Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
Selamlar ,
Green Card sahibiyim,Tr’deki nisanlimla yil sonu dugun yapicaz.Benim card’im uzerinden onun gelmesi uzun surucegi icin.Oncesinde turiste basvuru yapalim dedik tabi oncesinde Shengene basvurdu ve aldi Almanya’ya gitti geldi ,daha sonra abd turist basvurusu elimiz baya guclu gittik bankada 7-8 bin $ yakin para calistigina dair belge, aktif yuksek lisans ögrencisi ve aktif Shengen vizesi var ama red verdiler kalici bag meselesi uzucu nokta belgelere bakmayip onyargiyla yaklasmislar .Simdi bi iki kere daha kendimize ve belgelerimize guvenip Turiste basvurmak mi , burda aklima takilan ds formunda tanidigim yok dedi bu ilerde sikinti olur mu Yoksa basit cevaplarla gecistirilir mi ,ikinci defa turiste basvurmaya deger mi bu riske, Yada resmi nikahi yapip benim Abd’den green card uzerinden sureci baslatmam mi ?Tabi yil sonundan sonra dugun ve sonrasinda esimi orda yalniz birakmak istemiyorum ve onunla kalmak istiyorum simdiden seyahat beglesine basvurmali miyim? Oda 4-7 ay suren bir surec sanirim?
Tesekkurler
-
@misolandme hayırlı olsun öncelikle ancak turist vizesinden red alanların aradan ortalama 6 ay geçtikten sonra tekrardan denemelerinde fayda olacaktır. Sizin suan aktif olarak çalıştığınız bi yer varmı? En önemlisi maddi gücünüz müstakbel eşinize sponsor olmaya yetecek düzeyde mi? Çünkü eğer siz sponsor olamazsanız bir ABD vatandaşının eşinize sponsor olması gerekir. Herşeyi geçtim bekleme süreleri suan maalesef olağanüstü hala 2022 Ağustos dosyalarından bekleyenler var bknz( @Handan ) hanım. Tabi bu süreçte eksik evrak talepleri vs oldugu zamanda süreç uzayarak kabaca 3 yıla çıkabiliyor. Bazen uscis centera göre değişiklik gösterip DQ olmanız kısa sürebiliyor sonra konsolosluktan mülakat beklemekte uzun bi süreç..
Eğer sponsor bulamayacağınızı düşünüyorsanız size tek önerim cok zor olsa da sizin ABD’de kalıp eşinizin Türkiye’de bir süre daha yasaması olacaktır. Bu süreçte göçmenlik başvurusu oldugu için kuvvetle muhtemel tekrar başvuracağı turist vizesi red edilecektir.
-
1 yıl oldu hala bekliyorum. Amerika’da kayın pederim ölmek üzere eşimin şu an bana çok ihtiyacı var; orada yapayalnız. USCIS nasıl hızlandıra bilirim lütfen yardım.
-
merhabalar herkese, Amerika'da bulunmaktayim ve es durumundan I485 (greencard), I131 (Seyahat Izni) ve I765 (calisma izni) basvurularim devam etmekte. Yasanan deprem dolayisi ile (ailem D.Bakir da yasadigi icin) ailemi ziyaret etmem gerekiyor ve bundan dolayi I131 dosyam icin hizlandirma talep ettim. Bana bugun bir mail geldi ve konu ile ilgili "proof of document" hazirlayip gondermemi istiyorlar.
Sorum su ki: Nasil bir dosya hazirlayacagim hakkinda hicbir fikrim yok. Dogum yerimin D.bakir oldugunu ailemin orada yasadigini mi ispat etmem gerekiyor?Konu ile ilgili tecrubesi ve bilgisi olanlar yardimci olabilirse cok sevinirim
-
@azizozy ailenizin depremzede olduğunun kanıtlarını (e devletten alınacak olan depremzede belgesi yeterli olacaktır) ile birlikte bir mektup yazarak durumu anlatın muhtemelen olumlu sonuclanacaktır
-
@waterman oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. Ailem depremzede degil ancak ( yani sukur ki depremde bir can kaybimiz olmadi evleri de hasar gormedi ) orada yasadiklarini gostermem yeterli olur mu sizce?
-
@azizozy, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@waterman oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. Ailem depremzede degil ancak ( yani sukur ki depremde bir can kaybimiz olmadi evleri de hasar gormedi ) orada yasadiklarini gostermem yeterli olur mu sizce?
Buna USCİS karar vericek maalesef fikrim yok.
-
Kardesime sponsor olmaya calisiyorum ve case denied. original birth certificate istendi hastaneden verilen dogum belgesini kabul etmeyip rfe yolladilar. Yanit olarak vukuatli nufus kayit ornegi ve yeminli tercumesini yolladim ve case denied dendi orijinal dogum belgesini yollamadiniz diye. Hangi belge dogrusu olmaliydi bilen var mi? Appeal yapsam basarili olur muyum ve avukatsiz hallolur mu?
-
@nativity biz de vukuatlı nüfus kayıt örneğini yeminli tercümana çevirttirip yükledik bir sıkıntı çıkmamıştı. Yalnız kardeşinize sponsor olup Gc alma süreci çok uzun sürecek biliyorsunuz değil mi?
-
@Bberturk evet surecin uzunlugunu maalesef cok uzun. Ben de evlilik vizesi alirken vukuatli nufus kayit ornegi yuklemistim ve kabul edilmisti dogum belgesi yerine fakat bu nvc asamasindaydi. Kardes icin dogum belgesi uscis tarafindan ilk asamada isteniyor. Neyi istediklerini cozemedim dogrusu.
-
Öncelikle böyle bir platform kurduğunuz için teşekkür ederim.
18 Mayıs 2022 de başvurumuzu yaptık.
Oğlum 2 senedir İngilterede okuyor. Londrada yarı zamanlı bir işte çalışıyor. Borsada cüzi bir gelir elde ediyor,bankada birikimi, TR de evi ve arabası var.
Amerika için komik bir gelir olsada Ben ve eşim emekliyiz.
Sormak istediğim; oğlumun 2 senedir ülke dışında olması ve sabit bir gelirinin olmaması sponsorluğunu olumsuz etkiler mi.
Teşekkür ederim. -
Merhabalar,
Texas service Center da evlilik ile süreci başlattık. Priority date 03/03/2023 notice date 03/08/2023 şu an biyometrik randevusu bekliyorum. Acaba süreç nasıl işliyor. Ne kadar sürer tecrübe ve geri dönüşleriniz çok değerli ve şimdiden teşekkür ederim -
Merhabalar. NVC’deki dosyaya hangi siteden bakıyoruz?
-
Bu ileti silindi! -
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@nativity ben de ablama green kart başvurusu aşamasındayım ve kafam karıştı açıkçası. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini neden kabul etmediler ki , biz de onu tercüme ettirip yükleyecektik. Ne yapacağımızı anlayamadım valla.
-
-
Herkese merhaba evlilik üzerinden Green Card'a 1 sene önce başvurduk benim için eşim abd vd. Son geçen ay bana 2. Kez l 193 doktor raporunu tekrar yaptırmamı istediler ve yaptırdım gönderdim akabinde 2 hafta geçti 19 mayıs ibarile bir mail aldım o mailde nvc sisteminde your permanent residence cartınızı adresinize gönderdik diye bir yazı okudum bunun ne anlama geldiğini baba söylemişsiniz teşekkürler.
-
@Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Herkese merhaba evlilik üzerinden Green Card'a 1 sene önce başvurduk benim için eşim abd vd. Son geçen ay bana 2. Kez l 193 doktor raporunu tekrar yaptırmamı istediler ve yaptırdım gönderdim akabinde 2 hafta geçti 19 mayıs ibarile bir mail aldım o mailde nvc sisteminde your permanent residence cartınızı adresinize gönderdik diye bir yazı okudum bunun ne anlama geldiğini baba söylemişsiniz teşekkürler.
Hayirli olsun I-551 yani greencard
-
Yazildi ise bulamadim
Daha once GC sahibi kisi anne babasina basvuruyordu 6 yerine 12 suruyordu ama alanlarda var
Kalktimi bu artik takip edemiyoruz USCIS cosukuyu veriyor
karsimamasi icin
Kiside GC var (vatanadasliga 1 sene var )
Zaten ABD icinde olan babasina (B1 Turist)
GC I-485 doldurabiliyormu.
Yurt disindan olmuyor biliyorum. -
@goku340634 Yani gelecek olan green cardmı
-
hangi asamada oldugunuza bagla EAD da olabilir daha once EAD aldi iseniz ve son asamada iseniz Green Card usps tracking number veriyorlar size zaten
-
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum