DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
“Full name in native’’ kısmına kendi formumda isim soyisim yazmışım eşimin formunda ise sadece eşimin formunu yazmışım bu bana yada eşime problem çıkarır mı ? Soyismimizde türkçe karakter bulunmuyor
-
@crazycells malesef değil. talihli babam, başvuru yaparken çocuk sayısı olarak kaç kişi yazdığıma bakmam gerekiyor
-
@Prm-oguzhan zaten full name native kısmında adını yazıyorsun Türkçe karakter kullanarak yazıyorsun diye biliyorum eğer soyadını da ekleyerek yazılıyorsa benimkide hatalı oldu sanırsam
-
@crazycells şimdi şöyle, başvuruyu yaparken sonuçta 21 yaş altı çocuk sayısını giriyorduk öyle değil mi? bu yüzden kendimi girmedim sadece kardeşimi girdim. ds-260 formunu açtığımda kendimi göremediğimde derivative olmadığımı anladım normal olarak. fakat yine de add applicant diye bi buton koymuşlar, ben de kendisinin ''22'' yaşındaki çocuğuyum :D bu yüzden şansımı denemek istedim ve ben de form doldurdum babamla birlikte. umarım babamın dosyasına bi zarar vermez bu durum
-
İlk dosya numaraları ekim ayında mı aktif olmaya başlayacak? kesin bi tarih belli mi bunun için? visa bulletin'i ne zaman takip etmeye başlamalıyım
-
@Prm-oguzhan mail ile mülakat erteleyemezsiniz.
mülakat aldığınızda eğer o mülakata gitmezseniz; mülakat tarihi üzerinden 24 saat geçtikten sonra AIS üzerinden "mülakatımı kaçırdım" sekmesinden yeni bir mülakat tarihi almaya çalışmalısınız.bu oldukça sancılı ve zor bir durumdur çünkü; sistemde boş mülakat bulamazsınız. ankarada'daki IV mülakatları, özellikle dv için zaten çok kısıtlı sayıda verildiğinden tavsiyem mülakat alırsanız kesinlikle katılmanız yönündedir.
önceki senelerde askerde olmasına rağmen mülakata katılan arkadaşlarımız oldu.
bu tamamen birliğinizden izin almanız ile alakalı.. -
@Seyma-Bilgin sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
-
@Prm-oguzhan forumda iletilerinizi yazarken bütük harf kullanmayın, bu forum kurallarına aykırıdır. lütfen iletinizi küçük harflerle yazılmış şekilde güncelleyin..
-
@hope_one_day1 kuralda açıkça yazmasına rağme ve vize almaya uygun olmadığınız halde neden form doldurdunuz?
-
@hope_one_day1 ağustos bülteninde cut-off rakamlarını göreceksiniz.
-
@gucarslan kusura bakmayın bilmeyerek o şekilde yazmışım cevaplarsanız sevinirim
-
@Prm-oguzhan asıl talihli sizseniz, mülakat aldığınızda bu bilgiyi dosyanızı açtırıp düzenlemeniz gerek. aksi halde vizenizde de hatalı basılma ihtimali olabilir ve bu da ülke girişinizi etkiler.
kısaca, mülakat aldığınızda [email protected] adresine mail atıp bu bilgiyi güncelleyin.
-
@gucarslan düzelttirip sadece isim kısmının mı yazılı olması gerekiyor forumda ? Hatalı basım harici problem olur mu ?
-
@Prm-oguzhan vizenizin hastalı basımı başlı başına bir hata zaten, o vizeyi kullanamazsınız.
bu yüzden bilgiyi güncellemelisiniz, bunun başka alternatifi yok. -
@crazycells Merhaba. Bizim de arkadaşın durumu ile benzer.
Sonuçlar açıklandı, 15 mayısta evlendik. 17 Mayısta formu doldurduk ve gönderdik. Başvururken bekar olduğumdan kızlık soyadımla giriş yaptım ama formu doldururken iki soyadımı da kullandığımdan ikisini de yazdım. Eşimin formunu da gönderdik.
Bu durumda KCC’ye bizim de düzeltme talep etmemiz gerekir mi? Düzeltme talep ettiğimizde ds formunu yeniden mi doldurmamız gerekiyor ve böyle olursa bu durum bizi geriye atar mı?
Teşekkürler cevabınız için şimdiden. -
@fyrnaa işlemleri doğru yapmışsınız, şuan hiçbir şey yapmanız gerek yok.
düzeltilecek bir bilgi yok zaten, evlendikten sonraki bilgilerinizi yazıp eşinizi eklediyseniz yapacağınız tek şey mülakat beklemek.hiçbir şekilde KCC'den dosya açtırma talebinde bulunmayın.
-
@gucarslan teşekkür ederim uğur hocam
-
Greencard talihlisi olarak turist vizesine başvurdum seneye haziran ayında randevum var. DS260 formunu doldurduğum sistemde görülüp turist vizeme ret alır mıyım? Forumu inceledim ama bilgi bulamadım ne yazık ki.
-
@Fatihk-0 geçmiş dönemdeki deneyimlerimiz gösteriyor ki, DS260 formu dolduran kişilerin NIV (non-immigration visa) alma olasılığı çok düşük.
çünkü sistemde göçmenlik başvurusu yaptığınız görünecek. aynı anda hem göçmen hem de göçmen olmayan vizeye sahip olamazsınız. -
@gucarslan bunu fuar ya da etkinlik bileti ile desteklesem şansımı artırabilir miyim sizce?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum