[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
Mülakat yerimizi Viyanaya taşıyanlardanız. Greencard kazandığımızı öğrendikten sonra hızlıca DS-260 formunu doldurmaya çalıştık. Ardından uzun bekleme süreci başladı. Greencard sürecinin, en zorlu ve stresli kısmı bekleme aşaması, çünkü önünüzde hep bir belirsizlik var yaptığınız bir çok şeye konsantre olamıyorsunuz gidip gitmeme durumu belli değil çünkü.
2023'ün ilk bülteni açıklanıp mülakatlar dağıtılmaya başlayınca oldukça umutlandık çünkü süreç geçen seneye göre oldukça erken başlamış hersey normale dönmüştü ve 2022dv kazananı bizim numaramızdaki Ankara'dan mülakat almıştı. Zaman ilerleyip mülakat sayısı son derece düşük kaldıkça umutlarımız azalmaya başladı. Buradan mülakat alamacağımızı anlayınca, dosya taşımaya karar verdik.Bir çok ülkeye mail attık ve avusturya kabul etti. Akabinde süreçlerimiz şu şekilde gerçekleşti:Sağlık Muayenesi:
Türkiye'de antikor testi yaptırıp eksik aşımızı tamamladık. Viyanda'da ise çocugumuza sağlık muayenesi öncesinde aşı merkezinde covid aşısı yaptırdık. tek doz aşı kabul ediliyor yeni değişen yönetmeliğe göre. Bizden öncekiler aşı için iki kere viyanaya gitmek zorunda kaldılar.
Ertesi gün sağlık muayenesi için molnar a gittik. Kapıda evraklarımızı alan görevli ve hemşire çok yardımcı oldu ve güler yüzlüydü. Herşeyimiz tam olduğu için ekstra aşı yapılmadı.2 yetişkin ve iki küçük çocuk için toplamda 1370 euro ödedik. Oradan çıkıp röntgen çekilen yere gittik.buradan da çıkmamız bir saati geçti çok kalabalıktı.Mülakat Aşaması:
Airbnb de kaldığımız için laptop u yanıma alıp elçiliğe gittik. burada güvenlik akıllı saatlerimizi ve laptop emanete aldı. İçeri girince oldukça az evrak talebi oldu. Bir çok evrağı boşa hazırlamış ve çeviri yaptırmış olduk. Diploma aslı, evlilik cüzdanı aslı,formül a-b,adli sicil kaydı, amerika adresi ve banka dökümünü istedi. Daha sonra vezneye yönlendirdi. Ücretini ödeyip mülakatı beklemeye başladık. Kısa bir süre sonra yetkili ismimizi okudu ve mülakat başladı. Eşimin ve benim mesleklerimizi, hangi eyalete gitmek istediğimizi sordu. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti mülakatımız. Tüm şartlarınız olumlu gözüküyor ve vizelerinizi onaylıyorum tebrikler dedi.
Ertesi gün elçiliğe tekrar gidip vize basılmış pasaportlarımızı teslim aldık. Dönüş biletini esnek almıştık her ihtimale karşı, pasaportları ertesi gün alınca dönüş tarihimizi ücretsiz olarak bir gün öne çektik. -
@Oralardan-Goluvar uğraşlarınızın karşılığını almışsınız vizeniz hayırlı olsun
-
@husoo_bey tebrikler vizeniz hayırlı olsun
-
@Laths tebrikler
-
@Oralardan-Goluvar Gökhan bey tekrar hayırlı olsun Hong Kong koşturmaca içinde geçti ama sonucu güzel oldu
-
@frodo_2023 hayırlı olsun tebrikler
-
@Oralardan-Goluvar Detaylı anlatımınız için çok teşekkürler. Çok vefalı bir insansınız. Sizi can ve gönülden kutlarım.
Kızınızla ABD'de çok mutlu olun inşallah🙏 -
@maximtk çok teşekkür ederim. İsteyen herkese nasip olsun umarım.
-
@bozyuruk çok teşekkür ederim. İsteyen herkese nasip olsun inşallah.
-
@tolga-a tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun.
-
@Oralardan-Goluvar vizeniz hayırlı olsun
-
@Gül-Kazancioğlu teşekkürler
-
@frodo_2023 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun
-
UNGANLAR Deneyimi
21 Temmuz Ankarada olan mülakatım için 21 Haziran Unganlardan saat 09:00 a randevu almıştım. Erken gittiğim için binanın altında bulunan cafede bir kahvaltı yaptım kahve içtim saat 08:40 da 4. Kata cıktım Mehmet Ungan yazılı kapıyı çaldım kimse açmadı 09:00 da açılacak dedi o sıra oradan geçen düzen lab çalısanı. 09:00 da kapıyı tekrar çaldım açtılar sırasıyla pasaportumu aldılar covid aşı kart çıktısını aldılar ds-260 barkodlu sayfayı alıp geri verdiler case no ya bakıcaz orada sadece dediler, artı olarak geçmişte gözlerimden 10 sene önce lazer ameliyatı geçirmiştim onları verdim birde 2 sene önce bir şeker şüphesiyle hastanede kalmıştım 4 gün onların tahlillerini verdim. Sonrasında imzamı aldılar fotograf cektiler ve ateşimi ölçtüler 3. Kata yönlendirdiler. 3. Kata indim Düzen lab. biraz kalabalıktı direk girişte ödeme aldılar banka kartından 1120 tl verdim sonrasında ilk kan aldılar bir 10 dk daha bekledikten sonra akciğer filmi cektiler, tekrar 4. Kata cıktım belgeleri verdim doktoru beklemeye basladım, 10:40 odaya girdim önlüğü ceket gibi giyin dediler iç çamaşırı kalana kadar üstünüzdekileri çıkartıyorsunuz 2-3 dakika sonra Dr.Handan Ungan geldi hoca ilk basta ameliyat geçirdin mi diye sordu göz lazerini anlattım, sonra hastanede kaldığım şeker olayını söyledim ve anlattım, çok şanslısın green card için dedi evet hocam 3. Basvurumdu cok istiyodum dedim sonra klasik pskolojik ve baska hastalık var mı organlarda ağrı var mı onları sordu hepsine hayır cevabı verdim, unutmuştum masaya gözlüğümü koymuştum onu gördü hoca sordu lazer tam sıfırlamadı mı dedi yok hocam genetikmiş tekrar yükseldi ama numarası çok değil 0.75 dedim sonra sordu ailede kimde var gözlük diye onları söyledim, bu sırada aşıları da yaptı hem sağ hem sol kola, önceden oldugum aşı kartımı vermiştim aynısı ya da farklısı olabilir aşılar sormadım neler diye. Tekrar sekreterliğe gittim muayene bitince 6625 tl verdim, yaşdan dolayı sanırım idrar testi vermedim 33 yaşındayım idrar verseydim belki daha fazla ödeyebilirdim bilemiyorum bu konuyu. Toplamda 7745 tl vermiş oldum bugün. Saat tam 11:00 da tüm işlemlerim bitti yarın saat 15:00-17:00 arası alabilirsin dosyanı bir şey olursa sana telefonla döneriz dediler bunu demelerinin sebebi akciğer filminin daha onların sistemine düşmemesiymiş öyle söylediler, taktım kulaklığı kulaklıkta the strokes dünyanın en güzel yürüme rotalarından tunalıdan kızılaya yürüdüm, yarın teslim alacağım dosyamı umarım 21 temmuzdaki konsolosluk görüşmeside iyi geçer. Bu arada ben Ankarada olduğumdan konumu biliyordum bilmeyenler için Kuğulu parkın hemen yanında bina, birde maske götürün yanınızda orada verdiler bana ama ne olur ne olmaz, doktor ile görüşmede maske zorunlu dedi sekreter bende taktım.
-
Hadi hayırlı olsun, mülakatta aynı kolaylıkta geçecektir :) İdrar testini 25 yaşının altındakilere yapıyorlar, yapılan aşıları da raporu yarın verdiklerinde işaretlemiş oldukları bi kağıtta inceleyebilirsin.
-
@hope123 Teşekkür ederim surada 1 ay kaldı umarım her şey olumlu gider.
-
@baran-bozdogan hocam inşallah konsolosluk görüşmesi sonrasında da mutlu bir şekilde yürüyüş yapmak nasip olur :) daha bizim sürece 1 yıl varken ve mülakat alıp alamayacağımız bile belli değilken zaman geçmiyor hocam, sizin bu 1 ay nasıl geçecek nasıl bekleyeceksiniz merak konusu :)
-
@Revolter şafak sayıyorum bol bol forumu okuyorum 😀
-
@baran-bozdogan inşallah bitecek şu 1 ay akabinde güzel biten mülakat deneyiminizi de okumak nasip olur sonrasında ben yine beklemeye devap edeceğim :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
Herkese merhaba,
Ben de mülakat deneyimimden bahsetmek istiyorum umarım birilerine yardımı dokunur. Kazandığımı öğrenir öğrenmez yapılması gerekenleri araştırırken yeşilkart forum ile tanıştım ve telegram grubuna girdim bu sayede Ds-260 formunun hızlıca doldurulması gerektiğini öğrendim ve 2 gün içerisinde tamamladım. Daha sonra mülakat beklemeye başladım. Sıralamam 23k olduğu için geçmiş senelere bakarak Mart ayı gibi mülakat alacağımı düşünüyordum, ama süreç hiç öyle ilerlemedi. Greencard’a başvururken bekardım ve kız arkadaşımla birlikte gitmek istiyorduk. Bu nedenle Ocak ayında evlendik. Daha sonra eşimi add applicant ile ekledik. Ancak pasaportunu henüz değiştirmediğimiz için mülakat aldığımız zaman değiştiririz diye ‘other travel documents’ ile Ds-260 formunu doldurduk. Mart ayına geldiğimizde artık Ankara’dan umudu tamamen kesmiştik, ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. İlk aşamada vizesiz olan tüm ülkelerin listesini çıkardık ve 50’den fazla ülkeye durumumuzu anlatan mailler atmaya başladık. Ancak hiçbirinden olumlu sonuç alamadık. Daha sonra grupta Viyana’ya taşıyan arkadaşların olduğunu gördük ve vizeyi bir şekilde alırız diye Viyana’da dahil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine de mail atmaya başladık. Aynı zamanda ben yüksek lisansım devam ettiği için onlarca şirkete staj için başvurdum ve Budapeşte’de bir şirketten kabul aldım ve Erasmus staj ile Budapeşte’ye gitmeye karar verdim. Planımız hızlıca oradan oturum kartı alıp dosyamızı oraya taşımaktı. Ama 7 Nisan günü Viyana’dan dosyamızı taşıdıklarını söyleyen o kutsal maili aldık. Hemen Schengen için randevu aramaya başladık. 27 Nisan için VFS Trabzon’dan randevu aldık ve telegramdaki Viyana grubuna girdik. O gruptaki arkadaşlarımız o dönemde Avusturya’dan çok fazla red alıyordu biz de o nedenle şansımızı başka ülkelerde denemeye karar verdik. Daha sonra AS Visa’dan 2 Mayıs için randevu aldık ve Macaristan’dan başvurmaya karar verdik. Mülakatımız bu sürede netleşti ve 14 Haziran tarihine mülakat aldık. Mülakat tarihi aldıktan sonra sağlık görüşmesi talebi için mail attık ve 13 Hazirana da sağlık görüşmemizi ayarladık. Schengen’e de bu tarihleri kapsayacak şekilde başvurduk. 9 günlük bir bekleme süresinden sonra 10 günlük tek girişli schengenlerimiz elimize ulaştı. 12 Haziran günü Budapeşte’ye uçtuk, oradan da 4 saat süren bir otobüs yolculuğu ile Viyana’ya ulaştık. 13 Haziran sabahı sağlık görüşmesi için Dr. Molnar’ın ofisine gittik. Türkiye’de gerekli antikor testlerini yaptırmış ve ilgili aşıları olmuştuk. Yeminli tercümandan da tüm belgelerimizi çevirterek yanımızda götürdük. Bu nedenle hepsini kabul ettiler ve bir sorun yaşamadık. Bize kullandığımız ilaçlar, hastalıklarımız, geçirdiğimiz operasyonlarla ilgili çeşitli sorular sordular. Daha sonra kan testi verdik. İç çamaşırlarımızla doktor muayenesine girdik ve eklemlerimizin kontrolü yapıldı doktor tarafından. Sonrasında iki kişi 750 Euro ödedik ve röntgen çektirmek için röntgen merkezine doğru yola çıktık. Röntgen merkezi kalabalıktı ancak biz işlemlerimizi 40 dakika gibi bir sürede tamamladık. Bize burada sonuçlarımızı cd olarak verdiler ve Amerika’ya giriş yaparken yanımızda götürmemizi istediler. Bu şekilde sağlık muayenesi sürecini tamamladık. Ertesi gün saat 12de konsolosluğun önündeydik. Burada Viyana grubundan arkadaşlarımızla karşılaştık ve birlikte 1’de olan mülakatımızı beklemeye başladık. Saat 12.55’te yukarı çıktık ve eşyalarımızı X-ray’den geçirerek giriş yaptık. Daha sonra sırayla çağırmaya başladılar. Öncelikle eşim ve ben 5 numaralı bankoya gidip Alize Hanım’a belgelerimizi teslim ettik. Kendisi e-devletten alınan Formül A, Formül B, adli sicil kaydı, diploma aslı ve fotokopisi, evlilik cüzdanı, ve mali yeterlilikleri gösteren belgeleri istedi. Belgeleri teslim ettikten sonra başka bir gişeye gidip toplam 660 dolar ödeme yaptık ve mülakatı beklemeye başladık. Mülakatımızı yapan beyefendi güleryüzlüydü. Bize daha çok greencard çıktıktan sonra evlendiğimiz için ilişkimizle ilgili sorular sordu. Ne zaman nerede tanıştığımız, kaç yıldır birlikte olduğumuz gibi soruları yanıtladık ve yanımızda götürdüğümüz geçmiş senelere ait fotoğrafları ve otel rezervasyonlarını gösterdikten sonra tamam dedi. Amerika’da ne iş yapacağımızı, nereye yerleşmeyi düşündüğümüzü ve ne zaman gideceğimizi sordu. Sonrasında da tebrik ederim vizenizi onaylıyorum dedi. Pasaportlarımız dışındaki diğer belgeleri alarak konsolosluktan ayrıldık. Ertesi sabah vizelerimizin issued olduğunu gördük ve konsolosluktan pasaportlarımızın kargoya verildiğine dair mail aldık. Schengen süremiz kısa olduğu için kendilerine pasaportlarımızı gün içerisinde konsolosluktan elden teslim alma isteğimizi belirten bir mail attım ve 15 dakika içerisinde kabul ettiler. Hızlıca konsolosluğa giderek vize basılmış pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı Alize Hanım’dan teslim aldık. Kendisine çok minnettar olduğumuzu ve çok fazla insanın hayatına dokunduğunu söyleyerek teşekkürlerimizi ilettik. Böylece sürecimiz sonlandı.
Bu süreçte bize çok yardımcı olan Uğur Bey’e ve diğer tüm adminlerimize, yeşilkart forumdaki herkese, Viyana grubundaki tüm arkadaşlara çok teşekkür ederiz. Bu oluşum olmasaydı bu kadar bilgiye ulaşmamız imkansız olurdu. İyi ki varsınız. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır ve vizesine kavuşur.Dosya Numarasi: 2023EU00023XXX
DS-260 Gonderimi: 08/05/2022
KCC Evrak Istegi:
KCC Evrak Onayi:
Saglik Muayenesi: 12. 06.2023
Vize Mulakati: 13.06.2023 (Viyana)
Vize Onayi: 14.06.2023
Pasaport Teslimi: 15.06.2023
ABD Ilk Giris: 10.2023 (planlanan)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum