Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

New York metrosunda saldırıya uğrayan Emine Yılmaz Özsoy için yardım kampanyası

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Geçtiğimiz Pazar günü New York şehrinin 63. sokak (Lex Ave) metro istasyonunda trajik bir olay yaşandı ve Manhattan Savcılığı'na göre, 39 yaşındaki, bilinen bir sicili olmayan Queens'li bir şahıs (Kamal Samrade), 35 yaşındaki Emine Yılmaz Özsoy'u hareket eden metro trenine doğru itti. Emine Hanım'ın boynunun aşağı tarafının tamamen felç olduğu açıklandı. Emine Yılmaz Özsoy kritik durumda, hastanede tedavi görüyor, kendisinin tedavi masraflarına yardımcı olması amacıyla bir gofundme kampanyası başlatıldı:

    https://www.gofundme.com/f/help-emines-recovery-from-a-tragic-attack

    39 yaşındaki, Manhattan bölge savcılığı tarafından bilinen bir kaydı olmayan Kamal Semrade, suçlamaların ardından Salı günü yakalanarak tutuklandı ve cinayate teşebbüsten yargılanacak. Yetkililer, Özsoy'un rastgele saldırıya uğradığını, arkadan pusuya düşürülerek Lexington Avenue ve 63rd Street'te saat 06:00 civarında bir trenin yan tarafına başının itildiğini söylediler. İtme öncesinde herhangi bir yorumda bulunup bulunmadığı belirsiz, ancak NYPD saldırının tamamen provoke edilmeden gerçekleştiğini bildirdi.

    Mahkeme belgelerine göre, Semrade ve Özsoy o sabah Queens'ten aynı trene bindi, her ikisi de Manhattan'da 63rd ve Lex'teki metro istasyonunda trenden indi. Kayıtlarda, Semrade'in platformda onun arkasında yürüdüğü ve tren hareket etmeye başladığında "her iki eliyle başını yakaladığı ve tüm gücüyle hareket eden metro vagonuna ittiği" belirtiliyor.

    Savcılar, Özsoy'un yüzünün ve başının trenle çarptığını, ardından vücudunun dönerek ve düşerek tekrar platforma çarptığını söylüyor. Mahkeme belgelerine göre, "aniden felç geçirdi" ve şu anda boynunun altında hiçbir kası hareket ettiremiyor. Özsoy'un yaraları arasında servikal omurga kırığı, kırık parmaklar, kafa kesisi ve dört büyük kan damarı hasarı bulunuyor.

    Yetkililer, 35 yaşındaki sanatçının hala inme riski altında olduğunu veya ölebileceğini söylüyor. Çarşamba günü kritik durumda hastanede kalmaya devam ediyor. Savcılar, davayı desteklemek için görgü tanıklarının ifadeleri ve gözetim kamerası kayıtları olduğunu belirtiyor.

    Nancy Marrero, tanıklardan biri:

    -"Yanına yürüyerek sol tarafından yanına yaklaşmasını gördüm ve avuç içleri açık bir şekilde onu başından yakaladı ve trene doğru itti. Başını özellikle hedef alarak kafasını ve yüzünü hareket eden trene vurdu ve kendisi trene çarptıktan sonra vücudu dönerek platforma düştü."

    Adam kaçtı, Marrero bağırdı ve kurban için bir şeyler yapabilmek amacıyla koştu.

    -"Yanına gittim ve diz çöküp 'İyi misin? İyi misin?' dedim."

    Marrero, Özsoy kan içinde ve hareketsiz olduğunda kendisine sordu:

    -"Düştüğünde, döndüğü için, karın üstü düştü, eli ve kolu burkuldu, ve 'kolumda hiç his yok' dedi."

    Marrero, Özsoy'u teselli ettiğini ve başının önünden arka tarafa kadar yarıldığı için sürekli "Ölecek miyim?" diye sorduğunu söylüyor. Kanlar içinde olduğu için telefonundaki yüz tanıma özelliğinin onu tanımadığını belirtti. Acil yardım ekipleri gelene kadar Özsoy'un yanında kaldı.

    Özsoy'un tıbbi faturalarını karşılamak için açılan GoFundMe sayfası, organize edenlerin söylediğine göre altı rakamı aşan bir miktara ulaşarak iki günde neredeyse 45.000 dolar topladı. Bugüne kadar toplanan para 135.000 ve hedef şimdi 2.000.000 dolar.

    Emine Yılmaz Özsoy'un kocası Ferdi Özsoy'un açıklamasına göre, Türkiye doğumlu olan Özsoy, İstanbul'da yaşayıp çalıştıktan sonra 2017 yılında New York'a taşındılar. Emine Yılmaz Özsoy "ödüllü bir sanatçı, illüstratör ve ressam" olarak tanınıyor ve birçok dergi ve ulusal çapta tanınmış müşteriler için çalışıyordu.

    -"Bu trajik olay onun hayatını derinden etkiledi. Ne yazık ki, hareket kabiliyeti büyük ölçüde etkilenecek, günlük hayatını büyük ölçüde etkileyecek. Ancak tabii ki, inanç ve umut hiç bitmez. O genç, güçlü bir kadın. Yaratıcı. Empatik. Bir savaşçı. İnsanlara yardım etmek için elinden geleni yapan gerçek bir arkadaş."

    Kendisinin New York'ta doğup büyüdüğünü ve 2009 yılında Türkiye'ye taşındığını, ardından Emine ile 2011 yılında tanıştıklarını, 2014 yılında evlendiklerini ve 2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmaya karar verdiklerini söyledi.

    -"Risk aldık. Yeni bir hayat başlatmak istedik," diyor Ferdi Özsoy.

    Ferdi Özsoy, karısının burada onun dışında hiçbir ailesi olmadığını ve ailesinin şu anda acil vize almaya çalıştığını belirtti. Ayrıca, NYPD, iyi niyetli insanlar ve diğer yardım edenlere derin minnettarlık duyduğunu ifade etti.

    -"O tren istasyonunda yanında olan insanlar, EMT'ler gelene kadar ona hayatta kalması için motivasyon sağlamak için orada bulundular ve bu anında yardıma gelen New Yorklulara gerçekten minnettarım,"

    diye devam ediyor Ferdi Özsoy'un açıklaması.

    -"Weill Cornell Tıp Merkezi'ne getirildiğinde, buradaki doktorlar gerçekten zor bir ameliyat gerçekleştirdi, onlara da çaba ve özverileri için teşekkür etmek istiyorum. Bize gerçekten destek oldular."

    MTA, hızlı tutuklama karşısında memnun olduğunu söylüyor. Bir sözcü, "Bu tür saldırıları tolere etmiyoruz ve suçluları hızla adalete teslim etmek için polisle tam bir işbirliği içinde çalışıyoruz," diye konuştu. "Bu olayın kurbanına en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve acil bir şekilde iyileşmesini diliyoruz."

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Emine Hanım'ın saldırıdan önceki websitesi:

  • ⭐⭐

    @crazycells Kelimeler yetersiz, destek kapmanyasina araci oldugunuz icin bizzat tesekkur etmek isterim.


  • @crazycells çok üzüldüm, inşallah en kısa sürede eski sağlığına kavuşur


  • Bir kac gundur bu olayin sokundayiz, Emine Yilmaz umariz en kisa surede sagligina kavusur. Kendisine bunu yasatanlar da bir daha gun yuzu gormesin. Kampanyayi paylastiginiz icin tesekkurler 🙏🏻


  • Malesef cok uzucu bir olay. Umarim Emine Hanim biran once sagligina kavusur ve bunu yapan kisi de gerekli cezayi alir.


  • Cok cok aci... Yapan kisinin hakettigi cezayi alacagindan hic suphem yok ama Emine hanimin sagligina kavusamama durumu asil insanin canini yakan kisim...

    Turk Turku Gurbette Destekler ! diyorum...

    Sessiz kalinmadigi icin tesekkurler herkese...

  • ⭐⭐

    Çok üzücü.. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Destek veren herkese teşekkürler, bağışların katlanarak devam etmesini ve bu psikopat eylemi gerçekleştiren kişinin de en ağır cezayı almasını dilerim.

  • ⭐⭐

    .....gercekten uzucu bir olay,kadini iten kisinin ismine bakarsak ya orta dogulu yada biraz daha uzaklardan turkmenistan ozbekistan gibi,, hanima buyuk gecmis olsun, amerikanin saglik sistemleri gercekten SIKINTILI....


  • çok üzücü.. umarım saldırıyı gerçekleştiren kişi en ağır cezayı alır.


  • Umarim en kisa zamanda sagligina kavusur. NYpost sitesinde yorumlara baktigimda saldirganin ceza almayacagi yonde yorumlar vardi... 500+ kisilik bir wp grupda paylastim cogunlugu donate edecektir.


  • çok üzücü bir olay, umarım bir an önce olay aydınlatılır. Emine hanım da sağlığına kavuşur.


  • Geçmiş olsun


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 5
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum