ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
Bugün öğrendiğim bir durumu paylaşmak istiyorum dostlar. Belge yollayan bir arkadaşım bu duruma maruz kaldı.
Belgelerini yolladıktan sonra İstanbul gümrükten aramışlar ve yurtdışına vukuatlı nüfus örneği, ehliyet veya kimlik fotokopisi gibi resmî evrakları artık noter onayı olmadan yollayamazsınız demişler. Bununla ilgili bir yeni yönetmelik çıkmış.
Kargo firmalarına bununla ilgili yaptırım gelmiş.
Kanıtlayıcı belge yollama aşamasında zaman kaybı olmaması için paylaşıyorum… -
@adedammy009 Evet sinir bozucu ama tüm bildiğim insanlar 2 seneye yakın beklemişler. O yüzden bende çok zamanına takmadım ve kendimi sıkmadım. @dpdemir arkadaşımız da 21 ay gibi beklemiş. O yüzden 1 2 ay içinde mülakat alacağımı düşünüyorum.
-
@u2rem Maalesef yok, bir gelişme varsa kesin yazacağım.
-
@steve2021 EB kategorisinde en son DQ Eylul 2021 tarihli bir arkadasimiz randevu aldi. Sizin de yakindir. EB randevu maiileri genellikle ayin 18-25’i arasinda geliyor.
-
@dpdemir su konuda bir bilgimiz var mi acaba? Her kategori icin ayri ayri dq olanlara gore mi randevu veriliyor? Yoksa butun eb kategorileri bir siraya konulup oyle mi randevu veriliyor
-
@niwss takip ettigim kadariyla randevu verirken tum EB kategorilerini ayni degerlendiriyorlar. Tabi visa bulletin’de current olmasi onemli. Sunu da belirtmek isterim; ben bu formu iki yildir gun be gun takip ediyorum. EB kategorisinde ilk zamanlarda tum Covid kapanmalarina ragmen en uzun mulakat verilme tarihi DQ dan 16 ay sonrasina idi. Su an bu 22 aya cikmis durumda. Buyukelcilik cok kalabalik ve bir dosya islemi orada 3-3,5 saat suruyor. Biz sabah 8’de giris yaptik 11.20’de ciktik.
-
@dpdemir peki eb kategorisinda transfer yapanlar oldu mu? Yapilabiliyor mu bu yoksa sadece dv ler icin bir secenek mi bu? Onlrda sure kisitlamasi oldugu icin
-
@niwss EB’den hic transfer yapan olmadi. Yapilabilir mi? Sanirim yapilabiliyor. Tecrube edene hic rastlamadigim icin, cok yorum yapamayacagim bu konuda.
-
@dpdemir Tesekkurler bilgilendirmeler icin. Hizlanmasi tek beklentimiz artik.
-
@niwss Rica ederim. Ben hala bekliyorum. AP’ye kaldim. Simdi de onun sonuclanmasini bekliyorum. Hepimize bol sans.
-
@dpdemir hayirli olsun zorlu bekleme sureci gecmis ya artik, kisa surede ulasir vizenizde umarim.
-
@niwss Cok tesekkur ederim. Evet, cok sukur en zor kismi geride kaldi. Darisi sizlere insallah.
-
@TOK Bunun yasal dayanagi nedir acaba, cok sasirtici. Yasal bir dayanak sunmuslar mi?
-
Ben açıkçası bekleme süresinin uzun olmasından dolayı vize bülteni current olduktan sonra başka bir ülkeye transfer etmeyi düşünüyorum dosyamı. 22 ay beklemek bana mantıklı gelmiyor
Bir an önce gidip düzeni oturtmak lazım -
@dandanakan01
Kargo firması böyle bir yönetmelik geldi demiş sadece -
@TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Ben açıkçası bekleme süresinin uzun olmasından dolayı vize bülteni current olduktan sonra başka bir ülkeye transfer etmeyi düşünüyorum dosyamı. 22 ay beklemek bana mantıklı gelmiyor
Bir an önce gidip düzeni oturtmak lazımHocam ben 50 ye yakın konsolosluğa mail attım ama hiç olumlu dönüş alamadım artık sadece DV lerin transfer edildiğini düşünmeye başladım.
Yeşil pasaportum da var hani schengenler de dahil gidebileceğim yerlere yazdım ama sonuç yok tekrar denemeyi düşünüyorum ilerleyen haftalarda
-
@TOK ben de ayni sekilde bir iki ay daha gidisata bakip, transfer icin ugrasicam
-
-
@kelle, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Hakkimizda hayirlisi 🙏
-
@u2rem Sayın u2rem sanırım aramızda en yakın konsolosluk mülakatı bekleyenlerden biri sizsiniz.İnşallah görüşmeniz güzel geçer de green cardınızı alırsınız.Görüşme detaylarını paylaşırsanız seviniriz.Benim merak ettiğim Uscis bizi DQ yapsa bile Ankara'da konsoloslukta ne tür sorular bizi bekliyor acaba.Mesela banka hesap dökümlerini isterler mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum