Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MertHRB, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells Bilgiler için teşekkürler ama durum şu;

    Nişanlım Amerika vatandaşı orada yaşayacağız. Evlenmeye hazırız zaten, Türkiye'de 1,5 senedir tanışıyoruz. Sonra nişanlım okul için geri dönmek zorunda kalınca nişanlılık vizesine başvuru yaptık. 3 aydır süreç devam ediyor ama süreç uzun sürüyor sizce K1'i bozup evlilik vizesiyle devam etmeli miyiz? Daha hızlı Amerika'da birlikte yaşayabilir miyiz böyle yaparsak? O buraya sadece tatile gelebiliyor çünkü beni oraya çağırması için sponsor olması gerekiyor ve bir işi olması gerekiyor.

    Ne zaman evlenebileceginizi dusunuyorsunuz? Cok yakin bir zamanda mi? Yoksa aylar sonra mi?

    Iki durumda da konsolosluktan vize almadan ABD'ye tasinamazsiniz maalesef, ABD'de bulunsaydiniz islemlere ABD'den devam etme ihtimaliniz vardi.

    Fakat genel olarak sureci tamamlamak icin bir sponsora ihtiyaciniz olacak, anladigim kadariyla mustakbel esinizin su an duzenli bir geliri yok?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @VirginiaYasin, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    arkadaslar aranizda nisanlilik(k1) vizesini tavsiye eden veya etmeyen varmi? k1 ile gidince calisma ve seyehat izni daha sonra geliyor bunu biliyorum ama surec ve sure acisindan k1 daha avantajli degilmi? duyduguma gore nisanlilik ve evlilik surecleri ayni zaman aliyormus ama nisanlilik daha hizli olmasi lazim? lutfen cevaplarsaniz sevinirim.

    Hangi surecin daha avantajli olacagi kisiden kisiye degisir. Eger evlenmeye hazir degilseniz ama yakin bir gelecekte evleneceginize eminseniz beklemek yerine nisanlilik vizesiyle sureci baslatmak daha iyi olur.

    Ama yakin bir zamanda evlenmeyi planliyorsaniz bu durumda evlilik sonrasi sureci baslatip ABD'ye direkt gocmen olarak girmek daha avantajli olacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope123, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Herkese merhaba, gelecekte bizim yaşadığımız durumu yaşayabileceklerin içine su serpmesi için güncel deneyimimizi buraya eklemek istedim. Asıl talihli benim, 7 Mayıs tarihinde 3 yıllık sevgilimle evlenip 9 Haziranda mülakatımıza 1 aylık evli olarak girdik. Evlilik kanıtları olarak nişan, nikah fotoğraflarımız, geçmiş tarihli fotoğraflarımız (iphoneların üstünde tarih görünüyor), otel rezervasyonları ve uçak biletlerimiz son olarakta birlikte olduğumuz her ay için tarih gözükecek şekilde whatsapptan ekran görüntüsü alarak a4'e çıkardık. Mülakat çok basitti, yalnızca eşime benim anne-baba adım ve en sevdiğim film soruldu 🙂
    Not : Ayrıca eşim Şubat 2023 tarihinde öğrenci vizesi mülakatından red almıştı. O da bizim için tedirgin ediciydi fakat hiç sorulmadı bile.

    Bu başlık altında veya özelden evlenmemiz yönünde tavsiye veren, F2A gibi çok yıpratıcı süreçlerden kaçınmamızı sağlayan sevgili @gucarslan , @crazycells ve @Muhtaradana 'ya teşekkürler.

    tebrikler, gozunuz aydin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @YasinVeSinem, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    merhaba arkadaslar araniza yeni katildim, lutfen sorularim ile ilgili yardimci olursaniz sevinirim.

    Benim nisanlim amerikan vatandasi Turk ve orada yasiyor. 3 yildir beraberiz. Evlenmemiz icin 3-4 ayi bulur. Acaba bu 3-4 ay evlilik vizesi yapmak icin beklemeye degermi? Nisanlilik vizesine suan basvurmaya haziriz. Acaba nisanlilik vizesine basvurmak yanlis mi olur? Nisanlilik vizesine konsolosluk onem veya oncelik vermiyormu?

    Nisanlilik vizesinden sonra amerikada green card sureci var bunu biliyorum, orada ayrica beklemek gerekecek bu bir dezavantaj ama nisanlilik vizesi daha kisa suruyorsa Bizim ilk onceligimiz bir an once bir arada yasamaya baslamak. Kendisinin ailesi orada hasta o yuzden turkiyeye sik gelemiyor.

    Konsolosluk nisanlilik vizelerini onemli gormuyor gibi bir durum varmi? Surec cok uzun o yuzden pisman olmak istemiyoruz ama evlilik icin 3-4 ay daha gecmesi lazim, bu 3-4 ayi cope atmamak icin hemen nisanlilik surecini baslatmak istiyoruz, acaba fikir olan ne der?

    Bu konuda bize tavsiyede bulunacak biri varmi?

    3 aylik bir surec beklemeye degecektir diye dusunuyorum. ABD icindeki AOS sureci cok daha uzun suruyor su an icin maalesef. Bence IR-1 basvurusunu yapmaya hazir olun ve resmi olarak evlendikten hemen sonra surecinizi baslatin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sim, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba @crazycells , bir sorum olacak, iletiler arasında aradım ancak bulamadım. Biz 2022 Aralık ayında greencard sahibi eşim üzerinden AOS sürecini başlattık. Benim geçerli vizemi riske etmemek adına 2022 yılı vergi beyanını beklemeden başvurumuzu yapmıştık. Eşimin 2021 yılı vergi beyanı istenilen oranın altında kalıyordu ancak bunun yanında bankada uzun süre duran nakit parayı göstermiştik. Dosyamızla alakalı RFE gelmiş ve eşimin sponsorluğunun yeterli olup olmadığını tespit edemediklerini belirtilerek, maddi duruma ilişkin yeni deliller talep edilmiş veya joint sponsor ekleyebilirsiniz denilmiş. Eşim hali hazırda 2022 yılı vergi beyanını yaptı ve bu beyan istenilen oranın oldukça üstünde. Bankada da hala nakit paramız duruyor.

    Bu durumda RFE 'ye karşı eşimin 2022 yılı vergi beyanını ve banka hesabımızı göndermemiz yeterli olur mu yoksa joint sponsor bulmamız şart mı? Avukatımız 2022 yılında başvurduğumuz için 2021 yılı vergi beyanının önemli olduğunu, joint sponsor sunmazsak dosyamızın reddedilebileceğini söyledi. RFE'ye cevaptan sonra, dosyada gönderilen maddi deliller yeterli değilse ek bir RFE ile joint sponsor istemeden direkt reddediliyor mu?

    Ben avukatinizla ayni sekilde dusunmuyorum. Isterseniz sorunuzu Muslu Hukuk Burosuna da sorabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

    Su anki geliri istenilenin cok ustunde dediniz, guncel vergi belgelerini ve su ana ait guncel "paycheck"leri gondererek ve ayrica son durumunuzun yeterli olduguna dair bir mektup ekleyip gonderirseniz sorun cozulecektir diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugo, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    selamlar @crazycells şuan aos süreci için abd'deyiz.erkek arkadaşım da burada süreç bittikten sonra evlenmeyi düşünüyoruz,I130,I130A,I485 ve diğer formlar dolacak lakin ben ssnime yeni kavuşmuş olacağım her hangi bir gelir beyanım olmadığı, yani sponsor olamadığım bir durum söz konusu bu durumda ne yapmak gerekiyor.bu arada formları doğru anlamışmıyım?teşekkürler..

    Evet, aynen oyle.

    Mulakattan once evlenmek istememenizin nedeni, kisitli zaman kaldigi icin yeni evliligin gereksiz yere sureci uzatip bir probleme neden olmamasi icin mi?

    Erkek arkadasinizin statusu nedir? Calisiyor mu? Ayni evde mi yasiyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burockalto, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Amerika’da abd vatandaşıyla evlendikten sonra ne kadar süre evli kalmak en mantıklısı ve boşanmak kolay mı?

    en ve tek mantiklisi, bosanmak amaciyla evlenmemek ve olum sizi ayirana kadar evli kalmak diye dusunuyorum 🙂


  • @crazycells turist vizesi mevcut çalışmıyor şuan beraberiz çok uzun süredir de beraber yaşıyoruz ,üc ay önce giriş yaptık abd'ye belgeleri gönderdik evrak işleri,aksilik olur vs. diye evlenmedik her hangi bir vize ihlali yoktur,önceki evlilik vs. de herşey gerçek ve yasal,sadece sponsorluk kısmını anlamadım kefil olacak biri mi bulmak gerekiyor ve bu dr-urumda kefil olcak kişi için hangi formlar dolacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugo, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells turist vizesi mevcut çalışmıyor şuan beraberiz çok uzun süredir de beraber yaşıyoruz ,üc ay önce giriş yaptık abd'ye belgeleri gönderdik evrak işleri,aksilik olur vs. diye evlenmedik her hangi bir vize ihlali yoktur,önceki evlilik vs. de herşey gerçek ve yasal,sadece sponsorluk kısmını anlamadım kefil olacak biri mi bulmak gerekiyor ve bu dr-urumda kefil olcak kişi için hangi formlar dolacak.

    evet, bu dediginiz durumda bir mali sponsor bulmaniz gerekecek. Ya da siz GC'yi alir almaz bir is bulabilirseniz sansiniz olur.

    Su an icin F2A kategorisi "Current" gorunuyor.

    AOS mulakatina kadar mali sponsorluk kismini halletmis olmaniz lazim, ama ayni evde yasiyorsaniz "household income" gecerli olacagi icin iki kisinin gelirlerini birlestirebilirsiniz, bilginize. Eger esinize EAD erken ulasirsa bu sekilde calismaya baslarsa yine birlestirebilirsiniz. Ama simdiden yedek planlar yapmanizi ve tum sureci sorunsuzca halletmek icin bir sponsor bulmanizi tavsiye ederim.

    Sponsorunuz I-864 formunu dolduracak. Ilgili bilgileri su baslikta bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864/


  • @crazycells çok teşekkürler!


  • Arkadaslar aciklanan ve yazilan surelerin haricinde, suan basvuran bir kisi icin green card alma suresi tahmini olarak ne kadardir? Basvurudan, amerika'ya giris zamanina kadar 2 yili geciyormu cogu insan icin? yoksa daha az surmesi yuksek ihtimal mi?


  • @crazycells anladım sponsor arayışına girmemiz lazım hemen peki şimdi formlar nasıl doldurulacak sponsor için sadece 864 mü dolacak yoksa ekstra form çıkar mı karşımıza çok teşekkürler sayın @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brewer-halid, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Arkadaslar aciklanan ve yazilan surelerin haricinde, suan basvuran bir kisi icin green card alma suresi tahmini olarak ne kadardir? Basvurudan, amerika'ya giris zamanina kadar 2 yili geciyormu cogu insan icin? yoksa daha az surmesi yuksek ihtimal mi?

    isterseniz forumdaki ilgili basliklari kullanin, hangi surecle ilgileniyorsaniz daha net bilgi alirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugo, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells anladım sponsor arayışına girmemiz lazım hemen peki şimdi formlar nasıl doldurulacak sponsor için sadece 864 mü dolacak yoksa ekstra form çıkar mı karşımıza çok teşekkürler sayın @crazycells

    size gonderdigim basligi inceleyin isterseniz.

    Sadece I-864 formu yeterli, ama gelir duzeyini gosteren belgeleri de eklemesi gerekecek.


  • @crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @brewer-halid, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Arkadaslar aciklanan ve yazilan surelerin haricinde, suan basvuran bir kisi icin green card alma suresi tahmini olarak ne kadardir? Basvurudan, amerika'ya giris zamanina kadar 2 yili geciyormu cogu insan icin? yoksa daha az surmesi yuksek ihtimal mi?

    isterseniz forumdaki ilgili basliklari kullanin, hangi surecle ilgileniyorsaniz daha net bilgi alirsiniz.

    merhaba, suan hangi sureci karar verme asamasiydayim, toplam sure hangisi kisa ise ona gore karar alacagim, o yuzden buraya yazdim. tesekkurler


  • @crazycells anladım çok teşekkürler


  • @crazycells sponsor olacak kişinin gcsi yok ama ailen number ssn son dört yıla ait tax returnler vs. var ama vatandaşlığı ve gcsi yok sponsor olabilir mi gene de?


  • Merhaba arkadaslar. Ben amerikan vatandasiyim ve amerikada yasiyorum. Esim turkiye ve rusya arasi gidip geliyor. Rusya dogumlu ve turkiye vatandasligi da var. Bir kac sorum olcak.

    1. Yabanci ulke dogumlu eslere Ankara’da vize randevusu turkiye dogumlulara gore daha gec mi veriliyor? Evet ise ne kadar gec 😞 ?
    2. Ocak 2021’de ilk basvurumuzu amerikada yaptim, Nisan 4 de DQ durumuna geldik cok sukur. Tahminen ne zaman randevu aliriz? Ayni durumdan gecen illa ki vardir.
    3. Deprem bolgesinde olanlar onceye alinmis diye duydum avukatimdan, bu dogru mu? Bu bizim dosyalari yavaslatir mi?
    4. Bu isi hizlandirmanin herhangi bir yolu var mi? Nisan ayinda DQ olmus cok kisi gordum interview gelen. Insallah bize de yakinda gelir ama hizlandirmak icin herhangi bisey yapan var mi?

    Lutfen lutfen sorularima cevap verin 🙂 tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum. Kalin saglicakla 🙂


  • @ufukadiyaman merhaba avukatlar yanıltıcı olabiliyor deprem bölgesine öncelik verildiğini düşünmüyorum ama en doğru bilgi site adminlerinde.


  • Arkadaslar merhaba, bugun basvuran birisi icin surec ne kadar surede bitiyor? bir tahmin yapmak mumkunmu? 2 yil icinde bitmesi mumkunmu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum