Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @kronos yeni yaşamınızda mutluluklar 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Hayırlı olsun Hoşgeldiniz .

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Ilk firsatta oradayiz 🤞 🙏 💪


  • Merhaba arkadaşlar An itibari ile Amerika birleşik devletlerine JFK New york havalimanından giriş yapmış bulunuyorum..
    Benim başımdan geçenleri en başından sonuna kadar kısaca özet geçmem gerekirse çok detaylı yazmayacağım kafa karışmasın adına

    2022 Haziran ayında mülakata girip İdari işleme kaldım, 9 ay sürdü idari işlemim sonunda bitti ve eşime kavuştum diger bilgiler imzamda yazıyor zaten..

    Amerikaya ilk giriş deneyemim ise uçaktan indim 2 li sıraya ayırıyorlar, Amerikan vatandaşları ve Digerleri olarak.
    Sol taraf sarı Non Us yazıyor bizim geçtiğimiz kısım digeri ise sağ taraf orda ise sadece us yazıyor Amerikan vatandaşları için.

    Amerikan vatandaşları geçti bizi yarım saat beklettiler yaklaşık 150 kişi sonra neyse pasaport kontrol noktasına geldik toplu bir halde 2 saat sıra bekledim..

    Neyse Sıra geldi japon bir polis.
    Direk adama I cant speak english dedim, oda eşimin nerde olduğunu sordu süper ingilizcemle terminal exit dedim🤣 Sag tarafda 10 metre bir bekleme odasına götürdü orada pasaportu başka bir polise verdi bi kaşe vurdu bitti herhangi soru sorulmadı.Hepsi 2 dakika sürdü. Bavulda hemen pasaport kontrol noktasının arkasında zor bela buldum kaldırıp atmışlar ortaya bavulu 2-3 saat bekleyince bantta uçakda sırada kalan herkesin bavulu sagda soldaydı. Ondan sonra direk çıkış kapısından çıktım eşim aldı bavul falan aranma ek bişey yapılmadı.. Süreç böylelikle son buldu.

    Darısı bekleyenlerin başına herkese bol şans diliyorum Allaha emanet olun..

    Ve son olarak ise @gucarslan teşekkür etmedende foruma veda etmeyecegim.. her bilgi için teşekkürler ederim


  • @Emre-Kurtulmuş ne güzel sorunsuz her şey tamamlanmış. Darısı bundan sonraki yapacaklarınızda 🤗 serüvenlerinizi bekliyoruz🙂

  • ⭐⭐⭐

    @skrbtk hadi geçmiş olsun 🙂

  • ⭐⭐ Yasaklı

    hocam cr 1 vizası nasıl birsey

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • merhabalar 30.03 tarihli ilk girişimi thy ist newark direkt uçuşuyla gerçekleştirdim yaklaşık 11 saat süren yolculuğun sonunda 22:30 gibi abd saatiyle newark jersey havaalanına iniş yaptık iner inmez enstrümanlarımı ve el bagajımı alarak pasaport kontrol noktasına doğru yürüdüm haftaiçi ve gece saatleri olduğundan aşırı bir yoğunluk yoktu pasaport sırasında beklerken bir görevlide insanları pasaport sırasının olduğu numaralandırılmış bankolara doğru yönlendiriyordu bi beş dakika bekledikten sonra sıram geldi ve polis pasaportumu istedi adres değişikliği yapıp yapmayacağımı sordu bende adresin aynı olduğunu fakat konsoloslukta yapılan adresle ilgili bir harf hatasını düzelttirdim fotoğrafımı çekip pasaportuma damga ve tarihi vurarak beni bir odaya götürdü ordaki odada bir kaç kişi oturuyordu bende oturarak bekledim iki üç dakika sonra soyadımı okuyarak beni çağırdı bende pasaportumu aldım ve bön bön bakıyordum sarı zarfımı kimse hala istememişti bende çantamdan sarı zarfı cıkararak ordaki memura verdim ve ses çıkarmayıp alarak masasına koydu birşey demeden odadan ayrıldım ve valizimi almaya giderek havaalanından ayrıldım hiçkimse hiçbirşey sormadı ve kalacağım eve geçtim ve ertesi gün t mobiledan 62 dolara sınırsız 1 aylık hat aldım ve newyorku biraz dolaşmaya gittim
    yaklaşık üç hafta yani yirmi gün oldu fakat ssn gelmedi green cardda hala ödeme alındı gözüküyor okuduğum tecrübelere göre de newarktan giriş yapanların çoğunluğunda ssn ve green cartlarının geç gittiği söyleniyor bende ona bağlıyorum ve biryandan adapte olmaya calısırken bir yandanda ssn ve green cardımı bekliyorum forumda sabahladığım günlerden buraya geldik forum olmasa bugün burda olamazdım tüm emektarlar iyiki varsınız esas mücadele yeni başlıyor girmekle hiçbirisi bitmiyor herkese bol sans sevgi ve selamlar.

    edit : ssn 3 haftanın sonunda gelmedi ve ssa ofise bireysel basvuru yaptıktan bir hafta sonra geldi
    green cardım 23 nisan itibariyle üretimde ve gönderilmesini bekliyorum


  • @Emrey34 tebrikler, yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Emrey34 hayırlı olsun sonunda ilk adımı atmış oldunuz. başarılar.

  • ⭐⭐

    @Emrey34 Her şey gönlünüzce olsun, başarılar...

  • ⭐⭐⭐

    @Emrey34 hayırlı olsun ABD’de bol şanslar ☺

  • ⭐⭐

    @Emrey34 Hayırlı olsun, bol şans 🙂


  • @Emre-Kurtulmuş heyecanla okudum ya inss bizlere de nasip olur yeni hayatinizda bol sans abi ✨ ✨ ☘


  • @Emre-Kurtulmuş tebrik ederim emre bey hayırlı uğurlu olsun ABD deki hayatınızda mutluluklar


  • @Emrey34 tebrikler yeni hayatınız bol şans dilerim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐

    Herkese Merhaba , 26.04.2023 tarihinde TX Houston George Bush havalimanından Amerika'ya giriş yapmış bulunuyorum. İlk giriş sürecini özetlemem gerekirse uçuş günümü çarşamba olarak seçtim çünkü hem bilet fiyatları haftaiçi daha uygun hem de varışımdan sonraki 2 gün mesai günü olması banka , hat , ev gibi işlemlerle daha rahat ilgilenebilmek amacı ile. Gümrük pasaport kontrolünde yurtdışı çıkış pulu herkese olduğu gibi bana da soruldu fakat yasal oturumum olduğunu ve ilk girişim olduğunu belirtmem ile görevliler amirlerine danışarak aralarında küçük bir istişare gerçekleştirdiler , neticede pul alma zorunluluğum olmadığını belirtip iyi yolculuklar dilediler ve o aşamayı sorunsuz geçmiş oldum. Amerika uçuşu öncesi uçak kapısında gözen security yanınıza aldığınız eşyaları ve üst aramasını gerçekleştiriyor bu sebeple biraz sıra oluyor tavsiyem çok oyalanmadan kapıda zamanında bulunun , ayıca amerika adresiniz ve bir kaç soru yöneltebiliyorlar sarı zarfımı görmek istemediler burada. THY İstanbul - Houston uçuşum yaklaşık 13 saat kadar sürdü. Uçakta yolculuk bir süre sonra sıkıcı olabiliyor ilk defa bu kadar uzun süreli uçuş gerçekleştirdim seyahatin sonlarına doğru uçak içerisinde insanlar yürüyüş yapıyorlardı bende zaman zaman onlara katıldım. Houston'a indiğimde saat 20.00 civarı idi yönlendirmeler ile pasaport kontrolüne ulaştım pasaportumu verip DV vizem olduğunu belirttim küçük bir incelemeden sonra başka bir görevli çağırarak ona refakat etmemi söylediler. Benimle birlikte farklı ülkeden gelen bir hanımefendi vardı ve arka tarafta birlikte bekledik. 10 dakika kadar sonra görevli yanına çağırdı ve bilgilerimi teyit etti. Bu süreç içerisinde yanımda bulundurduğum para miktarı sorulmadı açıkcası bende ekstra belirtmedim ekstra olarak valizimde yiyecek , sigara ve alkol olup olmadığını sordu. İşlemlerim uçaktan indikten sonra 20 dakika içerisinde bitmiş ve valiz kısmına geçmiştim. Valizler biraz geç geliyor uçak dolu ve kalabalık olduğu için uzunca bir bekleyiş süresi oldu benim için. Bu süre içerisinde havalimanında free wifi mevcut bağlanıp iletişime geçmek istediğiniz yakınlarınıza ulaşabilirsiniz. Havalimanında beni karşılayacak olan @Erkan-Gürsoy ve @melikeugur ile bu şekilde iletişime geçebildim. Valizlerim teslim aldıktan sonra sorunsuz bir şekilde havalimanından ayrılıp çıkış yaptım yaklaşık tüm işlemler 1 saat kadar sürmüş oldu. Geride kalan 10 gün içerisinde Mobil hat , Banka hesabı , Ev kiralama ve Araba işlemlerimi halledebildim. Detayları ilerleyen günlerde tekrar yazacağım. Misafirperverlikleri ve yardımları için @Erkan-Gürsoy , @çakıl ve @melikeugur a buradan tekrar teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @achillesoag Hoşgeldin tekrar. Seni aramızda görmek güzel.

  • ⭐⭐

    @achillesoag Yeni hayatınızda her şeyin yolunda gitmesi dileğiyle


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum