@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
-
Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.
-
Hepinize Selamlar.
ABD NYC’ye girişim yaptım ve sizle işe yarayacak detayları ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.
Öncelikle vizemi Mart 12 2026’da teslim aldım.
Nisan 1’de JFK’den giriş yaptım.
Son zamanlarda haberlerde çıkan sıra çok var operasyonlar aksıyor durumları doğruymuş. Pasaportumu damgalatmak için 1 saat kadar sırada bekledim. 30 dakika neredeyse sıra hiç ilerlemedi.
Pasaporta damga basıldı ve beni CBP’ye yönlendirdiler. Orada da 1 saat kadar bekledim ve sonra CBP adresin doğru mu diye teyit aldı ve green card bu adrese gelecek deyip "you’re good to go" dediler pasaportumu verdiler ve havalimanı işlemleri tamamlandı.6 gün içinde SSN posta ile geldi. SSN gelene kadar ehliyet sınav sorularına bir göz atmıştım sınava girmeye hazırdım. 8 Nisan için DMV’den randevu aldım ve giderken yanımda SSN kartımı, pasaportumu, ve ikamet kanıtı olarak USCIS stamp basılmış zarfını (USCIS'in NOA1 receipt'inin zarfını) aldım. (Bu arada adres kanıtı için istenen belge bir mektup bile olur dediler ama mektubun üzerinde bir damga (stamp)olmalı. Stamp’li mektup olmazsa kabul etmiyorlar. SSN'imi gönderdikleri official social security zarfı bile üzerinde damga olmadığı için adres kanıtı olarak kesınlıkle kabul olmadı... Aklınızda bulunsun. Kendi kendinize USPS’ten damga bastırılmış şekilde bir mektup gönderirseniz 3 gün içinde kendi mektubunuz evinize gelir ve bu da bir adres kanıtı olarak DMV’de kabul ediliyor (DMV memuru bunu söyledi bana).
Sınav 20 soruydu, Türkçe seçeneği vardı, ben İngilizce çalıştığım için İngilizce girdim (çeviri Google Translate çevirisiyse terimleri garip çevirebilir korkusu ile). Sırada çok beklemedim pat diye resmimi çektiler ve sınava oradaki PC’lerden birinde girdim. Süre kısıtlaması yoktu. 20 soru. 14 doğru yapmanız yetiyor.
Neyse.
Sınav bitince sonucu direkt gördüyorsunuz ekranda. sınavı geçince tekrar karşıdakı kioska yönlendırıyo guvenlık ve o kıoskta Toplamda 44 dolar gibi bir ücret ödüyosunuz. KK ile ödeyebiliyorsunuz o an. Bu ücretin içinde yazılı sınav ücreti, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra evinize gönderilecek learner permit kartı ücreti, daha sonra gireceğiniz sürüş sınavı ücreti(bır sınavdan kalırsanız 2. bir sınava giriş hakkı da bu ucretın ıcınde) ve sürüş sınavını geçerseniz basılacak ehliyetinizin ücreti dahil.. neyse ödemeleride yaptıktan sonra dmv den cıktım eve dondum, 1 hafta sonra learner permit kartım eve geldi(tamamen orjınal ehlıyet ile aynı kart,sadece uzerınde Lerner permit yazıyor Driver License yerine).. ve hemen ınternetten improve isimli dmv den onaylı bir kurum aracılıgı ile 5 saatlik online pre-licensing course’u satın aldım bitirdim.. suruş sınavı bunu tamamlamadan yapılmıyor çünkü(buna da 40 dolar ödüyorsunuz, tamamen evden online yapıyorsunuz, süre sınırı yok sıkıldıkça ara verıp ertesı gun falan devam edebılırsınız ama lanet bişey lanet gelsin yaaaa fecci sıkıcıydı). Bu kursu tamamladıktan sonra online olarak tamamladığınıza dair sertifika DMV’ye otomatik olarak gönderiliyor. DMV sisteminde en geç 48 saat içinde gözüküyor ve ondan sonra artık sürüş sınavı için DMV resmı sıtesınden randevu alabilirsiniz.Ben de biraz NYC de cekılmış sürüş sınavı videolar izleyip sürüş sınavında ne gibi tuhaf istekleri olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra NY’da manhattan'a nazaran trafıgın daha az ve yolların daha geniş olduğu söylenen Staten Island’daki Fox Hills sınav yerınde sınava girmek için randevu almaya karar verdim (bu da online alınıyor).
Ama randevuyu almadan hemen önce sürüş test alanıma(fox hill) yakın puanı yüksek bir sürücü okulunu buldum ve telefonla aradım, 24’ünde test için sınav aracı kiralamak istediğimi söyledim. "24nisan saat 2:15pm’de boş aracınız var mı eğer varsa randevu alıcam o saatte boşluk var şu an" dedim, fiyat 140 dolardı. "45 dakikalık bir test alanı sürüş kursu paketimiz var" dediler, "testten önce test alanında araçla 45 dakika eğitim veriyoruz" dediler 45 dk egıtım + sınav ıcın araç kiralama+sıgorta vs hersey dahil 190 dolardı. Dedim "Lütfen cok ıyı olur". sınava giriş için araba sorunu da cozuldu... bu arada 45 dakika sınav öncesi eğitim olayı baya iyiydi, çünkü TR’deki park edişlerinizi falan tamamen unutun. Ben ki iğne deliği kadar yere tek seferde rahatça park edebilen biriyim buna rağmen benim park ediş şeklim tamamen sınavdan kalma sebebiymiş... Neyse 24’ünde teste girdim ve sorun yaşamadan geçtim.. Ehliyeti de 1 hafta içinde eve gönderiler...
Green card’a gelinceeeee... green card sürecim hızlı oldu 1 Nisan’da giriş yaptım 23 Nisan’da kartımı posta ile gönderdiler. Elime sanırım 1 Mayıs’ta geçti green card. Ehliyet de ondan 1 gün sonra geldi...Banka hesabımı zaten SSN gelmeden önce açmıştım BofA dan.. Kredi kartı başvurusunu da Apple Card’tan yaptım ve bir kredi kartı verdiler hemen kredi skoru yükseltmek için olmazsa olmaz diyebilirim. Kısacası tam 1 ay içinde E sınıfı ehliyeti de halletmiş oldum. GC de geldi, SSN de geldi, banka hesabı da açtım, KK’yı da tanımladılar, cep tel hattım zaten vardı T-Mobile’dan ve adres kanıtı da yaptım.BofA Banka hesabı için SSN şart değil,göçmen vizenizi gösterirsenız kabul edıyorlar ssn geldıgınde şubeye ugrayın guncelleyelım dıyorlar(chase cok daha katı bu konuda), ben SSN gelmeden önce açtım ama adres kanıtı kesinlikle istiyorlar. Bunun en hızlı yolu ise eve gelen bir faturaya adınızı ekletmek. Hatta bunu siz daha Türkiye'deyken bile yapabilirsiniz; ABD'de kalacagınız evdeki yakınınızdan rica edin, elektrik şirketini arayıp direkt adınızı faturaya ekletsinler. Faturanın eve gelmesi zaten 1 hafta ya da 1 ay sürebiliyor, böyle yaparsanız siz ABD'ye geldiğinizde adres kanıtınız evde hazır sizi beklıyor olur. abd ye geldiğinizde de kendinize yukarıda yazdığım gibi resmi damgalı bir mektup yollarsınız elinizde daha gelır gelmez 2 adet adres kanıtınız hazır olur... Bu arada Real ID diye bir kimlik seçeneği var (bunu sadece geçerli oturma izni olan ve ikametini 2 ayrı belge ile kanıtlayabilen yasal göçmenler alabiliyor). Standart ehliyet (kimlik) tek adres kanıtıyla alınırken Real ID ehliyet için 2 tane adres kanıtı istiyorlar. Eğer ehliyet almaya hazırlanıyorsanız, 2 adet adres kanıtı hazır edin başvuru yaparken ki gitmişken ehliyetinizi Real ID olarak alın böylece eyaletler arası uçuş yaparken yanınızda pasaport taşımak zorunda kalmazsınız...... Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım... -
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@u2rem
14 Nisan da -
@timtim no işaretleyeceksiniz eğer vatandaşlarsa
-
Arkadaslar, kimse bilen var mi su Expedite alirsak ne kadar sure icerisinde mulakat tarihin alabiliriz?
-
@lucky2022 çok hayati önemli nedenleriniz olursa expedite kabul olur, onun dışında pek kabul edeceklerini zannetmiyorum.. kısa sürede mülakat vereceklerini de pek düşünmüyorum açıkçası
-
@naja She is a citizen of Kosovo. This process with US Immigration is so frustrating. I was able to get my Turkish residency in 3 weeks. That would take an act of God to do in the US.

I see some people have their medical exams completed. Can we complete the medical examination before they call us for our interview? If so, is there a specific document we need to provide?
-
@hanifeersan vize basılana kadar o şekilde görünüyo merak etmeyin yarın issued olur
-
Ceac 2 mesaj göndermiş. Joint sponsorun geliri yetersiz gelmiş ve eşimin gelirini gösteren evrakları istemişler. Eşimin evraklarını istemelerinin sebebi onu yüklersem kabul mu edecekler yoksa illa yeni bir joint sponsor bulmam mı gerekiyor?
-
Arkadaşlar merhaba, NVC'ye evrakları yükledik 10 gün sonra ek bir evrak daha istediler. hemen onu da yükledik ve bundan birkaç saat sonra, nvc ye ilk giriş yaptığımızda ödediğimiz fee ücretleri reddedildi yazıyor (Affidavit of Support Fee ve IV Fee).. bankayı kontrol ettiğimizde ödeme geri de gelmemiş. bilgisi olan var mı ?
-
@dnunez0507 yeah I heard non citizens do get later interviews but I do not know why or how late

And yes you need to receive your consular interview date in order to schedule the medical exam but do not worry about that part at all. You will be notified of your interview more than a month prior to it so you guys will have a good amount of time to schedule and do the doctors exam. It costs a pretty buck though so beware of that and maybe start a medical exam fund?
Good luck though! I hope its soon!! -
@Payakan Eğer ödemelere dair bir dekontunuz var ise nvc'ye durumu açıklayan bir e-mail atmanız gerekiyor. Bu durumu yaşayan arkadaşlar olmuştu diye hatırlıyorum.
-
Bu hafta sevindirici haberlerim var. Mart ayının mülakat verilerine baktığımız zaman şubat ayında IR-1 kategorisi için 34 vize işlerken mart ayında 81 vize işlenmiş durumda. CR-1 için vize işleme oranları aynı kalmış olsa da bu bizlere umut veren bir gelişme. Son zamanlarda dq olan veyahut randevu tarihi alan arkadaşlar bildirmeleri durumunda listeye ekleyeceğim. Herkese iyi haberlar alacağı iyi haftalar diliyorum.
MARCH 2023 - IV Issuances by Post and Visa Class
IR-1 & CR-1 ISSUANCES MONTHLY - MAR 2023
Ankara CR1 = 14
Ankara IR1 = 81
5/10/23
DQ Date [Interview Date]
July/Temmuz 2022 (Note: Most July DQs received interview dates)
@Saad July 2 (Third-party national)
August/Ağustos 2022 (Note: Some Aug DQs received interview dates)@lucky2022 Late August (Turkish citizen, lived in third-party country)
@Handan August 30 (Turkish citizen, lived in third-party country)
@Naile-İlyas August 30 [April 12] (Turkish citizen, lived in third-party country)
September/September 2022@AE123 September 29 [Early March]
@letlor September 30 [March 17]
October/Ekim 2022@tekinusa October 6 [March 15]
@yusufkeser October 14 [March 16]
@ekdodo October 17 [March 20]
@mazeno October 20 [March 21]
@t34 - October 30 [Late March]
November/Kasım2022@trbilgin November 9 [April 12]
@simaysimon November 18th [April 19] (IR5)
@hanifeersan November 23 [May 2]
@SNGMSF November 23 [May X?]
@ecom November 28 (F2A)
@koro November 30 [May 8]
December/Aralık 2022@Thenomad December 2 [May 9]
@CuckooFlower-Daisy December 7 [May 10]
@Sinem-Arslan December 12 [May 11] (IR2)
@Hakkı-Baltacı December 13 [May 11]
@sdfdm December 15 [May 11]
@engincan88 December 17 [May 16]
January/Ocak 2023@meliskadim January 5 [May 22]
@serkankorhan January 6 (IR2)
@gizemaö January 6 (F2A)
@iuz93 January 10 [May 31]
@enayt January 10 [Jun 5]
@ufuk_sa January 11 [May 23] (F2A)
@matt88 January 23
@mina1201 January 23 [Jun7]
February/Şubat 2023@Emly February 2 [Jun 13]
@serkankorhan February 3
@gok334 February 9
@Sofia-A February 15
@baharg February 23
@ipek1907 February 27
March/Mart 2023
@hilaldeniz March 23April/Nisan 2023
@uogzh April 13
@u2rem April 21 (EB-2 NIW)
@Barış-Metin April 27
@istanbullover April 28 -
@uogzh merhaba benim de ismim listede yok, DQ 19 Aralık, interview 16 Mayıs
-
@ipek1907 teşekkür ederim
-
Yakın zamanda ABD ye IR1 veya CR2 ile giden arkadaşlar, yurtdışı çıkış harcı ödediler mi? Muaflık var mı yok mu merak ettim.
-
Herkese merhaba, benimde bugün mulakatim vardı. Yanımda tonlarca şey götürmeme rağmen, ilk görüştugum kişi, eşimin 2021 ve 2022 tax return ve w2 formunu istedi. Benden de nüfus kayıt, adli sicil, 1 tane fotoğraf, pasaport ve evlilik cüzdanı istedi. Bunlara ek olarak da eşimle olan fotoğrafları verdim. Sonra tekrar beklemeye başladım mülakat için.Sanırım mülakatı yapan kişiye göre değişiyor. Benimle görüşen kişi hızlıca işi bitirmeye odaklaydı. Belki 5 dakika konuştuk en fazla. Eşimle nerede tanıştınız ve şimdi nerede yaşadığını sordu, birde eşimin ailesiyle görüştüm mu. Joint sponsor hakkında hicbir şey sormadi, yani ne iş yapıyor ya da yakınlık derecesi vs sorulmadı. Ama eşimin abisi olduğu için belki soyadından da akraba olduğumuzu anlamış olabilirler. 20 saniye kadar fotoğraflara göz gezdirdi. En son visa approved dedi ben onu bile anlayamadım heyecandan. Eşimle 3 yıldır evli oldugumuzu ve IR 1 ya da CR 1 hangisi olavak diye sordum o da IR1 olmalı dedi. Bu arada ben İngilizce tercih ettim. Aşırı hızlıydı her şey hatta 2 3 dk daha bekledim hemen girişte acaba oldu mu diye. İnşallah bekleyen herkesin çok güzel geçer.
Benim bir sorum olacak, pasaportun ptt ye verilip verilmediğini nasıl takip edeceğiz? Ceac sistemine girdiğimde sadece vize kategorisi yazıyor IR1 ve case in ise Ankara da olduğunu. Issued yazısı nerede oluyor onu sormak istemiştim. Şimdiden teşekkürler -
@CuckooFlower-Daisy nvc de sponsorluk ile ilgili evrakların görüşmeye getirilmesine gerek yoktur diye birşey okumuştum sanki. Sizden tax belgelerini istemeleri şaşırttı. Ya goturmeseydiniz ne olurdu acaba diye de sormadım değil. Siz liste olarak görüşmeye neler götürdünüz yazabilir misiniz tek tek. Teşekkürler
-
@Berkan-Duru
Joint sponsor ait belgeler istenmedi ama eşimin tax returnleri ve w2 formu istendi.
Ben kendim için,
Nufus kayıt örneği,
Adli sicil belgesi
Fotoğraf ( 1 adet ama son 6 olması önemli birisinin 1 yıl olduğu için kabul etmediler)
Pasaport
Evlilik cüzdanıEşim ve Joint sponsor için
US pasaport fotokopileri ( bu sitede yazıyor diye aldım)
I-864 formları
2021 ve 2022 için tax return
W2 formu her iki yil için ( eşimin 2021 de yoktu w2 formu sadece 2022 yi verdim ama siz bence varsa ikisini götürün)
Evlilik kanıtlayacak fotoğraflar , yolculuk biletleri
DS 260 form ( bakmadilar)
Appointment Visa Letter
Bir de yanıma sağlık belgelerini de almıştım, unganlardan gönderilen ve covid aşı kartı çıktısı. -
@CuckooFlower-Daisy tax return belgelerini istemeleri şaşırttı.. zaten sisteme resmi belge yükledik. Sizden duymasam hiç götürmek aklima gelmezdi. Var mi başka görüşmeye tax return vs vs belgeleri götüren aramizda?.. bu arada cevaplar icin teşekkürler.
-
@CuckooFlower-Daisy tebrik ediyorum. Geçen salı aynı şeyleri yaşadım. Daha bugün vize basıldı olarak değişti ceacda. Ve az önce ptt ten mesaj geldi kargoya verildiğine dair. Bugün 9. Gün. Sabırla bekleyin
-
@naja Guncel listeye ekleyecegim. Mulakat icin basarilar diliyorum
Benzer Başlıklar
172
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum