DV2024 Sohbet Odası
-
@Sabri-FT bana söylenenle aynı şeyi demiş, lakin burada ufak bir detay var.
AOS 2 sene sürüyor ve bu 2 sene boyunca abdde yasal olarak bulunmak zorundasınız.
B1 vizesi ile max. 1 sene durabilirsiniz.
Labor certificate onaylandıktan sonra b1 ile gelin denmişti bana, size de aynı şeyi demişler. -
@Sabri-FT en önemlisi patron ne derse o:) yok mu dedim GC iptal
öyle birşey yok. ABD'de kanunlar vardir. Eğer ki patron işçi kanununa uygun iş yapmazsa siz işi mahkemeye kadar götürebilirsiniz ve green cardı kaybetmezsiniz. Suçlu siz değilsiniz çünkü.Evlilikle verilen gc'lerde de aynı şey var(ilk 2 sene). Eğer ki 2 sene içerisinde boşanırsanız(ve sebep düzgünse), gc'yi tutuyorsunuz.
-
@debbieLA77 Hayırlısı Hocam İnsanlar Çok Zor Şeyler Yaşıyor Mesela Kendimden Örnek Biçeyim Benim Babam Bitcoin Olsun Türk Borsaları Olsun Bana Ait 600 Bin Lira Paranın Tamamını Borsada Tüketti Daha Çok Kazanıcam Oğlum Ayağına Beş Kuruş Param Kalmadı Yani Bırakın Amerika Hayalini Sırf Ailemden Kurtulup Artık Kendi Hayatımın İçin Mücadele Edebilmek Adına Gitmek İstiyorum İnsanların Gerçekten Türlü Türlü Sorunları Var Allah Herkese Sabır Versin...
-
@sytahmt, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tanhanr tabii ki Houston çünkü karım öyle istiyor
😂😂 Tabiki de
Biz onunla iyi arkadaş olucaz :) -
@charon, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Sabri-FT en önemlisi patron ne derse o:) yok mu dedim GC iptal
öyle birşey yok. ABD'de kanunlar vardir. Eğer ki patron işçi kanununa uygun iş yapmazsa siz işi mahkemeye kadar götürebilirsiniz ve green cardı kaybetmezsiniz. Suçlu siz değilsiniz çünkü.Evlilikle verilen gc'lerde de aynı şey var(ilk 2 sene). Eğer ki 2 sene içerisinde boşanırsanız(ve sebep düzgünse), gc'yi tutuyorsunuz.
Aslında ben kendimce yorumlamiştim 1 yil çalişma zorunluluğu varya ordan yola çıktım işi bırakırsak yada işten kovulursak falan
-
@Sabri-FT işi bırakırsanız sıkıntı, kovulmak içinse baya baya uğraşmanız gerek.
zannedersem sizin kafanızda ben gcyi alayim daha sonra kovulursam tutarım mantığı var. Zannedersem yemezler :) -
@Emrah-Borazan Anladım Emrah Bey teşekkürler cevabınız için
-
@hasnotben, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tanhanr Ben Chicago ile Houston arasında gidip geliyorum :)
Valla ben soğuk memleket sevmiyorum o yüzden çok makul gelmiyor buralar benim için :)
@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tanhanr ben Houston tercih ediyorum. Sebebi kısaca yaşam maliyeti düşük, havası güzel ve göçmen dostu bir yer olması.
Hanımcılık kazanır :)
ben florida düşünüyorum ama orlando değil biraz daha tampa nın güneyini düşünüyorum işim gereği uzaktan çalışma şansım var mesleki olarak yani. Ayrıca sıcak memleket vergi avantajı var diğer eyaletlere göre birde en önemlisi yılda 260 gün güneşli :)
-
@tanhanr eşinin mutlu olmayacağı yerde sende mutlu olamazsın dostum :)
-
@Sabri-FT işi bırakırsanız sıkıntı, kovulmak içinse baya baya uğraşmanız gerek.
Niye uğraşmak gereksin ki? Kendi aile şirketimiz de bile bir çalışan hata yaparsa önce uyarılır yine tekrarlarsa bu tarz hataları işine son veriler olması gerektiği gibi
zannedersem sizin kafanızda ben gcyi alayim daha sonra kovulursam tutarım mantığı var. Zannedersem yemezler :)
Beni yanliş anladınız galiba daha önce belirttiğim gibi öyle zannediyorudum
Ve iş ilk haftada bırakılabilir yada kovulabilirsiniz bunda sıkıntı yok GC alınmaz ama vatandaş olacağımızda sıkıntı olabilir sana hayırdır derler ne ayaksın bu işletme sana o kadar para harcadı seni o kadar yil bekledi sen hemen terk ediyorsun ve ya sen işten atıyorlar buda sıkıntı
-
@Sabri-FT bdv solutionstaki işler entry level ve çok işçi açığı olan işler olduğu için, normal bir insanın baya baya hata yapması gerekiyor kovulması için.
normal şartlarda gc için sponsor olan şirkette belirli bir süre çalışmanız gerekiyor. Yoksa uscis kıllanabiliyor.
Tabi ki her kişi ve durum değişik. Avukat daha sağlam bilgi verebilir.Eğer ki sizin dediğiniz gibi olsaydı, herkes eb3e başvurur, 2 3 sene bekler, gcyi alır sonra kafasına göre takılırdı.
-
Şafak 31 Hatay
Evet En Heyecanlı 2 Konu Başlıktan Birincisindeyiz
Nasibiniz varsa -->>DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Nasip Değilse -->> DV2025 Sohbet Odası
HAYIRLI İSE NASİP OLSUN -
normal şartlarda gc için sponsor olan şirkette belirli bir süre çalışmanız gerekiyor. Yoksa uscis kıllanabiliyor.
Bunu 1058. Sayfada en alta belirtmiştim zaten ama yinede hatırlatiğiniz için teşekkür ederim🙃
Tabi ki her kişi ve durum değişik. Avukat daha sağlam bilgi verebilir.
Ayn. Belki de her ikimiz verdiği bilgi doğru veya yanliş bilemiyoruz işi bilen birine sormak fayda vardır. Sonuçta herkesin süreci aynı işlemeye bilir
Eğer ki sizin dediğiniz gibi olsaydı, herkes eb3e başvurur, 2 3 sene bekler, gcyi alır sonra kafasına göre takılırdı.
Sn. @charon beni hayla anladığınızdan emin değilim
Kim demiş kafasına göre takılır,o firmada 1 yil çalışır sonra kafanıza göre takılırsiniz🙂Bende tavsiye etmiyorum zaten çalıştığın yerden 1 yil öncesinden herhangi bir şekilde çıkmak bu ilerde vatandaşlikta sorun çıkartır amacınız orda beli eder
-
@Rüştü-Gürbüz Yani aslinda Ben bunun tek girisli vizelerde sorun olacagi kanisindayim
Dusunsene cok girisli vizen var her defasinda vize aldigin ulkeye giris yapip oradan mi devam etmelisin yinede dediginiz gibi saglama almak lazim -
@ytrbilgisayar nasip olsun bu sefer ya
-
@ytrbilgisayar bu sefer olmalı please.
-
Mutluluğa kapak açın bence bu saatten sonra gençler🍾🍽
-
Bu ileti silindi! -
Öleceksem Abdde ölmek istiyorum, beni gavur topraklarına gömün
ALL MY DREAMS -
@Simge-Kutlu inşallah 😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum