Merhabalar;
Öncelikle NIW sürecinin sonuna gelmiş ve mülakat bekleyen forumdaki herkese bol şanslar ve can-ı gönülden başarılar dileyerek konuya başlayım. Birkaç sorum ve ricam olacak.
Öncelikle eşimle birlikte kariyer durumlarımız şu şekilde;
Eşim; Lisans mezunu ve 15 yıllık mali müşavir. 8 yıldır uluslararası düzeyde global bir firmada (Türkiye'de) Muhasebe koordinatörü olarak çalışmakta. Mevcut pozisyonuna terfisini 4 yıl önce aldı.
Ben; Lisans mezunuyum, sağlık sektöründe 7 yıldır çalışmakta olduğum firmada göstermiş olduğum ve belgelerle kanıtlayabileceğim başarılı süreçler neticesinde bu yıl Satınalma Müdürü olarak terfi aldım.
Yüksek lisansımız yok fakat çalışmakta olduğumuz firmaların üst düzey yöneticilerinden olumlu referans mektupları alabilecek durumdayız.
Bu şartlar altında sormak istediğimiz sorulara, süreç ile alakalı tecrübe sahibi olan arkadaşlardan kısa cevaplar alabilirsek kendimize bir yol haritası çizmek istiyoruz.
1- Benim ve eşimin mevcut kariyer durumları NIW başvurusu yapabilmek için yeterli midir? Bu süreçteki şansımız ne olur? (sizce bu sürece başlamalı mıyız?)
2- Ben ve Eşim aynı anda fakat ayrı ayrı NIW başvurusu yapabiliyor muyuz?
3- Kendi süreçlerinde son aşamaya gelmiş arkadaşlar bu süreç içerisinde avukat danışmanlık ücretleri dahil yaklaşık ne kadarlık bir maliyet yaptılar?
4- Çok uzun, karmaşık ve zorlu bir süreç olduğunu araştırmalarım sonucu öğrendiğimi düşünüyorum, bu süreçte yetkin bir göçmenlik avukatı ile çalışmak mantıklı geliyor. Kendi süreçlerini avukatla takip etmiş arkadaşların bize önerebileceği avukat bilgilerini rica edebilir miyiz? (Internetten bulup iletişime geçmektense, süreci bizzat deneyimlemiş arkadaşların önerebileceği avukatlarla görüşüp yola çıkmak daha doğru olur diye düşünüyoruz)
Şimdiden teşekkür ediyor ve süreci devam eden arkadaşlara tekrar başarılar diliyoruz.