-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@Kesinİzmirli bölüm bilgisayar mühendisliği. Okuduğum üniversite mavi diploma veriyor mu bilmiyorum (sanırım veriyor), mavi diplomanın ne kadar faydası oluyor bu da başka bir tartışma konusu.
Okumak istediğim bölümü okuyorum. Bugün okulu bitirip ABD'ye gitsem evet ayak basar basmaz işe almazlar beni ama en azından bir şansım olur.
1-2 sene dil öğrenimi, kültür farkını düzeltme ile geçer yıllarım, o yıllarda da sürünürüm ama sonrasında bir yol yordam bulabilir, diplomamı aldığım alanda çalışabilirim. (İhtimaller, ihtimaller...)Öbür türlü lise mezunu olarak ABD'ye gidip düşük seviye işler yapacağım, sonra belki ABD'de tekrar o bölümü okuyacağım derken yaşım olacak belki de 30. Bitirene kadar olacak 35. O saatten sonra ABD'de yaşamanın keyfi ne kadar alınır ya da 20'li yaşlardaki gibi alınabilir mi bu da başka bir konu.
Bu saatten sonra bunları konuşmanın pek de bir önemi yok zaten. 1 ay sonra 2. sınıf bitmiş olacak. (Zamanında bir hata yapmayıp isteğe bağlı hazırlık okumasaydım 3. sınıf bitmiş ve mezuniyet seneme girmiş olacaktım.)
Zaten benim asıl planlarımdan biri mesleki anlamda kendimi geliştirip yurt dışına gitmek olacak. GC'ye umut bağlamak yersiz çünkü çıkma şartı bu gidişle yüzde değil bindelerle ifade edilmeye başlanacak.
Tek sorun bunu nasıl yapacağım konusunda çevremde fikir alabileceğim biri yok. İlerleyen zamanlarda bu konuda da ufkumu geliştirip kariyer planı yapmam gerekecek. -
@dilmel 30 mu dedin? 50 orta yas ortalama omur 95 olarak dusunuyorum. Psikolojik olarak 30'u veya 45'i 50'yi yasli olarak goruyor olabilirsin ama degil :p Ilginc sekilde Turkiye'de ortalama omur 70 ve iscinin "emekli, pert" olma yasi 40 olarak gorulur. Her seyde oldugu gibi bu da yanlis.
Imkanin varsa bir an once git ABD'ye. Burada meslek sahibi olacam diye omrunden omur gitmesin daha fazla.
Mavi diploma olayi ise, bolumunde mavi diploma olmasa bile simdiye kadar okudugum tecrubelere dayanarak sorun olacagini sanmiyorum. Bootcamp ile ofiste calisan insan varsa, okulunu okumus adami havada kaparlar...
-
Silindi.
-
@celica teşekkürler.
Yanlış anlaşılma olmasın, bir yaşa yaşlı dediğim falan yok.
Ama Türkiye'de genelde yaşadığın ya da şöyle söyleyeyim gençliğini yaşadığın yaş aralığı sanıyorum ki 30'a kadar. Yanlış düşünüyor olabilirim nitekim o yaşlara henüz gelmedim
.Belki ABD'de ya da genel olarak yurtdışında bu durum farklı olabilir. Mesela 40 yaşında insanlar partilere gidiyor, keyfince geziyor olabilir.
Her neyse. İmkan demişsiniz. Henüz bir imkanım yok. Tek güvencem bölümüm. Ancak onun da sadece ismi var. Geçen hafta staj bulmak için bir yerle görüştüm. Değişik değişik terimler, bilmediğim konularda bilgim var mı onu sordu. Bazılarını sadece duymuşluğum var. Çalıştığım bildiğim şeyler değil. Yani mesleki alanda da henüz yeterli biri değilim ve bugün de daha önce de söylediğim gibi hangi alanda, neye, nasıl çalışmalıyım bunlar kafamda büyük bir soru işareti. Bu biraz da GC, ABD gibi kavramlardan uzak sorular.
Öğrencisi olduğum bölümü insanlar "hazır vizeli" olarak görüp direkt yurtdışına o da olmadı hemen iş bulunabilecek bir alan olarak görüyor ancak bende henüz mesleki bir bilgi, deneyim vs. yok. Bunları kalan 2 senelik sürede tamamlamam gerekecek.
Gönül ister ki hemen mezun olur olmaz ABD'ye ya da başka bir yere gidebileyim ama bu gidişle Türkiye'de iş bulursam şükür edeceğim.
Aynı üniversite ve bölümden bazı eski mezunlar şu an ABD'de yaşıyor. Hatta biri Florida'da yaşıyormuş. 2 tane arabası, 2 katlı evi mutlu mesut yaşıyor demişti biri ama adı sanı ne, hangi yılın mezunu bilmiyorum.
İnternette bulduğum 1-2 kişiyle mailleştim. Hiçbiri "nasıl ABD'ye gidebildiniz, kendinizi nasıl geliştirdiniz?" gibi sorulara cevap vermedi.Bazen bu sanki gizli bir bilgiymiş ve ben hariç herkes bunu biliyormuş gibi hissediyorum.
-
Merhaba. Kanada'da tanıdıklarımız var bunu bilgi amaçlı söylüyorum. Sormak istediğim 30 bin dolar gibi bir para ile Kanada vatandaşlığı olarak ne yapabiliriz acaba evli çift olarak? Vatandaşlığa nasıl bir adım atabiliriz acaba? Ayrıca Amerika vatandaşlığı hakkında elde bu miktarda imkan varken neler yapılabilir bilginizi almak isterim. Şimdiden çok teşekkür ederim
-
@Atlantis00 Buradan Express Entry programına bakabilirsiniz, Kanada için aranan göçmenlik şartlarını belirtiyorlar. Dil bilen, genç ve aynı zamanda Üniversite ya da daha üzeri eğitime sahip olanlar için gayet iyi bir yöntem. Denemenizi öneririm
-
yakında bende sizler gibi basvuru yapıp acıklanmasını bekleyeceğim cıktı diye sevindim planlar yapıldı fakat istediğim gibi gitmedi sizin yerinizde olsam en erken sekilde cn düsük veya yüksek olsun dosya tasıma islemini baslatırım herkesin dediği gibi coğrafya kaderdir.
-
@cemalkt Türkiye'nin dış ilişkileri bayağı kötü olduğu için haliyle batıda ki ülkelerde buna karşılık ambargo koyabiliyor, en basit schengen vizesinde bile bunu görüyoruz. Yurtdışında çoğu usa elçilikleri 30K sıralaması olanlara bile çatır çatır vize verirken, Ankara elçiliği çalışıyormuş gibi yapıyor
Düzen değişmediği sürece durum bu şekilde olmaya devam edecek. Ek olarak Avrupa'dan bir yanıt geldi "Vize verilmeme konusu Türkiye'ye özel değil." diyerek gece gece beni güldürdü. -
@Uçan-hollandalı Avrupaya cevabımız ektedir.
-
@Kesinİzmirli
Valla bende Sakarya üniversitesi mezunuyum mavi diploma olarak geçiyor ama Yök diyorki mavi diploma olanlara biz yazı veriyoruz başvuru yapıyorlar bize bizde onlara burada mühendislik eğitimi aldıklarına dair yazı veriyoruz Amerika için dedi yani o yazıyı almadan gitmeyin -
@Uçan-hollandalı, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 Hatırladığım kadarıyla gidemedi, mülakat tarihi alamadığı için yanma ihtimali çok yüksek. Bu arada rüyada Has not been selected görmek iyiye işarettir derler.
Toteme devamHayirlisi hocam hic bilemeyecegimiz zamanda bir supriz olabilir. Umarim en hayirlisi olur :). Ben artik cok umutlu degilim birtek buna bel baglarsak yandik zaten. Ama meksika dan gidecektik :)))))
-
-
@Uçan-hollandalı ABD'nin göçmen vizesi vize vermeme sebepleri ne? Bir süredir düşünüyorum anlayamıyorum. Normalde buradaki düşünce nedir? Ben turistik, öğrenci vs. vizesi verirsem kendi ülkesindeki durumlar kötü, bir daha geri dönmez o yüzden vermeyeyim.
E bu zaten göçmen vizesi. ABD-Türkiye ilişkilerini düşünsem yine anlam veremiyorum. Kişi zaten kendi ülkesinden ayrılmak için aylar önce başvuru yapmış, kazanmış gitmek istiyor.
Başka basit bir sebebi olabilir mi?
-
@dilmel Ankara'nın Araplara ve İranlılara daha çok bol keseden hizmet ettiğini anımsıyorum. Türkler'de mağdur edilmekte
-
arkadaşlar bu sene de mi gc sıraları ilerlemiyor. ben eski seneler takip ediyordum da bu sene bakmadım. hiç. kaçıncı sıra çağrıldı takip eden var mı?
-
@Kekw hayır ilerlemiyor en son 9.000-10.000 arası mülakat aldı
-
Ankara elçiliği işini ne zaman tam yapacak acaba
Çok zorlama iş yapıyorlar, yani vermek istemiyorsan da açıkça belirt bari. -
@waterman Anladım. Tr'de en son sıranın çok olmadığını düşünüyorum. Eylül ayında her zaman olduğu gibi bir şahlanış yaparlar umarım.
-
Evet arkadaşlar. Geç gördüm ama bunu atmasam olmazdı.
https://www.linkpicture.com/q/greencard.jpg -
@Kekw asafagjsksjsj
Benzer Başlıklar
162
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k