Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Birgariphayat keşke pasaport şartı gelse


  • @aldaci-0 Greencard'a başvuran kişilerin çoğunda ne dil var ne de çıktıktan sonra harcama yapabilecekleri maddi imkan. En komiği o oluyor 😅 Mayıs ayında anlayacağız durumu.


  • @Uçan-hollandalı evet işte kötü olan durum da o. çıkana kadar deneyeceğim 2 sene sonra da eb3 başvuruları başlasın 😃


  • @Uçan-hollandalı işin en sinir bozucu tarafıda dün mevcut duruma oy verenlerin pek çoğu başvuru yapacak.

  • ⭐⭐

    @Chromium keşke senin kafanda olsaydım böyle yıkım yaşamazdım. yine de 2. tura ümidim var


  • Şimdiden yerimizi alalım 🙂 Velakin çekiliş tamamen şans, forumda üst üste 2 sefer kazanan da var, 10 seferden fazla katılıp kazanamayan da var. Bu durumda herşeyi buna bağlamamak lazım.
    Bunun yerine başka yollarını bulmak gerekiyor, seçim sonuçları da ortada kimse bu forumda memnun değildir.

    Başarabilirsem kız arkadaşımla birlikte Almanca öğrenip Alman şirketlerinde iş başvurusu yaparak orayı deneyeceğim.
    Hepimiz için daha iyi bir gelecek diliyorum...

  • ⭐⭐

    @Kara-Kartal Öyle düşünmeyelim bu ruh halinden çıkalım yok öyle yağma bir kapı açılır

  • ⭐⭐

    @Darko bol şanslar. çok iyi bir b planı 🙂


  • @celica kardeşim ben artık bu muhalefetin erdoğana çalıştığını düşünüyorum. yani üretilmiş bir muhalefet. meral hanım önceden gördü bu senaryoyu kalktı masadan. ama kılıçdaroğlunun asıl görevi erdoğanı başta tutmak bence.


  • @Kara-Kartal Kılıçdaroğlu bu kadar felakete, krizlere rağmen %45'de kaldı 😀 kendi ihtirası için geçmişten olan acıyı dindirmek için aday oldu, ne olduğunu kendisi de görmüş oldu. Partide bulunan yardımcılar buna hiç demediler mi "sen neden aday oluyorsun, millet oy vermez sana" diye... İkinci turda da umut kalmadı artık şimdiden geçmiş olsun diyorum herkese iyi geceler, ampullü rüyalar. 💡

  • ⭐⭐

    @Uçan-hollandalı Yine de, Bu başlığa yazilan motive edici entryleri okuman gerek abim (: https://eksisozluk1923.com/2-turda-firesiz-sandiga-gidiyoruz--7653540?a=popular


  • @celica Şuan da bir yandan eksi sözlüğü okuyorum, değişim olmasını ben de çokça arzuluyorum ve istiyorum ama bu sonuçları gördükten sonra artık var olan umudum yitti benim. Şahsi fikrim bu tabii ki ama umarım ikinci turda yanılırım ve umutsuzluğum bir nebze olsun kırılır. Amacım moral bozmak değil o yüzden bir önce ki yaptığım yorumu görüpte bana kızanlar varsa kusuruma bakmasın


  • Gc çekiliş sonucundan sonra 2. olarak kendimi felaket kötü hissettim bataklığa batmış gibi.

  • ⭐⭐

    @justozkan ilk turda bitiremedik değil, ilk turda bitirtmedik bence 🙂 Ikinci turda tüm yazi yazanlar ve tv'ye cikanlar kazanacagimizi ongormekte


  • Maalesef malum kişi kazanacak gibi görünüyor. Kendimi o kadar çıkmazda hissediyorum ki karşı olduğum ABD ye kaçak gidişe seçenek olarak bakmaya başladim. Tek derdim ekonomide değil ben kendime bu toplumda yer bulamıyorum. Şükrediyorum ki Atatürk bu topluma çağdaş laik insan olmayı dayatarak da olsa kabul ettirmiş ama zihinlerde tutmamış ne yazıkki. Devamını getirecek aydın biride çıkıp toplumu Ortadoğulu kafasından çıkaramamış. Ne dersen inanan bu topluma aydın bir insan olmayı anlatamışlar. Bazılarınında işlerine gelmemiş cehaletin yıllar boyunca ekmeğini yemişler. Artık bir korkum kaldı oda bu kitlenin bir kaç kişinin gazıyla tek ışık kaynağımız olan cumhuriyeti yıkıp kalan kısmı karanlığa gömmeleri.


  • @nicky İş te iktidar böyle konuşarak seçmene yön vermeye çalışıyor , yemeyelim arkadaşlar bunlar zaten öngörülmüş şeylerdi .Hangi aklı başında adam oyunu İktidara kaydırır inanmayın böyle şeylere


  • @Cemda Ayrıca imamoğlu ve yavaş meclis çoğunluğu olmadan başkanlık yapıyorlar


  • @Riethian, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Atatürk bu millete bir maya çaldı ama bu maya tutmadı ve 100 yıl anca gitti. Şimdi özüne dönüyor. Tek derdim kızım. Çok şükür maddi bir sıkıntım yok. Ama insanın çocuğu ile ilgili gelecek kaygıları ayrı bir şey. O yüzden bekar veya çocuksuz olanlar nispeten şanslı diyebilirim. Umarım herkesin gönlünce olur her şey.

    atatürk'in ne denli mucizevi bir iş başardığını, günümüz türkiyesindeki insan profilini görünce çok daha iyi anlıyorum. biz bugün hala cehaletten bahsediyoruz ama bundan 100 yıl önceki cehaleti de düşünebiliyor musunuz? atam bir şekilde bu cehaleti örgütleyip savaşlar kazanmış, cumhuriyet kurmuş ama halk, 600 yıl genlerine işlemiş din soslu biat kültürünü bırakamıyor. "alışmadık popoda don durmuyor" yani. şeyh, şıh, hoca, reis vs. kendilerini güdecek birilerini mutlaka buluyor çünkü sorup-sorgulama yeteneklerini kaybetmişler. benim türk halkına karşı umudum 14 mayıs akşamı son buldu. deprem bölgesiymiş falan filan acıma, merhamet duygum tamamen bitti. dünyadan bir haber hayatlarında, vasataltı hayat şartları ve zevkleriyle, her türlü ahlaksızlığı, hukuksuzluğu, köylü kurnazlığını olağan karşılayan "anadolu irfanlarının" olduğu bu coğrafyanın adam olacağını sanmıyorum.


  • Şu iki hafta kısa bir süre ama bir yandan da çok uzun bir süre. Muhalefetin çok iyi bir çalışma yapması ve yeniden herkesi ümitlendirmesi gerekiyor. Pes etmemek gerek bu son şans..


  • @nicky Dinin egemen olduğu yerde hiç bir zaman refah olmaz, Norveç ve Japonya, bu iki ülke insanının çok büyük bir kısmı ateist veya herhangi bir dine mensup değil ancak ne hikmetse herhangi bir dini olmayan bu insanlar resmen refahın ve medeniyetin en uç örneklerini yaşıyorlar. Sözde en çok dine bağlı Ortadoğu bölgesinde kargaşadan tehdit dilinden başka bir şey göremiyoruz... . Şimdi saydığım iki ülkenin madem dini yok o zaman bu insanlar kesin çalar veya hak yer dimi 😀 Ama ne çalıyorlar ne de hak yiyorlar. Gel gelelim bizim en cennetlik olan mümin kardeşlerimize, onların dini ve bir Allah'ı var ancak durumlar ortada, yolsuzluk kul hakkı kara para aklama din siyaseti her şey var bit pazarı gibi mübarek. Eklemek istediğim diğer bir örnek İran'dır, orada bir şeriat düzeni mevcut en son bir genç kadının ölümünden sonra başörtülü kadınlar isyana geçip eylem yapıyorlardı. Balonu ortadan ikiye sıkarsanız bir taraftan daha fazla genleşip işin sonunda patlayacaktır, din ile insanları esir alıp zorla bir şeyleri dayatirsan örnekte belirtmiş olduğum şey olacaktır bu yüzden Türkiye'nin yaşadığı durum tam olarak bu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum