@celica teşekkürler.
Yanlış anlaşılma olmasın, bir yaşa yaşlı dediğim falan yok.
Ama Türkiye'de genelde yaşadığın ya da şöyle söyleyeyim gençliğini yaşadığın yaş aralığı sanıyorum ki 30'a kadar. Yanlış düşünüyor olabilirim nitekim o yaşlara henüz gelmedim
.
Belki ABD'de ya da genel olarak yurtdışında bu durum farklı olabilir. Mesela 40 yaşında insanlar partilere gidiyor, keyfince geziyor olabilir.
Her neyse. İmkan demişsiniz. Henüz bir imkanım yok. Tek güvencem bölümüm. Ancak onun da sadece ismi var. Geçen hafta staj bulmak için bir yerle görüştüm. Değişik değişik terimler, bilmediğim konularda bilgim var mı onu sordu. Bazılarını sadece duymuşluğum var. Çalıştığım bildiğim şeyler değil. Yani mesleki alanda da henüz yeterli biri değilim ve bugün de daha önce de söylediğim gibi hangi alanda, neye, nasıl çalışmalıyım bunlar kafamda büyük bir soru işareti. Bu biraz da GC, ABD gibi kavramlardan uzak sorular.
Öğrencisi olduğum bölümü insanlar "hazır vizeli" olarak görüp direkt yurtdışına o da olmadı hemen iş bulunabilecek bir alan olarak görüyor ancak bende henüz mesleki bir bilgi, deneyim vs. yok. Bunları kalan 2 senelik sürede tamamlamam gerekecek.
Gönül ister ki hemen mezun olur olmaz ABD'ye ya da başka bir yere gidebileyim ama bu gidişle Türkiye'de iş bulursam şükür edeceğim.
Aynı üniversite ve bölümden bazı eski mezunlar şu an ABD'de yaşıyor. Hatta biri Florida'da yaşıyormuş. 2 tane arabası, 2 katlı evi mutlu mesut yaşıyor demişti biri ama adı sanı ne, hangi yılın mezunu bilmiyorum.
İnternette bulduğum 1-2 kişiyle mailleştim. Hiçbiri "nasıl ABD'ye gidebildiniz, kendinizi nasıl geliştirdiniz?" gibi sorulara cevap vermedi.
Bazen bu sanki gizli bir bilgiymiş ve ben hariç herkes bunu biliyormuş gibi hissediyorum.