Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Kesinİzmirli bölüm bilgisayar mühendisliği. Okuduğum üniversite mavi diploma veriyor mu bilmiyorum (sanırım veriyor), mavi diplomanın ne kadar faydası oluyor bu da başka bir tartışma konusu.

    Okumak istediğim bölümü okuyorum. Bugün okulu bitirip ABD'ye gitsem evet ayak basar basmaz işe almazlar beni ama en azından bir şansım olur.
    1-2 sene dil öğrenimi, kültür farkını düzeltme ile geçer yıllarım, o yıllarda da sürünürüm ama sonrasında bir yol yordam bulabilir, diplomamı aldığım alanda çalışabilirim. (İhtimaller, ihtimaller...)

    Öbür türlü lise mezunu olarak ABD'ye gidip düşük seviye işler yapacağım, sonra belki ABD'de tekrar o bölümü okuyacağım derken yaşım olacak belki de 30. Bitirene kadar olacak 35. O saatten sonra ABD'de yaşamanın keyfi ne kadar alınır ya da 20'li yaşlardaki gibi alınabilir mi bu da başka bir konu.

    Bu saatten sonra bunları konuşmanın pek de bir önemi yok zaten. 1 ay sonra 2. sınıf bitmiş olacak. (Zamanında bir hata yapmayıp isteğe bağlı hazırlık okumasaydım 3. sınıf bitmiş ve mezuniyet seneme girmiş olacaktım.)

    Zaten benim asıl planlarımdan biri mesleki anlamda kendimi geliştirip yurt dışına gitmek olacak. GC'ye umut bağlamak yersiz çünkü çıkma şartı bu gidişle yüzde değil bindelerle ifade edilmeye başlanacak.
    Tek sorun bunu nasıl yapacağım konusunda çevremde fikir alabileceğim biri yok. İlerleyen zamanlarda bu konuda da ufkumu geliştirip kariyer planı yapmam gerekecek.

  • ⭐⭐

    @dilmel 30 mu dedin? 50 orta yas ortalama omur 95 olarak dusunuyorum. Psikolojik olarak 30'u veya 45'i 50'yi yasli olarak goruyor olabilirsin ama degil :p Ilginc sekilde Turkiye'de ortalama omur 70 ve iscinin "emekli, pert" olma yasi 40 olarak gorulur. Her seyde oldugu gibi bu da yanlis.

    Imkanin varsa bir an once git ABD'ye. Burada meslek sahibi olacam diye omrunden omur gitmesin daha fazla.

    Mavi diploma olayi ise, bolumunde mavi diploma olmasa bile simdiye kadar okudugum tecrubelere dayanarak sorun olacagini sanmiyorum. Bootcamp ile ofiste calisan insan varsa, okulunu okumus adami havada kaparlar...


  • @dilmel diploma için denklik varmı yokmu onu araştır, burada bulunduğun zaman zarfında mümkün olduğunca kendini dil ve bölümünde ile ilgili geliştir, oraya gidersen veya gitmeden şirketlerle görüştüğünde benim yazılım konusunda şu tecrübem var şuralarda çalıştım dediğinde bir adım öne geçersin, dediğin gibi para biriktirmeye bak, iş hata yapmaya gelince senin yaptığından çok daha fazla hatalar yaptım bir iki yıldan bişey olmaz toparlarsın aceleci davranma, sosyal medya da, internette çok fazla bilgi kirliliği var onlara dikkat et, biraz araştırma yaparak çok fazla bilgiye sahip olursun, bi kaç gün önce Amerika da cafe benzeri yer çalıştırmış biri ile görüştüm benim bildiğim kadar bilgiye sahip değil di (e2 vizesi falan sordum ne olduğundan bile hiç haberi yok adamın) yani herkes doğru bilgi vermiyor veremiyor veya yanıltıyor, facebook dakiler gibi, maalesef şuandaki durumlardan dolayı hepimiz hemen kaçmak istiyoruz ama olmuyor.


  • @celica teşekkürler.

    Yanlış anlaşılma olmasın, bir yaşa yaşlı dediğim falan yok.

    Ama Türkiye'de genelde yaşadığın ya da şöyle söyleyeyim gençliğini yaşadığın yaş aralığı sanıyorum ki 30'a kadar. Yanlış düşünüyor olabilirim nitekim o yaşlara henüz gelmedim 😃 .

    Belki ABD'de ya da genel olarak yurtdışında bu durum farklı olabilir. Mesela 40 yaşında insanlar partilere gidiyor, keyfince geziyor olabilir.

    Her neyse. İmkan demişsiniz. Henüz bir imkanım yok. Tek güvencem bölümüm. Ancak onun da sadece ismi var. Geçen hafta staj bulmak için bir yerle görüştüm. Değişik değişik terimler, bilmediğim konularda bilgim var mı onu sordu. Bazılarını sadece duymuşluğum var. Çalıştığım bildiğim şeyler değil. Yani mesleki alanda da henüz yeterli biri değilim ve bugün de daha önce de söylediğim gibi hangi alanda, neye, nasıl çalışmalıyım bunlar kafamda büyük bir soru işareti. Bu biraz da GC, ABD gibi kavramlardan uzak sorular.

    Öğrencisi olduğum bölümü insanlar "hazır vizeli" olarak görüp direkt yurtdışına o da olmadı hemen iş bulunabilecek bir alan olarak görüyor ancak bende henüz mesleki bir bilgi, deneyim vs. yok. Bunları kalan 2 senelik sürede tamamlamam gerekecek.

    Gönül ister ki hemen mezun olur olmaz ABD'ye ya da başka bir yere gidebileyim ama bu gidişle Türkiye'de iş bulursam şükür edeceğim.

    Aynı üniversite ve bölümden bazı eski mezunlar şu an ABD'de yaşıyor. Hatta biri Florida'da yaşıyormuş. 2 tane arabası, 2 katlı evi mutlu mesut yaşıyor demişti biri ama adı sanı ne, hangi yılın mezunu bilmiyorum.
    İnternette bulduğum 1-2 kişiyle mailleştim. Hiçbiri "nasıl ABD'ye gidebildiniz, kendinizi nasıl geliştirdiniz?" gibi sorulara cevap vermedi.

    Bazen bu sanki gizli bir bilgiymiş ve ben hariç herkes bunu biliyormuş gibi hissediyorum.

  • ⭐⭐

    Merhaba. Kanada'da tanıdıklarımız var bunu bilgi amaçlı söylüyorum. Sormak istediğim 30 bin dolar gibi bir para ile Kanada vatandaşlığı olarak ne yapabiliriz acaba evli çift olarak? Vatandaşlığa nasıl bir adım atabiliriz acaba? Ayrıca Amerika vatandaşlığı hakkında elde bu miktarda imkan varken neler yapılabilir bilginizi almak isterim. Şimdiden çok teşekkür ederim


  • @Atlantis00 Buradan Express Entry programına bakabilirsiniz, Kanada için aranan göçmenlik şartlarını belirtiyorlar. Dil bilen, genç ve aynı zamanda Üniversite ya da daha üzeri eğitime sahip olanlar için gayet iyi bir yöntem. Denemenizi öneririm


  • yakında bende sizler gibi basvuru yapıp acıklanmasını bekleyeceğim cıktı diye sevindim planlar yapıldı fakat istediğim gibi gitmedi sizin yerinizde olsam en erken sekilde cn düsük veya yüksek olsun dosya tasıma islemini baslatırım herkesin dediği gibi coğrafya kaderdir.


  • @cemalkt Türkiye'nin dış ilişkileri bayağı kötü olduğu için haliyle batıda ki ülkelerde buna karşılık ambargo koyabiliyor, en basit schengen vizesinde bile bunu görüyoruz. Yurtdışında çoğu usa elçilikleri 30K sıralaması olanlara bile çatır çatır vize verirken, Ankara elçiliği çalışıyormuş gibi yapıyor😀 Düzen değişmediği sürece durum bu şekilde olmaya devam edecek. Ek olarak Avrupa'dan bir yanıt geldi "Vize verilmeme konusu Türkiye'ye özel değil." diyerek gece gece beni güldürdü.


  • @Uçan-hollandalı Avrupaya cevabımız ektedir.


  • @Kesinİzmirli
    Valla bende Sakarya üniversitesi mezunuyum mavi diploma olarak geçiyor ama Yök diyorki mavi diploma olanlara biz yazı veriyoruz başvuru yapıyorlar bize bizde onlara burada mühendislik eğitimi aldıklarına dair yazı veriyoruz Amerika için dedi yani o yazıyı almadan gitmeyin


  • @Uçan-hollandalı, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @gtx295 Hatırladığım kadarıyla gidemedi, mülakat tarihi alamadığı için yanma ihtimali çok yüksek. Bu arada rüyada Has not been selected görmek iyiye işarettir derler. 🤣 Toteme devam

    Hayirlisi hocam hic bilemeyecegimiz zamanda bir supriz olabilir. Umarim en hayirlisi olur :). Ben artik cok umutlu degilim birtek buna bel baglarsak yandik zaten. Ama meksika dan gidecektik :)))))



  • @Uçan-hollandalı ABD'nin göçmen vizesi vize vermeme sebepleri ne? Bir süredir düşünüyorum anlayamıyorum. Normalde buradaki düşünce nedir? Ben turistik, öğrenci vs. vizesi verirsem kendi ülkesindeki durumlar kötü, bir daha geri dönmez o yüzden vermeyeyim.

    E bu zaten göçmen vizesi. ABD-Türkiye ilişkilerini düşünsem yine anlam veremiyorum. Kişi zaten kendi ülkesinden ayrılmak için aylar önce başvuru yapmış, kazanmış gitmek istiyor.

    Başka basit bir sebebi olabilir mi?

  • ⭐⭐

    @dilmel Ankara'nın Araplara ve İranlılara daha çok bol keseden hizmet ettiğini anımsıyorum. Türkler'de mağdur edilmekte


  • arkadaşlar bu sene de mi gc sıraları ilerlemiyor. ben eski seneler takip ediyordum da bu sene bakmadım. hiç. kaçıncı sıra çağrıldı takip eden var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @Kekw hayır ilerlemiyor en son 9.000-10.000 arası mülakat aldı


  • Ankara elçiliği işini ne zaman tam yapacak acaba 😀 Çok zorlama iş yapıyorlar, yani vermek istemiyorsan da açıkça belirt bari.


  • @waterman Anladım. Tr'de en son sıranın çok olmadığını düşünüyorum. Eylül ayında her zaman olduğu gibi bir şahlanış yaparlar umarım.


  • Evet arkadaşlar. Geç gördüm ama bunu atmasam olmazdı.
    https://www.linkpicture.com/q/greencard.jpg

  • ⭐⭐

    @Kekw asafagjsksjsj


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum