Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Abdul-0 do you live in Turkey?


  • Merhabalar, vergi dokümanı olarak 1099-K mulakat için geçerli oluyor mu? 1099K nin bir sürü çeşitleri var fark ediyor mu hangisi? Sponsor kendi çalışan ve bu vergisi varmis.



  • Arkadaşlar kedisi ile birlikte Türkiye'den Amerika'ya seyahat eden var mı acaba? Var ise birkac sorum olacak


  • @Abdul-0 so is this possible to communicate with embassy?


  • Herkese merhaba, CR1 için konuşuyorum:

    USCIS'deki case süresi dün (30.05.2023) 9 aydan birkaç saat içinde 3 aya düştü. --Nebraska Service Center-- Reddit'de bunla ilgili bir sürü insan yazı yazmış, iddiaya göre:

    ABD'de USCIS'de tanıdığı olan biri, caselerin hızlandırıldığı ve sistemsel bir sorun ya da hata olmadığını söylemiş.
    benim gibi case süresi birden kısalan var mı?

    --Nebraska Service Center--
    I-130 Applied: 28.02.2023


  • @anilcakir00 Mrb Anıl, benımde aynı durum oldu bu hafta, 0 a indi, beklenenden fazla uzun sürdü case’iniz yazıyor suan.

    Sıradan bi durum gibi görünüyor.


  • @uguran, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @anilcakir00 Mrb Anıl, benımde aynı durum oldu bu hafta, 0 a indi, beklenenden fazla uzun sürdü case’iniz yazıyor suan.

    Sıradan bi durum gibi görünüyor.

    O durum bizde 6 ay surmustu. Ekim 2022 ortalarinda "isleminiz beklenenden uzun suruyor" ibaresini gormeye basladik, Mart 2023 sonunda onaylandi dosyamiz. Insallah kisa surer ancak USCIS sitesinde ortalama sure 14.5 ay diyor. Biz basvurdugumuzda bu sure 10.5 aydi ve 13 ayda onaylandik.. :persevering_face:


  • @Naerys Merhaba, dq tarihlerimiz oldukça yakın. Sizin ve diğer arkadaşların tahminlerine gore tahmini ne zaman interview maili gelir? Ve son olarak dq tarihlerimize göre tahmini ne zaman interview e gireriz? Görüşler?.. diğer arkadaşlarda lutfen tahminlerde bulunsunlar.. merak ettim herkes ne diyor.


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys Merhaba, dq tarihlerimiz oldukça yakın. Sizin ve diğer arkadaşların tahminlerine gore tahmini ne zaman interview maili gelir? Ve son olarak dq tarihlerimize göre tahmini ne zaman interview e gireriz? Görüşler?.. diğer arkadaşlarda lutfen tahminlerde bulunsunlar.. merak ettim herkes ne diyor.

    Bence ekimin sonuna randevu alırız, ağustos sonu eylül başı gibi de maillerimiz gelir. Hepimizinki ortalama yakın birbirine. En iyi ihtimalle de ekim başına randevu alır, ağustos ortasına doğru da mail alırız. Ankara ortalama 4.5 - 5 ayda randevu veriyor.


  • @Samet-Ünlü Benim tahminim mayıs dqların çoğu eylül ayı için randevu alır. Mart ayı dqları neredeyse hepsi IL aldı ve temmuz ayının son haftalarına verildi. Eskiye oranla biraz daha hızlı randevu veriliyor şu anda.


  • @uogzh yani mayıs dq lari temmuz gibi interview letter alır mi diyorsunuz


  • @Berkan-Duru Benim düşüncem o yönde. Tabi bizim elimizdeki veri grupta dq olan insanlar bunun dışında haberimizin olmadığı başka dqları katacak olursak belki biraz daha uzun sürebilir ama en son mayıs ayında mart dqlar IL aldı yani şu anda ortalama olarak IL alma süresi 2-2.5 ay sürüyor diyebiliriz. Haziranın 2. haftası IL ler gelmeye başladıkça Mayıs dqlar için daha belirgin olur süreç.


  • @uogzh umarım dediğiniz gibi olur. Değişiklik güzeldir. Sizin güncellemelerinize bakarak asagi yukari fikir yürütebiliriz


  • @uogzh, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Berkan-Duru Benim düşüncem o yönde. Tabi bizim elimizdeki veri grupta dq olan insanlar bunun dışında haberimizin olmadığı başka dqları katacak olursak belki biraz daha uzun sürebilir ama en son mayıs ayında mart dqlar IL aldı yani şu anda ortalama olarak IL alma süresi 2-2.5 ay sürüyor diyebiliriz. Haziranın 2. haftası IL ler gelmeye başladıkça Mayıs dqlar için daha belirgin olur süreç.

    Umalım da öyle olsun 😅


  • @crazycells arkadaslar merhaba nvc den gorusme gunu maili geldi. Bir arkadas ankaradan mail geldi ve doktor muayanesi ve pasaport kargo islemleri icin sisteme kayit olmak gerekiyor diye yazdi. Boyle birsey var mi? Mail geldikten sonra birsey yapmak getekiyor mu?


  • @ipek1907 Evet gerekli. Pasaport kargolaması için bir websitesi vardı daha önce paylaşılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Sağlık muayenesi için ise randevu günü öncesi max 1 ay min 1 gün önce olmak üzere alınmak zorunda bu randevuyuda unganların websitesinden alabilirsiniz


  • @ipek1907 tebrikler. Rica etsek DQ tarihinizi belirtir misiniz?..


  • @Berkan-Duru 27 subat dq. 13 temmuz gorusme gunu.tesekkurler


  • Merhabalar. Nvc ye belge yüklerken doğum belgesi yerine vukuatlı nüfus kayıt örneği yükleyeceğim. E devletten alırken kurum talebi dedim ve kurum adına ne yazmam gerekiyor acaba?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    920 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum