Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Darwin merhaba ben anlamak için soruyorum geçen seneden beri bekliyormusunuz mülakat


  • @Ecehzr normal turist vizesini geçen hafta aldım şu günlerde Ağustos mülakatında olmazsam ilk fırsatta eşim ile ABD’ye gidip aos sürecini başlatacağız


  • @Darwin Merhaba, turist vizesi alırken green card başvurusu görünmüyor mu acaba? Aos yapmak bizimde aklımıza geldi ama turist vizesinden red alırız diye başvuruda bulunmadık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Darwin bunun için biraz geç kalmadınız mı?
    sabahki uçakla gitmenizi ve gittikten hemen sonra dosyanızı içeri vermenizi öneririm.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Begum elbette görünüyor.
    eğer sağlam sebepler sunarsnaız alabilirsiniz ancak; çoğu mülakatın red ile sonuçlandığını biliyoruz.


  • @Begum eşimin ailesi Amerikan vatandaşı ayrıca daha önce iki defa onların yanına gitmiştik umutsuzca vize yenileme başvurusu yaptık görüşme sırasında 3 defa size green card çıkmış diye soru sordular ben cevap verdim hiç ümidim yoktu ama vizeyi onayladılar


  • @gucarslan lafi agzimdan aldiniz valla 🙂


  • @OzdeNeslihan Biz Hastane Enfeksiyon Kliniğinden randevu alarak sabahtan gittik.Fakat Doktor “Ooo zor bu işler ne istediklerini bilmek lazım” dedi o da kendince haklıydı,bende aşırı yorgun ve bıkkınlıkla neler istendiğini bilmiyordum açıkçası.O arada sevgili Yeşilkart forumuma yazdım.Amerika’da anlaşmalı doktorların burada yaptırdığım aşıları kabul etmeyebilecekleri düşüncesi ağır bastığından Aşıları Amerika’da vurulmaya karar verdik.Covid’ler tamam.1 yıl oldu yeni adresimize taşınalı ,boşluk olmadığından Sağlık Ocağımız belli değil.(Yoğunluktan yeni kişi kabul etmiyorlar uzak Sağlık ocağı öneriyorlar) bu sebeple Aşı kartımız yok..Neyse 3 günde evrakları tamamlayabildim,Pazar sabahı Washington yolculuğumuz başlıyor,aslında Maraton desek daha doğru mu olur bilemiyorum.🙏🙏🙏


  • _Her halükarda doktorlar para almak için bazı aşıları mutlaka yeniliyorlar turkiyede full aşılı olsanız dahi mutalaka aşı yapıyorlar burdaki tek şans eger 18 yasından kucuk cocougunuz varsa onun asılarını abd oturdugunuz county de saglık birimine ücretsiz yaptırabilirsiniz( doktor muaynesinde bunu belirtirseniz aşılarını yaptırıp aynı kagıdı tekrar doktora teslim etmeniz gerekmekte).Sadece 1 doktora takılı kalmayın etrafınızdaki bütün doktorları arayıp fiyat isteyin özellikle meksikalı doktorlar daha uyguna yapıyor aralarında müthiş farklar var.
    _Bazı arkadaşlar agustosta giderim başvururum gibi bir algı vat geçen sene 1-2 kişi var bu şekilde yetişen ama ofislerin böyle bir zorunluluğu yok ve süreç 3-4 ay arası sürüyor sadce temmuz agustos eylül aylarında işlemleri dv den aos oldugu için hızlandırıyorlar
    Bazı arkadaşlar avukat ücretlerinini yüksek oldugunj soylemişler genelde yetişkinler 1000-1500 arası çocuklarda 500-1000 arası avukatlık ücreti talep ediyorlar.
    _Bu sene mülaktsız gc verildiğini duymadım pek geçen sene çok yıgılma oldugundan mülakatsız verilen kartlar olmuştu mülakat demek süreci bir miktar daha uzatmak demek. _90 gun beklemeye gerek yok erkende geçte başvursanız mülakatta kimse sormuyor sadece turist olarak geldim demeniz yeterli. _Evreklarınızın hepsini edevletten alabilirisin ingilizce değilse türkiyeden çevir yaptırıp gelmenizi öneririm.
    _İşlemler başladıktan sora adres değişikliği yapmamanızı öneririm bu saatten sonra başvurup değişiklik yapmak süreci aksatabilir.
    _Özellikle yanında eşi ve çocuğu olmadan gelip süreci başlatmak isteyen olursa mutlaka 330 dolar ücreti onlar içinde yatırsınlar çöpe giden para değil çinkü para yatırmadıgınızda süreciniz kesin uzuyor onlar ı-485 doldurmasa bile siz parayı ilk 330 doları yatırın.
    _Bazı avukatlat sağlık muaynesi olmadan evrakları göndermek istiyor mülakata giderken götürürsünüz gibi bir şey söylüyorlar evraklarınız sağlık muayene zarfları olmadan işleme konmuyor buda sürecinizi uzatıyor.
    _Sunu unutmayın ABD içinde kartınız olmadan kaldıgınız her gün çok masraflı olucaktır sürecinizi uzatıcak olaylardan kaçınmalısınız.
    Umarım herkez sorunsuz kartlarını teslim alır🙏


  • @notry Selamlar, tr'den gelmeden önce yanımıza almamız gereken evraklar nelerdir acaba? 7 yaş oğlum 1. sınıfı bitiriyor, abd de 2'ye başlayacak. Ben green cardlıyım, eşim ve oğlum turist vizeleri var ve aos yapacağız.
    Teşekkürler

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • @SAVAS tam anlayamadım durumunuzu sis gc nizi ankaradan alıp daha sonradan eş ve çocuklarınız için aos yapmaya mı geliceksiniz? Eger siz bu sene gc aldıysanız ve eş ve çocuklarınız almadıysa ankardan öncelikli olarak mülakat talep edebilirisiniz aos yapmanıza gerek yok konsolosluğa durumunuzu anlatan ısrarla mail atınız eşiniz ve çocugunuza mülakat mutlaka vericeklerdir. Diğer konu abd gc ile gelirseniz yanınızda eşiniz turist vizesiyle gelirse ve aos yapacagınız dusunulursa eşiniz ve çocuğunuz abd giremez vizeler amacı dışında kullanılamaz


  • @notry gc eskiden aldım. yalnızca TR'den gelirken olmazsa olmaz, getirseniz iyi olur dedğiniz belgeler için desteğe ihtiyacım var. okul kayıt, aos evlilik belgesi vb.. süreç konusunda bir sıkıntı yok. teşekkürler

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

  • @notry Merhabalar, ben İstanbul'da kalacağım sadece eşim gidiyor 20 Haziran tarihinde AOS için. Ben onun altına add applicant yapmıştım. Sürecin uzamaması adına o tek yapıyor olmasına rağmen ikimiz adına da ücret yatıracak yazdığınızdan bunu anlıyorum doğru mudur? Peki bu yatırdığımız ücret benim eşimden faydalanarak daha sonra işlemlerimi burada ya da Amerika'da gerçekleştirdiğimde tekrar yatırmam gereken bir ücret midir? İkimizin de B1/B2 vizesi var.


  • @SAVAS cocuklarin okul kaydi yapilirken mutlaka asi kartlarini istiyorlar. 2.sinifa gecen cocugunuzun 1.sinif karnesini ve asi kartini mutlaka goturun. Okul kaydinda en son karnesi, asi karti, adres proof icin elektrik veya su faturaniz, kira kontratiniz, ayrica dis muayenesi ve doktor muayenesi de isteniyor. 3.sinif icin istemislerdi. Her kademede isteniyor mu bilmiyorum. Doktor muayenesinde eksik asi varsa yapiliyor. Bir de Turkiye’de her yeni dogana yapilan verem asisi ABD’de yapilmiyor. Bizde bu asi oldugu icin, cocuklarin verem mikrobunu pasif de olsa tasidigi varsayilarak verem testi isteniyor. Bu testi yaptiriyorsunuz. Eger sonuc temizse sorun yok, aksi halde rontgen isteniyor. Tabi bu dediklerim turist vizesiyle okul kaydi yapilacaksa gecerli. Aslinda vizeye de pek bakilmiyor. Pasaporta bakiliyor sadece. Bazi bolge okullari oturum vizesi olmadan kayit yapmiyor diye biliyorum ama bircogu yapiyor.


  • @bilgeagrak ilk olarak imkaniniz varsa beraber gitmenizi tavsiye ederim diger secenek eger esiniz 15 eylulden sonra kartini alma durumu olursa siz tr de sureci devam ettirmeye calismayin ankara yetistiremez direk atlayip abd gidin ve turst olarak geldiginizi soyleyin eger esinizin gc siz varsa sizin daha sonrada turst olarak girmeniz cok sikintili bir surec sizin sureci ankarada tamamlamanizi istiyceklerdir buda her halukarda 1 yili geciyir ama en azindan abd icinde olursaniz daha hizli gecer. Evet esiniz 330 dolari hem kendi hemde sizler icin yatirmasini tavsiye ederim eger ki 15 eylul oncesi kart alma durumu olursa israrla anakaraya mail atin sizi hemen arada yetistiriceklerdir.


  • Merhabalar,

    I-485 formu icin gereken "copy of birth certificate" icin konsolosluga mi gitmek zorundayiz kesin bilgisi olan var mi? Nasilsa "copy" isteniyor, e-devletten alip cevirisini yaptirsak olmaz mi acaba? Sonucta e-devletten alinan da barkodlu dogrulanabilir bir belge, kabul ederler diye dusunuyorum, kullanan varsa bu sekilde paylasabilirseniz cok memnun olurum. Application fee'ler zaten dunya para bir de bunu da avukata sormayayim diyorum 🙂 cok tesekkurler.


  • Herkese merhaba, bugun Peter Rodino Federal Building'de mulakatim vardi. 15 dk kadar once binaya giris yaptim. Ilk kapida detayli bi sekilde x-ray cihazindan gecirdiler. Daha sonrasinda 14.kattaki check-in bolumundeki giseye randevu kagidimi ve pasaportumu verdim, benden baska bekleyen kimse yoktu. Iceride 35 dk bekledikten sonra memur gorusme icin cagirdi. Cok sicakkanli bir memura denk geldim, formdaki bazi sorulari tekrar sordu, 5 dk kadar konustuktan sonra, tebrik etti ve basvurumu onayladi. Pasaportum ve Aos belgeleri disinda ekstra hicbir belgeyi incelemedi. @Figen yardimlarindan dolayi cok tesekkur ederim. Aos yapmayi planlayanlar hic dusunmeden kendisiyle iletisime gecebilirler. Darisi bekleyen herkesin basina 🙂


  • @bgurcan Berkay Tebrikler , biraz endişelendik ama mutlu sona kavuştuk çok şükür . Bende seni tanımaktan çok memnun oldum . GC ın hayırlı uğurlu olsun , Amerikadaki Yeni hayatında yolun açık , şansın kısmetin bol olsun . Tüm hayallerine kavuşman dileği ile ..


  • @aslisirin Konsolosluktan Posta yolu ilede isteyebilirisiniz. Konsolosluk tan almanızı tavsiye ederim . Bildikleri , istedikleri ve görmeye , tanımaya alışık oldukları formatta ilerlemekte fayda var .

  • ⭐⭐

    @bgurcan Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏 @Figen hanımın da eline sağlık


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum