Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri

• Merhabalar, forumdan yeni haberdar oluyorum cevap verebilirseniz cok sevinirim. Su an OPT ile Texas ta calisiyorum, ilk yilindayim. Durumum soyle, F-1 vizem Temmuz'da suresi doluyor, OPT Agustos ta suresi doluyor ama ben yakin zamanda STEM OPT ye basvurucam.

Su an Turkiye'deyim dun DS 160 i doldurdum, ayni vize turunde yenileme istedigim icin interview dan waive olucagimi dusunuyorum ama bunun icin bi istek mi yapiyoruz?

Cunku ben DS 160 confirmation kullaninca interview waiver dan bahsetmedi, MRV fee sordu. Vizem 4 Temmuz da bitiyor, Ben intended arrival I 8 Agustos koydum bundan dolayi yenileme olarak degil sifirdan aliyo olabilir mi?

• Merhaba benim F-1 yenilemeyle ilgili ihtiyacim var. Vizem Temmuz da bitiyor, mezun oldum OPT ilk senemde bi devlet agency sinde calisiyorum. OPT Agustos ta expire oluyor ben bu ay STEM OPT'ye basvurucam su an Turkiye'deyim ailemi ziyaret ediyorum ve burdan yetismezse de sureci anlamak/baslatmak istedim dun DS 160 doldurdum. Randevu sistemine gelince interview waiver gibi bir sey belirtmedi ayni vize turu yenilemem ragmen. Vizem 4 Temmuz'da bitiyo, Ben intended date of arrival'a Agustos koydum STEM OPT bitisini de kapsasin diye bundan dolayi olabilir mi?

Ikinci sorum MRV fee yi 2018 de odemistim su an ondan da muaf gozukmuyorum sitede muaflar demesine ragmen yardimci olabilir misiniz?

• ⭐⭐

İyi calismalar, genc bir arkadasim icin community college ile konusmustum iki yillik bir associate program icin., i20 verebileceklerini eylul ayi baslangici icin soylemisler bugun .Acaba gerekli vize turu nedir? Ve turkiyeden alinabilirmi eylul baslangicina yetisirmi.yoksa turistikte oldugu gibi iki sene sonrayami tarih veriliyor.kendisi Sirbistanda yasiyor oradan alabilirmi illa tr ye donmesi mi gereklidir?

• Bu ileti silindi!

• https://www.instagram.com/reel/CpfDOzIjmoI/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
    Merhabalar bu konu hakkında başlık bulamadım ondan dolayı buraya atıyorum
    paylaştığım linkteki durum hakkında yeni bir gelişme var mi acaba ?

• Herkese merhaba , henüz forumda yeniyim eminim bu konu hakkında çok fazla soru gelmiştir ama günümüz döneminde yinede emin olmak için size danışmak istediğim şu soruyu sorayım : Amerika'da en ucuz dil okulu hangisi acaba ? forumda ki tüm tavsiyelere açığım.

• @OnurTheGreat Merhaba
    https://studyinthestates.dhs.gov/school-search
    Buradan planladığınız eyalete göre onaylı okulların web sitelerine göz atmanız güncel bilgilere ulaşmanız için en doğrusu olacaktır. Çoğu okul programlarının ücretini detaylı olarak paylaşıyor.

• Merhabalar. Amerikaya yüksek lisans başvurusu yapmak istiyorum ama 26 yaşında mezun olacağım. Sizce f1 vizesi almamda bu durum sorun teşkil eder mi?

• Merhaba. 13 Agustosta okulum basliyor lisans icin gidiyorum. Pasaportum yenilemeyle vs ancak su an geldi. 76 gun diyor Istanbul gorusmelerine, benim o tarihte Amerikaya gitmis olmam gerekiyor. Hizlandiriliyormus sanirim bir sekilde ama, sizce yetisebilir miyim? I20 nin gelmesini bekliyorum okuldan basvuruyu bitiricem. Bir de Istanbul daha uzun bekleme sureleri var Ankaradan mi yapayim sizce yoksa hizlandirilmis ogrenci vizelerinde cok da fark olmuyor mu?

• @cancus Merhaba, vize tarihinizi öne mi çekmek istiyorsunuz ? Eğer öyleyse şu başlığı inceleyebilirsiniz ;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti

• @cancus Ben I-20 geldikten sonra İstanbul'dan randevu oluşturduğumda Ağustos ortasına tarih vermişlerdi. SEVIS ID'mle birlikte acil randevu talebi oluşturup 14 Ağustos'ta oryantasyona katılmam gerektiğini söyleyince 6 Haziran'a çektiler randevumu. Bir günde acil randevu talebim onaylandı. Herhangi bir ekstra ücret ödemedim. Bence I-20 gelir gelmez acil randevu talep etmeyi deneyebilirsiniz.

• Merhaba neredeyse 18 yaşındayım F1 vizesi ile abdye geldim fakat ailem için F2 vizesi almadım annem babam ve küçük kardeşim yanıma gelmek için F2 belgesine başvurabilir mi ?

• Merhaba, Turist vizesi ile US'e girmiş olduğumuzu varsayalım. Giriş yaptıktan 1 ay sonra da EB3 başvurusu yapsak (sonuçlanması 2-3 yıl sürüyormuş), EB3 başvurusu sonrasında da Turist olarak girdiğim statümü Öğrenci (F1) vizesine çevirebiliyor muyum? Yoksa US'deyken EB3 başvurusu yaptığım için beni Öğrenci (F1) statüsüne çevirmezler mi?

Yukarıdaki anlattığım ile F1'e çevirmem riskliyse, Turist vizemi önce F1 statüsüne çevirip sonra mı EB3 başvurusu yapmalıyım?

• ⭐⭐⭐⭐

@Yolcu34 LC başvurusu yapılmadıysa rahatlıkla turist vizenizi öğrenci statüsüne çevirebilirsiniz

• Üniversiteden kabul aldım ve ilk defa vizeye başvurucam, I-20 elime geldi SEVIS ücretini ödedim ve DS-160 formunu doldurup vize randevumu aldım fakat Başvuru Sahibi Ayrıntıları kısmında Başvuru Sahibi Bilgileri ve Özel Programlar Student interview waiver kısmı ikisinde de "NO" olarak gözüküyor bu normal mi? değil ise konsolosluğa mail mi atmam gerekiyor?

• Sevis numaram f1 belgemde gözüküyor fakat I-901fee için ücreti ödemedim ödemem gerekiyor mu konsolosluğa görüşmeye gittiğimde belge eksikliğinden Red yer miyim cevaplarsanız sevinirim

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• merhabalar, bir danışmanlık firması ile öğrenci vizesi aracılığı ile Amerikaya gitmeyi düşünüyoruz okulun parası vs. bir şekilde buradaki birikimimiz ile çıkartabiliyoruz ancak orada geçinmemiz için çalışmamız lazım, ancak genelde 20 saat çalışma izninden bahsediliyor üniversite aracılığı ile geldiğimizde çalışmamıza engel bir durum var mı eğitim tamamlanınca 3 yıl kalma hakkımız olduğu söyleniyor 3yıl kalma hakkı 2 yılda eğitim 5 yıl geçirdiğimiz için vatandaşlığa başvurabiliyormuyuz?
    Birde statü değişikliği ile orada direk green card statüsüne geçebiliyormuyuz?
    Tecrübelerinize ihtiyacım var.
    Son olarak tek birimiz eğitim vizesi alsak yanında eşi de gelebiliyor mu eşinin statüsü ne oluyor onun çalışmasında bir problem oluyor mu?

• @asariel Cevap yazan olmamış kendi öğrendiğim kadarı ile yazayım ilerde birinin ihtiyacı olur f1 vizesi ile geldiğinizde okulda müsaitlik var ise 20 saat haftalık okul bünyesinde yasal olarak çalışabiliyorsunuz dışarda çalışmanız yasak. Ancak 1. yılı tamamladıktan sonra göç idaresine başvuruda bulunarak çalışma izni alabilme ihtimaliniz var şartlar ve kriterleri bilmiyorum. Statü değişikliği konusunda birşey öğrenemedim.
    Eş durumunda ise eşiniz f2 vizesi ile geliyor ancak çalışması yasak onunda.

• @asariel, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@asariel Cevap yazan olmamış kendi öğrendiğim kadarı ile yazayım ilerde birinin ihtiyacı olur f1 vizesi ile geldiğinizde okulda müsaitlik var ise 20 saat haftalık okul bünyesinde yasal olarak çalışabiliyorsunuz dışarda çalışmanız yasak. Ancak 1. yılı tamamladıktan sonra göç idaresine başvuruda bulunarak çalışma izni alabilme ihtimaliniz var şartlar ve kriterleri bilmiyorum. Statü değişikliği konusunda birşey öğrenemedim.
    Eş durumunda ise eşiniz f2 vizesi ile geliyor ancak çalışması yasak onunda.

Size bu konuda faydalı olacağını düşündüğüm youtube videosu aşağıdadır.
    https://www.youtube.com/watch?v=P20iJLU3G6Q&list=PL2G6T2f4AADXYRggKGijAdzJ_4vNGZpqS&index=14

• ⭐⭐

Bugun f1 basvuru su yapsak appointment ne zamana veriliyor, eylul baslangıcı için yetişirmi

Benzer Başlıklar

• J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    10
    0 Oy
    10 İleti
    517 Bakış
    P
    Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
  • 0 Oy
    13 İleti
    845 Bakış
    crazycellsC
    @Mesut-Tonuc, içinde söyledi: F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler Eger I-539 basvurunuz reddedilirse, ilk firsatta -mumkunse haberi aldiktan sonra birkac gun icinde- ABD'den cikmalisiniz.
  • 1 Oy
    7 İleti
    498 Bakış
    crazycellsC
    @crn93, içinde söyledi: B-2 vizesinden F-1 vizesine statü değişikli yapılırken yaşadığım sorun @crazycells aynen öyle . Okul ücretini daha istemediler kendileri. Sevis i ödedik . Elimizde değil belki çıkarmazlar gibi bişiler saçmaladı . Aradım ı20 çıkaran departmanı, adını unuttum şimdi, saçmalamış dedi. İsterse bizi arasın dediler . Size de bi danısmak istedim Ben de neden oyle cevap verdigini anlayamadim. Bir sorun olmamasi lazim belgeyi cikartmakta... Belki COVID-19 nedeniyle yasanan gecikmelerden bahsetmek istemistir...
  • Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi evlilik f1 vizesi
    62
    0 Oy
    62 İleti
    7k Bakış
    B
    Amerika'da iki Türk konsoloslukta evlilik yapınca soyadı değişiyor mu yoksa konsolosluğa soyadım değişmesin diye talepte bulunabilir miyiz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k