Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sny22, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Süreci abdden yürütmek mi daha hızlı yoksa türkiyedenmi? Türkiyede 10 ay mülakat sırası beklenıyor dıye okudum ama abbde chancge of status oldugu için daha çabuk alınıyor doğrumu?

    Bu soruma cevap verebeilcek olan varmı?


  • @sny22 Aslında benim websitesinde yazılanlardan anladığım süreci ABD demi yoksa TR demi yürütmek son aşama ile ilgili.

    Amerikadaki PERM başvurunuz onaylandıktan sonra , Mülakata TR demi gireceksiniz Amerikadamı buna siz karar veriyorsunuz.

    Burada da şöyle bir durum sözkonusu. Ankaranın vize performansı geçtiğimiz 2-3 yıl için çok kötü bu tüm vizeler için geçerli. En doğru cevabı firma yetkilileri verecektir ama bence son aşamayı Amerikada gerçekleştirmek daha hızlı olacaktır diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    @emrsvt @sny22 bende sitede okudum.Süreçte vize mi yoksa abd de ucsis üzerinden mi alacaksınız o belirliyor.ABD de almak daha hızlı sonuçlanıyor o şekilde.


  • @selamibasaran 14 ay gibi bir süre var diyorlar doğru mudur?

  • ⭐⭐

    @baran-bozdogan ben sitelerinden okudum.Anladığım kadarıyla ilan süreci 2 ay , ücret belirleme süreci 2-3 ay,bakanlıktan onay 6 ay.Böyle alt alta toplayınca 1 sene yapıyor. Herşey mükemmel giderse. Sonrası vize veya uscis süreci.


  • Bu yolla gitmeyi düşünen arkadaş var mı veya süreci devam eden


  • @eb3vize-com selamlar bazı sorularım var cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

    EB3 vizesi sağlanacak işi bizim araştırarak bulmamız durumunda ne gibi hizmetler veriyorsunuz? Örnek veriyorum ben araştırdım ve EB3 vizesi sağlanan bir işi kendi çabamla buldum, kendi bulduğum işe alınma sürecinde de hizmet veriyor musunuz?

    Bu şekilde kendimiz işi bularak ilerletebileceğimiz bir süreç olması durumda masraflar ne olacaktır?

    Örneğin Linkedin yada Indeed'de EB3 vizesi sağlayan birçok firma var, onlarda kesinlikle bir aracı ile anlaşmalılardır diye mi düşünmeliyiz?

    Cevaplarınızı beklerim. 🙂

  • ⭐⭐

    @baran-bozdogan siteden alıntıladım
    DOL genel olarak geçerli ücret tespitini bir ile üç ay içinde sağlamaktadır.
    İşçi sertifikası edinme sürecinde işverenin Amerika’da bir çalışan bulma arayışına girmesi ve bulamadığı yönündeki sonuç minimum iki ay sürmektedir.
    İş sertifikası başvurusu yapıldıktan sonra, DOL’nin bir karar vermesi dört ila altı ay arasında sürmektedir.
    Sponsorunuz olan kişinin USCIS’e I-140 dilekçesi sunmasının ardından kararın çıkması 3-15 ay arasında bir zaman alır. Süreç hakkında bilgi almak isterseniz USCIS üzerinden kontrol edebilirsiniz. Beklemeniz gereken süre uzun görünse de endişelenmeniz gereken bir durum yoktur. Yoğun taleplerin olduğu durumlarda bekleme listesindeki yeriniz başvurunuzu yaptığınız tarihe göre öncelikli olarak güvence altındadır.
    USCIS dilekçenizi onayladıktan sonra Vize Bültenine bakarak öncelikli tarihleri görebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, size ait kategorinin karşısında “01DEC2022” tarihini görüyorsanız, Aralık 2022 ve öncesinde işçi sertifikasına başvuran kişilerin vize almış olduğu anlamına gelmektedir. Bu tarihi esas alarak ne kadar bekleyeceğinize dair aşağı yukarı bir tahminde bulunabilirsiniz. Eğer “C” harfıni görüyorsanız bir bekleme listesi yoktur.
    Öncelikli tarihiniz geçerli hale geldikten sonra, sürecin ne kadar zaman alacağı konsolosluk işlemlerine ya da statü değişikliğinize bağlı olarak değişecektir. Konsolosluk işlemleriniz için doldurmanız gereken bazı formlar bulunmaktadır. Bu formları doldurduktan ve gerekli belgeleri sağladıktan birkaç hafta sonra ABD konsolosluğuna vize mülakatı için çağrılırsınız.
    Eğer başvuru döneminde Amerika’da yasal olarak bulunuyorsanız statü değişikliği için kendi başvurunuzu yapmanız gerekir. Birkaç ay sonra ise Yeşil Kart mülakatınız için USCIS tarafından çağrılırsınız.


  • Abbden 1yıl sürüyosa çok iyi.Tek sıkıntı bir yıl statüyü korumak ve 1 yıllık barınma ihtiyacı 🙁 türkiyede çok zor mülakat sırasının gelmesini beklemek


  • @debbieLA77 Ağustos Olmasinin Nedeni Tamamen Maddi Arabayı Satıcaklar İlk 10.000$ Ödemeyi Ordan Yapıcam O Yüzden Onu Bekliyorum Erken Satılırsa Daha Erkende Olabilir İnşallah Erken Olur 🫢


  • @sny22 Amerika’dan nasil olur onu bilmiyorum ama su an icin Ankara konsolugundan EW yani EB3 unskilled vize icin Haziran 2021’den beri mulakat bekleyen forum uyesi var. Halen randevu alamadi. Ne zaman alacagi da mechul. Cunku EW kategorisinde tarih kisitlamasi var son bir kac aydir ve bu tarih hic ilerlemiyor. Yani Visa bulletin’a gore Perm basvuru tarihi Ocak 2020’e kadar olanlara randevu veriliyor.


  • @Elvan-Atabay tum dunyadan yilda 10.000 kisiye veriliyor. Cikmama durumu olmaz eger tum evraklar onay alirsa. Ancak kotadan dolayi fazla basvuru olursa bekleme sureleri uzar.


  • @dpdemir Başlıgı bastan sona okuyacagım ancak bir yas sınırı var mı onu anlamadım bazıları yaş ile ilgili şeyler söylemiş.


  • @baran-bozdogan herhangi bir yas siniri yok bildigim kadariyla. Amerika’da 60-70’li yaslarinda calisan garson, kasiyer vs. cok gordum 😊


  • @dpdemir evet bunlar çok ciddi süreler denizci bey cevaplarsa bu konuları çok sevinirim


  • Mesela bu süreçte dosya taşıma diye bişey varmı ben türkiye de bu kadar beklemek istemiyorum.Ben Azerbaycan doğumluyum mesela mülakat tarihini ordan almak mümkünmü ? Yada başka ülkeden


  • Ya da süreci türkiye de başlatıp mükakat için abd turist vizesiyle orda bulunup orda aos yapmak oluyormu?


  • 45 yaşındayım. Evliyim, okul çağında 1 çocuğum var.
    20bin doları bu başvuruya ver, en az 2 sene green card çıkmasını bekle.
    1 senede iyi okul puanına sahip, en az 2 odalı bir dairede yaşarken aile geçindirmeye yetmeyecek bir paraya fiziksel olarak yorulabileceğin bir işte çalış.
    Bu 1 senelik süreçte tahminen ayda en az 2 bin dolarda cepten yemem gerekir.
    E bunun araba alması var, ev eşyası var, şimdi saymayacağım parça parça bir çok masrafımız olacak..
    İstediğim yerde çalışabilme özgürlüğüne kavuşana kadar muhtemelen 60bin dolar kadar masrafım olur. Ki hadi masrafıda boş vereyim, her şey yolunda gitse yaş olacak 48.
    Bu sebeplerden eb3 bana biraz zor gibi..

    Memlekette gelecek olarak belirsiz ki tüm bu olumsuz durumuma rağmen eşime danışıp bu işe dalsam mı diye düşünüyorum.

    Benden gençlere ve özellikle bekar arkadaşlara tavsiyem;
    Zaman çabuk geçiyor.
    3 sene sonra hayallerinizi yaşamaya başlayabilme imkanı var.
    İmkanınız varsa yakın gemileri, deneyin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @debbieLA77 benim ki farklı diye belirtmiştim hemşirelik üstünden alıyorum denklik aldım ve sınavlar kaldı


  • Yok mu yav arkadaşlar eb3 vizesine başvuran, veya çevresinde başvuran süreci bilen takip eden. Konsolosluklar vize veriyor mu, veya kaç yıl sürüyor ortalama


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum