F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@tapsix, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
merhaba. kız arkadaşımla 4 yıldır birlikteyiz. ABD'de onunla birlikte yaşamak istiyorum ancak tahmini mülakat tarihim olan ekim/kasım'dan önce evlenmemiz çok zor. direkt abd'ye yerleşme gibi bir planım da yok. mülakattan 1 sene sonra da taşınabilirim eğer 6 ayda bir giriş çıkışla uzatmak mümkünse. bu durumda bizim için en mantıklısı nedir? çok uğraşmamamız için evlenmemiz şart mı mülakata kadar? başka bir yol var mı? teşekkürler.
Kartinizi aldıktan sonra istediğiniz zaman f2a vizesine basvurabilirsiniz eşiniz için ama uzun sürüyor. Benim başvuru tarihim Ekim 2020 hala bekliyorum daha ne kadar beklerim belli değil. Ona göre hesabinizi yaparsiniz. Ayrıca bu aile birleşimi vizelerinde eşinize maddi sponsorluk saglamalisiniz bunun için orada yaşıyor ve çalışıyor olmaniz gerekli. Maddi geliriniz yetmezse green cardli yada vatandaş olan geliri yeterli bir ek sponsor bulabilirsiniz. Ama eşinizi götürmeniz için bazen sizden kurumlar orada yerleşik olduğunuzu gosteren bir adres belgesi isteyebiliyor. Bunun örneklerini okudum. Vatandaslar için esnek olabilir ama green cardlilar biraz daha sıkı orada yaşamaları konusunda.
Yani 6 ayda bir giriş çıkış yapmalisiniz en az kartinizi muhafaza etmek için ama eşinize sponsor olurken nasıl yeterli geliri göstereceksiniz orada yasamiyorken.
Bana göre en kestirme yol evlenip, mulakat tarihi aldıktan sonra konsolosluk ile iletişime geçip eşiniz içinde talepte bulunmak ki bunun detaylarını dv sayfasindaki arkadaşlar daha iyi bilirler. Kartı giriş çıkışla muhafaza etmek inanın f2a gibi belirsiz, uzun ve masraflı süreçten her türlü daha iyidir. Geçmiş sayfalara bir göz atarsaniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksinizdir.
Kolaylıklar diliyorum. -
Merhabalar,uscısa vaka durumu yazdığımda USCIS Etkinleştirmesi Yeniden Düzenlendi
19 Şubat 2022, Formulario I-130, Familiar Familiar Extranjero, Número de Recibo ……..ile aktif forma revize edildi. Yeni kayıt demoları, en kısa sürede beklemenize gerek yok. İletişim ve kullanım için gerekli. İkametgâhınız varsa, yeni posta adresini bildirmek için www.uscis.gov/addresschange adresini ziyaret edin. Değişmiş ,böyle birşey çıkıyor tam anlamadım ,bilgisi olma var mı acaba ?
-
@Sibel-Demir aynısı bende de çıkıyor sayfa güncellenmiş sanırım
-
Uscis sayfasında Bu şekilde yazmayan eskiden olduğu gibi yazan arkadaşlar var mı biz de mi bi değişiklik oldu acaba bakıp yazarsanız çok sevinirim
-
@lina anladım ,teşekkür ederim
-
@lina bende de aynı sanırım güncellenmiş ama sonuç olarak aynı şey yazıyor aktif olarak incelemiyor bla bla.. sadece ispanyolca yazıyor
-
Burada yazılanları detaylıca okuyun, sonra bu kararı verin. Bir nikah bu kadar zor değil. Nikah yapıp randevuya gidin. İnterviewden önce nikah yapmıyorsanız bence almama seçeneğini de değerlendirin. Bu süreç yıllar sürecek.büyük ihtimalle 3 yılı geçecek. Amerikada yaşamıyorsanız 6 ayda bir çıkıyorsanız zaten sponsorluk gereksinimlerini sağamakta zorlanabilirsiniz, o zaman zaten kabul edilmez.
@tapsix, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
merhaba. kı 4 yıldır birlikteyiz. ABD'de onunla birlikte yaşamak istiyorum ancak tahmini mülakat tarihim olan ekim/kasım'dan önce evlenmemiz çok zor. direkt abd'ye yerleşme gibi bir planım da yok. mülakattan 1 sene sonra da taşınabilirim eğer 6 ayda bir giriş çıkışla uzatmak mümkünse. bu durumda bizim için en mantıklısı nedir? çok uğraşmamamız için evlenmemiz şart mı mülakata kadar? başka bir yol var mı? teşekkürler.
-
@ICu çok zengin değillerse ilk paragraftaki senaryoda başvuru yaptıktan sonra sponsor bulmaları gerekecek.
-
-
@crazycells merhaba, F2B başvurusunu maalesef yapmadık.cunku abd de iş konusunda biraz sorun yaşadık. Kizim icinde TR ye geldiginde F1 vizesini uzatmak veya yeniden almak isterse sorun yasamasin istedim.Yaşım 58 İngilizcem yeterli olmadığı için zor işlere dayanamadım ve ocak 2023 ayında TR ye döndüm.Fakat şimdi tekrar abd ye gitmeye karar verdim. Orada ne olursa olsun lyft uber gibi işler de calisacam.Sorum şu;
- 06 temmuzda abd ye gidecem. Tekrar hersey yolunda giderse F2B basvurusu
yapacam. Kızım abd de master yapıyor ve Şu an da abd de yaşıyor.. Süreci ortalama kaç yıl sürer? Yani TR dışında olmasi veya abd de olması arasında süre açısından bir fark var mı? - Başvuruyu yaptık diyelim, mülakat verildiğinde kızımin green card almasi için yıllık gelirimin yeterli olup olmadığına bakılıyor mu?
- Kizim seneye doktoraya başlamayı planlıyor ve TR ye dönüp İstanbuldan F1 vizesini alıp öyle devam etmeyi düşünüyor. Bu durum biraz sakıncalı görünüyor gözüme, F2B basvurusu yaptığımız için. Yaz tatilinde TR ye gelmek istiyor.
Bu durum mümkün mü? Ne tavsiye edersiniz?
Tesekkurler.
- 06 temmuzda abd ye gidecem. Tekrar hersey yolunda giderse F2B basvurusu
-
@acgx yesilkart sahibiyim , kiz arkadasim ve cocugu amerikaya turist vizesi ile gelecek. Okula yazdirma ve evlilik olaylarini nasil yapmam lazim? Nasil bir yol izlemek lazim?
-
@gembruce Yesilkart sahibiyim , kiz arkadasim ve cocugu amerikaya turist vizesi ile gelecek. Okula yazdirma ve evlilik olaylarini nasil yapmam lazim? Nasil bir yol izlemek lazim?
-
@crazycells Merhabalar, Yesilkart sahibiyim , kiz arkadasim ve cocugu amerikaya turist vizesi ile gelecek. Okula yazdirma ve evlilik olaylarini nasil yapmam lazim? Nasil bir yol izlemek lazim?
-
@Başak-Ayhan
Başak Hanım çok teşekkür ederim. -
@kıvanç sizin uscis başvuru tarihiniz neresiydi acaba
-
@lina i-130 alında belgeside california yazıyor ama yine bir belge var hani accses kodun yazdığı uscis hesap nasıl açıldığını gösteren belge orda vermont yazıyor o yüzden emin değilim:)
-
@lina tarih olarak haziran.2022
-
@kıvanç access kod dediginiz tam olarak nedir acaba biraz daha detayli anlatabilir misiniz nasil gorebiliriz onu? Benimde NOA1 de California gorunuyor ama gecen gun ask Emma uzerinden sordum Vermont ta oldugunu soyledi dosyanin
-
Benim dosyamda vermonta aktarılmış daha önce vermont servisten onay alan arkadaşlar varmı ortalama ne kadar sürüyor bilgi verirmisiniz 37.5 ay yazıyor sistemde şaka gibi bu kadar bekledim sona geldik dedim dosya aktarılmış 😞
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum