Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhaba. DV bana çıktı, eşimin pasaportunu yenilememiz gerekiyor. Benim her şeyim tamam. Benim formumu doldurup göndersem, eşime de hemen pasaporta başvurup seri numarasını edinince göndersek mantıklı olur mu?

• Öncelikle kazanan herkesi tebrik ederim. Formu doldurmaya çalışıyorum fakat danışmak istediğim noktalar var :

1- 16 yasından sonraki kaldıgımız adresleri dolduruyorum. Bu noktada üniversite sürecinde sehir dısında iki yılda iki ayrı adreste kaldım. Fakat oturduğum adreslere ikametimi aldırmadım. Bu adresleri yazmalı mıyım ve eğer yazacaksam tarihleri hatırladığım kadarıyla yazsam olur mu? Kaldığım ikinci adresin sözleşmesini bulamıyorum.

2- Lisans okurken aynı zamanda kurumsal bir firmada yarı zamanlı olarak 9 ay calıstım bu bilgiyi deneyime yazmalı mıyım? Ayrıca kısa dönemlik 1 aylık stajlar yazılmalı mı?

Aydınlatırsanız sevinirim, desteğiniz için şimdiden teşekkürler :)

• Herkese hayirli olsun/

DS260 formu doldurulurken permanent adres ve greenkart g,nder'lme adresini nasil dolduracagiz? Şu an benim bir adresim yok

• Yatay geçiş ile farklı üniversiteye geçtim bölümüm aynı ve hala okuyorum. Geçiş yapmış olduğum önceki üniversiteyi de yazmalı mıyım acaba?

• Merhabalar. DS-260 formunu dün doldurdum fakat şöyle bir sıkıntım var; üniversite öğrencisiyim 3. sınıfım ve seneye haziranda mezun olacağım. Bu yüzden en azından ocak gibi vizemi alırsam mezun olup gidebilirim 6 ay içinde işimi halledebilmek için. Forumda biraz araştırabildim. Mülakatı erkene verirlerse sağlık raporunu almadan mülakata gir neden raporsuz geldiğini açıkla; ocak, şubat civarı sağlık raporunu gönder vizen o zaman gelir Amerika'ya giriş süreni erteletirsin gibi şeyler söyleyenler var. Bu doğru mu ya da bunu yapmamın herhangi bir riski var mı? En kötü ihtimal ülkeye girip greencard'ı alıp geri dönüp mezun olacağım ama böyle bir yol varsa çok daha iyi olacak. Şimdiden teşekkürler

• @onurmert mülakat tarihiniz geldikten sonra sağlık raporu olmanız ve bu şekilde mülakata gitmeniz gerekir normalde.

eğer vizenizi geç almak istiyorsanız, sağlık raporu almadan mülakata gidip eksik evrak sebebiyle vizeniz basılmadan konsolosluktan ayrılır, sağlık muayenesi olduktan sonra vizeniz basılı pasaportunuzu teslim alırsınız.

ancak bunu hiçbir şekilde önermiyorum. en sağlıklı olan mülakata eksik evrak olmadan katılıp vize almaktır.

• @gucarslan greencard babama çıktı 4000'lerde case number.babamın gitme gibi bi amacı yoktu sadece bir şekilde çıkarsa beni de yanına alır umuduyla girmişti ve çıktı. şu an ben 22 yaşındayım, 21 yaş ve altı değilim ama başvuruyu yaptığımda 21 yaşındaydım 2000 doğumluyum. ben de greencard'tan yararlanabilecek miyim?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@raskarnos öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sorunuz için bu başlıktaki hesabı yapabilirsiniz. çıkan sonuca göre vize alıp alamayacğaınız belli olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/2?_=1683532551908

https://yesilkartforum.com/forum/post/215598

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@raskarnos öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sorunuz için bu başlıktaki hesabı yapabilirsiniz. çıkan sonuca göre vize alıp alamayacğaınız belli olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/2?_=1683532551908

https://yesilkartforum.com/forum/post/215598

teşekkürler bakıyorum

• En son sayfada KCC numberımı sıfırlar olmadna girip confirmationa tıkladığımda hiçbir şey olmuyor böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

• @gucarslan aslında bu soruyu profilinizde açıklamışsınız ama kafama bi nokta takıldı.babamın şu an pasaportu yok, card ona çıktı. ds-260 formunu doldurmak için pasaportu beklersek 1-2 hafta kaybedicez, belki de mülakat gelmeyecek bize. bu yüzden ''other travel documents'' deyip, pasaport gelince dosyayı açtırmak zahmetli veya riskli bir işlem mi? pasaportu beklemeli miyiz sizce? yardımcı olursanız sevinirim

• Başka ulkeden hapiste olmamazla ilgili evraki o ulkenin vatandasi olmadan ala biliyormuyuz? Birde tercuman istiyormuyuz yoksa giderken tercumanla mi gidiyoruz?

• Aceleyle başvuru yaparken doğum tarihinde gün ve ay sırasını yanlış yazdım. Ve kaderin cilvesi ki geçtiğimiz gün çekilişte de kazandığımı öğrendim. Fakat XX/ZZ/1990 olması gereken doğum tarihim ZZ/XX/1990 olmuş oldu. Geri kalan tüm bilgiler doğrudur. Konu ile ilgili KCC'ye mail de gönderdim ve henüz dönüş olmadı. Acaba bu konuda bir tecrübesi olan var mıdır? Sizce ilk başvuruda yapılan bu hata Green Card almaya engel midir?

• Öncelikle kazanan herkesi tebrik ederim. Formu doldurmaya çalışıyorum fakat danışmak istediğim noktalar var :

1- 16 yasından sonraki kaldıgımız adresleri dolduruyorum. Bu noktada üniversite sürecinde sehir dısında iki yılda iki ayrı adreste kaldım. Fakat oturduğum adreslere ikametimi aldırmadım. Bu adresleri yazmalı mıyım ve eğer yazacaksam tarihleri hatırladığım kadarıyla yazsam olur mu? Kaldığım ikinci adresin sözleşmesini bulamıyorum.

2- Lisans okurken aynı zamanda kurumsal bir firmada yarı zamanlı olarak 9 ay calıstım bu bilgiyi deneyime yazmalı mıyım? Ayrıca kısa dönemlik 1 aylık stajlar yazılmalı mı?

Aydınlatırsanız sevinirim, desteğiniz için şimdiden teşekkürler 🙂

• @raskarnos sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

• @kkaya öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

1- olur, bu şekilde yazabilirsiniz.
    2- yazmanıza gerek yok kısa süreli işlerinizi.

• Ds260 formununun en son kısmında eloktronik imzalayıp gönderirken kcc case number kısmıni kabul ettiremiyorum. Yapanlar nasıl yaptı acaba? Yardımcı olabilir misiniz?

• Merhabalar kazananları tebrik ederim ve ayrıca kazanamayan ları da aramızda görmek isterim başvuru yaptım kazandim cs number 1xxx lerde bir sayı ds 260 bugun iş sonrası evde doldurup göndericem ancak forumu çok inceleyemedim

Sormak istediğim 4 soru var kusura bakmayın sizi yorucaksam cidden

1.si kronik bir rahatsızlığım var tedavi sürecindeyim hatta tedavi bitti sayılır antikor oluşumunu bekliyorum bu mülakat sürecinde sorun yaratır mı

2.ds 260 formu içerisinde şimdiye kadar SGK ile çalıştığım tüm işyerlerinin adreslerini ve her şeyini belirtmem gerekiyor mu yani barmen olduğum için kimi zaman 1 sene kimi zaman 1 2 ay çalıştığım da oldu

3.sü eskiye dönük 2 pasaportum var biri 6 yaşında alınmış bir pasaport resim dahi yok içinde Almanya vizesi için kullanıldı tahmini 99 senesinde 2. Si içine hiçbir şey işlenmemiş bos bir 2 senelik pasaport bunlari da getirmem gerekiyor mu

4.iş ve ikamet bulursam ki nj bölgesine gidicem burda bankada belirtmem gereken para daha cüzzi olsa sorun olur mu doların durumu ortada cünkü

Şimdiden teşekkür ederim herkese hayırlu ugurlu olsun forumla karşilssmsm cidden çok iyi oldu böyle bir yerden haberim bile yoktu

• @gucarslan teşekkür ederim + olarak şu an devam ettiğim yüksek lisans eğitimimi belirtmeme gerek var mı?

• Merhabalar. Ben eşim için bir önceki sene başvuru sırasında kullandığımız fotoğrafı kullanmak zorunda kaldım. Eşim bu sene kazandı, fakat fotoğraf yüzünden diskalifiye olma riski var. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı? Daha önce konsoloslukta bu sebeple elenen oldu mu? Yoksa çekiliş sırasında diskalifiye olmayanlar sorunsuz bir şekilde vizeyi alabiliyor mu? Lütfen bilgi veriniz, umarım bir sıkıntı çıkmaz, 90 artıda maçı kaybetmeyiz. İnşallah 🙏

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    513k Bakış
    ReLoadR
    @bravist said: Merhaba, Amerika'da green card teslimi için adres bulmakta zorlanıyorum (birkaç kişiye mail attım uzaktan tanıdık birisiyle görüştüm), sanırım sorumluluk almaktan aşırı çekiniyorlar. Araştırdığım kadarıyla digital posta adresi (kutusu) kiralayan firmalar varmış (anytime mailbox, ipostal1, postscan mail). Bunlardan abonelik alsam olur mu, daha önce bu hizmetlerden faydalanan oldu mu? Adres konusunda başka nasıl bir çözüm bulabilirim? California Orange County size uygunsa yardımcı olmaya çalışayım.
  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k