Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri


  • Amerika İngilizce öğrenmek için en popüler ülkelerin başında gelir. Yabancı dil eğitimini Amerika’da almaya karar veren öğrenci artık okul ve şehir konusunda tercih yapmalıdır. Yurtdışında dil eğitimi alanında Amerika dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Amerikan sineması, Amerikan yazılım programları, Amerikan ürünleri, Amerikan edebiyatı ve medyasının dünyadaki etkinliği ve gücü Amerikan İngilizcesinin de dünyada en yaygın kullanılan aksan olmasını sağladığı bir gerçektir. Bundan dolayı da yurtdışı eğitim, dil eğitimi de dahil olmak üzere yurtdışında master, yurtdışında sertifika ve yurtdışında üniversite konusunda Amerika en çok tercih edilen ülke durumundadır.
    Okul tercihini almak istediğiniz eğitim türü ve ayırmayı düşündüğünüz bütçeye göre yapabilirsiniz. Şehir tercihinizi ise ilgi alanlarınız, hobileriniz ve kişiliğiniz belirleyecektir. Geniş bir yüzölçüme sahip olan ABD’de eyaletler arasında kanunlar bile farklılık gösterirken, yaşam koşulları hatta iklimler bile oldukça farklıdır. Amerika’da hemen hemen her eyalet ve şehirde dil okulu bulabilmek mümkündür. Özel dil okulları yanında üniversitelerin bazıları da kendi bünyelerinde dil eğitim programları sunarlar. Bunun yanı sıra üniversite kampüsünde yer alan özel dil okulları da vardır. Özellikle üniversite ya da yüksek lisans eğitimini Amerika’da devam ettirmeyi planlayan öğrenciler için üniversite kampüsünde eğitim almak avantajlı olacaktır. Yine bu öğrenciler için genel ingilizcenin yanı sıra Amerikan eğitim sisteminin bir parçası olan TOEFL, GMAT, GRE vb. sınav hazırlık kursları da dil okullarında sunulmaktadır.

    Amerika’da dil eğitimi ile ilgili Tabloyu aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
    Tabloda Eyalet ve şehir bazında fiyatların bulunmasının yanı sıra I20 Kayıt Ücreti Konaklama Ücretleri , Aylık Sağlık Sigortası , Havaalanı Karşılama ... Gibi ücret bilgileride yeralmaktadır.

    Faydalı olması dileği ile ...

    2017 Eylül Fiyat Listesi

    2018 Dil Okulu Örnek Fiyat Listesi

    2018 Dil Okulları Acentalara Göre Fiyat Listeleri ;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smesut elinize saglik. Bence cok guzel bir giris yapmissiniz ve ayrica liste de genel anlamda iyi fikir veriyor arkadaslara.


  • @smesut bilgi için sagolun


  • Güzel paylaşım teşekkürler. Bir sorum olacak bu konu üzerinden ingilizce öğrenmek için direk bir comminity colleage ile görüşsek olur mu hem ingilizce hem eğitim için. Birde green kartla geldikten sonraki süreçte. Ne kadar zaman sonra financial aid için başvuru yapabiliriz yada böyle bir hakkımız olacak mı. iki yetişkin iki çocuk olacak orada 🙂


  • @gkhanfeez Evet tabiki olur. Hatta şimdi bile istediğiniz CC ile görüşebilir fiyat alabilirsiniz. Bu sayede bir miktar komisyonu ödememiş olursunuz.
    Financial Aid greencardlı olarak gittiğinizde başvuru durumunuz olur. Ancak International öğrenci olarak gidecekseniz F1 ile yani Başvuramıyorsunuz.

    Ayrıca greencardlı giderseniz Çok daha cüzi rakamlara ve hatta bedavaya bile ingilizce kursu ayarlayabilirsiniz.


  • @smesut solex college abd içinde b2 vizesi ile başvuru yapılıp f1 e çevriliyor mu ?


  • Bu fiyatlar Türkiyeden Amerikaya öğrenci vizesi ile gelenler için. Greencardlılar 2 yönden çok avantajlı olacak. Devamsızlık yapma durumu sıkıntı yaratmayacak. Fiyatlarda bütçeye daha uygun olacak. Ben listede ki New York okulları ile ilgili biraz bilgi aldım. Okul ayarladığımda saatleri ve fiyatını buradan paylaşırım.


  • @smesut biz 2018 talihlisiyiz yani green kartımız olacak ama bu statüden mi işlemler yürütülecek yoksa bir bekleme süresi olacak onu tam cözemedik. ben çalışıcağım eşim okuyacak durumu. ondan dolayı in state mi ,in district mi ondan dolayı sordum. bir de ingilizce eğitimini CC de aldığı zaman ekstra bir tofel gereksinimi olurmu acaba bir fikriniz var mıdır.teşşekürler.


  • Bekleme suresi yok, green kartinizi alir almaz okula da baslarsiniz, financial aid icin de basvurursunuz. Vergi odemis olmak falan gerekmiyor, ama extra belge aliyorsunuz irs'ten vergi odemediginize dair. Okullarin financial aid bolumleri bu konuda yardimci olur.

    Neredeyse yari yariya daha uygun fiyata okumak icin instate olmayi bekleyebilirsiniz. O da universitelerin fiyatlarina gore deger ya da degmez. Mesela houstonda community college'a gidecekseniz, instate $3000, out of state $5000 ise, iki bin dolar icin bir sene kaybettiginize degmez. Ama bazi devlet universitelerinin instate tuition senelik $15bin, out of state $40bin. Oyle bir durumda beklemeye deger bence. Bir de bazi universiteler, green cardla giris yaptiginiz icin, bir sene gecmeden instate sayabiliyor cunku baska hicbir state'in resident'i degilsiniz. Kucuk bir ihtimal ama sormak lazim.
    Financial aid, faiziyle geri odemeniz gereken bir para. Okuyacaginiz alan cok para getirecek bir alan degilse fazla borca girmemenizi oneririm. Mesela, 200 bin dolar borclanip, senede $35,000 kazanacaginiz bir alandan mezun olmak gibi.


  • @senay-sirin ok teşekkürler


  • Bu ileti silindi!

  • Şimdilik zaman yetersizliğinden dolayı bana en yakın okula üyelik yaptırdım. Kingsbrough community college
    Haftada 1 gün sabah 10.00 öğlen 15:00 kadar 3 aylık kursa üye oldum. 3 ay toplam 150$ tuttu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orhanvegs ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri içinde söyledi:

    Şimdilik zaman yetersizliğinden dolayı bana en yakın okula üyelik yaptırdım. Kingsbrough community college
    Haftada 1 gün sabah 10.00 öğlen 15:00 kadar 3 aylık kursa üye oldum. 3 ay toplam 150$ tuttu.

    Basarilar, bol sanslar! 🙂


  • Wisconsin Green Bay de yer alan Northeas Wisconsin Technical College'de 1 senelik dil okulu ücreti 5000$ ayrıca green cardı olanlara da ücretsiz dil kursu veriliyor haftada yaklaşık 10-14 saat.


  • @redur47 ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri içinde söyledi:

    Wisconsin Technical College'

    Bu fiyatlara Houstondan veya austinden 1 yıllık dil okulu bulabilirmiyiz acaba ?
    I-20 de sıkıntı çıkartmayacak okul olması lazım tabi. F1 vizesi için


  • @smesut o bölgeler için bilgim yok malesef ancak söylediğim okul f1 vizesi için i20 veriyor 130$ lık ön ödeme ile


  • @senay-sirin ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri içinde söyledi:
    Ama bazi devlet universitelerinin instate tuition senelik $15bin, out of state $40bin. Oyle bir durumda beklemeye deger bence.

    Merhaba Senay hanım,
    Bu bahsettiğiniz in state out of state durumunu biraz daha açabilir misiniz? In state olmak için illa eyalet sınırı içinde mi yaşamak gerekiyor? Birbirine çok yakın iki noktadan birinde evimiz olsa, üniversite de diğer çok yakın noktada fakat başka eyalette olsa bu durumda out of state mi oluyor. Bu durumu esneten şartlar var mıdır?
    Ayrıca illa GC sahibi mi olmak lazım bu şekilde az ücret ödeme şansını elde etmek için? Ben L1 vizesi ile geldiğim durumda state ve federal vergilerin hepsini ödeyeceğim. Eşim L2 vizesi sahibi olarak vergimizi ödediğimiz için in state oalyından yararlanamıyor mu? En azından GC süreci başlar başlamaz in state olunabiliyor mu? Bu da işimize yarayabilir.
    Teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • 2018 Yılı için Dil okulu örnek fiyat listesi ilk mesaja eklenmiştir.
    Referans olarak kullanabilirsiniz.

    Dönemlik Kampanyalar olabilir bunuda göz önünde bulundurun. Nihai fiyatı Acentalar ve / veya ilgili dil okulları Belirleyecektir unutmayın.

    ilk mesaja 2 dil okulu daha ekleyerek Google Dökümanlar olarak da ekledim.


  • 2019-2020 icin dil okulu fiyatlari mevcutmudur acaba ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum