@mathematiche abi bende bm öğrencisiyim. Sizi etiketliyorum ama aşağıda yazdıklarım hakkında bilgili ve de ilgili olan diğer forum kullanıcılarından da bir öneri tavsiye bekliyorum.
Bu çekiliş ile ABD'ye gitmek biraz zor gibi. Çekiliş sonuçları açıklanınca forum bile çöktü. Her sene haber siteleri de dahil "GC Başvuruları BAŞLADI!!!" tarzında haberlerin yapılması, pasaport şartının kaldırılması ve istisnasız her sene başvuru döneminde, sonuç döneminde ve vize döneminde olmak üzere 3 posta 10 yıldır ABD'de yaşayan youtuber'ının bile çekiliş hakkında video çekmesi ile bu çekiliş işinden sağır sultanın bile haberi var artık.
Nerede çokluk orada sululuk düşüncesi var bende. Ben forumu yıllardır takip etmiyorum ama geçtiğimiz senelerde 10-15 tane kazanan çıkıyordu yazmışlar. Şimdi ise parmak ile gösterilir düzeyde. Yani kısacası suyu çıktı bu işin.
ABD'ye Türkiye'den en çok nitelikli olarak giden kişiler yazılım, IT sektöründen gidiyor. Niyetimiz ABD'de yaşamak ise bir şeyler yapmamız gerek ama ne yapmamız gerek onu bilmiyorum. İş amaçlı sponsor bularak ABD'ye gitmek düşüncesi kafamda hep oldu ama dediğim gibi bu işin yolu yordamı nedir bilmiyorum.
Onun dışında lisansüstü eğitim ile de gidilebilir ama bunun masraf kısmı var. Her ne kadar çok emin olmasam da ABD'de lisansüstü eğitim sonrası OPT kapsamında çalışma hakkı elde edilebiliyor. Ancak masraf kısmı düşündürücü. Bir ihtimal için yıllık 10binlerce dolar harcamak çok da iyi bir fikir değil gibi.
Yasadışı yollarla kalmak (wat, turist vizesi vs. ile ülkeye girip çıkmamak) benim isteyeceğim bir şey değil. Herkesin kendi tercihi, yapanlara saygı duyarım ama diken üstünde yaşamak istemiyorum. Yani işin ucu ya bir şekilde kendi çabamızla nitelikli olarak göçmeye veya şansımızın yaver gitmesiyle GC kazanmaya çıkıyor.