Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @diana, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Selam, 3cu taraftan evliligimizin kaniti icin affidavit evraki ne kadar onemli?gereksiz mi?bunu konsoloslukta isteye bilirler mi?

Affidavit of Support formu basvurunuzun kabul olup olmamasini belirleyecek kadar onemli. NVC asamasinda yuklemeniz gereken bir form. USCIS websitesinde ayrintili bir sekilde nasil doldurmaniz gerektigi anlatiliyor. Ayrica 3. taraftan evliliginizin kaniti derken? Sponsorunuz mu var? Ona gore de hangi AOS formu doldurmaniz gerektigi yazili. Eminim forumda da vardir bi'yerlerde. Bu formu NVC asamasinda yuklemezseniz basvurunuz ilerlemez malesef.

• @meryem-b Merhaba, fotoğrafçıya gidip Amerika vizesi için fotoğraf çektirmek istiyorum diyorsunuz, fotoğrafı çektirince dijitalini de alın; size ya e-mail atarlar ya da USB ile verirler. Dijitalini aldığınız fotoğrafı da sisteme yükleyin.

• @meryem-b, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhabalar. Nvc ye yükleyeceğimiz belgeleri. Daha doğrusu nvc aşamasında yapamamız gerekenler için yardımcı olabilir misiniz?

Vukuatli nufus kayit ornegini mutlaka kizlik soyadinizla yukleyin. Yoksa red yersiniz.

• @Naerys merhabalar sizin DQ tarihiniz nedir

• @Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@diana, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Selam, 3cu taraftan evliligimizin kaniti icin affidavit evraki ne kadar onemli?gereksiz mi?bunu konsoloslukta isteye bilirler mi?

Affidavit of Support formu basvurunuzun kabul olup olmamasini belirleyecek kadar onemli. NVC asamasinda yuklemeniz gereken bir form. USCIS websitesinde ayrintili bir sekilde nasil doldurmaniz gerektigi anlatiliyor. Ayrica 3. taraftan evliliginizin kaniti derken? Sponsorunuz mu var? Ona gore de hangi AOS formu doldurmaniz gerektigi yazili. Eminim forumda da vardir bi'yerlerde. Bu formu NVC asamasinda yuklemezseniz basvurunuz ilerlemez malesef.

Affidavit evrakından kastı 3. Şahıslardan alınan evliliğin gerçek olduğuna dair kanıtlar.( mektup, fotoğraf vs.) Siz yanlış anlamışsınız. Bu arada ben kimsenin bu kanıtı sunduğunu görmedim. Ben de fotoğraf ve konuşmaları yüklemiştim yeterli oldu. Size önerim fotoğrafları powerpoint sunusu yapın ve üstlerine fotoğraflar hakkında açıklama ekleyin. Nerede çekildi, ne zaman çekildi gibi.

• @istanbullover, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Naerys merhabalar sizin DQ tarihiniz nedir

DQ tarihimiz 17 Mayis.

• @Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@diana, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Affidavit evrakından kastı 3. Şahıslardan alınan evliliğin gerçek olduğuna dair kanıtlar.( mektup, fotoğraf vs.) Siz yanlış anlamışsınız. Bu arada ben kimsenin bu kanıtı sunduğunu görmedim. Ben de fotoğraf ve konuşmaları yüklemiştim yeterli oldu. Size önerim fotoğrafları powerpoint sunusu yapın ve üstlerine fotoğraflar hakkında açıklama ekleyin. Nerede çekildi, ne zaman çekildi gibi.

Bu gibi evraklara Affidavit denildigini hic gormedim acikcasi, o nedenle yanlis anlamisim. Bunlari da zaten ilk olarak USCIS basvurusunda birkac tane olarak istiyorlar, sonra da konsolosluk gorusmesinde ne kadar cok gotururseniz o kadar iyi olur. Butun grup ve forumlarda bu sekilde soyleniyor. Powerpoint sunumu yerine Word dosyasinda da yapilabilir. Ben oyle yaptim, her tatilin mekanini ve tarihini belirterek Word dosyasinda ikiser sayfadan fazla olmamak kaydiyla fotogralari yeniden boyutlandirarak 6'sar fotograf sigdirdim. Hem vize memuru bunaltmamis oluruz hem de yeterli sayida fotograf/konusma vs goturmus oluruz diye dusunuyorum.

• @Naerys Yeri gelmişken sorayım ben de; biz 11 yıllık evliyiz 6 yaşında bir kızımız var. Bizim evliliğimizi kanıtlamak için bu ayrıntılara ihtiyacımız var mı yine de sizce? Sadece basılı fotoğraflar götürmeyi düşünüyordum ben.

• @Naerys teşekkürler

• @ahsenas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Naerys Yeri gelmişken sorayım ben de; biz 11 yıllık evliyiz 6 yaşında bir kızımız var. Bizim evliliğimizi kanıtlamak için bu ayrıntılara ihtiyacımız var mı yine de sizce? Sadece basılı fotoğraflar götürmeyi düşünüyordum ben.

Bana göre en büyük kanıt çocuğunuz ve kaç yıllık da evlisiniz. Ben yabancı forumlarda ve gruplarda çok gezdim bu konular için ve hâlâ da oraları takip ediyorum. Oralarda gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum; o an denk geldiğiniz memurun ruh haline bağlı olarak çocuğunuz da olsa değişebiliyormuş. Şahsi fikrim çocuğunuz, fotoğraflarınız ve resmi belgeleriniz yeterli olur. O fotoğraflar arasında zaten ailecek çektirdiğiniz bayram, yaz tatilleri vs fotoğraflar varsa yeterli olur. Arkadaş, aile vs onlarla toplu resimleri gördüklerinde genelde gerisine bakmıyorlarmış.

• @Naerys çok teşekkür ederim 🙏🏻

• M mmmwrx bu başlıktan bahsetti

• Merhaba, benim 20 Haziran'da randevum var. Belgeleri hazırlarken bana gelen mailde Marriage Certificate (original and english translation) diyor. Evlilik cüzdanında zaten farklı dillerin çeviri var. Ekstradan çevirtmeme gerek yoktur değil mi? Direkt cüzdanı götüeceğim diye düşünüyorum. Emin olmak için sormak istedim.

• @gok334 yeminli tercümandan ing. çevirmenizde yarar var

• @gok334 siz I-130 sumbit ederken zaten evlilik cüzdanını cevirtip yuklemeniz gerekiyordu. Sisteme direkt cevirtmeden yükleyip i-130 onayi mi aldiniz? Eger ucsis asamasinda cevirtip onay aldiysaniz o zaman ayni ceviri belgesi+evlilik cuzdaninizin asli ile görüşmeye giderdim ben olsam.

• @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@gok334 siz I-130 sumbit ederken zaten evlilik cüzdanını cevirtip yuklemeniz gerekiyordu. Sisteme direkt cevirtmeden yükleyip i-130 onayi mi aldiniz? Eger ucsis asamasinda cevirtip onay aldiysaniz o zaman ayni ceviri belgesi+evlilik cuzdaninizin asli ile görüşmeye giderdim ben olsam.

Çeviri yapmadan onay alanlar var çünkü arkadaşın dediği gibi evlilik cüzdanı 10 ayrı dilde çeviriye sahip. Ben yine de çevirtmiştim tabii 100 200 lira için 2 3 ay fazladan beklemeye gerek yok.

• @Berkan-Duru evet çeviri yaptırtmadık biz hiç. Ama yine de yaptırırım görüşmeden önce. Teşekkürler.

• Merhabalar, vatandas oldum, F2A dan Ir1’e guncelledik dosyamizi bu ay basinda. DQ 13 February, esim Turkiyede mulakat bekliyor. Sizce ne zamana mulakat tarihi aliriz? F2A kategorisi pdsi 8 eylul 2020den once olanlara randevu veriyor gozukuyor visa bulletinde(bizim pd 18 july 2021). Bu durum bizi de(ir1&cr1) etkiliyor mu?

• Ben azerbaycanliyim. ve mulakatim Tbiliside olucak. Biz esimle azeri turk ve ingilisce mesajlasiyoruz. Azeri ve ya turkce olan mesajlari ingilisceye cevirmem gerekli mi? mulakatima cok az kaldi

• Herkese merhaba, greencard alan arkadaşlara bir sorum olacaktı. Greencardınız ne kadar sürede geldi abd ye giriş yaptıktan sonra ve onu nereden takip edebildiniz online olarak ? Tesekkurler simdiden

• Merhabalar biz sürece yeni başlıyoruz, i130 formunu tamamlamış arkadaşlara bir kaç sorumuz var. Yardımcı olabilirseniz seviniriz.
    Soru 1: i130 u online doldurup submit ettikten sonra 130a yı elle doldurup scan edip bahsettiğiniz gibi sonradan mı yüklememiz gerekiyor?
    Soru 2: Bir de online doldurunca nasıl ilişkiyi destekleyen belgeleri submit ediyoruz? Yine online mı?
    Soru 3 Evlilik cüzdanını yeminli tercümana çevirttirmek gerekiyor mu?
    Soru 4: Şu an bizim aklımızdaki belgeler( Benim Amerikan pasaportum, U.S. doğum belgem, SSN kartım, eşimin pasaportu, birbirimize aldığımız hediyelerin fatursının yeminli tercümana çevrilmiş hali, Otel rezervasyonlarımızın çıktısının, yeminli tercümana çevrilmiş hali, kira kontratımızın yeminli tercümana çevrilmiş hali, ve yine bir kaç etkinlik biletinin yeminli tercümana çevrilmiş hali diye düşünüyoruz.) Bunlar dışında eksik bir şey var mı sizce?
    Soru 5: Eğer bunları kargo ile belirtilen adrese göndereceksek formlar da mı öyle gitmeli bunları nasıl göndermeliyiz, nereye göndermeliyiz?
    Soru 6: Ödemeyi nasıl yapacağımızı anlamadık tam olarak, money order veya check deniyor ama bunları yapan biri bize yol gösterirse çok seviniriz.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    764 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 6 Oy
    3k İleti
    409k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    207k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k