Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Lossantosdy iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, umarım hepimize Greencard çıkar ve istediğimiz hayatı inşa edebiliriz. Ben İngilizce öğretmeniyim, yabancı dil konusunda yapabileceğim herhangi bir şey olursa elimden geleni yaparım.

    Maddi durum konusunda ise çözüm aramaya devam ediyorum. Kredi çekmek benim için en son çare çünkü ömrümde kredi kartı bile kullanmamışken bankalara gidip de "yurtdışına gidiyorum bana kredi verin" demek riskli geliyor. Umarım daha uygun bir yöntem bulabilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @animehime94 ilköğretim okulunda öğretmen isen kredi çekeceğin yer aşağıdaki linkten çekebilirsin. Kaldı ki maaşın yattığı bankaya kredi çekmek istiyorum dediğin zaman sana kırmızı halı serip sırtına yastık koyarlar rahat mısın diye sana soru sorarlar. Kendini üzmek için sürekli uğraşma senin şartların kötü değil.

    Bu arada amerika için uçak bileti alacağın zaman engelli olduğunu söylediğin zaman hem binişte hem de inerken sana özel hazırlık yapılacak. Daha detaylı uçak bilgileri için mikrofonu @debbieLA77 uzatalım


  • @ilkerkaynar90 bunu bana mı cevap olarak yazdınız onu tam çözemedim ama fikrinize hak veriyorum. Greencard çekilişini kazanmak sadece ilk adımlardan bir tanesi, maddi ve manevi olarak uzun bir süreçten geçeceğiz kazandığımızda.

    Ben kendi adıma başvurdum, eşim veya çocuklarım yok. Maddi konuda endişeli olmamın sebebi tek başıma olmam. Yetersiz bulunup reddedilmekten korkuyorum diyebiliriz. Çünkü daha önce yurtdışına yerleşmek istediğim zaman maddi durumum yetmemişti ve beni işe alıp sponsor olabilecek kimse bulamadım. Umarım bu sefer istediğim sonuca ulaşırım.


  • @animehime94

    @animehime94, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ilkerkaynar90 bunu bana mı cevap olarak yazdınız onu tam çözemedim ama fikrinize hak veriyorum. Greencard çekilişini kazanmak sadece ilk adımlardan bir tanesi, maddi ve manevi olarak uzun bir süreçten geçeceğiz kazandığımızda.

    Ben kendi adıma başvurdum, eşim veya çocuklarım yok. Maddi konuda endişeli olmamın sebebi tek başıma olmam. Yetersiz bulunup reddedilmekten korkuyorum diyebiliriz. Çünkü daha önce yurtdışına yerleşmek istediğim zaman maddi durumum yetmemişti ve beni işe alıp sponsor olabilecek kimse bulamadım. Umarım bu sefer istediğim sonuca ulaşırım.

    Yok size yazmadım @ayvalik10 un yazdıklarına eklemelerimi sunmak istedim genelde yazılan şeylere yazdım açıkçası 🙂
    Siz bu olayın bilincinde olanlardansınız ve acı bir tecrubeniz daha önce zaten olmuş.. bu tecrube ile nasıl daha düzgün bir profilde giderim diyorsunuz ki bence hepimizin yapması gerekende budur.
    Yesilkartforum bu sebeple hepimiz için inanılmaz bir bilgi kaynağı ve bu kaynağı bilinçli şekilde kullanırsak hayatımızı green card sonrası ve öncesi için çok iyi hazırlıyor. Umarım hayallerimize hep birlikte ulaşacağız.


  • Nacizane şu para konusunda kısaca bir bilgilendirme yapayım, tecrübeli arkadaşlar beni düzeltebilir tutarları hep yuvarlayarak hesapladım 800$ olanı 1000 dolara 1200 doları 1000 dolara 3 aşağı 5 yukarı çıkabilir. Bu benim hesabım yanlışım var ise düzeltebilir arkadaşlar
    2 kişi için şahsi kriterlerim doğrultusunda hesaplanmıştır.
    Türkiye'dek işlemler konsolosluk aşamaları ve uçak biletleri 4.500 $
    Amerikaya giriş 1 aylık geçici konaklama 3000$
    Yiyecek içecek 1000-1500$ bu kişiden kişiye değişir ben kötüsünü hesaplamaya çalışıyorum kendimce
    Diğer giderler telefon hattı vs vs. 500 $
    Ev tutulması 1 kira bir deposit birde emlakçı diyelim 6000 $ (Biraz Yüksek Hesapladım)
    toplamda 15.500$ bir paraya ihtaycım var, elbetteki yemek içme geçici konaklama evin tutulması vs.vs. gibi şeyler daha da düşük olabilir bu tutarda orada eşya vs vs gidecektir illaki. Bugünün kuru ile 300.000 TL Yapıyor bende böyle bir para varmı 😃 yok arabaydı birikmişti desek 130-150.000TL anca çıkar ama arkadaşlar şunu size söyleyim oraya hayat kuracağnız için burada ıvır zıvırınızı zaten satacaksınız.
    Örnek ben yeni evliyim 9 ay oldu TV 20.000TL, 15.000TL'den rahat satabilirm, mobilya beyaz eşya derken bi 200.000 TL rahat topladım e eşek de değiliz 1 yıllık bir süreç yeme içme giyim kuşam bunlardan biraz kısın biraz ek işler kovalayın oradanda bi 50.000 biriktirseniz kalan 50.000 TL'yi de kredi çeker paşa paşa konsolosa hesap dökümünüzü gösterebilirsiniz.
    Eğerki tek kişiyseniz harcamalar düşeceği gibi geçici konut yada ev tutulması süreci nerteyse 4/3 daha ucuz olacaktır oda tutmak gibi ihtimalleriniz olacak endişenizi bırakın kaldı 24 Gün buraya yazan insanların bir çoğunun hayalleri gerçek olacak, o kişilerden olmayı umut edin gidince yapacaklarınızın hayalini kurun. O hava alanından ilk çıkış anınızı kafanızda canlandırın, çıkmayacak bile olsa hayal kurmak güzel şey mutlu olmaya bakın bu serüvenleri yaşadığınız için.


  • Green card başvuru yaptım. Başvuru yaparken eşimi ve çocuğumu da ekledim. DS260 formu doldurma videolarını izledim yalnız DS 260 formunda Eş ve Çocuk hakkında bir soru sorulduğunu görmedim. Ayrıca farklı videolarda Eşinizi ve Çocuğunuzu ayrı ekleyin diyorlar. Peki Bu ayrı eklemeden kasıt nedir ? Zaten o formda sormuyor nasıl ayrı ekleyeceğiz ki ?


  • @ayvalik10 öncelikle yorumlarda bana verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten size ve bu forumu kuranlara minnettarım.

    Kendimi üzme kısmına gelirsek, olumsuz deneyimlerimin etkisi demek daha doğru olur. Önceden yurtdışında yaşadığım zaman (Almanya ve Avusturya) iş bularak yasal yollarla AB bölgesinde kalmak istedim. O günkü şartlarımda hem param yetmedi, hem de işverenler başta olmak üzere insanların önyargılarıyla karşılaştım. Aradığım destek ve imkanı bulamayınca da ailemin yanına dönüp onların istediği düzeni kurdum. Siz de tahmin edersiniz ki bu durumdan çok mutsuzum ve hayatımı değiştirmeye çalışıyorum.

    Greencard kazanırsam hem İngilizce düzeyimin çok iyi olması, hem de oturum ve çalışma izni, ADA yasası gibi ABD'nin sunduğu imkanlar büyük avantaj. Umarım bu sefer başarırım, başarırız 🙏 Değişim zamanı çoktan geldi 🍀

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ÖZGÜR-BARIŞ-DOĞAN numaran yanına -1 eşin -2 çocuk gibi ayrı ayrı ds260 dolduracaksın. Sistem de zaten bu şekilde göreceksin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    videoyu çeken kişi sahtekar birisi olmasına rağmen eşi melekle çektiği yiyecekler de muadil videosunu seyrediyorum bize yardımı çok olacaktır.


  • @ayvalik10 Teşekkürler.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    videoyu çeken kişi sahtekar birisi olmasına rağmen eşi melekle çektiği yiyecekler de muadil videosunu seyrediyorum bize yardımı çok olacaktır.

    ne gibi sahtekar acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MGE kiosklar olsun bootcamp olsun verdiği bilgiler hep insanları kandırmaca olduğu ortaya çıktı.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @MGE kiosklar olsun bootcamp olsun verdiği bilgiler hep insanları kandırmaca olduğu ortaya çıktı.

    Bu tarz kişilerin açıkcası market, amerikada yaşam, vs gibi sosyal olaylar hariç verdiği bilgileri doğrulamadan hareket etmemek lazım zaten. Kendisi adına direkt demiyorum genel olarak sosyal mecrada bu tarz içerik üreticilerinin verdiği bilgiler için.

    Onun dışında market, okul, iş türleri vs. hakkında yaptıkları videolar fikir verici.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ayvalik10 Valla Bilemedim Hocam Çok Sağ Olun Yanıt İçin Hele Bir DV Çıksında Dereyi Görmeden Paçaları Sıvamayalım Bu Arada Hacettepe Üniverstesi Gibi Üniversteler Mavi Diploma Veriyor O Üniverstede Bilgisayar Programcılığı Okumayı Düşünüyorum Alıcağım Diplomanın ABD Üzerinde Bir Geçerliliği Olur Mu? İş Bulma Veya Çalışma Açısından Bunun Hakkında Son Bir Sorum Olucak Efenim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ekto-Oktan diploma denkliği için zaten şirketler var onlara başvuru yaparsın. Son soru olmasın her konuda her zaman soruyu sorabilirsin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    huhu texasçılar size fikir vermesi açısından video koyuyorum ilk linkte bölgenin detaylı bilgileri var. İkinci video evin tanıtımı var üçüncü video da msaraflar

    https://www.niche.com/places-to-live/z/77389/

  • ⭐⭐⭐⭐

    @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar en kin kusan cevabı siz yazmışsınız... yazımda kimseye hakaret yok... kimseye tavır yok sadece fikir beyanı var... aynı sizin yaptığınız gibi... kim neyi isterse onu düşünmekte ve yazmakta özgür fikrimi yazdım ve olumlu düşünmeye davet ettim... sizin yazınız apaçık saldırı niteliğinde... 🙂 ''sana mı sorucaz? kimseye soracak değiliz'' vs... bende bunları yazarken kimseye sormadım işte özgürce düşüncelerimi ifade ettim isteklerimi belirttim... ister kabul edersin, ister etmezsin... beğenmiyorsanız okuyun geçin... bana da onu önermiyor musunuz? söylediklerinizle ters düşüyorsunuz... 🙂 ifade özgürlüğü var fikirlerimizi ortaya atıyoruz amaç kavga çıkarmak için değil, ama kavgacılar var olmaz mı?... yazı dilimde sert falan değil, aynı mevzular temcit pilavı oldu diyorum olay bu kadar... sizde bunun gibi konulardan şikayetçisiniz... yeri geldiğinde ''bu konuyla ilgili bilmem nerede bir başlık var onu oku demeyi biliyorlar döver gibi'' bu konulara özellikle denmiyor, bayılıyorlar konuşmaya onu diyorum bunda bir şey yok... saldırıya da gerek yok 🙂 sağlıcakla kalın... kendi önerilerimizi başkasına uygulaması için söylerken, sonrasında bizde uygulayalım lütfen 🙂 pozitif olalım 🙂 her yer gülücük bak 🙂

    Bu mesajını şimdi gördüm. Kin kustuğumu düşünmüyorum. Tabi ki özgür bir şekilde yazabilirsin düşünceni. Bir önceki mesajımda sana karşı insanların eksi vermelerini de bu yüzden eleştirmiştim. Tabi ne yazacağımızı biz sana soracak değiliz. Sen de bize soracak değilsin. Ama sivrilen her yorum eleştiriye açık hale geliyor ve ne bu konuları tekrar konuşanlara bir faydası oluyor, ne de senin gibi bu konuların tekrar tekrar konuşulmasından rahatsız olanlara. Fakat eğer bilen biri bu sen olursun başkası olur, konunun linkini atıp yardımcı olursa, başka kişilerin de gözünden kaçma şansı olmaz. Böylelikle tekrar tekrar konuşulmaz. Sen de rahatsız olmazsın başkaları da. Benim yazım apaçık saldırı niteliğinde değil, ben de pasaport konusunu konuşanlardan biri olduğumdan cevap niteliğinde. Bunları ayırt edebilecek kültüre sahip olduğunu tahmin ediyorum. İnsanların sana eksi vermesinin siniriyle bunları yazdığını düşünüyorum. Eksi verenlerin de doğru yapmadıklarını düşündüğümü yazmıştım. İnsanlar birinin taş atmasını bekliyor bazen. Eksi vermek yerine bu konudaki eleştirilerini, cevaplarını yazabilirlerdi. Bu da onların tercihi. Neyse gereksiz uzadı konu. Gülücük koymuyorum ama ben. Herkes kendince haklıdır. Sen de haklısın, ne diyim..


  • @Rhonster teşekürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @karaçay, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @onurito benim bildiğim kadarıyla, sonuçlar çok önceden belli oluyor zaten. ama hazırlık vs nedeniyle çok sonra açıklanıyor. ilkay zaman mı demişti bunu emin olamadım ama bir videoda söylenmişti öyle olduğu. yani artık pozitif enerji, negatif enerji pek etkili değil. 🙂

    İlkay zaman dediyse yalandır. 🙂

    Benim bu konudaki tahminim, Nisan ayının son haftası lottery çekilip sisteme işlenmeye başlıyor. Son kontrollerini yapıp 6 mayısta da kontrol sayfasının bağlantısını aktif ediyorlar. Bence öyle yani.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum