Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar. Amerikaya yüksek lisans başvurusu yapmak istiyorum ama 26 yaşında mezun olacağım. Sizce f1 vizesi almamda bu durum sorun teşkil eder mi?


  • Merhaba. 13 Agustosta okulum basliyor lisans icin gidiyorum. Pasaportum yenilemeyle vs ancak su an geldi. 76 gun diyor Istanbul gorusmelerine, benim o tarihte Amerikaya gitmis olmam gerekiyor. Hizlandiriliyormus sanirim bir sekilde ama, sizce yetisebilir miyim? I20 nin gelmesini bekliyorum okuldan basvuruyu bitiricem. Bir de Istanbul daha uzun bekleme sureleri var Ankaradan mi yapayim sizce yoksa hizlandirilmis ogrenci vizelerinde cok da fark olmuyor mu?


  • @cancus Merhaba, vize tarihinizi öne mi çekmek istiyorsunuz ? Eğer öyleyse şu başlığı inceleyebilirsiniz ;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti


  • @cancus Ben I-20 geldikten sonra İstanbul'dan randevu oluşturduğumda Ağustos ortasına tarih vermişlerdi. SEVIS ID'mle birlikte acil randevu talebi oluşturup 14 Ağustos'ta oryantasyona katılmam gerektiğini söyleyince 6 Haziran'a çektiler randevumu. Bir günde acil randevu talebim onaylandı. Herhangi bir ekstra ücret ödemedim. Bence I-20 gelir gelmez acil randevu talep etmeyi deneyebilirsiniz.


  • Merhaba neredeyse 18 yaşındayım F1 vizesi ile abdye geldim fakat ailem için F2 vizesi almadım annem babam ve küçük kardeşim yanıma gelmek için F2 belgesine başvurabilir mi ?


  • Merhaba, Turist vizesi ile US'e girmiş olduğumuzu varsayalım. Giriş yaptıktan 1 ay sonra da EB3 başvurusu yapsak (sonuçlanması 2-3 yıl sürüyormuş), EB3 başvurusu sonrasında da Turist olarak girdiğim statümü Öğrenci (F1) vizesine çevirebiliyor muyum? Yoksa US'deyken EB3 başvurusu yaptığım için beni Öğrenci (F1) statüsüne çevirmezler mi?

    Yukarıdaki anlattığım ile F1'e çevirmem riskliyse, Turist vizemi önce F1 statüsüne çevirip sonra mı EB3 başvurusu yapmalıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Yolcu34 LC başvurusu yapılmadıysa rahatlıkla turist vizenizi öğrenci statüsüne çevirebilirsiniz


  • Üniversiteden kabul aldım ve ilk defa vizeye başvurucam, I-20 elime geldi SEVIS ücretini ödedim ve DS-160 formunu doldurup vize randevumu aldım fakat Başvuru Sahibi Ayrıntıları kısmında Başvuru Sahibi Bilgileri ve Özel Programlar Student interview waiver kısmı ikisinde de "NO" olarak gözüküyor bu normal mi? değil ise konsolosluğa mail mi atmam gerekiyor?


  • Sevis numaram f1 belgemde gözüküyor fakat I-901fee için ücreti ödemedim ödemem gerekiyor mu konsolosluğa görüşmeye gittiğimde belge eksikliğinden Red yer miyim cevaplarsanız sevinirim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • merhabalar, bir danışmanlık firması ile öğrenci vizesi aracılığı ile Amerikaya gitmeyi düşünüyoruz okulun parası vs. bir şekilde buradaki birikimimiz ile çıkartabiliyoruz ancak orada geçinmemiz için çalışmamız lazım, ancak genelde 20 saat çalışma izninden bahsediliyor üniversite aracılığı ile geldiğimizde çalışmamıza engel bir durum var mı eğitim tamamlanınca 3 yıl kalma hakkımız olduğu söyleniyor 3yıl kalma hakkı 2 yılda eğitim 5 yıl geçirdiğimiz için vatandaşlığa başvurabiliyormuyuz?
    Birde statü değişikliği ile orada direk green card statüsüne geçebiliyormuyuz?
    Tecrübelerinize ihtiyacım var.
    Son olarak tek birimiz eğitim vizesi alsak yanında eşi de gelebiliyor mu eşinin statüsü ne oluyor onun çalışmasında bir problem oluyor mu?


  • @asariel Cevap yazan olmamış kendi öğrendiğim kadarı ile yazayım ilerde birinin ihtiyacı olur f1 vizesi ile geldiğinizde okulda müsaitlik var ise 20 saat haftalık okul bünyesinde yasal olarak çalışabiliyorsunuz dışarda çalışmanız yasak. Ancak 1. yılı tamamladıktan sonra göç idaresine başvuruda bulunarak çalışma izni alabilme ihtimaliniz var şartlar ve kriterleri bilmiyorum. Statü değişikliği konusunda birşey öğrenemedim.
    Eş durumunda ise eşiniz f2 vizesi ile geliyor ancak çalışması yasak onunda.


  • @asariel, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @asariel Cevap yazan olmamış kendi öğrendiğim kadarı ile yazayım ilerde birinin ihtiyacı olur f1 vizesi ile geldiğinizde okulda müsaitlik var ise 20 saat haftalık okul bünyesinde yasal olarak çalışabiliyorsunuz dışarda çalışmanız yasak. Ancak 1. yılı tamamladıktan sonra göç idaresine başvuruda bulunarak çalışma izni alabilme ihtimaliniz var şartlar ve kriterleri bilmiyorum. Statü değişikliği konusunda birşey öğrenemedim.
    Eş durumunda ise eşiniz f2 vizesi ile geliyor ancak çalışması yasak onunda.

    Size bu konuda faydalı olacağını düşündüğüm youtube videosu aşağıdadır.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bugun f1 basvuru su yapsak appointment ne zamana veriliyor, eylul baslangıcı için yetişirmi


  • @Calibraturbo Ödeme yaptıktan sonra çıkan takvimden görebiliyor olmanız lazım en erken randevu tarihini. Randevu aldıktan sonra da acil randevu talebinde bulunmayı deneyebilirsiniz. Öyle olursa yetişebilir ama kesin bilemem tabi.


  • Merhaba, Esim, benim ve cocugumun turist vizeleri mevcut. Turist vizesi ile Amerikaya gidip uygun bir sertifika programina baslamayi dusunuyorum.
    Alacagim egitimin devaminda o konuya uygun bir ise de devam etmeyi dusunuyorum.
    Amerika icinde turist vizelerimizi f1/m1 vizesine cevirmek turkiyeden basvurmaktan daha mi zor bir surec olur? Bir de egitim sonrasinda calismayi dusundugum icin sertifika programi ya da mesleki bir programa mi basvurmaliyim?
    Tesekkurler.


  • Merhabalar,

    Bir arkadaşım adına yazıyorum. Kendisi çok zor bir durumda kaldı. Süreci aşağıdaki gibi özetleyebilirim:

    “2018 yılında ABD’deki Duke University'sinde yüksek lisansa başladım. Bir sene sonra mezun olup öğrenci vizemin bana 3 seneliğine tanıdığı çalışma hakkı olan OPT'yi kullanmaya başladım. Bu süre içerisinde 3 farklı şirkette çalıştım.

    OPT biterken McDaniel College isimli bir diğer üniversitede, alakalı bir alanda başka bir yüksek lisansa başlayarak, okurken çalışmama izin veren CPT programına geçiş yaptım.

    Okulumun ilk senesi bitmişken daha önce Duke University aracılığıyla aldığım 5 senelik öğrenci vizemin süresi doldu ve ben de vizemi yenilemek üzere Türkiye’ye gelip İstanbul’daki konsolosluğa müracaat ettim.

    Fakat konsolosluktaki görevli McDaniel College isimli okulumu daha önce hiç tanımadığını ve durumumu inandırıcı bulmadığını söyleyerek 214(b)’den vize başvurumu reddetti.

    Ben son 5 senedir Amerika'da yaşayan, kurumsal bir şirkette çalışan ve tüm hayatı orada olan biri olarak böyle bir sonucu beklemiyordum.

    Vizemi bir an önce yenilemek hayati önem taşıdığından bu konuda yapabileceğiniz tüm önerileriniz/tecrübeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.”

    Bu arada arkadaşımın 2025’e kadar geçerli turist vizesi de var. Olur da öğrenci vizesini yenileyemezse eşyalarını almak ve arabasını satmak üzere ABD’ye turist vizesiyle giriş yapabilir mi? Alırlar mı?

    Önerisi/tecrübesi/fikri/bilgisi olan herkesin yorumlarını rica etmekle birlikte, @crazycells @gucarslan @Figen özellikle yorumlarınızı rica ediyorum

    Çok teşekkürler


  • @nura Bu arada öncelikli hedefi tekrar F-1 için tekrar randevu almak olacak. Ama bu sefer Türkiye’ye bağlılığını ve geri döneceğini kanıtlayabileceği evraklar götürecek yanında


  • @nura Sefanurcum Selam . Aynisi benimde basima gelmisti , Amerikada AOS ile statu degistirmis olmama ragmen Tr ye donunce konsolosluk red verdi . Turist vizesi red olmadigi icin Turist olarak donsun geri Amerikaya ve tekrar AOS ile eski statusune gecsin . Biz boyle yaptik . Sorun olmadi .


  • Merhaba I-20 elektronik olarak gönderildi ve ıslak imza yok. Diğre SEVIS ID vs var ama imza yok. Bu bir problem yaratır mı?


  • @Emre-e Benim I-20'mde de ıslak imza yoktu, elektronik imza vardı. Bir sorun olmadı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum