Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

• merhaba ı131 formunda "Since becoming a permanent resident of the United States (or during the past 5 years, whichever is less) how much total time have you spent outside the United States?" ne yazmalıyımç bir de re entry ne kadar istediğimize dair bir secenek vr mı yoksa ben mı goremedim. sağolun

• @crazycells

teşekkürler cevap için.

Ben 6 ay içinde yine de gireceğim. Buna rağmen almam gerek mi bu belgeyi?

Bir de bu başvuru formunda son 5 senedir ne kadar Amerika dışında yaşadınız diye soruyor. Ben amerikada yaşamadım o yüzden bu başvuruyu yaparsam greencard ımla ilgili sorun çıkartırlar mı? Abandonment süreci başlatırlar mı?

Tıp okuyorum bir türlü bitmedi sonuna kadar getirdim elimden almalarını istemiyorum. Başka yapabileceğim neler var bir fikriniz var mı?

• merhabalar. 2022 talihlisiyim. form sayesinde şimdiye kadar işlerim yolunda gitti. sagolun varolun.. yardımlarınız için tesekkğr ederimç usa dayım. işlerimizde sıkıntı yok. re entry permit yapmak zorunda kaldık. form dolduruyorum. formda Expected Length of Trip (in days) yazıyor. kaç gün yazmalıyım. formu basından sonuna kadar okudum ama tavsiye bulamadım. yazdım donus de olmadı. sagolun

• @Mirali-Doğan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

merhabalar. 2022 talihlisiyim. form sayesinde şimdiye kadar işlerim yolunda gitti. sagolun varolun.. yardımlarınız için tesekkğr ederimç usa dayım. işlerimizde sıkıntı yok. re entry permit yapmak zorunda kaldık. form dolduruyorum. formda Expected Length of Trip (in days) yazıyor. kaç gün yazmalıyım. formu basından sonuna kadar okudum ama tavsiye bulamadım. yazdım donus de olmadı. sagolun

Eger henuz belirli degilse ve uzun kalmayi planliyorsaniz 2 yila yakin bir tarih olarak yazabilirsiniz (misal 700 gun)

• @pocketkings7, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

İyi günler. Re entry permit için seyahat nedeni kısmına çoğu kişinin "işleri toparlamak " yazdığını gördüm bunu ingilizce nasıl yazdılar acaba ? İkinci sorun ise Amerika'ya geri girişte bunu nasıl kanıtlamak gerekiyor ? Re entry permit ile her girişte ,6 aydan kısa olan uzak kalmalarda, bir kanıt gerekiyor mu Türkiyede ki işleri toparlamakla uğraştığımıza dair.

hayir, genelde gerekmiyor.

soyle bir seyler yazabilirsiniz:

to finish the remaining tasks and be able to put things in order

• @Mirali-Doğan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

merhaba ı131 formunda "Since becoming a permanent resident of the United States (or during the past 5 years, whichever is less) how much total time have you spent outside the United States?" ne yazmalıyımç bir de re entry ne kadar istediğimize dair bir secenek vr mı yoksa ben mı goremedim. sağolun

ABD disinda ne kadar sure gecirdiyseniz onu yazmalisiniz.

• @mesen, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@crazycells

teşekkürler cevap için.

Ben 6 ay içinde yine de gireceğim. Buna rağmen almam gerek mi bu belgeyi?

Bir de bu başvuru formunda son 5 senedir ne kadar Amerika dışında yaşadınız diye soruyor. Ben amerikada yaşamadım o yüzden bu başvuruyu yaparsam greencard ımla ilgili sorun çıkartırlar mı? Abandonment süreci başlatırlar mı?

Tıp okuyorum bir türlü bitmedi sonuna kadar getirdim elimden almalarını istemiyorum. Başka yapabileceğim neler var bir fikriniz var mı?

Bu durumda isterseniz universite egitiminize ve ne zaman bitecegine dair okuldan alacaginiz belgeleri yaninizda bulundurun. Eger sorarlarsa aciklama yaparsiniz ve ne zaman ABD'ye yerleseceginizi belirtirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar,

Süreci özetliyorum,

7 Ocak 2022'de Amerika'ya giriş yapıp, ilk bir hafta içinde re-entry permit formlarını USCIS'e ilettik.
    9 Mart 2022 için biometric fingerprint randevumuz geldi, akabinde Türkiye'ye geri döndük.
    7 Haziran 2023 tarihi itibari ile re-entry permit dökümanlarımız onaylandı ve adresimize iletildi.

Formların USCIS'e iletilmesinden sonra toplam işlem süresi: 17 ay
    Biometric randevudan sonra toplam işlem süresi : 15 ay
    Permit süresi : 2 yıl
    Bilginize,

@nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@nevzemin 9 Mart'ta fingerprint verip akabinde Türkiye'ye döndük, permit'ten hala ses seda yok..

• Bir sorum olacak, 17 aylık bekleme sonunda 2 yıllık re-entry permit sahibi olduk, bu iki yıllık zaman zarfı içerisinde Amerika'dan bir iş teklifi alırsam re-entry permit'i iptal edebiliyor muyuz, nasıl yapabiliriz?

• @nevzemin Hayırlı olsun biyometrik randevudan sonra Türkiye’ye dönmenizin akabininde 15 ay süresince Amerika’ya giriş çıkışa devam ettiniz mi

• @nihalozcan teşekkürler, hayır tekrar giriş çıkış yapmadık.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar, 2023 yili icinde green cardim onaylandi, oncesinde h1b vizesiyle amerikada yasiyordum su an da amerikadayim.
    Nolur nolmaz gunun birinde ihtiyacim olur diye re-entry permite basvurmak istiyorum ve yil sonu tatilimde turkiyeye gitmeyi dusunuyorum. Sorum su olacak.

Okuduguma gore USCIS re-entry basvurusunu almadan ulkeden cikarsaniz basvuru iptal oluyor. Basvurumu hemen yapacagim fakat turkiyede tatilde oldugum zamanda parmak izine cagirirlar ve gidemezsem diye endise ettim. Green card surecimde zaten parmak izi vermistim, her re-entry permit basvurusunda parmak izi vermek gerekiyor mu?

Cok tesekkurler simdiden. Herkese kolay gelsin

• B bozyuruk bu başlıktan bahsetti
  • lumosL lumos bu başlıktan bahsetti
  • T tolga.a bu başlıktan bahsetti

• @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Bir sorum olacak, 17 aylık bekleme sonunda 2 yıllık re-entry permit sahibi olduk, bu iki yıllık zaman zarfı içerisinde Amerika'dan bir iş teklifi alırsam re-entry permit'i iptal edebiliyor muyuz, nasıl yapabiliriz?

Konu hakkında bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?

Merhaba arkadaşlar,

Süreci özetliyorum,

7 Ocak 2022'de Amerika'ya giriş yapıp, ilk bir hafta içinde re-entry permit formlarını USCIS'e ilettik.
    9 Mart 2022 için biometric fingerprint randevumuz geldi, akabinde Türkiye'ye geri döndük.
    7 Haziran 2023 tarihi itibari ile re-entry permit dökümanlarımız onaylandı ve adresimize iletildi.

Formların USCIS'e iletilmesinden sonra toplam işlem süresi: 17 ay
    Biometric randevudan sonra toplam işlem süresi : 15 ay
    Permit süresi : 2 yıl
    Bilginize,

@nevzemin 9 Mart'ta fingerprint verip akabinde Türkiye'ye döndük, permit'ten hala ses seda yok..

bilgilendirme icin tesekkurler.

Bir sorum olacak, 17 aylık bekleme sonunda 2 yıllık re-entry permit sahibi olduk, bu iki yıllık zaman zarfı içerisinde Amerika'dan bir iş teklifi alırsam re-entry permit'i iptal edebiliyor muyuz, nasıl yapabiliriz?

iptal etmenize gerek yok. Re-entry permit almis olmaniz ABD'ye giremeyeceginiz anlamina gelmiyor. Re-entry permit suresi devam ederken hala ABD'ye istediginiz kadar giris cikis yapabilirsiniz. Fakat giris yaparken pasaportunuzla beraber re-entry permit belgenizi de gosterin.

• @crazychemist, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhabalar, 2023 yili icinde green cardim onaylandi, oncesinde h1b vizesiyle amerikada yasiyordum su an da amerikadayim.
    Nolur nolmaz gunun birinde ihtiyacim olur diye re-entry permite basvurmak istiyorum ve yil sonu tatilimde turkiyeye gitmeyi dusunuyorum. Sorum su olacak.

Okuduguma gore USCIS re-entry basvurusunu almadan ulkeden cikarsaniz basvuru iptal oluyor. Basvurumu hemen yapacagim fakat turkiyede tatilde oldugum zamanda parmak izine cagirirlar ve gidemezsem diye endise ettim. Green card surecimde zaten parmak izi vermistim, her re-entry permit basvurusunda parmak izi vermek gerekiyor mu?

Cok tesekkurler simdiden. Herkese kolay gelsin

genelde gerekiyor, her basvuru icin ayri ayri gerekiyor, fakat bu gerekliligi USCIS belirliyor. Pandemi zamani yogunluk olusmasin diye bu gerekliligi kaldirdilar ve ellerindeki verileri tekrar kullandilar.

Turkiye'deki tatilinizden ne zaman doneceksiniz? Biyometrik randevu tarihinizi erteleyebilirsiniz, bilginize.

Konu hakkında bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?

re-entry permit ile ABD'ye dilediginiz zaman giris cikis yapabilirsiniz. permitiniz suresi bitene kadar gecerli olacak.

• Merhaba Arkadaslar

gecen senenin kasim ayinda green kartimizla ingiltereye donduk. 2-3 ay once Amerikaya giris cikis yapip geldim. fakat tek basima gittim. Simdi ise bu yil Ekim 2023 te ailemle gitmeyi planliyorum. bu sefer green kart surecimi dondurmayi ve 2 sene uzatmayi planliyorum. Sorularim su: yanitlayabilirseniz cok sevinirim.

Soru 1: Gitmeden once uzatma formunu Ingilteredeyken doldursam ve gorusme maili geldiginde Amerikaya hep beraber gitsek bir sorun olur mu. Bunun takip edildigini duydum ama emin degilim

Soru 2: uzatmaya hangi eyalette basvursam en hizli gorusme ve parmak izi icin davet maili gelir.

Soru 3: 5 kisilik bir aileyiz. 3 yetiskin bir 4 ysinda birde 13 yasinda iki kucuk cocugum var. Diger cocugum 18 yasini gectigi icin yetiskinden sayiyorum. toplam ne kadar ucret tutar basvurumuz

Cevaplarsaniz cok sevinirim. Sorumda bir hata varsa kusur varsa simdiden ozur dilerim.

Selamlar

• Herhangi bir yanit var mi acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k