IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@ahsenas Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Özelden mesaj atabilirsiniz.
-
Sağlık randevuları için en erken mülakat tarihinden 30 gün öncesine randevu alınız diyor unganların sitesinde , acaba daha öncesine alırsak sorun olur mu ?
-
@enayt bildigim kadariyla zaten 30 gunden daha erkene sistem izin vermiyor
-
Merhabalar 2021 vergileri ne zamandan sonra gecerli degil NVC asamasinda? hangi tarihten sonra 2022 vergileri istiyorlar? Nisanda diye biliyorum ama tam net tarih var midir
-
Merhaba, biz returning permanent resident visa için başvurmuştuk, visanın onaylandığına dair mail geldi, ardından şubat ayında ds-260 formunu avukat aracılığıyla doldurduk ilettik. Sonrasında s.ısvisa web sitesinden randevu alabileceğimize dair mail geldi, 2 aydır deniyoruz ama hep aşağıdaki uyarı çıkıyor. Benzer sorun yaşayanlar oldu mu?
The immigrant visa case number provided is not ready to schedule an appointment. If you have not received an appointment letter/email from the National Visa Center (NVC) or the Kentucky Consular Center (KCC) you can check the status of your IV case at http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/nvc.html.
If you have received an appointment letter/email from the NVC or KCC or an instruction letter/email from the Consular Section directing you to this website to schedule an appointment, please make sure to correctly enter your IV case number. (Defalarca kontrol ettik, numarayı doğru giriyoruz)
If you continue to receive this message, please wait 5 business days before you try to register/schedule an appointment again. It may take several days for immigrant visa case numbers to become available in the system.
If after 5 business days you continue to receive this message, send an email to the CSRA support desk at [email protected] with the following information: (bunu da yaptık, sorunu çözdüklerini söylüyorlar ama hala aynı mesaj çıkıyor)
Email Subject line must read “Case number not ready to schedule”
Applicant’s complete name
Applicant’s date of birth
Scanned copy of the National Visa Center (NVC) or Kentucky Consular Center (KCC) appointment letter/email or the appointment instructions letter/email received from the Consular Section.
Emails to the CSRA support will be responded to within 3 business days. Do not send multiple emails because this will delay the response to your inquiry. -
Dün sağlık muayenesi olmuştum. Unganlardan bugün mail geldi aynını konsolosluğa da göndermişler. Artık CD yokmuş Mutlaka çıktısını alın abd girişinde lazım olacak yazıyor.
-
@Asli-Akcay-Lograsso su başlığı incelediniz mi?
Bildiğim kadarıyla SB1 vizesi iki aşamalı. Birincisinde evrakların submiti , ikincisinde yüzyüze mülakat ve vize sonucunu öğrenme oluyor. Sanıyorum ki siz ilk aşamayı geçtiniz. Konuyla alakalı sorularınızı ilgili başlıkta sorarsanız bilenler daha net cevap verebilir
-
Arkadaşlar bu gece I-130 başvurumuzun onaylandığını farketmiş bulunmaktayız! 14 nisanda onayımız geldi. Umarım bekleyen herkese nasip olur. Çok mutlu olduk bu değişiklik ile beraber.
-
@Berkan-Duru gozun aydin 😁
-
@emirgenco teşekkürler 😊 ufak bir değişiklik görmek güzel
-
arkadaşlar merhaba herkese iyi forumlar. benim bir sorum olacak. lütfen bu konuda bilgisi olan biri varsa ve cevaplarsa çok sevinirim. karımla bundan 3 yıldır önce tanıştık ve yaklaşık 2 yıl önce 30.07.2021 Türkiye'de evlendik. evlendikten sonra eşim işinden dolayı ABD'ye döndü. neredeyse 2 yıldır bu evliliği uzaktan yürütmeye çalışıyoruz bir türlü vize mülakat sırası bize gelmedi. derken dün (14.04.2023) mülakat tarihi bize mail yoluyla ulaştırıldı. mülakat 16.06.2023 tarihinde yapılacak. bu konuda adminlerin ilk yaptığı yorumlardan birinde ''evlilik sürecinde 2 yılı Türkiye'de dolduranlar vizelerini CR1'den IR1'e değiştirebilirler'' diye bir yazı okudum. benim evliliğim bu yıl 30 temmuz' da 2. yılını dolduracak ama mülakat 16 haziran'da olacak. yani IR1 vizesini 1.5 ay ile kaçırmış olacağım. bu mülakatı 1,5 ay daha erteleyip 30 temmuz'dan sonra girme şansım var mı? yada mülakatın bi önemi yok önemli olan Türkiye'de kalma sürem mi? yani mülakata girip 1 Ağustos'a kadar burada kalsam ve sonrasında Abd'ye giriş yapsam yine IR1 vizesi alabilir miyim?
-
Merhaba bir sorum olacak. Şuan vize statüm F2A. Kasım ayında eşim vatandaş olacak sanırım statü IR1 olacak. F2Aların durumu belli ne zaman vize verilecek bir tahmin bile edemiyoruz. Statü değiştikten kaç ay sonra görüsme tarihi olur acaba. Bilgisi ve deneyimi olan var mı?
-
@Berkan-Duru Gözünüz aydın darısı bize 🌿
-
@Sofia-A Hi thank you. No, but in total I think it will be 5 months after DQ. So I guess it is the normal paste.
-
@Berkan-Duru
Hayırlı olsun , gözünüz aydın -
@enayt teşekkürler
-
@ahsenas teşekkürler
-
Arkadaşlar ucsis onayı sonrası nvc den mail yalnızca başvurana mi gidiyor yoksa iki tarafa mı? Ucsis onayi sonrası nvc aşamasına gecmesi tahmini kaç gün sürüyor? Deneyimli olanlar paylaşabilir mi
-
@Berkan-Duru bizde sadece eşime gitmişti. Onaydan 3 ay sonra nvc aşamasına geçtik. Ondan da 5 ay sonra randevu aldık
-
@hanifeersan teşekkürler cevabınız için
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum