K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@ob16222 1 güne 5 dakika açıyorlar saçmalık ötesi ne uyku kaldı ne psikoloji çalışan insanlarız üstelik vakit yok zaten sık sık girincede 3 hafta blok yedim onada korkuyorum travma oldu resmen
-
Arkadaşlar erkek arkadaşım haziran ayında Türkiye’ye gelecek ve nişan yapacağız .Kendisi hem ABD hem Türk vatandaşı .Bugün kendisine mesaj atmışlar seçimlerden ötürü Türkiye’ye gitmeyin mümkün olduğunca diye.Kendisi 15 hazirana bilet aldı .Seçimlerden sonra durum daha da vahim olursa bu durumun bizim vize işlerinin yavaşlamasına bir etkisi olur mu ? Süreci daha yeni başlatacağız ama içime bir şüphe düştü .12 ayı gözden çıkardım zaten max 17-18 ayda alırım diye düşünüyorum inşallah
-
@ob16222 evet hep bir şey çıkıyor ve olan bize oluyor, sürekli bakmaktan başka bir çaremiz yok galiba
-
@canaykarahan32 öncelikle hayırlı olsun bir an önce başvurmanız sizin lehinize olur. Başvuruyu nişanlınız Amerika’da yapacağı İçin burada olaylar ilk süreçte etkilemez diye düşünüyorum
-
@canaykarahan32 başvurunuzun Türkiye’de ki seçimler ile ilgisi yok Canan hanım. 18 ay sonra dosyanız Türkiye ye geldiğinde geriye kalan vize işlemlerine devam edeceksiniz. Şahsi görüşüm seçimler ile ilgili de bişey olmayacağı yönünde Amerika hep açıklama yapıyor 🙃🙃
-
@Ttoprak maalesef söylediğiniz gibi. Umarım kısa zamanda bulursunuz randevuyu
-
@Dilek-Önder bi sikinti olmaz. Benimde ayniydi:)
-
Merhaba herkese randevudan önce yapılması gereken bazı şeyler var mı? Tavsiyesi olanlar var mı aceba ve randevu gününden kaç gün önce doktor randevusu almamız gerekir aceba bilgisi olan var mı? teşekürler.
-
@Yeşer-Kaya öncelikle hayırlı olsun, konsolosluk tarafından mail geliyor normalde orada istenen belgeler ile gidebilirsiniz.
-
@Ttoprak teşekkürler ama daha görmedim e-mail bana daha hangi belgeleri götüreceğim gelmedi
-
@Yeşer-Kaya Selamlar aşağıdaki linkten gerekli belgelere ve doktor randevusu için gerekli bilgileri bulabilirsiniz
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/K1K2-VIZELER-ICIN-YONERGELER-TR.pdf
-
@Yeşer-Kaya Oncelikle hayirli olsun. Randevu tatihiniz ve muayene tatihiniz arasinda en az 1 is gunu olmasini ve muayeneye de, mulakata da randevunuz saat kacta olursa olsun acilis saatindan 15 dakika - yarim saat kadar erken gitmenizi tavsiye ederim. Bir de olabildigince rahat kiyafetlerle. (Muayenede tahliller icin, mulakatta guvenlikten gecerken rahat edebilmek icin.)
Doktor muayenesinde ozellikle ogleden sonra cok yogunluk oluyor ve her tahlil icin bir miktar sira bekliyorsunuz. Benim gordugum kadariyla randevu saatine cok sadik bir isleyis yoktu. Ne kadar erken giderseniz isiniz o kadar cabuk biter. Raporlari aybi gun vermiyorlar en erken ertesi gun alabiliyorsunuz.Mulakat randevusunda da daha iceriye alinmadan bir kac defa sira bekleyeceksiniz bu yuzden erken gitmekte fayda var. Yaninizda telefon, poset canta hic bir sey bulundurmayin. Mutlaka biliyorsunuzdur ama heyecandan unutmayin sadece dosyaniz, pasaportunuz ve siz girebiluyorsunuz iceriye.
-
Herkese merhaba,
Yakin tarihte vatandaslik kazandim fakat henuz pasaporta basvurmadim. (haftaya randevum var) K1 vizesi icin pasaportumun elimde olmasi gerekiyor mu? Yoksa elimdeki vatandaslik sertifikasinin kopyasi yeterli olur mu? Bir de bu konuda henuz yeni oldugumdan her sey cok karisik geliyor haliyle.
K1 ile mi CR1 ile mi ilerlemek daha mantikli acaba? (Duruma gore oraya gidip evlenebilirim)
Sureci bir avukatla yurutmek mi mantikli yoksa kendi basimiza halledebilecegimiz bir sey mi? Tecrubesi olanlar yardimci olursa cok sevinirim. Keyifli gunler! -
Herkese merhabalar askerlik durum belgesini tercüme etmek lazım mı aceba randevu için teşekkürler
-
@Yeşer-Kaya hocam bir önceki sayfada linki paylaştılar hangi evrakları toplamanız gerektiği ile ilgili orada hangisinin tercümesi gerekip gerekmediği yazıyor. Ve bu evrakları siz sordunuz randevu için. Okumadınız mı ?
-
@Ttoprak çok sağol teşekkürler askerlik durum belgesi tercüme edilmesi mi gerekiyor mu aceba
-
@Yeşer-Kaya dostum paylaşılan linki açıp okusan orada yazıyor zaten neden ısrarla burada sorduğunuzu anlamadım , bir zahmet arkadaşın paylaştığı linki açın ve tek tek okuyun neyin tercüme edilip edilmeyeceği yazıyor orada cevabı olan bir soruyu kimse cevaplamayacaktır.
-
Merhaba ; Nişanlım başvuru süreci devam ederken pasaportunu yeniledi. Bunu herhangi bir yere bildirmemiz gerekiyor mu?
-
@DOGANLEYLA hayır , adres değişikliği dışında başka herhangi bir bildirim olmuyor.
-
@ob16222 adres değişikliği başvuru yapan kisi içinmi yoksa her iki taraf icinde yapılması gerekiyormu ve yapmadigimizda sorun olurmu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum