Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @efsun böyle bir şeye gerek yok 🙂 Ben şöyle yapmıştım fikir vermesi açısından anlatayım: eşinizle çekildiğiniz tüm fotoğrafları, birlikte olduğunuz tüm otel rezervasyonları, otobüs ya da uçak biletleri, sinema konser vs biletleri, düğün nikah fotoğrafları, düğün harcamalarına dair faturalar, birbirinize aldığınız hediyelerin resimleri faturaları (yüzükler, evlilik hediyeleri olduysa onlar, özel gün çiçekleri vs), düğün davetiyeniz, ve bunun gibi aklınıza gelen tüm kanıtları bilgisayarınızda toplayın. Boş bir word belgesi açın ve bir hikaye kitabı yazar gibi ilişkinizin tüm hikayesini bu kanıtlar üzerinden kronolojik olarak anlatmaya başlayın, resimli bir hikaye kitabı yazın yani 🙂 Bu kitap tanışmanızdan içinde bulunduğunuz güne kadar tüm ilişkinizi anlatsın. Eklediğiniz her görüntünün ne olduğunu altına yazın (şunun faturası, bunun bileti vs şeklinde) , fotoğrafların altına ise tarih, yer, ve fotoğraftaki kişilerin size yakınlıklarını ve tam isimlerini sıra ile yazın. Fotoğrafları tam sayfa vs yapmayın makalelerde olduğu gibi yazı içine ekleyin. Bu belgenin adı "Timeline of relationship" olsun ve anlatım dilinin net olması adına ya sizin ya eşinizin ağzından yazılsın, bu değişmesin. Tamamladığınızda bu belgeyi pdf formuna çevirin ve yükleyin 🙂 Biraz meşakkatli ama değer diye düşünüyorum.


  • @naja Çok teşekkür ederiz 🙏🏻


  • @naja Çok ama çok teşekkür ederim 🙏🏻 Hazırlığa başlıyım ben 😁


  • @naja Acaba whatsapp yazışmalarını da dahil edebilirmiyiz bu oluşturacağımız belgeye? 🙄


  • @naja Sizleri tebrik ederim. Kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, bizden istenen belgelerin bir kismi esimin yukledigi belgeler ve bu belgelerin orjinalini temin edemeyecegiz. Bildigim kadariyla bu belgelerin fotokopisini kabul ediyorlar, sizin goturdugunuz belgeleri bu sekilde mi temin ettiniz acaba?


  • Merhaba, ben forum'da yeniyim. Bazı sorularım var ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Benim eşim Amerikalı ve 3 yıl önce Türkiye'de evlenmiştik. 14-15 ay kadar önce greencard süreçlerimize başladık. DQ onayını da daha yeni aldık.

    -Öncelikle benim CR ya da IR olmamı, sürece ilk başladığımız tarih mi belirliyor? Yoksa Amerika'ya giriş tarihi mi?
    -Bir de biz co-sponsor ile başvuru yapmıştık (eşimin babası). Götüreceğim orijinal belgeler içerisinde Eşimin Babasının hangi orijinal belgelerini götürmem gerekecek? Babasının orijinal W2'larını almam gerekecek mi?
    -Son olarak da Nüfus Kayıt Belgemde soyadım değiştiği için artık Annem, Babam ya da Kardeşim ile ilgili satırlar görünmüyor. Dediğim gibi belgeler onaylandı aslında ama görüşme sırasında bu sıkıntı yaratır mı?

    Şimdiden teşekkür ederim.


  • Herkese merhaba forumda yeniyim benim uscis surecim evrakta 11.5 ay olarak belirtilmis ama şuan 13.5 ay oldu henüz uscisten haber yok bu durum normalmi yasayan varni? 6 yillik evliyiz 3 yasinda oglumuz var esim ve oglum amerikan vatandaşı. Sureci avukatla baslatmistik bize 8 ayda uscisten yanit aliriz dedi ama malesef dedigi gibi olmadi ve şuan beklemedeyiz demek disinda bir ksiyon almiyor texas ofisinde belgeler buarada


  • @Nailaysegul ordaki tarihler net olmuyo malesef beklemekten başka yapıcak hiç birşey yok ama tahminim yakında uscis onayınızı alırsınız


  • Bugün itibari ile nvc DQ mailimizi de almış bulunmaktayım. Güne güzel bir uyanış. Darısı bekleyen arkadaşlarıma ☺


  • Merhabalar
    Benim bir sorum olacaktı. Avukatla beraber K-3 ve green card başvurusunda bulunmuştuk. K-3 için işlem süresi dolunca eşim Uscis i aramis ve file status request oluşturmuşlar. Görüşme esnasında da green card dosyası için "status will be obtain in" alanına Türkiye girilirse green card Türkiye de alınacak Amerika girilirse K-3 ile Amerika'ya gelip green card Amerika'dan alınacak diye konuşmuş. Fakat bizim dosyamizda bu kısım Türkiye girilmiş. Yani bu durumda avukatlar mi hata yapmış oluyor yoksa başka bir durum mu var ?
    Teşekkürler


  • @efsun eğer istiyorsanız yazışmalardan ekran görüntülerini alın ekleyin ancak çok kalın dosya istemiyorlar sanırım fazla abartmayın bence 🙂 ben 10 yıllık ilişkimi max 50 sayfalık bir belgede açıkladım, kabul oldu. Ben görüntülü görüşmelerimizin arama kaydı listesini ekran görüntüsü alıp eklemiştim, hani neredeyse her gün görüntülü görüştüğümüz anlaşılıyordu oradan zaten, öyle de yapabilirsiniz arama kaydı varsa. Henüz I-130 başvurusu yapıyorsunuz değil mi, doğru mu anladım?


  • @uogzh hangi belgelerden bahsediyorsunuz? Ben I-864'ün kopyasını götürdüm benden istenmedi, eşimin pasaportunun fotokopisini, kira kontratımızın fotokopisini götürdüm yine bunlar da benden istenmedi. IRS transcripti ise zaten imzalı vs bir evrak değil IRS websitesinden oluşturup indiriliyor onları da çıktı alıp götürdüm. Başka var mı?


  • @Niv sırayla cevaplayalım:
    1- evlilik tarihiniz belirliyor yani sizin süreciniz IR1 olarak başlayacak.
    2- hem eşinizin hem de sponsorun IRS tax return transcriptlerini temin edip götürürseniz W-2 götürmenize gerek yok. Transcripti alacağınız linki en alta bırakıyorum.
    3- Sorun yok artık görünmeyecek, eşinizle siz yeni bir aile oluşturdunuz artık oradasınız 🙂 nüfus kayıt belgesini alırken vukuatlı seçeneğini işaretlemeniz yeterli böylece Olaylar kısmında "Evlilik" görünecek.


  • @cokbekledik86 teşekkür ederim inşallah 😊


  • @naja Çok teşekkür ederim bilgiler için. IRS linkini bıraktınız mı göremedim?


  • Bu ileti silindi!

  • @Niv linki bırakmamışım


  • @naja Tahmin ettiğim gibi, kafama takılan IRS belgesi ve sponsor tax return belgeleriydi. O halde IRS'in web sitesinden çıktısını alıp götüreceğim. Çok teşekkürler ve tekrardan tebrik ederim, umarım her şey gönlünüzce olur


  • @Berkan-Duru Tebrik ederim, sizleri de dq/iw listesine ekliyorum o halde 👏🏻


  • @uogzh teşekkürler, olur tabii


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum