DV2025 Sohbet Odası
-
Silindi.
-
@Murat-4, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Chromium Türkiyenin şartları o ülkelerin şartlarına hem maddi hem sosyolojik, ahlaki olarak o ülkelerin konumuna gelirse veya yaklaşırsa, bu kişilerde de vatan hasreti baş gösterdiyse olabilir.
"Türkiyenin şartları o ülkelerin şartlarına hem maddi hem sosyolojik, ahlaki olarak o ülkelerin konumuna gelirse veya yaklaşırsa"
Kısa ve orta vadede böyle bir şey görmüyorum. Görebilen var mı?
-
@Uçan-hollandalı var bir hayalimiz🙂
Ne demişler umut fakirin ekmeğidir ama onada göz diktiler
Ama önce önümüzdeki kıritik kararı çözelim ondan sonrasına bakarız -
Silindi.
-
@Chromium hocam aklıma düştü artık bir kere bu yurt dışına gitme olayı .
Bana aylık 100 bin tl maaş da verseler ben daha da durmam burda.
Hocam gece sokakta yürürken tedirgin olmayan var mı Allah aşkına ? Kimin ne olduğunu bilmediğimiz büssürü insan etrafımızda.
Biz çocukluğu sokakta yetişmiş son nesiliz sanırım. Gece yarısına kadar sokakta oynar eve girmezdik. Hiçbirşey de olmaz kimse de korkmazdı. Şimdi ufak çocuğunu sal bakalım tek başına sokağa.
Yani artık kendimi de geçtim de bizim zaten gençliğimizi çaldılar. İleride çocuklarım rahat yaşasın diye bile hiçbir güç beni tutmaz burda. Bu özgürlük para ile ölçülebilecek birşey değil.
-
Bir de ek olarak şunu söylemek istiyorum.
Ülkemizde ne kadar yetenekli ama imkan verilmeyen genç varken, sırf maddi imkanları iyi yurt dışına çıkabilmişler diye o yurt dışındaki kişileri çağırıp da, buradaki fırsat bekleyen gençlerin önünü kapatmaya çalışmazlar inşallah.
27 yaşında adamım. Gençliğimizin baharında konuştuğumuz şeylere bakın ya 😂 gülsem mi ağlasam mı bilemedim
-
Sosyal medyadan çok (Instagram, Twitter,YouTube)zamanımı burda harcıyorum,gitmeyi o denli kafaya koyduk artık. @Kesinİzmirli'nin de dedigi gibi aylık 100 bin tl de verseler yol gözüktü gibi...
-
Ya kimseyi eleştirmek istemiyorum da
Şu başvuruyu ciddiye almayanlara çıkınca şu çekiliş gerçekten koyuyor ya
Adam yazmış “çocuklarımı başvururken belirtmedim belirtmem gerekiyormuş, ds-260 formunda belirtsem kabul olur mu”
Ya beni geçtim ben önemsizim de şu forumda 10-15 senedir başvurup çıkmayan kişileri gördüm gerçekten bu gibi adamlara ayıptır bu yapılan yazık gerçekten çok yazık
-
Biraz önce bir iş teklifi aldım
Asgari ücret teklif ediyorlar . Bir mühendislik mesleği bu kadar ayaklar altına alınmaz ya.
Sonra da gel ülkende kal hizmet et diyorlar. Bu paraya ben nasıl ev kurup evleneyim ?
-
@Raskolnikov-0 hocam birisi de soyisimleri yanlış yazdık klavye oto tamamlama da kalmış . Formu gönderdikten sonra fark ettik demiş
Yahu bu kadar önemli bir işi nasıl tekrar tekrar kontrol etmeden yaparsınız ki ??
-
@Kesinİzmirli İnanılmaz gerçekten klavye otomatik düzeltti ne whatsapta yazı mı yazıyorsun 😂 Gerçekten kim öylesine başvuru yapıyor onlara çıkıyor heralde
-
Bende okuyorum soruları da, hakikaten o kadar çalışıp hazırlanananlara çıkmadı şurdan en üzüldüğüm konu. Ben adres ve iş yeri listesi yapmıştım excelde. Hazırdım yani. Ama olmadı. Seneye artık.
-
@Kesinİzmirli Diş hekimliği ve avukatlıkta buralara düştü hocam, şuan herkes üniversiteye giriyor en tenekesi bile. Ama 💡'ler bununla övünüyor
-
@Kesinİzmirli Hocam olay 100 bin lira maaş falan değil artık. O civarlara yakın bir maaşım var ve 25 yaşındayım. Olay şuna dönüştü benim için, dediğiniz gibi huzur yok. Şöyle bir durum da çıkıyor ortaya; orada normal iş hayatımdaki çalışma saatlerini uygulasam yine 5-6k dolar arası bir parayı kazanacağım UBER'de bile. Fakat ben 5k dolara Türkiye'de şahin alabiliyorum anca. Ya da 4-5 ay biriktirip 0 clio alabiliyorum. Aynı şekilde orada 2020 model mustang alabilme imkanın bile var(misalen konuşuyorum). Ev konusu da aynı şekilde, sırada 2+1'ler bile 3-4 milyon civarına çıktı İstanbul'da. Artık ben bizim yaş grubumuzda gitmeyi istemeyecek kimseyi tanımıyorum.
-
4 5 yıldır başvurmak için bekliyordum artık yaşım yetiyor umarım buradaki herkese çıkar
-
@aldaci-0 gayet doğru bir yaklaşım. Parası olanda olmayanda gitmek istiyor. Paran varsa bazen soyutlanıyorsun ama sokağa çıkınca Türkiyedesin. En pahalı benzine en pahalı elektronik eşyaya sahipsin. Ve hergün paramın değerini nasıl korurumu düşünüyorsun. 20-30 yaş arası imkan yaratın gidin. 40 üstü ben gibiler düşünerek gitsin. 🙂
-
@selamibasaran Valla abi EB3'e başvurup ilk gidenler kervanını izlemek istiyorum aynı zamanda da orada kendime iş kurabilmek için biraz birikime ihtiyacım var açıkçası. Sorunumuz toplumsal bazda biraz. Kimin yönetip-yönetemeyeceği hiç umrumda değil çünkü ülkemizdeki bu düzenin en azından yaşanılabilir standartlara yükseleceğini hiç ummuyorum.
-
@Kesinİzmirli, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Raskolnikov-0 hocam birisi de soyisimleri yanlış yazdık klavye oto tamamlama da kalmış . Formu gönderdikten sonra fark ettik demiş
Yahu bu kadar önemli bir işi nasıl tekrar tekrar kontrol etmeden yaparsınız ki ??
Ben 8 senedir bu lanet kartın çekilişine başvurmama rağmen her başvuruda başvuruyu göndermeden önce 10 kere tekrar tekrar kontrol ediyorum yanlış bir şey yazmayayım diye.
Bizim gibilere çıkmaz. Yalan yanlış doldur gönder çıkar ama..
-
@aldaci-0 ben bir kaç varyant baktım. 60-70 bin dolara bir işletme satın alınabiliyor. Çamaşırhane gibi. Kuru temizlemeci vs. Yeterki istensin,orda ticaret yapılır. Ama gc lı şekilde yapmak lazım. Ticari vizeyle sınırlı kalıyorsun. Eb3 ve sonrası ticaret benimde planım bu.
-
@selamibasaran bir daire parasına hallolur yani, eb3 den daha akla yatkın geldi, olur gibi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum