Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Sevil-Kazdal-0 bir kac kisinin aldigini duymustum


  • @Sevil-Kazdal-0
    bugün 13:50 de randevu açıldı. Sadece ödemeyi yapabildik ama. Kısa zamanda tarihi de yakalarız inşallah


  • @emirgenco abe bu ödeme nasıl oluyor tam ayrıntılı olarak bilgi alabilir miyiz geçen sefer iki tane kredi kartı ile denememe rağmen kabul etmedi ve bugün gene açılmış denk gelmedi ödeme tam olarak nasıl oluyor.hangi kartlar kart özelikleri neler tekrar kart yüzünden kaçırmayalım.


  • @ob16222 o konuda bilgim var da destekleme konusunda merak ettiklerim var , daha ulaşmadı 2. aydayız daha çok var 🙂


  • @Yeşer-Kaya garanti bankası bonus kredi kartı ile ödeme yaptım ben. Bi özelliği yok. Yurt dışına ve internet alışverişine açık
    Önce ödeme bilgileri istiyor. Sonra adresi istiyor. Ama harf sınırı çok az, çok kısa yazcaksınız adresi. Mahalle sokak yazdık doldu. Silip daha kısa yazdık. 50 harf falan sanırım. Daha kısa bile olabilir. O arada da süre kaybedip randevuyu kaçırdık ama ödeme onaylandı.


  • @Yeşer-Kaya Kredi karti disinda odeme kabul etmiyor ne yazik ki. Ama daha once "Sanal Kart" ile odeme yapanlar olmustu herhangi bir sorun yasamadiklarini duydum. Ben kredi karti kullanmayan biri olarak randevu acildiginda cok zorlanmistim bu bilgiyi de bilmedigim icin. Tl hesabindan cekerseniz Tl kuru ile aliyor dolar hesabindan cekmek zorunda degilsiniz. Size tavsiyem kullanmayi dusundugunuz karti onceden belirleyip kart bilgileri ve adres bilgilerini bir yere tek tek yazip kolay ulasabileceginiz bir yerde tutmaniz. Randevular cok hizli eriyor, kopyala- yapistir yaparak hizlanabilirsiniz.


  • @Sevil-Kazdal-0 şimdi kredi kartı abemin ve ödemeyi denedim kabul etmedi herşeyi açık iş Bankası kredi kartı onun ismini yazdım sadece adres ve il kodu kendi adresimi yazdım aceba orada mi hata kabul etmedi


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir ya şimdi ödeme yaparken adres filan istiyor. O bilgiler kredi kartin sahibinin kini mi yazıyoruz yoksa kendimkini mi orada hata olabilir mi şimdi öncelikle bir adres ve isim il ve il kodu istiyor . Daha sonra kart sahibinin ismi v soydasini sonra kart no sonra arkadaki üç haneli şifre sonra geçirli tarihi ben hepsini yazdım ama hata veriyor. Hata neresinde aceba?


  • @samsa, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Yığılan dosyaları eritmek için, backlog, USCIS kendisine gelen petition sayısından daha fazla dosyaya bakmak zorunda. Ki backlog erisin.
    Bu artı katsayı ne kadar fazla ise o kadar hızlı gelişme kat edilir. Şimdi gelelim neden 16.5 ay 2023'te başvuran kişileri ilgilendirmeyeceğine ve bunu baz almaması gerektiğine.

    USCIS son 6 ayın verilerini sundu. Okuduğu dosyaların yüzde 80'nine dair olan veriler... ve bu da 16.5 aydı. Bu aylar ise Şubat, Ocak, Aralık, Kasım, Ekim ve Eylül ayları idi. USCIS'e gelen haftalık dosya sayısı haftalık 800 -900 civarı.
    Sürelerin yerinde durması ve mümkünse aşağıya gitmesi için haftalık 900+ dosyaya bakılması gerekiyor. Şimdi gelelim haftalık okunan dosya sayısına.

    Ocak 2-08: 442
    9-15 Ocak: 768
    16-22 Ocak: 654
    23-29 Ocak: 928
    30 Ocak 5 Şubat: 1044

    Şubat 2 hafta hariç sadece Mart ayına girmemizle 1000+ sayısı görmüşüz okunan dosya sayısı için.

    Bu şu demek: backlog giderek artmış Şubat ayına kadar. Çünkü okunan dosya sayısı alınan dosya sayısından daha az.

    Fakat Mart ayı ile beraber USCIS okuduğu dosya sayısı aldığı dosya sayısından daha fazla. Bu demektir ki şuan başvuran kişilerin 16.5 ay verisini göz önüne almaması ve 13 ay ve daha az bir süre bandını göz önüne alması gerek. Çünkü backlog ama yavaş ama orta bir şekilde eriyor. Unutmayalım daha Ocak ayına kadar okunan maks dosya sayısı 611 olmuş o da sadece bir hafta ve hep aşağı sayıları görmüş.

    Şimdi başvuran ve burayı okuyan arkadaşlar varsa 16.5 ay verisi sizi korkutmasın tersi bir durum olmadığı sürece herkes en kötü ihtimalle NOA2'sini 13 ayda alacak. En kötü diyorum çünkü 1 sene aşağısını da görebiliriz.

    Bugün uzun süredir iletişimde olduğum bir arkadaşım 13 ay'da NOA2'sini aldı.
    Bir daha söylüyorum. Yeni başvuruda bulunan arkadaşlar siz en fazla 13 ay bekleyeceksiniz eğer pandemi tarzı vs birşey zuhur etmez ise. Sitede yazan 16.5 ay sizi ilgilendiren bir şey değil. Çünkü USCIS aldığı dosyanın üzerinde dosyayı işliyor artık. Backlog gidecek düşecek ve sıra size gelene kadar sizin dosyalar için en fazla süre 13 ay olmuş olacak.

    Geçen sene başvuran kişiler için ise şuan dosyalar 13 ay ila 16 ay arası okunuyor, ama trend 14 ay civarında şuan için. Ağırlıkta bakılan dosyalar ise Ocak ve Şubat ayları. Ocak ayında sadece 400 civarında bir dosya kaldı. Ve Şubat ayının da yüzde 30'una bakıldı. Yavaş yavaş Mart ayına bakılmaya başlandı fakat küçük ölçekte. Nisan ortasından itibaren isen ciddi ciddi Mart dosyalarına bakacaklar. Çünkü bir ayın aşağı yukarı %50'sine bakıldığı zaman diğer aya geçiyorlar.

    Hepimiz için en güzeli olsun.


  • @samsa Çok teşekkürler bilgi için, özellikle geçen ay okunan rakam 2022 yılının 3 katına çıkmış. gerçekten hızlanmışlar


  • @MertHRB rica ederim.


  • @Sevil-Kazdal-0 çok teşekkür ediyorum gireceğimiz adres kart sahibinin adresi mi olacak yoksa vizeyi alan kişinin adresi olması gerekiyor?


  • @Yeşer-Kaya rica ederim. Bu konuda bilgim yok ama biz türkiyedeki kendi adresimi yazdık fatura adresi olarak istendiği için


  • Arkadaslar size 2 tane sorum var;
    1- Eksik evrak, Amerikalı nisanlima posta ile mi yoksa e-mail olarak mı bildiriyorlar?
    2- Noa2, Amerikalı nisanlima posta ile mi geliyor yoksa e-mail olarak mı geliyor?

  • ⭐⭐

    @Ali-El ikinci soru. Her iki sekilde bildirim geliyor
    Zaten noa 2 icin takip sistemi var oradan onaylanip onaylanmadigini goreceksin takip numaran ile


  • @Sevil-Kazdal-0 teşekürler ya ben sürekli bu hata dan dolayı randevuyu kaçırdığım için emin olmalıyım.odemede telefonda yapıyorum nasıl öğrenebilirim.biri bana kart sahibinin adresi olmadığından dolayı kabul olmadığını söylediler.


  • Şubat 2022 dosya sayısı 1500 altına düştü arkadaşlar. Yavaş yavaş ilerliyoruz.


  • @Yeşer-Kaya kullanacağınız kart amerikan kredi kartı ise amerikada ki kişinin kredi kartına kayıtlı adresini yazmanız gerekiyor , eğer kart türk kredi kartı ise istediğiniz adresi yazın. sadece türkçe karakter kullanmayın ve adresi kısa yazın açık adres yazmanıza gerek yok ben randevu aldıgımda kendi kartımı kullandım sadece sokak ve apt no yazıp aldım. neden bu kadar problem yaşadınız anlamadım açıkcası , kullanacağınız kartın bütün izinlerini açın bir de başka bişey yapmanıza gerek yok.


  • @ob16222 inan bana ben bu dediklerinizin hepsini yaptım. Yurtdışına ayarları hepsi açık kred kartının ve kredi karti birtane tek denemedim iki üç kredi kartı denedim.kartlar benim olmadığı için ama adres benim adresim giriyorum kabul etmiyor.birkerede peşin ödeme bastım istedikleri bankanin şubesine peşin ödemeye gittim parayı yatırırken gene kabul etmediler. Yani bana e mail ile bir e posta gönderdiler. E mail da bir şifre bir de hesap numarası vardı Akbank gitim bir türlü yapamadılar.oradaki çalışanlar bile nedenini anlamadılar.bu yüzden iki defadır. Kaybediyorum.


  • @Yeşer-Kaya hocam tekrar söylüyorum kullanacağız kart Amerikalı birisinin kartı ise onun adresini birebir girmeniz lazım aksi takdirde ödeme yapamazsanız , onun dışında Türkiye’de ki bir bankanın kartında sorun yaşamazsınız eğer yaşıyorsanız yaptığınız yanlış bişey vardır , onun dışında aklıma gelen bir şey yok.


Benzer Başlıklar

  • 1478
  • 57
  • 116
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

182
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum