Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mstktlb, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Herkese Merhaba,
    @crazycells @gucarslan ve bilgisi olan arkadaşlar dusuncelerini ve aynı süreçten gecen kisiler tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

    2022 DV tahlilsiyim. Kanada da yasiyoruz. 2 kez sorunsuz sekilde 6 aylik sureler icinde ABD ye giris yaptik. Esim Nisan ayinda aldigi is teklifi ile Abd ye tasindi. Ben de oğlumun okulu haziran sonunda
    oğlumun okulu biter bitmez Abd ye taşinacaktim. Fakat oglum suan biraz Abd ye tasinma konusunda cok isteksiz ve bize sorun cikartiyor. Size kisaca durumu izah edeyim.

    Oglum Kanada da iyi bir lisede suan grade 10 da yani lise 2 yi bitirmek uzere. Ingilizcesi anadil seviyesinde ve Fransizcasi cok iyi. Yaklasik 6 yildir muzik siniflarinda keman ve flut çaliyor. Hatta son 2 senedir Keman da bulundugu okulda ödül aliyor. Başarılı ögrenciler arasinda bulunuyor. Suanki GPA notu 4 uzerinden 3.9. Kanada da liseyi bitirmek ve Abd de universite okumak istiyor. Abd ye gittiginde adaptasyon surecinde olumsuz seyler yasadiginda notlarinin etkilienmesini ve iyi bir Universiteye girme sansini azaltmak istemedigini belirtiyor. Ve suan ciddi sıkıntı çıkartiyor.

    Ögrenmek istedigim şey;

    1. Oğlumun liseyi Kanada da bitirmek istemesini mazaret gösterip Re-enter başvurusuna bulunduğumuzda olumsuz bir geri dönüş alırmıyız?

    2. Iki yillik Re-enter basvrusunu yaptiktan sonra 2 yillik sure zarfinda Abd ye giris cikis yapmak istersek border dan gecerken bir sıkıntı yaşarmıyız. Onlar sistemlerinde bizim re-enter basvurusu yaptığımızı muhtemelen görecekler. Bize basvuru yapmisiniz ama giris cikis yapiyorsunuz deyip bize sorum çıkartırlar mı?

    3. Esim suan Abd de oldugundan biz zaten Temmuz 1 itibari ile Abd ye gidecegiz. Gider gitmez re-enter basvurusu yapmak istiyoruz. Eylul başina kadar Abd de kalacağiz. Bu 2 aylik sure icinde basvuru sonuclanir mi? Galiba biometric icin bazen surecler 6 ayi buluyormus. Eger biometric islemleri yetismez ise biz Eylul den sonra tekrar Abd ye girmek istedigimizde border da memura biometric basvurusu icin geldik demek gerekir mi? Ya da elimizde re-enter basvurusundan dolayi bir evrak olacak ve o evraki border polisine gostermek yeterli olur mu?

    Uzun bir post oldu farkindayim ama bu tecrubeleri yasamis ve bilgisi olan kisiler var ise dusuncelerini ve tavsiyelerini dinlemeyi çok isterim.

    1. Egitim konusunda oldukca anlayislilar, bu konuda hic problem yasamazsiniz. Bence de oglunuzun okudugu okuldan mezun olup, ABD'deki universitelere o sekilde basvuru yapmasi kendisinin kabul sansini arttiracaktir.

    2. Sorun olmaz, re-entry permit belgesiyle sadece uzun sure ABD disinda kalmak icin izin almis oluyorsunuz, ama hala dilediginiz gibi giris-cikis yapmakta ozgursunuz.

    3. Bence biyometrik randevusundan hic bahsetmeyin, direkt ABD'ye gireceginizi soyleyip girin. USCIS size ilk I-797 receiptini gonderdikten sonra artik ABD'den disari cikabilirsiniz ve daha sonra biyometrik randevu icin geri donebilirsiniz. Bir sorun yasamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murad-Namazov, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Herkese merhaba. Re-entry ile ilgili birkac sorum olacakti, tavsiyelerinizi duymak isterim. 3 gun sonra Amerikaya New Yorkdan ilk girisimi yapicam ve gereken islemleri baslatacagim. Letonyada master ogrencisi oldugum icin Eylul ayinin erkenine geri ucak bileti de aldim haliyle. Eylul 2023-Haziran 2024 tarihine kadar universiteni okuyup mezun olmagi, temmuz agustos 2024-de de Bakude bir kac evrak isini tam bitirdikten sonra Amerikaya yeniden giris yapmagi planliyorum. Eylulden cikdigimi dusunursek 1 yildan az, Haziranin ortasindan ilk girisimi yaptigimi da dusunursek 1 yil 2 ay Amerika disinda olmaliyim. Sizce bunun icin re-entry basvurusu yapmalimiyim ya 6 aydan bir greencard ile girmem mumkunmudur? Cunku gordugum kadariyla re-entry-nin gelmesi 10 ayi filan bulmus bazi arkadaslarda, bana bir az mantiksiz geldi bu kadar kisa sure (1 yil ve ya 1 yil 2 ay) icin re-entry almak. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? Acil bir konu oldugu icin mumkun oldugunca hizli cevap alirsam sevinirim @crazycells Tesekkuer

    Kapida giris yaparken zorlayabilirler, ama dediginiz gibi bu aralar re-entry permitin gelmesi oldukca uzun zaman aliyor, o nedenle sizin durumunuzda almamak daha mantikli olabilir. 6 ayda bir giris cikis yaparak ve ogrenci belgenizi ve sorarlarsa neden ABD disinda bu kadar uzun sure kaldiginizi aciklayip giris yapabilirsiniz.

    Neticede onemli olan ABD'ye yerlesme isteginiz. ABD disinda gecici olarak kaldiginizi ve isleriniz bittikten sonra ABD'ye kalici olarak yerleseceginizi gosterirseniz bu kadar sure icin ciddi bir problem yasamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @urcem, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba,

    Su anda re-entery permit sureleri uzun suruyor bu formdan anladigim. Peki basvuru Uscise ulastiktan sonra da ulkede beklemek gerekiyor mu? Her basvuruda biyometrik isteniyor mu?

    Esimin greenkarti var ama benim henuz yok, 15 aydir greenkart surecindeyim, vizem de yok . Ve su anda hamileyim. Bu sureci birbirimizden ayri gecirmek istemiyoruz . Bizi bir tek reentery form kurtaracak gibi duruyor .

    USCIS basvuruyu aldiktan sonra ABD'den cikip, biyometrik icin geri donus yapabilirsiniz.

    Eger AOS yapiyorsaniz, "Advance Parole" belgeniz gelmeden ABD'den cikmamalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mesen, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Re: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba,

    2010 yılından beri green card sahibiyim. İlk zamandan beri Turkiye’de yaşıyorum ( şu anda üniversite öğrencisiyim) ve her 6 ayda bir amerikaya giriş çıkış yapıyorum. Her girişimde ufak tefek problemler yaşıyordum neden burda yaşamıyorsunuz gibi sorular soruyorlardı ancak genelde sonunda ok diyip geçiriyorlardı.

    Hatta pandemi zamanı green card ımın süresi bitti ve yeni green card başvurusu yapıp yenisini aldım şu anda kartımın bitiş süresi 2032.

    Geçtiğimiz hafta amerikaya giriş yaparken yine gümrük görevlisi burda yaşaman gerekiyor ne zaman okulun bitiyor dediğinde 1 yıl sonra bitecek dedim. O zaman I327 alman gerekir senin için iyi olur gibisinden birşeyler dedi.

    TR pasaportumda mührün basıldığı yere I327 Adv yazdı.

    Ben yine 6 ay içinde amerikaya giriş çıkış yapacağım. Bu durumda benim bu I327 belgesine başvurmam gerekir mi? USCIS sitesinde bu belgeyle ilgili 1 yıldan fazla süreyle amerika dışında kalacaklar için gerekli deniyor. Ben 6 ay içinde yine geri geleceğim. Ama pasaportumda bu yazı olduğu için neden bunu almadın diyebilirler mi? Daha önce benzer bir şey yaşayan ( pasaporta ı327 adv yazılan) kimse oldu mu?

    Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

    I-327 , I-131 basvuru sonunda alacaginiz re-entry permit belgesinin adi oluyor.

    Eger 1 yil sonunda mezun olacaginiz kesinse buna dair okuldan bir yazi almanizi tavsiye ederim. Oldukca uzun sure ABD disinda kalmissiniz, pasaportta da not oldugu icin oldukca zorlayabilirler. Eger yakin zamanda ABD'ye yerlesmeyi dusunmuyorsaniz o durumda re-entry permit almasaniz da en azindan basvurusunu yapmanizi tavsiye ederim. Eger ABD'ye mezun olur olmaz yerleseceginiz kesinse, ve pasaporttaki not konusunda cekinceniz varsa o durumda pasaportunuzu yenileyebilirsiniz.


  • İyi günler. Re entry permit için seyahat nedeni kısmına çoğu kişinin "işleri toparlamak " yazdığını gördüm bunu ingilizce nasıl yazdılar acaba ? İkinci sorun ise Amerika'ya geri girişte bunu nasıl kanıtlamak gerekiyor ? Re entry permit ile her girişte ,6 aydan kısa olan uzak kalmalarda, bir kanıt gerekiyor mu Türkiyede ki işleri toparlamakla uğraştığımıza dair.


  • merhaba ı131 formunda "Since becoming a permanent resident of the United States (or during the past 5 years, whichever is less) how much total time have you spent outside the United States?" ne yazmalıyımç bir de re entry ne kadar istediğimize dair bir secenek vr mı yoksa ben mı goremedim. sağolun


  • @crazycells

    teşekkürler cevap için.

    Ben 6 ay içinde yine de gireceğim. Buna rağmen almam gerek mi bu belgeyi?

    Bir de bu başvuru formunda son 5 senedir ne kadar Amerika dışında yaşadınız diye soruyor. Ben amerikada yaşamadım o yüzden bu başvuruyu yaparsam greencard ımla ilgili sorun çıkartırlar mı? Abandonment süreci başlatırlar mı?

    Tıp okuyorum bir türlü bitmedi sonuna kadar getirdim elimden almalarını istemiyorum. Başka yapabileceğim neler var bir fikriniz var mı?


  • merhabalar. 2022 talihlisiyim. form sayesinde şimdiye kadar işlerim yolunda gitti. sagolun varolun.. yardımlarınız için tesekkğr ederimç usa dayım. işlerimizde sıkıntı yok. re entry permit yapmak zorunda kaldık. form dolduruyorum. formda Expected Length of Trip (in days) yazıyor. kaç gün yazmalıyım. formu basından sonuna kadar okudum ama tavsiye bulamadım. yazdım donus de olmadı. sagolun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    merhabalar. 2022 talihlisiyim. form sayesinde şimdiye kadar işlerim yolunda gitti. sagolun varolun.. yardımlarınız için tesekkğr ederimç usa dayım. işlerimizde sıkıntı yok. re entry permit yapmak zorunda kaldık. form dolduruyorum. formda Expected Length of Trip (in days) yazıyor. kaç gün yazmalıyım. formu basından sonuna kadar okudum ama tavsiye bulamadım. yazdım donus de olmadı. sagolun

    Eger henuz belirli degilse ve uzun kalmayi planliyorsaniz 2 yila yakin bir tarih olarak yazabilirsiniz (misal 700 gun)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pocketkings7, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    İyi günler. Re entry permit için seyahat nedeni kısmına çoğu kişinin "işleri toparlamak " yazdığını gördüm bunu ingilizce nasıl yazdılar acaba ? İkinci sorun ise Amerika'ya geri girişte bunu nasıl kanıtlamak gerekiyor ? Re entry permit ile her girişte ,6 aydan kısa olan uzak kalmalarda, bir kanıt gerekiyor mu Türkiyede ki işleri toparlamakla uğraştığımıza dair.

    hayir, genelde gerekmiyor.

    soyle bir seyler yazabilirsiniz:

    to finish the remaining tasks and be able to put things in order

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    merhaba ı131 formunda "Since becoming a permanent resident of the United States (or during the past 5 years, whichever is less) how much total time have you spent outside the United States?" ne yazmalıyımç bir de re entry ne kadar istediğimize dair bir secenek vr mı yoksa ben mı goremedim. sağolun

    ABD disinda ne kadar sure gecirdiyseniz onu yazmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mesen, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells

    teşekkürler cevap için.

    Ben 6 ay içinde yine de gireceğim. Buna rağmen almam gerek mi bu belgeyi?

    Bir de bu başvuru formunda son 5 senedir ne kadar Amerika dışında yaşadınız diye soruyor. Ben amerikada yaşamadım o yüzden bu başvuruyu yaparsam greencard ımla ilgili sorun çıkartırlar mı? Abandonment süreci başlatırlar mı?

    Tıp okuyorum bir türlü bitmedi sonuna kadar getirdim elimden almalarını istemiyorum. Başka yapabileceğim neler var bir fikriniz var mı?

    Bu durumda isterseniz universite egitiminize ve ne zaman bitecegine dair okuldan alacaginiz belgeleri yaninizda bulundurun. Eger sorarlarsa aciklama yaparsiniz ve ne zaman ABD'ye yerleseceginizi belirtirsiniz.


  • Merhaba arkadaşlar,

    Süreci özetliyorum,

    7 Ocak 2022'de Amerika'ya giriş yapıp, ilk bir hafta içinde re-entry permit formlarını USCIS'e ilettik.
    9 Mart 2022 için biometric fingerprint randevumuz geldi, akabinde Türkiye'ye geri döndük.
    7 Haziran 2023 tarihi itibari ile re-entry permit dökümanlarımız onaylandı ve adresimize iletildi.

    Formların USCIS'e iletilmesinden sonra toplam işlem süresi: 17 ay
    Biometric randevudan sonra toplam işlem süresi : 15 ay
    Permit süresi : 2 yıl
    Bilginize,

    @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @nevzemin 9 Mart'ta fingerprint verip akabinde Türkiye'ye döndük, permit'ten hala ses seda yok..


  • Bir sorum olacak, 17 aylık bekleme sonunda 2 yıllık re-entry permit sahibi olduk, bu iki yıllık zaman zarfı içerisinde Amerika'dan bir iş teklifi alırsam re-entry permit'i iptal edebiliyor muyuz, nasıl yapabiliriz?


  • @nevzemin Hayırlı olsun biyometrik randevudan sonra Türkiye’ye dönmenizin akabininde 15 ay süresince Amerika’ya giriş çıkışa devam ettiniz mi


  • @nihalozcan teşekkürler, hayır tekrar giriş çıkış yapmadık.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar, 2023 yili icinde green cardim onaylandi, oncesinde h1b vizesiyle amerikada yasiyordum su an da amerikadayim.
    Nolur nolmaz gunun birinde ihtiyacim olur diye re-entry permite basvurmak istiyorum ve yil sonu tatilimde turkiyeye gitmeyi dusunuyorum. Sorum su olacak.

    Okuduguma gore USCIS re-entry basvurusunu almadan ulkeden cikarsaniz basvuru iptal oluyor. Basvurumu hemen yapacagim fakat turkiyede tatilde oldugum zamanda parmak izine cagirirlar ve gidemezsem diye endise ettim. Green card surecimde zaten parmak izi vermistim, her re-entry permit basvurusunda parmak izi vermek gerekiyor mu?

    Cok tesekkurler simdiden. Herkese kolay gelsin

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bozyuruk 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T tolga.a 

  • @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Bir sorum olacak, 17 aylık bekleme sonunda 2 yıllık re-entry permit sahibi olduk, bu iki yıllık zaman zarfı içerisinde Amerika'dan bir iş teklifi alırsam re-entry permit'i iptal edebiliyor muyuz, nasıl yapabiliriz?

    Konu hakkında bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba arkadaşlar,

    Süreci özetliyorum,

    7 Ocak 2022'de Amerika'ya giriş yapıp, ilk bir hafta içinde re-entry permit formlarını USCIS'e ilettik.
    9 Mart 2022 için biometric fingerprint randevumuz geldi, akabinde Türkiye'ye geri döndük.
    7 Haziran 2023 tarihi itibari ile re-entry permit dökümanlarımız onaylandı ve adresimize iletildi.

    Formların USCIS'e iletilmesinden sonra toplam işlem süresi: 17 ay
    Biometric randevudan sonra toplam işlem süresi : 15 ay
    Permit süresi : 2 yıl
    Bilginize,

    @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @nevzemin 9 Mart'ta fingerprint verip akabinde Türkiye'ye döndük, permit'ten hala ses seda yok..

    bilgilendirme icin tesekkurler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum