DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank ais.te herhangi birşey yok. 2 hafta daha sürem var umarım önümüzdeki hafta issued olur.

  • ⭐⭐

    @feuerx kayıp pasaport çok farklı. yani aktif kullandığınız bir pasaport kaybettiyseniz veya pasaport süresi dolmuş ama içerisinde geçerli bir ABD vizesi var ise bu soruya "evet" demeniz gerekiyor. zaten pasaport kayıplarında polis tutanağı gibi işlemler var o belgeler gerekiyor. en sağlıklısı eski pasaportu sorduğunda eşinizin eski pasaportunu bulamadığınızı ya da yanınıza almayı unuttuğunuzu söyleyin, eğer beraber seyahatleriniz mevcutsa kendi pasaportunuzdaki vizeleri gösterin.


  • @tufank evet seyahati beraber yapacağımız için benim pasaportu ön plana çıkarmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim çok yardımınız dokundu.


  • Benimde hala onayli gorunuyor 5 haziranda basvurmustum. 1 hafta daha beklemeliyim degil mi? Hic onay asamasindan reddedilen var mi

  • ⭐⭐

    @sima ret değil ama nadir de olsa AP'ye( administrative processing)'e kalınabiliyor görüşmeden sonra. ( background check işleminde isim benzerliği veya ek belge ihtiyacı olursa). Genelde görüşmede AP'ye kalınıyor ama forumdaki bazı arkadaşların aktardığı bilgilere göre görüşmeden sonra da bu durum olabiliyormuş. Şu aşamada endişe edeceğiniz bir konu yok. Sanırım İstanbul çok yoğun şu sıralar. Vize basım süreci buna parelel olarak uzuyor.


  • Merhaba değerli forum üyeleri, umuyorum burası tavsiye için doğru iletidir.

    Ben 18 yaşında yeni bu sene liseden mezun oluyorum. Yakında universite sınavına girecegim. Kardeşim henüz 12 yaşında. Annem ise uzun bir süredir satış temsilcisi olarak çalışmaktadır ve bu yıl içerisinde kendisi emekli olacak. Amerika'ya seyahat etmek için vize başvurusu yapmayı düşünüyoruz ve bu konuda tavsiyelerinizi rica ediyorum.

    Seyahat amacımız, teyzemin Amerika'da yıl içerisinde doğum yapacak olması sebebiyle onu ziyaret etmek. Teyzem bir süredir orada yaşıyor ve kendisinin de bir greencardı bulunuyor. Ziyaret süresince bizim masraflarımızdan ve konaklamamızdan kendisi ve eşi sorumlu olacak.

    Vize başvurusu sürecinde nelere dikkat etmemiz gerektiği, olumsuz bir sonuçla karşılaşmamak için nelere önem vermeliyiz gibi konularda deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Herhangi bir yardım veya bilgilendirme paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.


  • @tufank cvp icin tesekkurler icime su serpildi 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @Mehmet-Dilek @sima eğer AP kalırsanız , 2 yol oluşuyor , ya sizden evrak istiyorlar ve ekstra bilgi girişi talebinde bulunuyorlar ( bu genellikle isim benzerliğinde oluyor ) belli bir süre sonunda karar vermezler ise pasaportunuzu geri gönderiyorlar boş bir şekilde , 2 aşamada direk pasaportunuz boş bir şekilde geri geliyor ve AP ye kaldığınızı anlıyorsunuz.
    Bu aralar ais kaydı yaptığınız mail adreslerinizi sürekli kontrol edin, spam kutusu vs mail gelmediğinden emin olun çünkü o mail geldikten sonra belirli bir süre içerisinde talep edilen bilgileri sağlamanız gerekiyor.


  • @yucowave, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Öncelikle herkese selamlar aranıza yeni katıldım. Bugün turist vizesi için onay aldım. Pasaport elime ne zaman ulaşır? 23 haziran sabah başka bir ülkeye uçuşum var mağdur olmak istemiyorum. Teşekkür ederim.

    Merhabalar, 7 haziranda onay aldığım turist vizem 9 haziran 14:00 gibi issued oldu. Bilgi vermek istedim. Selamlar.

  • ⭐⭐

    @yucowave tebrikler. Vize görüşmesi neredeydi, Ankara mı İstanbul mu? İstanbulda onay alanlardan epey bekleyen kişiler var ondan merak ettim acaba o tarafta bir sıkıntı mı var diye.


  • İstanbul’daydı. @tufank

  • ⭐⭐

    ilginç, İstanbul kafasına göre hızlı ya da yavaş işleme alıyor. ya içeride düzgün bir sıralama mantığı yok ya da ek bazı prosedürler yüzünden vize basımı bekletilen kişiler var. @Mehmet-Dilek veya sizin dediğiniz gibi pasaportunuz en altta kalmış olabilir 🙂 umarım en kısa zamanda sonuçlanır


  • @tolgasatir maillerime baktim herhangi bir geri donus yok. Suan 4 gun gecti nazar degdi herkese soyledim onaylandigini 😔


  • @Mehmet-Dilek bana da sonuc hakkinda bilgilendirebilir misiniz hala onaylidan bir sonraki asamaya gecmedi 😔


  • @sima tabi bilgi veririm. Biraz daha sabredicez gibi görünüyor. Rasgele yapıyorlar işlemleri, belli ki bir sıralama yok



  • Bende f1 vizemi yenilemek icin mayisin sonunda posta yoluyla yolladim ama hala no status diyor . Mart ayinda ankarada b1 vizesine girdigimde ayni gun onaylanip bir sonraki gun yollanmisti. Degisik bir zamandan geciyoruz:) umarim herkes icin iyi olur

  • ⭐⭐

    AIS üzerinde vize işlenme süresi veya yenileme süreleriyle ilgili genel cümleler var. Kapasite kısıtlı, zaman alabilir vs deniyor. Bir de şöyle bir yuvarlak cümle var "Her vize başvurusu farklıdır ve işlem süresi her başvuruya göre değişir."

    Yine de bence bekleyen kişiler kısa zamanda vizesini alacaktır, onaydan geçtikten sonra çok büyük bir problem olacağını sanmıyorum. Seyahat planı yakın tarihte olanlar için belki sorun oluşturabilir sadece.

    Screenshot 2023-06-09 at 16.33.40.png


  • @tufank ben gidecegim tarihleri ekim basinda yazmistim sizce bu yuzden olabilir mi?. Onemli olan onaylidan vize cikmasi 🙏🙏🙏 gec olsun guc olmasin 🙏🙏🙏

  • ⭐⭐

    @sima yani normalde kesinleşmeden uçak bileti ve otel rezervasyonlarını iptal edilemez şekilde yapmayın diyorlar , o yüzden oradaki tarihe ne kadar önem veriyorlar bilmiyorum. belki işlem sırasını etkiliyordur, bu da mümkün. ama endişe etmeyin, onaydan sonra vizenizi alırsınız, bir sorun çıkacağını sanmıyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

229
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum