Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @BedirhanDamlacık F1 vizen hala mevcut. I-20 alip gidebilirsin. Auni durumda arkadasima I-20 alarak Amerikaya getirmistik. Ustelik son girisinden 1.5 yil sonra.


  • Anlik olarak F1 vizesi ile Amerikadayim. Ultrason ve mikro bir ameliyat soz konusu olabilir. Bunun icin kapsayici bir sigorta yaptirmak istiyorum. Olay uzerine arastirmalarim devam etse dahi boyle bir tecrubesi olan biriyle konusmak onceligim. Tecrubesi olan biri donerse sevinirim, tesekkurler!


  • @BedirhanDamlacık diğer arkadaşın dediği doğru güncel bir I-20 ile geçiş yapabiilirsin. Sonuçta vizen var.


  • Mülakata girerken yanına al diyeceğiniz en önemli evraklar nelerdir?

    Mülakat kaç dk sürmekte ve neler soruyorlar?

    Teşekkürler


  • Merhaba! Forumu yeni keşfedip kayıt oldum, o yüzden buna benzer bir soru daha önce sorulduysa kusuruma bakmayın lütfen. Önümüzdeki sonbahar dönemi başlamak üzere Ohio'daki bir devlet üniversitesinden master kabulu aldım ve alanım İngilizce/Edebiyat. Okul tuition'ımı karşılayacak ve teaching assistant olarak ders anlatacağım için bana yıllık 12 bin dolarlık bir stipend verecek ve bu kabul mektubumda yazılı. Bunun yanı sıra vize başvurusu sırasında ek bir finansal belge götürmeli miyim? Henüz vize işlemlerime başlamadım fakat hazırlıklı olmak istedim.
    Şimdiden teşekkür ederim!


  • Merhaba herkese, bir sorum olucaktı bir üstteki arkadaşlınki gibi. University of Arizona’dan teaching assistanship ile birlikte master kabulu aldım. Okul ücretim, 9 aylık yaşam masraflarım ve sağlık sigortam program tarafından karşılanacak. Buna ragmen ekstra bir finansal belge götürmeli miyim ne önerirsiniz? I-20 formumda da bana verilen miktar ihtiyacım olan miktardan birazcık fazla.


  • Merhaba yakın zamanda F1 öğrenci vizesi için, vize görüşmesine giden oldu mu acaba?


  • Merhaba, ben F1 vizesi için hazırlıklarımı yapıyorum ve birkaç sorum var:

    1-) 160 dolar vize görüşme ücretini nasıl ödeyebilirim? Kredi kartı kullanmıyorum ama banka kartım var. Banka kartımda türk lirası para olursa kur üzerinden otomatik olarak 160 dolara karşılık gelen parayı çeker mi?
    2-) Sevis ücretini de aynı şekilde banka kartımda TL buludurarak ödeyebilir miyim?

    3-) Dil okulunun istediği I20 ücretini para transferi yaparak mümkün olan en düşük ücretlerle hangi yöntemle gönderebilirim?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...


  • @Emre-Çevik Çok yardımcı olur mu size bilemiyorum ama ben de banka kartı ile yaptım ödemeyi (benimkini direkt dolar hesabımdan çekti). Yeterli bakiyeniz varsa bir sorun olmaması lazım bence.


  • dil okulu için önerdiğiniz danışmanlar var mı acaba arkadaşlar?


  • @EmreGdk direk kimseyi önermem fakat just english Türk okulu, muhatap olacağın kişilerde Türk ben onlardan bilgi almıştım, los angelas, new jersey de şubeleri var newyork da da vardı ama Türkiyeden öğrenci almıyorlardı ben konuştuğumda, faydası olurmu size bilmiyorum.


  • @Murat-4, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @EmreGdk direk kimseyi önermem fakat just english Türk okulu, muhatap olacağın kişilerde Türk ben onlardan bilgi almıştım, los angelas, new jersey de şubeleri var newyork da da vardı ama Türkiyeden öğrenci almıyorlardı ben konuştuğumda, faydası olurmu size bilmiyorum.

    Teşekkürler yinede. Sadece amerika değilde şu an aklımda irlanda var, türkiyedeki danışmanlardan fikir almak istiyordum ama güvenilir olması önemli olduğu için bir sorayım dedim.


  • @EmreGdk rica ederim, irlandayı da araştırmıştım aslında ama aklımda kalmadı şimdi neyin nesi olduğu, academix ile görüşmüştüm o sırada yanılmazsam, dil okulları çok alakasız toplayamayacağım evraklar istedikleri için vazgeçmiştim.


  • Merhabalar, forumdan yeni haberdar oluyorum cevap verebilirseniz cok sevinirim. Su an OPT ile Texas ta calisiyorum, ilk yilindayim. Durumum soyle, F-1 vizem Temmuz'da suresi doluyor, OPT Agustos ta suresi doluyor ama ben yakin zamanda STEM OPT ye basvurucam.

    Su an Turkiye'deyim dun DS 160 i doldurdum, ayni vize turunde yenileme istedigim icin interview dan waive olucagimi dusunuyorum ama bunun icin bi istek mi yapiyoruz?

    Cunku ben DS 160 confirmation kullaninca interview waiver dan bahsetmedi, MRV fee sordu. Vizem 4 Temmuz da bitiyor, Ben intended arrival I 8 Agustos koydum bundan dolayi yenileme olarak degil sifirdan aliyo olabilir mi?


  • Merhaba benim F-1 yenilemeyle ilgili ihtiyacim var. Vizem Temmuz da bitiyor, mezun oldum OPT ilk senemde bi devlet agency sinde calisiyorum. OPT Agustos ta expire oluyor ben bu ay STEM OPT'ye basvurucam su an Turkiye'deyim ailemi ziyaret ediyorum ve burdan yetismezse de sureci anlamak/baslatmak istedim dun DS 160 doldurdum. Randevu sistemine gelince interview waiver gibi bir sey belirtmedi ayni vize turu yenilemem ragmen. Vizem 4 Temmuz'da bitiyo, Ben intended date of arrival'a Agustos koydum STEM OPT bitisini de kapsasin diye bundan dolayi olabilir mi?

    Ikinci sorum MRV fee yi 2018 de odemistim su an ondan da muaf gozukmuyorum sitede muaflar demesine ragmen yardimci olabilir misiniz?

  • ⭐⭐ Yasaklı

    İyi calismalar, genc bir arkadasim icin community college ile konusmustum iki yillik bir associate program icin., i20 verebileceklerini eylul ayi baslangici icin soylemisler bugun .Acaba gerekli vize turu nedir? Ve turkiyeden alinabilirmi eylul baslangicina yetisirmi.yoksa turistikte oldugu gibi iki sene sonrayami tarih veriliyor.kendisi Sirbistanda yasiyor oradan alabilirmi illa tr ye donmesi mi gereklidir?


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar bu konu hakkında başlık bulamadım ondan dolayı buraya atıyorum
    paylaştığım linkteki durum hakkında yeni bir gelişme var mi acaba ?


  • Herkese merhaba , henüz forumda yeniyim eminim bu konu hakkında çok fazla soru gelmiştir ama günümüz döneminde yinede emin olmak için size danışmak istediğim şu soruyu sorayım : Amerika'da en ucuz dil okulu hangisi acaba ? forumda ki tüm tavsiyelere açığım.


  • @OnurTheGreat Merhaba

    Buradan planladığınız eyalete göre onaylı okulların web sitelerine göz atmanız güncel bilgilere ulaşmanız için en doğrusu olacaktır. Çoğu okul programlarının ücretini detaylı olarak paylaşıyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum