Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ahsenas
    No secenegini isaretleyip aciklama kismini have some of them but I will get the rest later on tarzi bir sey yazabilirsiniz, problem olmaz

• @uogzh teşekkürler 🙏🏻

• @crazycells Arkadaşlar mülakata girdim mülakatta bana eksik evrakları tamamla diye sarı kağıt verdiler Bende hemen tamamlayıp konsolosluğa postaladım.Başka yapmam gerekn bişey var mı?Bu durumu yaşayan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.

• @ahsenas ben direkt yes dedim çünkü sağlık kontrolünde ABD göçmenlik aşılarını vuracaklar diye

• @SNGMSF eksik evrak neydi onuda belirtir misiniz?

• Merhaba, cr1 sürecimizde nvc aşamasındayız. I-864 belgelerini tam olarak düzenlemeden yüklemiştik. Öncesinde DS260’ı tamamlayıp geri döneriz diye düşünmüştük. Ancak şu an sponsor belgelerini yükleyeceğim yere tıklayamıyorum. Beni direkt DS260 civil documents kısmına atıyor. Tüm formlar tamam ama ilerleyemiyoruz. Sistemle ilgili bir sorun olabilir mi? Yoksa önce DS260’ı submit ettiğimiz için mi? Ne yapabiliriz, yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

• @Berkan-Duru 2022 vergisi ve eşimin boşanma kağıdının aslını istediler

• Merhaba ds 260 formunun en son kısmında imza bölümündeki bilgileri de girdim ama tekrar personal bilgilerinde düzeltmem gereken bir yer olduğunu söylüyor. Ama formu doldururken hata olmayacak şekilde doldurmuştum zaten yanlışlık olsa uyarıyordu. Kafam takıldı yardımcı olabilecek biri olursa sevinirim

• @timtim tüm bilgileri Türkçe karakter kullanmadan girdiğinize emin olun. Örneğin yanlışlıkla İ yazmışsınızdır ama sistemde I olarak giriliyor. Farketmemis olabilirsiniz

• @Berkan-Duru haklısınız o hataya düştüm fakat ilerletmemişti mesela düzelttim sonra. Bu benim kafamı karıştrdı

• @timtim şuan düzeldi mi? Ilk basa donup kırmızı gozuken heryeri ingilizce karakterlerle duzeltmeye çalışın. Her duzeltmede save yapın

• @Berkan-Duru şuan kırmızı görünen bir yer yok hepsi doğru görünüyor :s

• @timtim enteresan.. nvc ye inquiry olusturun derim eger sorun olmadigini düşünüyorsanız. Umarim cozulur sorununuz

• @Berkan-Duru teşekkür ederim

• @timtim rica ederim

• Hello guys,
    I am from Iran and selected Ankara for my interview. I have recently got DQ on April 18th. Does anyone know how much it takes to receive appointment notice. As it is clear, Turkish citizens usually take that around between 3 to 4 months, but for sure, for non-Turks, it will take more.
    I-130 applied April 5th 2022
    1-130 approval January 18th 2023
    DQ April 18th 2023
    Interview ( I hope as soon as possible)

• @SNGMSF 2022 Vergisi olarak tam olarak ne istediler? IRS'ten tax return transcript mi? Yoksa W2'ları da istediler mi?

• @ahsenas
    Orda yapılan kan tahliliniz de bağışıklıklarınıza bakılıyor , bağışıklığınız olmayan aşılar yapılıyor ayrıca yaşınıza göre de tekrarı uygun görülen aşılar yapılıyor

• @Amir-Bahman
    i hope we get our interview soon
    as a non-Turkish (Syrian) with work permeant residential
    i got my DQ in September 2022, until now i didn't receive IL

• @Emly, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Niv Sadece e-nabız’dan aldığım Covid-19 aşı kartım vardı. Bu arada yaşım 29 aşı olduktan sonra gönderilen belgede olmadığım bazı aşıların yanında yaşına uygun değil ibaresi yer alıyordu yaşa görede değişiyor anladığım kadarıyla.

Merhaba,

Acaba tam olarak hangi asilara yasiniz uygun degildi? Ben de 30 yasindayim ve konsoloslugu bekliyoruz simdi. Zahmet olmazsa uygun olmayan asilarin tam listesini yazabilir misiniz?

Oldugunuz asilar bende mevcut, devlet hastanesinde kan testi yaptirdim bu asilar bende var mi yok mu diye. Hepsi e-nabiza islendi. Unganlara da maille sormustum o sekilde kabul ediyorlar mi diye, ediyoruz dediler. Yani bu sekilde de yapabilir arkadaslar. Ama ben eksik kalan asilari da ozel olarak alip Aile hekimime yaptirtacaktim.. Aile hekimi e-nabiza isliyor.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k