@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@ayvalik10 sorun şu ki çevremde maddi destek veya sponsorluk alabileceğim kimse yok. Üstelik ortopedik engelimin olması bile gittiğim her yerde dezavantaj olarak algılanıyor. Son çare olarak ek iş yapmayı ya da bankadan kredi almayı düşünüyorum ama sanırım krediyle döviz alınması da yasaklandı. Umarım beni kabul edebilecek bir yer çıkar

-
@karaçay harika
o zaman cookielerde benden olsun -
Kredi ile döviz almanız bankaya faiza atmanız sakıncalı. Onun dışında döviz bürosundan alacağınız doları biri size sorarsa amerikaya gidiyourum dediğiniz kimse size bir şey diyemez.
-
@ayvalik10 Mantıklı Hocam Tek Sorun Şu Ki Halihazırda Lise Okuyorum Bu Sene İlk Başvurum Daha Herhangi Bir Konuda Atılım Gösteremedim Dediğinizi Değerlendiricem Ama Çıraklıkta Gidip Hangi İş Koluna Göre Uğraşmalı Ondan Emin Olamıyorum Öğrencilik Dışında Pek Bir İşte Aktif Faal Olarak Bulunmadım Hayatım Boyunca Ondan Bilgi Ve Deneyimim Çok Kıt Zaten Bu Yüz∂en Bu Forumda Gezip Bilgi Toplamaya Çalışıyorum İnanın Hocam Bilmediklerim Çok Fazla Siz Benim Yerimde Olsaydınız Çıraklığa Gidicek Olsaydınız Ne Olurdu Ne Yapardınız? Veya Daha Net Sorayım İş İmkanları Hangi Alanda Daha Fazla Çıraklık Hangisinde Makul Olabilir.
-
@Ekto-Oktan delevery ve uber lyft işleri için forum sayfası var orayı detaylıca oku.Kısa özet geçmek gerekirse ehliyetin abd ehliyeti olmalı velevki oldu sistem hemen seni kabul etmiyor.uber mesela 1 sene tecrübeli ehliyet istiyor. Lyft ihtiyaca göre bazen hemen onaylıyor bazen onaylamıyor hemen.Diğer delevery işleri de keza benzer özellikler vardır.
İngilizcen ilerledikçe başka sektörlere geçersin.Bilişim mezusun onun üzerine yoğunlaşırsın.gibi gibi. -
@animehime94 ortopedik engelli olmak amerika da sana o kadar çok avantaj sağlıyor ki çünkü saygı görüyorsun en başta ayrıca neden Türk parası ile döviz alasın ki TL olarak bankada kalsın paran. İşin makarasından biraz ciddi kısma geçelim mi senin için konsolosluk öncesinde yapılacak masraflar var. Onlardan haberin var mı 1. Ankaraya gitmek için ulaşım masrafı (ankarada değilsen)
2. Ankaraya gidince ungan sağlık raporu için ödeme yapacaksın
3. Mülakat günü konsolosluğa ilk girişte 330 dolar
4. Konsolosluk için bankada para göstereceksin
5. Mülakatı geçtin green kartın kart olarak basılması için 220 dolar ödeyeceksin.
Daha amerikaya gitmedik Türkiyeden aktarmalı bile gitmek istesen en az 600 dolar uçak bileti
bu arada şıklarda verdiğin paranın hiçbirini geri alamıyorsun bilgin olsun. Bu yüzden kendi imkanlarını gözden geçirmen gerekiyor. -
@Ekto-Oktan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ayvalik10 Peki Hocam Delivery Konusunda Bir Sorum Olucak Bende Bir Kaç Hafta Öncesine Kadar O Yıllar Önce Yüklenmiş Youtube Videolarına Bakarak İlk Gittiğimde Delivery Yaparım Sonra Başka İşler Kovalarım Diye Düşünüyordum Bugün Delivery Hakkında Burdaki Forum Gönderilerini Okuyunca Okuduğum Kadarıyla Artık YouTube'daki Gibi Olmadığını Görüyorum O İşlerin. Peki Hocam Diyelim 2 Kişi ABD'ye Gitse Başlangıç İçin İş Olarak Delivery Öneririrmisiniz 2 Kişinin Ayrı Ayrı Delivery Yapıp Geçinmeye Çalışması Süreci Kolaylaştırırmı Yoksa Delivery İşine Artık Bulaşılmaz Mı Tam Kanaatiniz Nedir Houston TX İçin Merak Ediyorum Cevaplarsanız Sevinirim Yani Adapte Olmak İçin Çiftlerin Ayrı Ayrı Yapabiliceği İşler Mi Yoksa Şu Saaten Sonra Bir Hükmü Yok Mu Detaylandırırsanız Çok Sevinirim Şimdiden Sağ Olun Hocam.
Mesela bak 10 saniye bakınca bunları buldum. Google kullanabilirsin bu tarz işler için. İngilizcen yeterli değil ise otomatik çeviri yapabilirsin.
-
@Ekto-Oktan ailen de hiç el emeği olan bir meslek yapan yok mu çünkü amerika da el emeği inanılmaz para yapıyor. İlla da sertifika almana gerek yok çünkü onlar için sertifika geçerli değil bu yüzden el pratikliğin olsun. İklimlendirme de çalışırsın mesela. Sıcak yerlerde yaşayanlar klimaya tapıyorlar.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@animehime94 ortopedik engelli olmak amerika da sana o kadar çok avantaj sağlıyor ki çünkü saygı görüyorsun en başta ayrıca neden Türk parası ile döviz alasın ki TL olarak bankada kalsın paran. İşin makarasından biraz ciddi kısma geçelim mi senin için konsolosluk öncesinde yapılacak masraflar var. Onlardan haberin var mı 1. Ankaraya gitmek için ulaşım masrafı (ankarada değilsen)
5. Mülakatı geçtin green kartın kart olarak basılması için 220 dolar ödeyeceksin.
Daha amerikaya gitmedik Türkiyeden aktarmalı bile gitmek istesen en az 600 dolar uçak bileti
bu arada şıklarda verdiğin paranın hiçbirini geri alamıyorsun bilgin olsun. Bu yüzden kendi imkanlarını gözden geçirmen gerekiyor.Ortalama şuan 15bin tl civarı türkiye'de masraf var.
Uçak bileti falan hariç.Bunları çoğu insan es geçiyor. Sadece bankada olması gerek paraya odaklanıyolar.
Çok doğru diyorsun "kendi imkanlarını gözden geçirmeliler".
Bazı rakamlar var ilk başta ufak gibi görünse bile kar topu gibi büyüyor bir anda.
-
@ayvalik10 Ailemde El İşi Meslek Yapan Babam Var Baklava Ustalığı Dondurmacılık Kısacası Pastahane İşletmişliği Var Bu Olaylardan Anlıyor Babamdan Ötürü Az Buçuk Bende Anlıyorum Onun Haricinde Meslek Lisesinden Bilişim Bölümü Okuyorum Web Programcılığı Üstüne Onun Haricinde Kendimi Geliştirmeye Henüz Tam Teşekkül Zamanım Olmadı Daha Lise Dönemini Bu Yaz Bitiriceğim Çünkü Babamın Mesleği Pastahanecilik Tatlı Ustası Vs. Vs...
-
@Ekto-Oktan tam dayaklıksın böyle bir becerin var sana ortak bile buldum. @debbieLA77 yanına çırak gönderiyorum eğitir misin. Tamam işte daha sonra web sitesini kurarsın online satış yaparsın. Elinde cevher var sen hala deniz kumunda bir şey bulurum ümidiyle arıyorsun.
-
Silindi.
-
@ayvalik10 liste için çok teşekkür ederim, 2k'ya dahil etmediğim bir birikimim daha var ama hesapladığım zaman şu anki haliyle yeterli değil. Önce Greencard belli olsun da gerekirse eşyalarımı satarım dolar alabilmek için.
-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@goyro666 yazıyı bi daha okudum hiç agresif değil valla
algılar değişik oluyor demek... güzel şeyler konuşalım 25 gün kaldı diyorum... pasaport, foto, kim gitti, kim kaldı, şansımız yok yada çok az sürekli bu konuşuluyor diyorum yani... bu mu agresif
valla cevaplar daha agresif 
Yazinda agresif bir sey gormedim. Eksi veren arkadaşlar da benim ne yazdiğımı hic anlamamis demek ki. Nasıl ki insanlar tekrar tekrar ayni konulari konuşma hakkina sahipse sen de bununla ilgili yorum yapma hakkina sahipsin. Fakat yaptigimiz yorumda bu konuyu konusmayin temcit pilavi gibi konusuldu diye elestirmek yerine, bu konuda detayli bilgi ... filanca linkte konusumustu. Istersen inceleyip endiselerini giderebilirsin gibi yapıcı eleştirilerle, senin 100 uncü kez okudugun ama bunu yazanin ilk kez konustugu kisiyi dogru sekilde yonlendirebilirsin. Forumun en onemli amaci budur.
Bunun dışında belirttigin gibi endise ve hayiflanma belirterek son 24 gune girmenin de insanlarin kalbini kırıp üzmenin de hiç yarari yoktur. Son gunlerde olabildigince pozitif davranip hayallerimizi yasamaya yaklasmaliyiz. Sana eksi veren arkadaslari da esefle ve üzüntüyle karşılıyorum. Eksi verilecek olsa ben de verirdim. Simdi onlardan ricam, bu konu ile ilintili iki paylasimina eksi verenler lutfen eksilerini kaldirsin. Ben "abiyim" kizarim da severim de. Gaza gelip kimseye eksi vermeyin. Ayrica genel kural olarak forumda eksi kullanmak bazi sartlara baglidir. Kisi kufur hakaret ediyor asagiliyorsa moderatorlerin dikkatini ceksin diye eksi verilir. Genel kurallar dışında keyfii eksi kullanımı forumda hos karsilanan bir sey degil.
-
@animehime94 para için illa da dolar olması gerek yok TL olarak ta banka da gösterebilirsin. Çevren de hiç esnaf birisi var mı esnaf kredisi çekersin sana 7 - 10 gün öncesinden borç verir. Sen de bu parayı bankaya yatırır bankadan hesap tutarını gösteren evrağı alırsın. Daha sonra parayı geri iade edersin. Konsolosluk senin verdiğin evrağa bakar tekrar bankayı aramaz. Daha sonra sende mülakattan çıkınca sağlık raporu aldığın tarihten 6 ay daha vaktin oluyor amerikaya gitmek için ozamana kadar da eşyalarını satarsın. Maddi durumun düzelince de doğru amerikaya uçarsın.
-
@selamibasaran, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Ekto-Oktan kardeş şu her kelimenin ilk harfini büyük yazmak için program falan mı var?

Klavye ayarlarına gir oradan yapılıyor

-
@animehime94, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ayvalik10 sorun şu ki çevremde maddi destek veya sponsorluk alabileceğim kimse yok. Üstelik ortopedik engelimin olması bile gittiğim her yerde dezavantaj olarak algılanıyor. Son çare olarak ek iş yapmayı ya da bankadan kredi almayı düşünüyorum ama sanırım krediyle döviz alınması da yasaklandı. Umarım beni kabul edebilecek bir yer çıkar

Canım benim çok geçmiş olsun, benimde kronik engelim var, bizde de öyle çok para yok kredi çekip gidecez inşallah
sen sıkma canını Rabbim yardımcın olur inşallah, döviz konusuna gelince artık sorulmuyor kayıt tutulmuyor, 5bin dolar üzeri kayıt altına alınıyor kişi, sende parça parça al ve fiziki olarak sakla.. Sakın umutsuzluğa kapılma ve sakın pes etme.. -
@animehime94 para için illa da dolar olması gerek yok TL olarak ta banka da gösterebilirsin. Çevren de hiç esnaf birisi var mı esnaf kredisi çekersin sana 7 - 10 gün öncesinden borç verir. Sen de bu parayı bankaya yatırır bankadan hesap tutarını gösteren evrağı alırsın. Daha sonra parayı geri iade edersin. Konsolosluk senin verdiğin evrağa bakar tekrar bankayı aramaz. Daha sonra sende mülakattan çıkınca sağlık raporu aldığın tarihten 6 ay daha vaktin oluyor amerikaya gitmek için ozamana kadar da eşyalarını satarsın. Maddi durumun düzelince de doğru amerikaya uçarsın.
Ya sen harika bir insansın ya, herkese yardımcı olup, cvp veriyorsun, tek bu yorumun için değil genel olarak söylüyorum.
-
@Lossantosdy çok teşekkür ederim herkes kendisi ne özelliği taşıyorsa karşısındaki kişiyi de öyle görür. Türk dediğin zaman eskiden özelliklerimiz bu idi. Birlik beraberlik yardımlaşma dayanışma ağlayanla ağlarsın gülenle kahkahalar atarsın. Fakat şimdi ki hayatımızda bu özelliklerimizi kaybettik. Burada aileyiz kimse üzüntülü yada çaresiz olduğunu hissetmesin eskilerin sözü vardır ölüme çare yoktur geriye kalan herşeye çare bulunur.
-
bu arada şıklarda verdiğin paranın hiçbirini geri alamıyorsun bilgin olsun. Bu yüzden kendi imkanlarını gözden geçirmen gerekiyor.Ve bunlara ek her aile bireyi için aynı ücretler diyebiliriz. Ungan sağlık raporu için yapılan ödemede bazı durumlarda gözlemlediğimiz kadarıyla konsolosluk giriş ücretinden fazla ücrete bile tekabül edebiliyor. Yani bankada göstermemiz gereken para zaten daha gitmeden çoğunu bırakıp gideceğimiz para oluyor..
Kişi başı 2000 dolar bandında para ile bu sürece hazırlandım diyen insan amerikada havaalanında uber çağırmaya para bulamıyor. Gerçekçi yaklaşım ile yaklaşan kişiye kızmanın anlamı yok açıkçası.. sadece bunlar gerekiyor diyoruz bu para bizde var sizde yok diye kimse kimseye laf söylemiyor aksine hazırlıklı olun diyoruz…
Bunların yanında 3 çocukla 1+1 ev tutarım uygun şekilde kiralarım diyen arkadaşlarada kötü haberim var amerikada çocuk sayısına göre oda isteniyor yani tutamazsınız… arabasız yaparım diyorsunuz ki bence tek araba ile bile bir yere kadar olur bazı şeyler… bundan yıllar önce herşey biraz daha kolaydı ancak artık dahada zor 4000 dolara araba alırım hemen uber yaparım sonuçta green card geliyor diyenlerede söyleyelim hayır onuda yapamazsınız hem alacağınız arabadan dolayı hemde minimum ehliyet yılından dolayı…
Yani önemli olan şey oraya gidip evsiz olarak bir hayat yaşamamanız için gerekli koşulları sağlamaya teşvik bizim yaptığımız söylediğimiz şeyler.. daha dolgun adımlar ile yola çıkmaya hazırlanmak bu süreçte en büyük adımdır. Turist vizesi ile para bitene kadar tatil yapmaya değil green card ile ömür geçirmeye gideceksiniz ve yanınızda aile bireyleriniz ve sorumluluklarınızda olacak bunu lütfen unutmayınız.
Benzer Başlıklar
144
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k