Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• ⭐⭐⭐⭐

@tolgasatir Çok güzel haber :) iyi günlerde kullanın inşallah🙏

• ⭐⭐

abd de akraba var ama kanli bicakliyiz.fayda olacagina zararlari var hatta duymasinlar vize basvurumu bile..ds160 formda akrabam yok dersem olurmu.bide bunlaryuzunden ret yemeyelim

• @Calibraturbo hayır derseniz yalan söylemiş olursunuz eğer yakın akrabanızsa, var diyin ama konuşmuyoruz diyebilirsiniz. Yani bence:)

• Selam dostlar... Uzun zaman sonra buraya döndüm, yeni bir macera diyerek. Neyse iki sorum olacak.. Turist vizesi için başvuru yapcam ancak zamanında gc kazandım (sıra gelmedi) bunun olumlu veya olumsuz bir etkisi olur mu? Birde istanbul ve ankara arasında bir fark var mı red alma konusunda? Kimi onlarca kişi gördüğüm onay aldı kimi gördüğüm herkes neredeyse red aldı diyor her iki il içinde. Çok değişken bir durum var anladığım kadarıyla ve bu kafamı karıştırdı. Bu arada özlemişim buraları 😎

• Arkadaşlar merhaba. 15.06.2023 tarihinde B1/B2 vize mülakatı deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Öncelikle, başta @tufank ve @denizci10 olmak üzere bu forumda hem tecrübelerini paylaşan hem de edindikleri bilgilerle arkadan gelenlere yardımcı olan tüm forum sakinlerine teşekkür ediyorum. Eşimle beraber mayıs ayının ilk günlerinde ds-160 ları doldurup 1 ay süren yakın takip ile mülakat tarihini 11 temmuza çekmiştim. Sonra 5 haziran gece yarısı şans eseri 15 haziranda Ankara'da boş bir yer bulup mülakat tarihini son haline çekmeyi başarmıştım. Sonra hem eşim hem kendim için yeni ds formları doldurdum ve ais' den bu yeni form numaralarını güncelledim.
    Kabaca profillerimizden bahsedecek olursak ben İnşaat Mühendisiyim ve kendi şahıs şirketimle alım satımlar yapıyorum. eşim de Elektronik ve Haberleşme Mühendisi ve maaşlı çalışıyor .
    Eşimin bir Avrupa ülkesinde oturumu da vardı ve neredeyse tüm Avrupa ülkelerine seyahatlerde bulundu. Ben de hem Avrupa' da hem de Asya' da bir çok ülkeye gidip gelmiştim daha önce. Kritik nokta eşim 2018 de bir ret almış. O zaman iş ve eş yokmuş. Sebep bu gösterilmiş.
    Gelelim mülakat anına...

Görüşmemiz 10:15 saatindeydi ve biz de saat 10:00 gibi konsolosluğun oralardaydık.
    İlk girişte camın arkasındaki görevliye mülakat saatimizi söyledik o da bizden aşağıdaki metal kutu aracılığıyla pasaportlarımızı vermemizi istedi. Pasaportları verdikten sonra beklemeye koyulduk.
    Yan taraftaki kapıdan birisi elinde pasaportlarla isimlerimizi okudu ve bizi binanın içine aldı. Burada güvenlikten ve x-ray den geçerek iç binaya doğru yönlendirildik.
    Yeni binaya girişte Türk bir görevli pasaportumuzu, 1 adet fotoğrafı ve onay kağıdını hazırlamamızı istedi. Sonra kısa bir sıranın ardından bankodaki görevli pasaportlarımızın arkasına etiket yapıştırdı ve başka bir sıranın en sonuna ilerlememizi söyledi.
    Orada bizi bir vezneye yönlendirdiler. Camın arkasındaki hanımefendi fotoğraf, pasaport ve onay formlarımızı aldı. Önce eşime bu ilk evliliğiniz mi diye sordu. Sonra peş peşe daha önceki soyadın neydi? ve daha önce farklı bir isim veya soyisim kullandın mı diye sordu. Benzer soruları bana da sordu ve parmak izlerimizi almak için başka gişeye yönlendirdi. Burada Amerika' lı görevli camın ardından onay kağıdındaki barkotu okuttu ve parmak izlerimizi aldı.
    Ve artık 75 kişinin sırada beklediği esas görüşme kuyruğuna girdik. 1 saatlik heyecanlı ve stresli bekleyişin ardından nihayet sıra bize gelmişti.
    Burada öncelikle şunu söyleyeyim gözlemlediğim kadarıyla kendini ifade edebilen eli yüzü düzgün görünen ve gerçekten de bir hikayesi olan hemen herkes onay aldı. Ama ya heyecandan ya da başka sebeplerden dolayı kendini ifade edemeyen veya çelişkili ifadelerde bulunanların tamamı da ret aldı. Toplam 3 tane gişede mülakatları yaptılar ve 10 numaralı gişedeki görevlinin çoğu kişiye ret verdiğini gördük. Şansımıza da sıra bize geldiğinde bu gişe boş oldu için oraya geçtik. Şimdi kısaca kendi görüşmemizden bahsedeyim.
    Görevli: G , Ben B, Eşim E şeklinde kısaltıyorum
    B ve E : Merhaba, iyi çalışmalar şeklinde gülerek selamımızı verdik.
    G:Merhaba, pasaportlarınızı alabilir miyim?
    G: Nereye gideceksiniz?
    B: Los Angeles ve Las Vegas' a gideceğiz.
    G: Neden gidiyorsunuz?
    B: Eylül ayında evliliğimizin 1. yılı dolacak. Biz de Grand Canyon, Universal Studios, Hollywood gibi yerleri gezerek bunu kutlamak istiyoruz.
    G:Ne kadar kalacaksınız?
    B:Toplam 11 gün kalacağız.
    G: Ne iş yapıyorsunuz?
    B: Mesleklerimizi söyledik.
    G: Kendi şirketin mi var?
    B:Evet şahıs şirketim var.
    G:Kaç kişi çalışıyor?
    B:Şirketimi yatırım işleri için kullanıyorum, şuan tek başımayım.
    G:Amerika' da tanıdığınız, akrabanız var mı?
    B:Hayır yok.
    G:En son birlikte nereye gittiniz?
    B:En son birlikte Gürcistan' a gittik.
    G:Vizenizi onaylıyorum.
    Sonrası içimizden attığımız sevinç çığlıkları :)
    Son 1, 2 ay oldukça yorucu ve strestli geçmişti çünkü her yerden vize reddi haberleri geliyordu ve etrafımızdaki insanlar da vizeden ret alırsanız üzülmeyin şuan herkese ret veriyorlar gibi cümlelerle bizi erkenden olumsuza hazırlamaya çalıştılar kendilerince :) Biz de işimizi şansa bırakmamak adına neredeyse mülakatın her detayına çalıştık. Detaylı seyahat planları yaptık, görüşmede sorulabilecek soruları çıkarıp bunları bir birimize sorduk, bankada bir miktar para gösterdik, alabileceğimiz ve yanımızda götürebileceğimiz bir çok evrağı hazırlayıp görüşmeye götürdük. Ellerimizde kalınca dosyalarla girdik görüşmeye ama hiç bir evrağı isteyip bakmadılar. Görevliler size ilk bakışta bir izlenim oluşuyor kafalarında sizinle ilgili. (bu ilk izlenim sadece dış görünüş ve yüz ifadelerinizle alakalı) Sonra ilk soruyu soruyorlar ve sizin ilk soruya verdiğiniz cevap sizinle ilgili onlara çokça ipucu veriyor ve hakkınızda bir fikir sahibi oluyorlar. Bir kaç soru daha sorarak sizin verdiğiniz cevaplarla kurduğunuz cümleler, konuşurken yüz ifadeleriniz ve mimikleriniz, konuşurken tekleyip teklemediğiniz gibi bir çok konuda sizi değerlendirip kafalarında profili oturtuyorlar. Eğer ds 160 ta yazdığınız bilgiler söylediklerinizle örtüşüyorsa büyük oranda onaylıyorlar vizeyi. Bunlar benim kendi görüşlerimdir ve konsoloslar karar verirken en önemli etkenlerin bunların olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim :)
    Bu uzun yazının tamamını okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım ben bu forumdan nasıl yararlandıysam başka insanlar da aynı şekilde yararlanırlar..
    DipNot: Ertesi gün sistemde issued oldu :) (Tam 24 saat sonra)

• ⭐⭐⭐⭐

@feuerx tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

• @tufank teşekkürler :folded_hands:

• ⭐⭐

@feuerx tebrikler vizeniz hayırlı olsun.Darısı başımıza))

• ⭐⭐⭐⭐

@feuerx Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

• @selamibasaran çok teşekkürler. umarım siz de en kısa sürede isteğinize kavuşursunuz :smiling_face:

• @Serap-2 çok teşekkür ederim :folded_hands:

• ⭐⭐

@pacaveli ds260 formunu doldurduydaniz sikinti cikar.

• @charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@pacaveli ds260 formunu doldurduydaniz sikinti cikar.

evet doldurmuştum, 2017 yılı idi. sıra gelmedi o dönem tabi >.<

• @feuerx Teşekkür ederim.Oldukca yararlı bilgiler vermişsiniz.Vizeniz ve gezini hayırlı olsun.

• @kartalveat çok teşekkürler

• ⭐⭐

@pacaveli ds260i doldurmak gocmenlik niyeti oldugunuz anlamina gelir.
    . Hos tamamen profilinize bagli bu is. Eski bir tarih cunku.

• Merhabalar, 23 Haziran Ankara’da gerçekleşen ailecek vize mülakatımız ONAYLANDI ✅
    F4 kardeş sponsorluğu Green Card başvurumuz olduğu için onay almamızı beklemiyorduk ama bizim için çok kolay bir görüşme oldu. Göçmenlik başvurumuzu sormadı bile. Maaş, Amerikadaki abimiz, tanıdıklar vs hiçbirşey sormadı.

9 aylık bebeğimiz olduğu için içeriye onun oyalanacağı bir kitap ve bir ağız mendili (sonradan iyi ki! dediğimiz) sokmamıza izin verdiler. Bebekli aile olduğumuz için de sırada en öne aldılar bizi. Pasaportlarımıza yeşil sticker yapıştırıldılar ve 20-30 kişilik sırada en öne geçtik.

V: Vize Memuru
    B: Ben
    E: Eşim

V: Amerikaya nereye gidiyorsunuz?
    (Eşimin cevap vermesi gerekiyordu, heyecandan sustu ben cevap verdim)
    B: Eşim işiyle ilgili bir fuara katılacak Las Vegasta, daha sonra eşimin abisini ziyarete gideceğiz Columbus’a.
    Eşimin abisinin size hazırladığı bir mektup var görmek ister misiniz?
    V: Hayır şeklinde el hareketi yaptı.
    B: Fuar belgelerini görmek ister misiniz?
    V: Yine aynı hareketi yaptı.
    V: Ne iş yapıyorsunuz? (Eşime bakarak)
    E: ben Çince tercümanım ve 3 yıldır Satış Müdürlüğü yapıyorum.
    V: Daha önce Amerikaya gittiniz mi?
    B: Hayır
    E: Hayır
    V: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    E: evet ben Çinde okudum ve çok kez Çin’e hem turistik hem iş amaçlı gittim. Geçen sene de Ürdün’e gittik
    B: Ben Erasmus öğrencisi olarak Polonyaya gittim, Almanya ve Avusturyaya gittim. Geçen sene de eşimle beraber balayına Ürdün’e gittik.
    O ESNADA BEBEĞİMİZ AĞIZ DOLUSU KUSTU 🙈
    Vize memuru güldü, “ benim de 3 çocuk var sorun yok “ dedi, biz de yüz kızarık gülücükler attık.

Sonra “tebrikler vizenizi onaylıyorum” diyip beyaz kağıdı verdi. 🙏

Bu forumdaki bilgilerden çok yararlandım, öncelikle böyle bir platform kurulmasına sebep olduğu için @crazycells ‘ e çok teşekkür ederim. 🙏
    Sorularıma yanıt veren, destekleyen birçok arkadaşım var, başta @tolgasatir olmak üzere hepinize tesekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Bberturk tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

• @Bberturk hayırlı olsun vizeniz :) tebrikler:clapping_hands:

• @tufank tesekkür ederim🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k