Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Bberturk tebrikler arkadaslar. tedaylari bekliyoruz hocam gisede bizim meshur siyahi yigidimiz var miydi gene


  • merhabalar bende ilk kez basvuru yaptım randevu tarihi 2024 yılına verildi. kamu personeliyim 3 yıldır , 2 yıllık özel calısma gecmişim var. yeşil pasaportum var. Eşimin vizesi var daha önce 2 kez amerikaya gitti. turistik amaclı gitmek için basvurdum önerebileceginiz herhangi bir şey varsa dilemeyi isterim teşekkür ederim şimdiden 🙂


  • green card çıkar da inşallah yardımınıza ihtiyacım olur yine 🙂 umarım bir newyork bölgesi buluşmasına denk gelirsem katılmayı çok isterim. Yardımlarınız için teşekkürler tekrardan.Görüşmek dileğiyle..


  • @charon hocam benimde 2018 tarihine ait kanada ve ingiltere reddim var ds160 doldurdum görüşmede sizce 2018 e dönük redlerden soru gelir mi veya size geldi mi ?


  • @tolgasatir hayırlı olsun hocam adınıza çok sevindim şimdi @Whispers dan güzel haber bekliyoruz


  • @aristocrat kanada reddinden sonra 2 kere vize aldim,her mulakatta soruldu.


  • @charon kanadadan afrin olayları olduğu zaman red yemiştim. Potansiyel gelen sorular ve cevaplar nelerdir sayın charon yardımcı olabilir misiniz

  • ⭐⭐⭐

    Ret sonrasi acikcasi baş vuru gereksiz geldi. Sonucu belli is gibi artik vize bas vurusu 1000 kisiden 10 kisi anca aliyor. Tabi gene bir umut deniyor herkes adamlar da 160 160 koc holding den iyi kazaniyor.
    Belkide ne olursa olsun kimsenin bir donem de olsa vize almaya gitmemesi gerek . Bir nebze ders olur kendilerine gelirler.

    @kaanayhan83 Aslında bu söylediğiniz pek doğru değil. Dün bir videoda izledim Türkiyedeki konsolosluklarda turist vizesinde onay oranı %80miş yani demek ki herkese red verme gibi bir durum yok. Belki de red alanlar daha çok bildirim yaptığı için bize çok fazlaymış gibi geliyor olabilir. Umarım siz de başvurur ve alırsınız vizenizi 🙏🏻


  • @Bberturk çok sevindim, bizim gorusme de haftaya , profillermiz benziyor mu bilmiyorum ama nedense insan umutlaniyor onay duyunca

  • ⭐⭐

    @khan İnşallah siz de alacaksınız, heyecanlanmayın, rahat olun


  • @kaanayhan83, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Serap-2, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @tolgasatir @Whispers iyi haberlerinizi bekliyoruz

    Bende merak ettim simdiye çıkmaları gerekirdi

    Arkadaşlar, merak edip sorduğunuz ililendiğiniz için çok teşekkür ederim 🙂
    Görüşmeden sonra yola çıkıp araç kullandıgım icin anca yazabiliyorum.

    Benim görüşme olumsuz sonuçlandı malesef 😕

    Çok hızlı geçti görüşme, 4 yıldır aynı şirkette calısıyor olmamın schengen vizemin fln hiç etkisi olmadı, seyahat planım ile ilgilide sorı gelmedi...

    "bekar erkek" olmanın dezavantajı olarak yorumlayabildim kendi içimde...

  • ⭐⭐

    @Whispers ya geçmiş olsun umarım 6 Mayıs da yüzünüz güler

  • ⭐⭐

    @Whispers geçmiş olsun.


  • @Zelene, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Whispers ya geçmiş olsun umarım 6 Mayıs da yüzünüz güler

    Çok teşekkür ederim iyi dileğiniz için 🙏🏻

    Bir ümit o kaldı şimdilik 🙂

    @selamibasaran Teşekkür ederim 🙏🏻

  • ⭐⭐

    @Whispers Geçmiş olsun üzüldüm ama yapacak bir şey yok hakkınızda hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @Whispers üzüldüm gerçekten, geçmiş olsun, umarım çekilişte yüzünüz güler 🙏🏻


  • @waterman gecmis yazilari okudum ama sorumun cevabini bulamadim.tum iller secilebiliyordu diye biliyorum.ama baba bu secenegi vermiyor ben bir hata mi yapiyorum
    IMG-20230409-WA0006.jpg


  • @Whispers, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @kaanayhan83, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Serap-2, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @tolgasatir @Whispers iyi haberlerinizi bekliyoruz

    Bende merak ettim simdiye çıkmaları gerekirdi

    Arkadaşlar, merak edip sorduğunuz ililendiğiniz için çok teşekkür ederim 🙂
    Görüşmeden sonra yola çıkıp araç kullandıgım icin anca yazabiliyorum.

    Benim görüşme olumsuz sonuçlandı malesef 😕

    Çok hızlı geçti görüşme, 4 yıldır aynı şirkette calısıyor olmamın schengen vizemin fln hiç etkisi olmadı, seyahat planım ile ilgilide sorı gelmedi...

    "bekar erkek" olmanın dezavantajı olarak yorumlayabildim kendi içimde...

    Geçmiş olsun halinizi cok iyi anlayabiliyorum bir an elektrik kesiliyor resmen.

    Abd vizesi ile alakali bir cok yorum okudum alanlar almayanalr vs vs .Abd vizesine kriter nedir inanin aslinda hiç belli degil. Kimi bekar diye alamiyor kimi evli gene alamiyor. Tamam da surda şu eksik vardi deniyor. Cikiyor birisi o eksiklik le aliyor. Kiminde ise sifir hata yinede alamiyor. Kendini ifade edememiş deniyor ama gorusme 30 sn ya sürmüş ya sürmemiş nasil ifade edecek.

    Elçilik de calismis bir bayan var Gökçe hanim onun videolarını izledigim de bile neyin ne oldugunu tam olarak bilemedigini gördüm.
    Ret sonrasi bile artik 2 yil sistem randevu vermiyor .

    Bir arkadasim var daha yeni yesil pasaportla ret aldi. Bir baska arkadasim defalarca gittigi abd vize yenileme görüşmesinde ret aldi .
    Artik ne nedir bilinemiyor gibi geldi bana.

    Ben keyfi ve kasti goruyorum bu hareketleri. Turk hukumetinin ticaret kisitlamasi ilişki kisitlamasi gibi bir önlem alması yerinde olacaktir dusuncesindeyim.

  • ⭐⭐⭐

    @kaanayhan83 evet maalesef bende okuduklarımdan gördüklerimden sonra ne yapacağımı şaşırmış halde korkuyla bakıyorum. Bekar olup red alan sayısı cok , evli olup red alan sayısıda..

    Aralıkta olan görüşmem için halen zaman var ama düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba Arkadaşlar,

    Merak edip soran arkadaşlara tek tek teşekkür ederim, bugün sabah görüşmeye girdim ve detaylıca bunu anlatacağım, biraz uzun bir yazı olacak şimdiden kusura bakmayın ama 27 sıra numarasının tamamının mülakatını dinledim ve bazı çıkarımlar yaptım bazılarını örnekleri ile hatırlayabildiğim kadarı ile paylaşacağım, çünkü her örnek kendi içinde ders çıkarılması gereken bir konu gibi.
    Öncelikle Ankara'da yakın bir otelde kaldım gayet temiz düzgün ve arabayla 6 dk mesafede bir oteldi ( Gazi Park Hotels), @Whispers ile akşamdan haberleştik, sabah girişte buluştuk ve meşhur çekmeceli girişin önünde sıraya girdik 🙂 içeri girerken şefaf dosyalar dışında poşetlere içi dahi gözükse izin vermediler, geri kalan elektronik eşya kuralı vs çok dikkatli inceleniyor o yüzden cüzdan ve anahtar dışında bir şey ile girmeye çalışmayın zaman kaybından öteye gitmez. güvenlikten geçtikten sonra DS160 formlarımızı güncellenmesini talep ettik ve hemen güncellediler, ardından sıra numarası aldık N127 biz girdiğimizde N102 görüşmesini tamamlamış vizesini almıştı ( 18 yaşlarında genç bir kız okul ile bir projeye katılacakmış yandakine anlatırken duyduk arkadaşının sırasını bekliyordu sanırım ama görevliler gelip mülakatınız tamamlandıysa dışarı çıkın diye çıkışa kadar eşlik ettiler o yüzden gerisini öğrenemedim. 2 Banko da Turist vize görüşmeleri gerçekleştiriliyordu, biri asyalı bir görevli diğeri muhtemelen Amerika lı sarışın bir beyfendiydi, Asyalı çok kısa görüşmelerle red veya onay verirken sarışın arkadaş kastırdıkça kastırıyordu ( tahmin edeceğiniz üzere tabiki sarışın beyfendiye denk geldik ) bu detaylardan sonra bizim sıramıza gelene kadarki dinlediklerimi anlatayım ( tam 2 banko arasında en yakın sıraya oturdum özellikle, kulaklarım da biraz keskindir)

    1. Yaşlı bir çift tahmini 60+ kızları orda doktormuş, biraz görüştükten sonra bu tonton amcayla teyzenin vizeleri onaylandı.
    2. Tek bekar erkek aşırı heycanlıydı ismini söylerken bile kekeledi sağ elini sol elini karıştırdı arkadan sıraya yardımcı olan görevli müdahale etti o derece, çok uzun görüşemedi zaten ispanya ya gitmiş daha önce ispanyadan sonra direk amerika ilginç bir seçim dedi ve red verdi.
    3. bir çift girdi yat şirketleri varmış yat fuarına gideceğiz dedi maaşlarını vs sordu daha önce yurt dışına epey çıkmışlar zaten onay aldılar.
    4. genç bir kız (lise 2 ögrenciymiş) daha girdi yeşil pasaportluydu sanırım neden yeşil pasaportu olduğunu sordu anne ögretmen baba tapu çalışanıymış, robotik kodlama yarışmasına katılacakmış izmirden gelmiş görüşmeye houston a gideceğim dedi tarihleri sordu ve onay aldı
    5. genç erkek (lise 2 ögrenci) üstekinden tek farkı bordo pasaport onay aldı.
    6. orta yaş erkek evli ama tek gidiyor Amerikan lisesinde öğretmenmiş robotik kodlama yarışmasına 22 kişilik ekip ile gidecekmiş , kaç yıldır öğretmenlik yaptığıı bu kurumda kaç senedir olduğunu sordu onayladı.
    7. 3 kişilik aile aile dostlarını ve gezi amaçlarını belirttiler nerdeyse bütün avrupayı gezmişler gelir durumlarını işlerini falan sordu kendi şirketleri varmış sanırım onay aldılar.
    8. asya türkü bir kadın ve tercümanı geldiler kadın torununun düğününe gidecekmiş ama dertlerini anlatamadılar kızının gitmediği düğüne gitmesi uygun görülmedi sanırım red verdi.
    9. evli erkek orta yaş cocuklu ama tek turizm amaçlı gideceğini söyledi eşiyle cocugunun enden gelmediğini vs sordu inandırıcı bulmadı red verdi
    10. bekar orta yaş erkek, turist olarak new york a arkadaşının yanına gideceğini söyledi arkadaşı turist olarak ordaymış ne kadardır orda diyince bu arkadaş 4 ay dedi ve beklenen sonuç red.
    11. asyalı bir erkek ögrenci türkiye de okuyormuş, robotik kodlama yarışmasına gidecekmiş ekibiyle onay aldı.
    12. Turizmci bir bayan, bir gezi planı olmadığını ama tur şirketinde olduğunu her an bir tur çıkabileceği için hazırda vizesinin olmasını istediğini belirtti ve onay aldı.
    13. Orta yaş üstü kadın ablasının Amerika da yaşadığını vatandaş olduğunu yanıan gideceğini söyledi neden şimdi daha önce gitmedin sorusuna imkanlarım yeni el verdi emekli oldum anca fırsat buldum dedi ve onay aldı.
    14. Genç Kadın iş bankasında avukatmış turizm amaçlı gitmek istediğini söyledi, kaç yıldır çalıştığını vs sordu onayladı.
    15. Bekar erkek profil Türkiye de şirketi varmış tekstil ve maske üstüne çok fazla ülke gezmiş WAT yapmış, şuan sadece turizm amaçlı WAT yaparken gidemediği göremediği eyrlere gitmek istediğini söyledi neden yeşil pasaportu olduğunu sordu , 2.5milyon dolar ihracat üzerinden ciro yaptığı için başvurabildiğini (yılda 500k dolar ihracat yaparsanız yelil kart a başvurabiliyormuşsunuz) epey sorguladı gittiği her ülkeyi nerdeyse ama onayladı.
    16. Genç çift çalışan aynı yerde çalışıyorlar çok uzatmadan onay aldılar.
    17. 3 kişilik aile baba yok 2 cocuk 1 kadın, babanın greencardı varmış ama türkiye de yaşıyormuş bunlara da göçmenlik başvurusnda bulunmuş ama gitmemişler görüşmeye falan konsolos epey yükseldi bu aileye greencard bu şekilde kullanılamaz vs diye tabiki de red aldılar
      aklıma gelenler bunlar, şimdi gel gelelim benim görüşmeme 🙂

    K: Konsolos
    A: Aysun
    T: Tolga

    K: Neden Amerikaya gitmek istiyorsunuz ?
    T: Şirketim bir eğitim programı için göndermek istiyor ( detaylı anlattım)
    K: Nereye gideceksin ?
    T: Şİrketin Finans merkezi colombus da bunu açıkladım.
    K: Nerde oturuyorsunuz ?
    T: İstanbul
    K:Evlimisiniz ?
    T: Evet
    K: Şirket bu eğitimi neden burda yapmıyor ?
    T: Global şirket her yerden bu eğitime gelenelr var Finans merkezinde veriliyor.
    K: Neden orda yapmak zorundasın online ı sordu
    T: Yüz yüze yapmak istiyorlar
    K: Siz ne iş yapıyorsunuz ?
    A: Aynı şirkette hemen hemen aynı pozisyonda bir pozisyon söyledi.
    K: Siz neden Eğitim almıyorsunuz ?
    A: SAP geçmişim olmadığından
    T: Benim daha önce SAP Geçmişim oldu o yüzden ben seçildim.
    K: SAP bende biraz biliyorum.
    K: Ne kadar maaş alıyorsunuz?
    T: maaşlarımızı tek tek söyledik totali sordu söyledik .
    K: Şirketinizin kapsamı nedir ?
    T: Şirketimizin detaylarını iş türümüzü ve alanlarımızı tek tek anlattık
    K: Amerikan şirketi mi ?
    T: İsviçre ve Amerika ortak bir firma
    K: Merkezi nerde ?
    T: İsviçre de genel merkezi var Amerika da Fİnans Merkezi var hatta Amerikan borsasındayız.
    K: çocuğunuz var mı ?
    T: Evet 3 yaşında oğlumuz var
    K:: O sizinle gelecek mi ?
    T: Hayır bu sefer değil
    K: Yurt dışına çıktınız mı daha önce
    T: Evet 2 kere mısır a gittik
    K: Neden 2 kere
    T: Biri balayı biri ucuz olduğu için
    K: Mısırda Nereye gittiniz?
    T: Sharm el sheikh, vize istediği dönemde gittik ama şuan istemiyor
    K: Şuan vizesiz mi =
    T: evet şuan sadece Sharm bölgesinde vize istemiyor.
    K: Amerikaya daha önce vize başvurunuz oldu mu ?
    T: Hayır
    K: Amerika da yaşayan tanıdığınız veya akrabanız var mı ?
    T: Hayır yok
    K: Tebrikler vizenizi onaylıyorum 5 gün içerisinde PTT den teslim alabilrisiniz.

    süreçte @denizci10 her adımında bana cesaret verdi ve her türlü desteği sağladı DS160 formundaki en ufak ayrıntıları hataları tek tek birlikte düzelttik mülakata birlikte hazırlandık, kendisine de ayrıca teşekkür ederim, danışmanlık almak isteyenlere kendi dosyam özelinde gönül rahatlığı ile güvenebileceklerini söyleyebilirim. buraya kadar okuduğunuz zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

    Gözlemlerim kendisini iyi ifade edeibilenler vizeyi aldı, Kadınlara pozitif ayrımcılık var daha rahat onay aldılar erkeklere oranla, bekar erkekler kendilerini ifade edebilirse aldı, ailelerin tamamı aldı 17. sıradaki aile hariç 🙂 kendinizden emin olun sakin anlaşılır tek cümle halinde durumunuzu anlatın bu arada 27 kişiden hiç birine evrak sorulmadı


Benzer Başlıklar

  • 40
  • 5
  • 5
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum