K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
Merhaba, K-1 vizesiyle Amerika’ya gelip 2 yıllık şartlı Green Card aldıktan sonra 10 yıllık Green Card (I-751) başvurusu yapan var mı? Süreciniz ne kadar sürdü ve nasıl ilerledi? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
Merhaba, K-1 vizesiyle Amerika’ya gelip 2 yıllık şartlı Green Card aldıktan sonra 10 yıllık Green Card (I-751) başvurusu yapan var mı? Süreciniz ne kadar sürdü ve nasıl ilerledi? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
@Ekto-Oktan pollyannacilkk yapip belki is yuku hafiflesin diye dagitmislardir bir hizlanma yasariz diyorum😂
@Merve-Candemir Hayırlı olsun. Adjustment of Status yaptınız diye anlıyorum. Eğer öyleyse turist vizesinden mi statü değişikliği yapmıştınız? İlk mülakat da I-485 için miydi? Son mülakatta yeni memo ile ilgili sorular geldi mi? Mülakattan ne kadar süre sonra onay geldi?
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@efsun böyle bir şeye gerek yok
Ben şöyle yapmıştım fikir vermesi açısından anlatayım: eşinizle çekildiğiniz tüm fotoğrafları, birlikte olduğunuz tüm otel rezervasyonları, otobüs ya da uçak biletleri, sinema konser vs biletleri, düğün nikah fotoğrafları, düğün harcamalarına dair faturalar, birbirinize aldığınız hediyelerin resimleri faturaları (yüzükler, evlilik hediyeleri olduysa onlar, özel gün çiçekleri vs), düğün davetiyeniz, ve bunun gibi aklınıza gelen tüm kanıtları bilgisayarınızda toplayın. Boş bir word belgesi açın ve bir hikaye kitabı yazar gibi ilişkinizin tüm hikayesini bu kanıtlar üzerinden kronolojik olarak anlatmaya başlayın, resimli bir hikaye kitabı yazın yani
Bu kitap tanışmanızdan içinde bulunduğunuz güne kadar tüm ilişkinizi anlatsın. Eklediğiniz her görüntünün ne olduğunu altına yazın (şunun faturası, bunun bileti vs şeklinde) , fotoğrafların altına ise tarih, yer, ve fotoğraftaki kişilerin size yakınlıklarını ve tam isimlerini sıra ile yazın. Fotoğrafları tam sayfa vs yapmayın makalelerde olduğu gibi yazı içine ekleyin. Bu belgenin adı "Timeline of relationship" olsun ve anlatım dilinin net olması adına ya sizin ya eşinizin ağzından yazılsın, bu değişmesin. Tamamladığınızda bu belgeyi pdf formuna çevirin ve yükleyin
Biraz meşakkatli ama değer diye düşünüyorum.
@naja Çok teşekkür ederiz 
@naja Çok ama çok teşekkür ederim
Hazırlığa başlıyım ben 
@naja Acaba whatsapp yazışmalarını da dahil edebilirmiyiz bu oluşturacağımız belgeye? 
@naja Sizleri tebrik ederim. Kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, bizden istenen belgelerin bir kismi esimin yukledigi belgeler ve bu belgelerin orjinalini temin edemeyecegiz. Bildigim kadariyla bu belgelerin fotokopisini kabul ediyorlar, sizin goturdugunuz belgeleri bu sekilde mi temin ettiniz acaba?
Merhaba, ben forum'da yeniyim. Bazı sorularım var ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Benim eşim Amerikalı ve 3 yıl önce Türkiye'de evlenmiştik. 14-15 ay kadar önce greencard süreçlerimize başladık. DQ onayını da daha yeni aldık.
-Öncelikle benim CR ya da IR olmamı, sürece ilk başladığımız tarih mi belirliyor? Yoksa Amerika'ya giriş tarihi mi?
-Bir de biz co-sponsor ile başvuru yapmıştık (eşimin babası). Götüreceğim orijinal belgeler içerisinde Eşimin Babasının hangi orijinal belgelerini götürmem gerekecek? Babasının orijinal W2'larını almam gerekecek mi?
-Son olarak da Nüfus Kayıt Belgemde soyadım değiştiği için artık Annem, Babam ya da Kardeşim ile ilgili satırlar görünmüyor. Dediğim gibi belgeler onaylandı aslında ama görüşme sırasında bu sıkıntı yaratır mı?
Şimdiden teşekkür ederim.
Herkese merhaba forumda yeniyim benim uscis surecim evrakta 11.5 ay olarak belirtilmis ama şuan 13.5 ay oldu henüz uscisten haber yok bu durum normalmi yasayan varni? 6 yillik evliyiz 3 yasinda oglumuz var esim ve oglum amerikan vatandaşı. Sureci avukatla baslatmistik bize 8 ayda uscisten yanit aliriz dedi ama malesef dedigi gibi olmadi ve şuan beklemedeyiz demek disinda bir ksiyon almiyor texas ofisinde belgeler buarada
@Nailaysegul ordaki tarihler net olmuyo malesef beklemekten başka yapıcak hiç birşey yok ama tahminim yakında uscis onayınızı alırsınız
Bugün itibari ile nvc DQ mailimizi de almış bulunmaktayım. Güne güzel bir uyanış. Darısı bekleyen arkadaşlarıma 
Merhabalar
Benim bir sorum olacaktı. Avukatla beraber K-3 ve green card başvurusunda bulunmuştuk. K-3 için işlem süresi dolunca eşim Uscis i aramis ve file status request oluşturmuşlar. Görüşme esnasında da green card dosyası için "status will be obtain in" alanına Türkiye girilirse green card Türkiye de alınacak Amerika girilirse K-3 ile Amerika'ya gelip green card Amerika'dan alınacak diye konuşmuş. Fakat bizim dosyamizda bu kısım Türkiye girilmiş. Yani bu durumda avukatlar mi hata yapmış oluyor yoksa başka bir durum mu var ?
Teşekkürler
@efsun eğer istiyorsanız yazışmalardan ekran görüntülerini alın ekleyin ancak çok kalın dosya istemiyorlar sanırım fazla abartmayın bence
ben 10 yıllık ilişkimi max 50 sayfalık bir belgede açıkladım, kabul oldu. Ben görüntülü görüşmelerimizin arama kaydı listesini ekran görüntüsü alıp eklemiştim, hani neredeyse her gün görüntülü görüştüğümüz anlaşılıyordu oradan zaten, öyle de yapabilirsiniz arama kaydı varsa. Henüz I-130 başvurusu yapıyorsunuz değil mi, doğru mu anladım?
@uogzh hangi belgelerden bahsediyorsunuz? Ben I-864'ün kopyasını götürdüm benden istenmedi, eşimin pasaportunun fotokopisini, kira kontratımızın fotokopisini götürdüm yine bunlar da benden istenmedi. IRS transcripti ise zaten imzalı vs bir evrak değil IRS websitesinden oluşturup indiriliyor onları da çıktı alıp götürdüm. Başka var mı?
@Niv sırayla cevaplayalım:
1- evlilik tarihiniz belirliyor yani sizin süreciniz IR1 olarak başlayacak.
2- hem eşinizin hem de sponsorun IRS tax return transcriptlerini temin edip götürürseniz W-2 götürmenize gerek yok. Transcripti alacağınız linki en alta bırakıyorum.
3- Sorun yok artık görünmeyecek, eşinizle siz yeni bir aile oluşturdunuz artık oradasınız
nüfus kayıt belgesini alırken vukuatlı seçeneğini işaretlemeniz yeterli böylece Olaylar kısmında "Evlilik" görünecek.
@cokbekledik86 teşekkür ederim inşallah 
@naja Çok teşekkür ederim bilgiler için. IRS linkini bıraktınız mı göremedim?
@Niv linki bırakmamışım
@naja Tahmin ettiğim gibi, kafama takılan IRS belgesi ve sponsor tax return belgeleriydi. O halde IRS'in web sitesinden çıktısını alıp götüreceğim. Çok teşekkürler ve tekrardan tebrik ederim, umarım her şey gönlünüzce olur
@Berkan-Duru Tebrik ederim, sizleri de dq/iw listesine ekliyorum o halde 
@uogzh teşekkürler, olur tabii