beyefendi vardı ve eğitim,iş,adli sicil,nufus,fotoğraf,doğum belgesi gibi tüm evrakları istedi sonrasında eklemek istediğin bir evrak var mı dedi.Ben de hesap dökümlerini ve tapuyu eklettim.Hesap dökümü dışındaki tüm belgeler ya ingilizce olarak alınmış ya da tercüme ettirilmişti.Sonrasında mülakat başladı.Daha önce ABD 'de bulunmuştum.Nerede bulunduğumu sordu Yellowstone National Park şeklinde cevap verdim.Yellowstone üzerine 3-4 dk konuştuktan sonra tebrikler vizeni 05.07.2023-saat 3'te alabilirsin dedi.Başka hiçbir şey sormadı.Bugün de gidip pasaport ve sarı dosyamı teslim aldım.

    Bu süreçte bana yol gösteren bilgi paylaşan alternatif sunan herkese çok teşekkür ederim.

    Önemli bir not:Bu süreçte en önemli şey mülakat alana kadar her gün gitmeyecekmiş gibi yaşayıp, mülakat için sonuna kadar mücadele etmek. Zira bu şekilde ilerlemezseniz yatırım, özel hayat, iş kariyer planı gibi tüm dengeleri alt üst eden bir süreç haline gelebiliyor .Nereden mi biliyorum çünkü benimkini çok fazla alt üst etti. Şu an bu yazıyı green card çıktığında olmayan saçımdaki beyazlarla yazıyorum.

  • ⭐⭐

    @macis Çok tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun


  • @macis hayırlı olsun, tebrikler.


  • @macis tebrikler vizeniz hayırlı olsun abd hayatınızda başarılar


  • @macis Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Mücadelenizin karşılığını almanız çok sevindirici. Amerika sürecinizde kolaylıklar dilerim.


  • @Rasheee Tebrikler!


  • Selam🌸
    5 Temmuz saat 9:00’daki sağlık muayenemiz için dün 4th of July’da Belgrad’a geldik 🙂 Bu sabah 8:45’de Smiljaničeva,22 Belgrade adresinde bulunan General Medicine Clinic önündeydik. Avrupa ülkelerinin bir çoğunda olduğu gibi görevli bayan dakik bir şekilde tam 8:59’da kliniğe geldi ve bizimle birlikte açılışı yaptı ve hemen bizi içeri buyur etti☺
    Önce sadece pasaportlarımızı istedi. Ben ve kızım Sırp vatandaşı olduğumuz için bizi sona bıraktı, önce eşimin bilgilerini düzenledi. İkamet adresimizi, isim soyisim ve doğum tarihi bilgilerimizi 2-3 kez check ederek doldurdu. Sonra 4’er tane 5x5cm fotoğraf istedi. Case No, Ds-260 formu çıktısı yada Ais kaydı hiç bişey sormadı. Sadece aşılar için yaptığımız antikor testleri,kızımızın aşı kartı ve sırpça çevirilerini ilave ettik.Eşimi ve beni bir odada bulunan hemşireye yönlendirdi ve kan verdik. Çıktığımızda eşim ve benim için bir dosya verip bizi 2km mesafedeki Aurora Clinic’te röntgen çekimine yönlendirdi. 10:30’da yeniden bekliyoruz Dr. Hanım gelecek muayeneyi tamamlarız diyip bizi yolcu etti.
    Röntgen çekimi sonrası sadece cd’lerimizi alıp bu kez doktora muayene olmak için kliniğe geri döndük. Doktor hanım önce eşimi sonra beni ve en son kızımızla birlikte 3’ümüzü içeri aldı. Genel muayene ve soruların ardından boy-kilo tansiyon ölçümü yaptı sonra kıyafetleri çıkarıp vücudumuzu elle gözle detaylı muayene etti. Ameliyatları falan sordu. Kızımızı da muayene ettikten sonra herşey harika görünüyor. Sadece eşine 2 ve sana 1 aşı yapıp dosyanızı teslim edeceğiz dedi. Sorup öğrendiğime göre bana Hepatit-B ve eşime Tetanoz+Hepatit B aşısı vurulmuş. Çıkarken her birimiz için üstünde fotoğrafımız ve bilgilerimizle Vaccination Records yazan kağıtları verdi, bunları US için saklayın sorarlarsa verirsiniz dedi. Eşim ve benim için 230$+230$ ve kızımız için 100$ toplamda 560$ medical exam fee ödedik. Ayrıca 100euro aşılar için verdik. 560$ harici üstümde sadece euro vardı ve kart geçmiyordu. Ödemeyi yalnızca Sırp dinarı yada Us Dollars kabul ediyorlarmış normalde ama çok kibarca sizi yormayalım daha fazla deyip euro olarak almayı kabul ettiler 🙂 Zarflarımızı da verip güzel dileklerle klinikten yolcu edildik.

    Şimdilik bu kadar.

    P.S: Sırbistan ve Karadağ U.S konsoloslukları bu yıl çok katıymış, o yüzden oturum,turist vizesi vs kabul etmemişler. Yalnızca vatandaşlığı olanları yasal olarak reddedemedikleri için burda yaşamasalar bile almak zorunda kalmışlar. Doktorla sohbet ederken bunları iletti. Özellikle ‘Türk vatandaşları bu yılın başından beri hiç bir yerde istenmiyor çok üzücü!’ dedi. Ben daha çok üzüldüm açıkçası.😔
    Umarım bu gördüğümüz muamele en kısa sürede değişir de daha çok insanımız hayallerine kavuşur.

    Sevgiyle kalın🙏🏻


  • @Rasheee Tebrik ederim yeni hayatınızda bol şans ve mutluluklar 🙏🏻


  • @macis Tebrik ederim, dosya numaramiz cok benzer 🙂 Umarim Ankara onumuzdeki sene bizleri uzmez, ama performans ayni sekilde giderse deneyim paylasimlariniz surecimize isik tutacak... Yeni hayatinizda bol sans ve mutluluk dilerim 🍀


  • @macis tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • @evrimooloji Deneyiminiz için teşekkürler. ‘Türk vatandaşları bu yılın başından beri hiç bir yerde istenmiyor çok üzücü!’ son cümlenizde gerçekten çok üzücü bir durum inş zamanla değişir 😞


  • @macis tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @bozyuruk Bu durumun nedeni konsolsoluklarin bu hizmeti yani yasal ikameti olmayan birini kendilerine tranfer etmek zorunda olmamalaridir. Uzucu olan Ankara Konsoloslugu'nun tavri, esas o istemiyor cunku, ayni durum AF bolgesindeki bir cok insan icin de gecerli yine kendi konsolsoluklarina bagli olarak. Yani mesele'Turk vatandaslari istenmiyor' degil. Turkiye'den kazananlarin secenegi olmamasi ama davet de edilmemesidir. Bu sanirim baska ulkelerin istememesinden daha korkututcu.


Benzer Başlıklar

  • 296
  • 516
  • 89
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

192
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum