Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Müdek var ama abet yok 6 yıllık inşaat mühendisiyim, şimdi amerikada denkliği fe sonra pe olarak mı takip edeceğim ? 2 yıl sonra 8 yıl oluyor o zaman fe+pe yapsam.Sırtım yere gelmez sanırım.


  • @Özgür-Keleş Tecrübe olduktan sonra fe olmadan da birçok şirkette iş bulabilirsiniz. Tabii ki pe aldıktan sonra sırtınız yere gelmez orası ayrı 🙂


  • Herkese merhabalar. Müdek akreditesi olan fakat abet'i olmayan bir üniversitede çevre mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Temmuz ayında mezun olup diplomamı alacağım -insallah :)-
    Bu başlık altında yazanlar ve diğer araştırmalarım sonucunda aklıma takılan bir soru var.
    FE sınavına girebilmem için abet'li bir üniversiteden mi mezun olmam gerekiyor?
    Eğer öyleyse benim gibi tr'de müdek akreditasyonlu diploması olan mühendisliler abd'ye giriş yaptığında y.lisans-doktora yollarını izleyerek FE sınavına girmeye hak kazanabilir mi?
    Y.lisans-doktora yapmadan FE/PE almamın başka bir yolu var mıdır?


  • Merhaba,
    İstanbul üniversitesi matematik bölümü lisans yüksek lisans ve doktora mezunuyum. Greencard çekilişini kazandım. Şu anda Türkiye de bir üniversite de 5 yıldır çalışıyorum. Diploma denkliğim nasıl olacak? Orada da üniversite de hoca olarak çalışmam için ne yapmam hangi aşamaları geçmem gerekiyor?


  • Merhaba arkadaşlar.

    Şu an ortalama (ya da bir tık altı) üniversitede bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Seneye pasaport çıkartıp gc çekilişlerine başvurmayı düşünüyorum. Yalnız aklımda bir soru var. Diyelim ki çekilişi kazandım. Ben bil müh mezunu olarak orada çalışabilir miyim? Okulun akreditasyonu şu an yok ancak geçmişte olmuş.

    20 yıl kadar önce oranın mezunlarından biri bir şekilde ABD'ye y.l için gelmiş ve orada kalmayı başarmış. (Halen orada yaşıyor) Ancak 20 yıl önce nere 2021 nere 😃

    Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brcburcu22, içinde söyledi: ABD'de Denklik ve Diploma Kabulü (Mühendislik)

    Merhaba,
    İstanbul üniversitesi matematik bölümü lisans yüksek lisans ve doktora mezunuyum. Greencard çekilişini kazandım. Şu anda Türkiye de bir üniversite de 5 yıldır çalışıyorum. Diploma denkliğim nasıl olacak? Orada da üniversite de hoca olarak çalışmam için ne yapmam hangi aşamaları geçmem gerekiyor?

    Genelde aldiginiz diploma bu haliyle gecerli oluyor. Bu tur pozisyonlarda daha cok sizin yayin gecmisinize daha cok onem veriyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dilmel, içinde söyledi: ABD'de Denklik ve Diploma Kabulü (Mühendislik)

    Merhaba arkadaşlar.

    Şu an ortalama (ya da bir tık altı) üniversitede bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Seneye pasaport çıkartıp gc çekilişlerine başvurmayı düşünüyorum. Yalnız aklımda bir soru var. Diyelim ki çekilişi kazandım. Ben bil müh mezunu olarak orada çalışabilir miyim? Okulun akreditasyonu şu an yok ancak geçmişte olmuş.

    20 yıl kadar önce oranın mezunlarından biri bir şekilde ABD'ye y.l için gelmiş ve orada kalmayı başarmış. (Halen orada yaşıyor) Ancak 20 yıl önce nere 2021 nere 😃

    Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

    baslikta verilmis onceki cevaplari incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/4487


  • @brcburcu22 Abd de gitmek istediğiniz yerdeki ünv.lere mail atarak da bilgi alabilirsiniz.


  • Sevgili forum takipçileri VE yönetimi. Peki arkeoloji mezunları için durum nedir yani arkeoloji mezunları orda iş şansı yakalayabilir mi?


  • @crazycells hocam niyetim 1 ya da 2 yıl sonra gc çekilişlerine katılmak. Ancak diyelim ki çıktı; onca yıl okuduğum yerin boşa gitmesini ben dahil kimse istemez. Bazı şeyleri erken öğrenmem hayrıma.

    Yazı için teşekkürler.


  • Merhaba, okuduklarımdan anladığım kadarıyla doktorluk, hemşirelik, veterinerlik gibi benzeri daha önem husus arz eden meslekler haricinde diplomamıza denklik alamıyoruz, yanlış mı anladım? Mesela ben ingilizce işletme mezunuyum, amerikaya gitmeden önce diplomamın orda da tanınabilmesi için yapabileceğin herhangi bir şey var mı? Bir de son olarak diploma ingilizce ise apostil yaptırmanın bir yararı olur mu? teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozN, içinde söyledi: ABD'de Denklik ve Diploma Kabulü (Mühendislik)

    Merhaba, okuduklarımdan anladığım kadarıyla doktorluk, hemşirelik, veterinerlik gibi benzeri daha önem husus arz eden meslekler haricinde diplomamıza denklik alamıyoruz, yanlış mı anladım? Mesela ben ingilizce işletme mezunuyum, amerikaya gitmeden önce diplomamın orda da tanınabilmesi için yapabileceğin herhangi bir şey var mı? Bir de son olarak diploma ingilizce ise apostil yaptırmanın bir yararı olur mu? teşekkürler

    alamiyor degilsiniz, sadece denklik pek cok durumda gerekmiyor.

    Gerekip gerekmedigine sizi ise alacak yer karar verecek, zaten basvuru sartlari arasinda buna dair bilgiler gorursunuz...

    Apostil sadece belgenizi resmi olarak gecerli bir belge yapiyor, denklik konusu apostilden daha farkli bir konu...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhabalar. Arkadaşlar benim diplomam ile çalıştığım meslek farklı (harita mühendisliğinden makina mühendisliyine keçit oldu). Artık 5 yıl üzeridir ki, bir çox farklı projelerde makine mühendisi olarak çalışıyorum. Sorum şöyle ki, şimdi Amerikada ben EİT sınavına katıla biliyormuyum? Yahut makine mühendisi olarak çalışa bilirmiyim? Bunun için ne yapmalıyım. Yani kendi ülkemde (Azerbaycan) diplomam farklı ve üniversite ncess-de tanınmıyor, çalışdığım alan da farklı. Makine mühendisi olarak sertifikalarım var (uluslararası olmayan) ama bir işe yarar mı. Bilgilendirecek arkadaşlara önceden çok teşekkür ederim.


  • @civilengineer_83 merhaba diploma denkliği olmasada yine bu sınava girebiliyormuyuz ? girip çalışabilirsek 4 yıl sonra PE olabiliyoruz bu durumda diplomanın denkliği akreditasyona gerek olmuyor böyle bir şey varmı ?


  • @enesemre Ben cevap vereyim; Turkiye'den aldiginiz diploma eger ABET akredite bir universiteden degilse (Sanirim sadece ITU, ODTU ve Bogazici akredite ama tam emin degilim) diplomanizin ABD'de denkligi yok. Yani sadece Turk diplomaniz ile FE sinavina giremiyorsunuz. Ama tabi denklik almak mumkun, NCEES diye bir kurum var onlar diplomanizi evaluate ediyorlar ve eger egitiminiz ABET standartlarini sagliyor ise size denklik veriyorlar. O denkligi aldiktan sinra FE sinavina girip gecerseniz EIT oluyorsunuz. Daha sonra 4 sene bir PE altinda calisip, PE sinavina girmeye hak kazaniyorsunuz.

    Yani ilk once diploma denkligi, daha sonra PE. PE size diploma denkligi vermiyor ki zaten PE yoluna denkligi olmayan diploma ile giremiyorsunuz.

    NCEES'in diploma evaluation servisi $350. Mezun oldugunuz universitenin kapali zarfta NCEES'e sizin ingilizce diploma ornegini, transkriptinizi ve ders iceriklerini gondermesi gerekiyor. Bu belgeler NCEES'in eline gecince ucreti oduyorsunuz ve yaklasik 15 gun icinde karar veriyorlar. Ya denklik aliyorsunuz ya da alamiyorsunuz. Denklik aldiginizda yine NCEES uzerinden FE sinavi basvurusu yapiyorsunuz.

    Adresi burasi. Daha detayli bilgiyi burdan bulabilirsiniz.


  • Merhaba ben bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum ve greencardı kazandım. Yazın Amerika'ya gireceğim ve iş arayacağım. Denklik veya diploma ile alakalı olarak ne yapmam gerekiyor?


  • @Laçin-Boz Merhaba,

    Ilk olarak ABD'de bilgisayar muhendisi olarak is bulabilmeniz icin diplomanizin illa da denklik ya da baska bir tabir ile ABET akredite olmasi gerekmiyor. Yani Turkiye'den aldiginiz diploma ile uzerine hic birsey yapmadan da is bulabilirsiniz. Bu tamamen firmalarin olaya bakisi ve sizin tecrubeniz/bilginiz ile ilgili bir durum.

    Ama tabi ki is arama surecinde ya da sonrasinda Turkiye'den aldiginiz diplomanin denkligi oldugunu gostermek size is bulma surecinde avantaj saglayacaktir, ya da ABET akredite diplomaya sahip olan diger muhendisler karsisinda dezavantajinizi biraz daha azaltacaktir.

    ncees.org sitesinden diploma degerlendirmesi icin daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eger mezun oldugunuz okul ABET akredite degil ise, diplomanizi evaluate ediyorlar ve eger kriterleri saglarsaniz FE exam ve daha sonrasinda Professional Engineering exam yolu aciliyor.


  • Merhabalar ben Fırat Üni. Teknoloji Fak. /Mekatronik mühendisliği mezunuyum ve k1 nişanlılık vizesi ile Amerika'ya yerleşeceğim. Orada denklik sağlayabilir miyim? Mühendis olarak işe girme imkanım olabilir mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?


  • @civilengineer_83 Merhaba, bilgilendirme için çok teşekkürler, ben de 2005 Kırıkkale Üniversitesi mezunuyum, yurtdışı Construction Management deneyimim oldu 13 sene. Acaba Amerika'da diplomamız direkt geçerli mi, siz bir denklik alıp mı çalışmaya başladınız, eğer varsa denklik işlemini nasıl ve nereden çözdünüz sormak istedim, ilginiz için teşekkürler


  • @eire merhaba , üniversitenin verdiği eğitimin ABET standartlarında olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı ? Eğer üniversitenin verdiği eğitim ABET standartlarını karşılamıyorsa denklik almanın hiçbir yolu yok mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

35
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum