Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @loser böyle bir umuda kapılmamanızı öneririm 2020 süreci yürürken bir daha 2019 çekilişi yapalım demez kimse


  • @sfati DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @dreambig belge doğrulama olayini İngilizce olarak nasıl anlatınız, mailin içeriğinde yazdıklarınızı bizimle de paylasabilirmisiniz

    "All documents except copy of passport biodata page can be verified at e-government web site ( https://www.turkiye.gov.tr/belge-dogrulama ) by entering each applicant's turkish id number and barcode number which is written in the document."


  • @dreambig teşekkürler..


  • @gkhn-clkkn vukuatlı nüfus göndermeniz yeterlidir.. herkes bu belgeyi gönderiyor ve mülakata giren arkadaşlardan da istenen bu belgeyle aynı.. Dolayısıyla Ankara da mülakata giren arkadaşlara bu zamana kadar bir sorun cikarmadiklarina göre şimdi de çıkmaz..


  • @gkhn-clkkn DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @sfati ve @dreambig oncelikle verdiginiz cevaplar icin tesekkur ederim.
    birth certificate ile vukuatli nufus kayit ornegi ayni anlama mi geliyor? cunku birth certificate yi daha once nufus mudurlugunden almistim ve farkli seyler sanirim.
    bu konuda tam net bilginiz varmidir acaba?

    Benim doğum belgem yok. Hatta doğumumdan çok sonra nüfus a kayıt edilmişim. Doğum belgesinde istenen bilgiler vukuatlı nüfus örneğinde tam olarak bulunmakta. ve resmi bir belge. Dolayısıyla tam isteneni veriyor.

    sayfasından birth certificate bulunması gereken bilgileri yazmışlar.


  • @sfati tamamdir, Cok tesekkur ederim.


  • @crazycells @dreambig arkadaşın dokuman maili gönderirken mailin içeriğine eklediği,

    "All documents except copy of passport biodata page can be verified at e-government web site ( https://www.turkiye.gov.tr/belge-dogrulama ) by entering each applicant's turkish id number and barcode number which is written in the document."

    Metnini belki ilk sayfada önemli not kısmına ekleyebilirsiniz...


  • Bu ileti silindi!

  • merhaba herkese,

    bugünlerde Forum hareketli bir hayli, evrak teslimi sürecine ilişkin değişiklik olmuş anladığım kadarı ile, herkese kolay gelsin; ben kısaca mülakat tecrübelerimi şuraya bırakayım.

    biz 3 kişilik bir aile olarak mülakata gittik, mülakattan bir gün önce sağlık muayenesi sonuçlarını gösteren zarfı teslim aldık, sadece benim sonucum vardı, Eşim hamile olduğu için onun ve 4 yaşındaki evladımızın sağlık raporu eksik olarak 2 kasım sabahı mülakata gittik.

    otel büyükelçiliğe 10 dk mesafede idi, tüm eşyalarımızı otelde bırakıp, sadece evraklarımızı bir kağıt poşete koyarak büyükelçiliğe gittik, 09:00 randevusu idi , ve 08:20 gibi içeri girdik, girişte özellikle hiç bir şey almadıklarını biliyorduk ancak evrakların içinde olduğu kağıt poşet/çanta yı da almayacaklarını düşünmemiştim, onu da kabul etmediler maalesef, asıl istenen evraklar, eski passaportlar ve yedek evraklar elimizde (biraz ellimiz kalabalık da olsa) içeri girdik. burada size tavsiyem, kırtasiyelerde çoklu güzü olan dosyalıklar var, onların en büyüğünden alırsanıız çok rahat edersininz, her bir evrak türünü bir göze koyarsınız, evrak teslimi ve öncesinde sorunsuz olur. bir aile de gördüm çok kullanışlı idi.

    ilk önce evrak teslimi (yaklaşık 1,5 saat bekledikten sonra), burada evrakları teslimi için memur sıralı olarak istiyor sizden tek tek istiyor , (özellikle evlilik cüzdanı 2 adet fotokopisi olmalı, her bir birey için de ayrıca vukuatlı nüfüs kayıt örneği olmalı hatırlatayaım!) eşimin ve çocuğumuzun sağlık raporlarını istedi, eşimin hamile olduğunu belirttim, 'tamam o zaman ' dedi, eşimin hamile raporuna dair belge sunmak istedim gerek yok gerekirse konsolosa teslim edersiniz dedi, ve bu banko da işimiz bitti,

    yaklaşık 15 dk sonra tekrar numaramız yandı ödeme için bankoya gittim, nakit ödeme ile 330x3=990 USD ödeme yaptık,

    15-20 dk sonra mülakat için numaramız tekrar yandı, ve bankoya gittik, ben biraz gergindim aslında ama konsolos hanımefendi sakin ve rahat olarak soruları sorunca benim gerginliğimde gitti, zira çok genel sorular soruldu, ne iş yapacaksınız, nerede kalacaksınız, tanıdığınız var mı?

    mülakat sırasında şunu sordum: eşimin hamile olduğunu, o nedenle sağlık raporu almadığımızı doğum sonrası sağlık raporu teslimi ve yeni doğacak çocuğumuzun işlemleri için geldiğinde asıl kazanan olarak benim de gelmem gerekir mi ? bu şunun için önemli idi, benim pasaportum onaylanır ve ben ailemden önce gidersem onların süreci sekteye uğrar mı? bir de mülakat sırasında 16 yaşından küçük çocukların parmak izi alınmıyor, ailesininki alınıyor, mülakat sırasında 4 yaşındaki çocuğumuz için yine benden parmak izi alındı, doğum sonrası da benim mi gelmem gerekir diye sormamızın bir nedeni de bu idi. konsolos hayır annesinin olması yeterli, sizin mutlaka olmanız gerekmez diye belirtti.

    bu sorunun cevabını öğrenmek için bizi biaz daha beklettiler, sonra numaramız tekrar yandı ve vizenin onaylandı hayırlı olsun deyip, evrakların orjinallerini verdiiler, sadece benim pasaportum vize basımı için onlarda kaldı,

    5 kasım günü mail geldi büyükelçilikten pasaportumun PTT ye verildiğine dair, 7 kasım bugün de pasaportumu PTT den teslim aldım.

    süreçte destek veren herkese başta @crazycells olmak üzere herkese çok teşekkürler. süreci devam eden arkadaşlara da kolaylıklar dilerim.


  • @crazycells pasaportumda 212 g 2 a diye bir ifade var, bu anladığım kadarı ile sağlık-aşılar ile ilgili, ama bu USA ya giriş çıkışı etkileyecek bir şey değil sanırım, yorumunuzu paylaşır mısınız?


  • Arkadaşlar KCC'den gelen son mailler biraz kafa karıştırdı sanırım videolar da yaptığım için yoğun sorularla karşılaşıyorum.

    Randevusunu almış arkadaşlar da "Biz de mi KCC'ye evrak yollayacağız" diyor. Yeni uygulamada KCC "Evrak yollamazsanız randevu vermem" diyor siz randevularınızı aldıysanız bundan sonra evraklarınızı Ankara'ya mülakata götüreceksiniz. KCC'ye evrak yollayacak arkadaşlar, randevu verilmemiş olanlar.

    Ufak bir bilgilendirme olarak buradan da paylaşayım dedim


  • Bana da aşağıdaki dokümanları gönderin maili geldi. Benim numaram 2019***68xx.
    @crazycells askerlikle ilgili ne yapacağımı bilemedim. bedelli yapmıştım. Acaba bunu göndermeli miyim?
    Documents Required for All Applicants:
    • Copy of passport biodata page (no translation required)
    • Birth certificate
    • Military records for any applicant who has previously served in the military
    • Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries
    • If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record


  • @gunesdogdu DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Bana da aşağıdaki dokümanları gönderin maili geldi. Benim numaram 2019***68xx.
    @crazycells askerlikle ilgili ne yapacağımı bilemedim. bedelli yapmıştım. Acaba bunu göndermeli miyim?
    Documents Required for All Applicants:
    • Copy of passport biodata page (no translation required)
    • Birth certificate
    • Military records for any applicant who has previously served in the military
    • Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries
    • If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record

    Bedelli yaptığınıza dair elinizde yine terhis kağıdı tarzında bir belge olmalı, onu göndermelisiniz diye biliyorum. Askerlikle ilgili ilişiğinizin olmadığını görmek isterler. Ayrıca bu belge gönderme işi yeni çıkmış demek, bizde yoktu. Ne sık prosedür değişir oldular:/


  • e-devletten askerlik durum belgesi indirebiliyoruz bunu göndersek yeterli olur mu? Bir de acaba askerlik yaptık diye red verirler mi?


  • @sfati yazdım sağol


  • @endyilmaz DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba, 2 Kasım'da görüşmeye girdik ve sabıka kaynaklı AP'ye kaldık.
    Evrak tesliminde çok gerildik. Bizden önce aynı bankoda olan aile güle oynaya görevliyle şakalaşarak bankodan ayrıldı. Biz bankoya geçtiğimizde ise öncelikle çok soğuk ve sert bir tavırla karşılandık. Bankonun mikrofonu çalışmıyordu ve görevliyi işitmekte zorlandım. Bazı durumlarda görevli Türk olmasına rağmen anlaşamadık. Öncelikle eşime çocukları alıp salona dönmesini söyledi ve ben yalnız kaldım.Evraklarım bankoda biraz dağıldı, toparlamaya uğraşırken bana elindekileri bırak gibi şeyler söyledi. Açıkçası can sıkıcıydı.
    Neyse paramızı ödedik ve görüşmeye geçtik. İkinci görüşmedi ki görevli daha sakin birisiydi ve bir sıkıntı yok gibi gözüküyordu. Nerede yaşayacağımız sordu. Atlanta dedik, sebebini sordu. Orada iş bulduğumu söyledim, zaten Job Offer Letter da verdim. Eşime çalışıp çalışmayacağını sordu. Eşim de öğretmen olduğunu fark derslerini tamamlayıp öğretmenlik yapacağını söyledi.
    Sonra mahkeme dosyasını incelemeye çalıştı ve ne olduğunu anlattırdı. Düzgünce açıkladım. Sabıka basit adam yaralama suçundan 20 gün hapis, 500 TL paraya çevrilmiş durumda. Bu arada bu lanet ülkeden gitmek isteme sebeplerimizden birisi de aslında bu, HUKUK ve ADALET YOK. Çalıştığım hastanede hasta yakınları bir hırsız yakalıyor. Hasta yakınları adamı zapt-ederken personel polis çağırıyor. Saat akşam 8 civarı ve o sırada yönetici sıfatı taşıyan tek kişi benim. Bana da haber verdiler, polislerle aynı zamanda lobiye vardım. Polis adamı aldı ve şikayetçi olmamız gerektiğini yoksa adamı karakola dahi götürmeyeceklerini söyledi. Ben de hastane adına şikayetçi oldum. Gece 3te karakoldan telefon, adam da senden şikayetçi gel ifade ver. Adam kariyer suçlu, rahşan affıyla çıkmış bir katil, işi biliyor, benden kim şikyetçi diyor, adımı öğrenip, beni dövdü diye şikayetçi oluyor. Adam mahkemeye bile gelmedi, avukat ve şahitlere rağmen hakim demeye bin şahit gereken bir insan müsveddesi bana ve diğer şikayetçi hastane teknisyeni (teknik odadaki cüzdanından para çalmış adam.) mahkum etti. Kararı da temyizsiz yazdı. Böylece hiç yoktan sabıkalı olduk.
    Konuyu anlattım. Görevli diğer her şey tamam, bu da önemli gözükmüyor ama dosyayı okumamız lazım dedi. Dosya 12 sayfa bu arada. Hatta pasaportlar kalsın, biz bunu hemen çözeriz dedi. Sonra vazgeçti, burada pasaport tutamıyoruz, siz süreci takip edin Internetten, pasaportları postayla gönderirsiniz dedi. %90 onay alacaksınız sadece dosyayı okumamız lazım dedi. Sürecin 1 belki 2 haftada tamamlanacağını söyledi.

    Böylece yine ucu açık bekleme süreci başladı. Çok uzun oldu, kusura bakmayın.

    Geçmiş olsun.


  • @gunesdogdu evet yeterli olur.. ds 260 ta askerlik bilgilerini zaten veriyorsunuz.. bu zamana kadar askerlik bilgilerini belirterek green card alan binlerce insan var.. kaldı ki abd deki ve konsolosluktaki yetkililer Türkiye'de askerliğin zorunlu olduğunu da biliyor.. sonuç itibariyle askerlik yaptınız diye red almazsınız 🙂


  • Merhaba arkadaşlar mülakatta göstereceğimiz parayı dolara çevirmek gerekiyor mu?


  • @ouz-tuna33 türk lirası da gösterebiliriz...


  • Merhabalar bir şey sorucağim case numberimiz 8xxx bize bir mail geldi mülakattan önce evrak istiyorlar 4 tane ben bu evrakları e devletten cikardim bunları yeminli bir tercümanda çevirmemiz şart mı yoksa türkçe olarak mı göndermeliyiz gelen mail bu
    All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.

    Şimdiden teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum