Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ovacar sabredin, olacak demiştim 😉
    gözünüz aydın tekrardan..


  • Çok teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • @ovacar tebrikler. Biz de sizinle aynı gün AP’e kaldık. CEACda en son 8martta güncelleme oldu. Size hiç güncelleme olmadan mail geldi?


  • @Leyla-Huseynli CEAC'da uzun zamandır 8 Mart'taki güncelleme vardı. Şimdi baktığımda 10 Nisan'da güncelleme olmuş. Ama halen refused görünüyor. Sanırım Vize basılıncaya kadar refused görünecek. Fakat konsolosluğun sayfasında son güncelleme 10 Nisan görünüyor ve Processing Completed yazıyor. 10 nisan öncesinde hep Processing Pending yazıyordu.
    Konsolosluğun sitesi https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/


  • Merhabalar,

    AP sureci geciren herkesin olumlu haber almasi dilegiyle, ben ve esim adina gecirdigimiz surecten kisaca bahsedeyim.

    Konsolosluk: Abu Dhabi, UAE (tasima yapmadik, oturum sahibi oldugumuz tum surecleri burdan baslatmistik)


    9 Subat 2023: Mulakat tarihi
    Mulakat sonrasi AP kaldigimizi ve mail gelecegi bilgisi ile pasaportlari tekrar tarafimiza verilerek gonderildik ve yaklasik 2 saat sonra DS5535 formunu doldurulmam uzere bana email geldi. Esim asil talihli oldugu icin sadece bana mail gelmesi biraz kafamizi karistirdi cunku CEAC Status sitesinden kontrol edince ikimizde "refused" olarak gorunuyorduk. Dolayisiyla Konsolosluga mail atarak durumu sorup, sadece benim mi yoksa esime mail gelmemesine ragmen onunda formu doldurup gondermesi gerekip gerekmedigini sorduk.


    20 Subat 2023: DS5535 Submit tarihi
    Yukarida bahsettigim sorgu mailine maalesef cevap alamadik ve arada 11 gun gecmisti.. hala DS5535 submit etmemistik. Dolayisiyla konsoloslugun cevabini daha fazla bekleyerek zaten karin agritan AP surecinin daha fazla uzamamasi icin 20 Subat’ta esim ve ben kendi adimiza birer DS5535 formunu doldurduk ve ayri ayri kendi emaillerimizden ilgili konsolosluk email adresine gonderdik. Maillerin onlara ulastigina dair mail geldi ve uzuncaaaa surmesini ongordugumuz sessizlik basladi..


    23 Subat 2023: Case Last Updated – tarih guncellemesi


    22 Mart 2023: Case Last Updated – tarih guncellemesi


    4 Nisan 2023: Sorgu maili atildi.
    Esimin Amerikada ki master kabul surecleri basladigi icin cok zaman daralmasina girmistik AP kalali yaklasik 2 ay gectigi icin sorgu maili atma karari aldik(ki iyiki atmisiz, maili attigimiz gun pasaportlari talep ettiler) Kisaca durumumuzdan bahsettik ve gelisme var mi veya surecin guncel durumunu hakkinda daha fazla bilgi varmi diye mail attik.


    4 Nisan 2023: Pasaport Talebi
    Sorgu mailimizi attiktan 3-4 saat sonrasinda dosyamizin „case last updated“ guncellendi ve hemen akabinde pasaaportlarmizi talep ettikleri maili aldik.


    5 Nisan 2023: Pasaport gonderimi (bulundugumuz ulkenin posta kurumu tarafindan)


    6 Nisan 2023: Pasaportlar teslim edildi.


    6 Nisan 2023: Case Last Updated
    Esimin durumu (asil talihli) durumu “Ready“ olarak guncellendi. Fakat benim ki hala “Refused” olarak kaldi.


    7 Nisan 2023: Case Last Updated
    Her ikimizin durumuda “Administrative Processing” olarak guncellendi.


    11 Nisan 2023: Case Last Updated – ISSUED
    Her ikimizin durumuda “ISSUED” olarak guncellendi.


    Umarim yukarida ki takvim az cok sizlerin isine yarar ve kendi surecinizi takip etmede isik tutar..

    Surec boyunca destek ve yardimlarindan dolayi Ugur beye ( @gucarslan ) cok tesekkur ederim.

    Herkese selamlar ve bol sanslar..


  • @ovacar teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vispir gözünüz aydın tekrardan. detaylı anlatımınız için de ayrıca teşekkürler..


  • @vispir Hayırlı olsun gözünüz aydın
    Hangi e-mail adresine durumunuzu sordunuz ?


  • @Hormek Selamlar, cok tesekkurler.

    Ilgili konsoloslugun email adresine attik.

    email: [email protected]
    website: https://ae.usembassy.gov/

    Bol sans dilerim.


  • @vispir Teşekkür ederim


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, babam dün IR5 kategorisinde mülakata girdi, tüm belgelerinin tamam olduğunu sadece AP sürecini bekleyeceğini söylemişler ve sarı kağıt vermişler idari işlem ve pasaport işaretli. Acaba ne kadar sürer bu süreç bir bilginiz var mı? Aynı durumu yaşayan oldu mu daha önceden? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asa merhaba. öncelikle telaş edecek bir durum yok, muhtemelen bir güvenlik araştırması yapılacak babanız için. AP durumları bazen 1 haftada, bazen de daha uzun sürebilir. bu yüzden sabırla sürecin bitmesini beklemelisiniz. peki pasaportunu babanıza geri verdiler mi yoksa konsoloslukta mı kalmış?


  • @gucarslan çok teşekkürler, geri vermişler.


  • @gucarslan Merhaba idari işlemde(ap)
    Mayıs 1de 6 ay doluyor şimdiye kadar sonuçlanmaması normal mi ? 6 ay içerisinde sonuçlanıcak diye resmi bi bilgi vardı yanlış hatırlamıyorsam? Mandamus davası açabilir miyim?


  • Dostum benim 9 ayda sonuçlandı.. 6 ay sadece formalite yazıdan ibaret biraz daha sabretmelisin.. Dava açmak çok maliyetli bu kadar beklemişsin biraz daha beklemelisin dava açsan bile açtım ettim diyene kadar 2 ay geçiyor… Parana yazık büyük müblalar dava açmak..@Hormek, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

    @gucarslan Merhaba idari işlemde(ap)
    Mayıs 1de 6 ay doluyor şimdiye kadar sonuçlanmaması normal mi ? 6 ay içerisinde sonuçlanıcak diye resmi bi bilgi vardı yanlış hatırlamıyorsam? Mandamus davası açabilir miyim?


  • @skrbtk Teşekkür ederim bekliycez


  • Merhabalar. Sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.
    12 nisanda kızım ve benim cr1 göçmen vize randevumuz vardı. Herşey güzeldi. Görüşme sonunda sarı kağıt verildi. Mail ile sizle ilteşime geçilicek denildi. Sarı kağıtta, idari işlem, pasaport ve boşanma belgesini işaretlediler(eşimin boşanma belgesi yoktu yanımda.) şuana kadar herhangi mail gelmedi. Acaba boşanma belgesini maili beklemedenmi göndermem gerekiyor yoksa mail mi beklemem lazım. Kızımda;
    12 Nisan 2023:Refused
    14 Nisan 2023: administrative processing
    17 Nisan 2023: Refused
    Kendimin:
    12 Nisan 2023 : Ready
    14 Nisan 2023: Refused
    17 Nisan 2023: Refused .
    Kızımda Ap’ den sonra tekrar refused yazdığı için kararsız kaldım. Acaba göndermemiz mi gerekiyor yoksa hala beklemekmi gerekiyor.
    Çok yıpratıcı süreç gerçekten. DQ olduktan sonra bile 6. Ayımız bitmişti 7. Aya giriyorduk öyle randevu gelmişti. Şimdide Ap’ye kaldık. Çok yorucu. Eşim orda çalışıyor. Hamileyim doğumuma az kaldı. İki arada bir derede kaldık. Öylece ne yapacağımızı bilmeden(((


  • Boşanma kağıdı olmadan vize vermiyorlar diye biliyorum, çok garip istemeleri lazım örnekleri forumda mevcut cr1 konusunda.
    Sanırım hem online yükleyip hemde posta yoluyla aslını iletmeniz lazım. Pasaportlar sizde ise yanında pasaportlarıda iletin. Ama muhakkak online yükleyin. Öyle yada böyle isteyecekleri o belgeyi çok eminim, geçmiş olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum