Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 01 Marrta esim icin yaptigimiz basvuru ellerine gecti total 2 hafta icerisinde once basvuru receipti daha sonrada biometric re-use bildirimi geldi
    re-entry permitin kendisi ne zaman gelir onu da gorucez ama su ana kadar hersey cok hizli ilerledi


  • Bizde sizin gibi başvuru tarihimiz mart da yaptık şuan biometrik randevusu bekliyoruz süreç gerçekten hızlı işliyor inşallah biometrik randevusu da en kısa zamanda alırız


  • Permit teslim edileceği adres olarak nereyi gösterdiniz adres değişikliği biyometrik randevusunda yapabilirmiyiz acaba

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

  • Re-Entry Permit ile ilgili dikkatimi çeken bir konuyu sizinle paylaşacağım. Şimdi I-131 Form ile başvurulan Re-Entry Permit veya Refugee Travel Document temelde aynı pasaport benzeri yeşil kapaklı bir belge. Sığınmacılar veya iltica edenler yani kendi ülkesinden pasaport alamayanlar veya kullanmak istemeyenler, Refugee Travel Document alarak bunu pasaport yerine kullanıyorlar. Bu sayede Almanya, Hollanda gibi bazı Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyorlar.

    Green Card sahiplerini ilgilendiren kısım ise, 2 yıllık Re-Entry Permit alıp bunu vizesiz Avrupa seyahati için pasaport niyetine kullanmak. USCIS’in broşüründe bu konunun mümkün olduğundan söyle bahsedilmiş.

    “You may also want to get a reentry permit if you plan on traveling outside the United States and cannot or do not wish to get a passport from your home country. Many countries throughout the world may allow you to use a reentry permit much like you would use a passport—placing necessary visas and entry and exit stamps in the permit—so you may use it as your main travel document.”

    Yani diyelim ki Green Card sahibisiniz ve Re-Entry Permitiniz var. Almanya’ya gittiniz, pasaport kontrolde sadece Re-Entry Permit’i göstererek vizesiz bir şekilde girebilirsiniz. Bu konuda tecrübesi olanlar varsa yazabilirse iyi olur.

    Avrupa Birliği komisyonu üzerinden teyit ettim. Bazı Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz Re-Entry Permit’i pasaport olarak kullanıp girmek tamamen yasal ve kabul görüyor.

    Part I: Travel documents issued by third countries and territorial entities link - excel xls

    Kaynak: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/B5en.pdf


  • Cevap: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
    Merhaba arkadaşlar . Bizde re entry yapmayı düşünüyoruz. Ve ben şunu sormak istiyorum . Acaba biyometrık fotoğraf için 14 yaş altındaki çocukların amerikada olması ve randevuda bulunması gerekiyormu? Başvuru yaptıktan sonra onlar çıkış yaparsa amerikadan biyometrik fotoğraf için onlatında olması gerekiyor mu? Birde hepimiz aynı anda başvurmak zorundamıyız . Eşim ayrı zamanda ben ayrı zamanda başvuru yapabilirmiyiz, çocukların başında kalmak için eğer onların gelmesi zorunlu değilse biyometrik fotoğraf için?
    Tesekkurler cevaplayan herkese ?


  • @aposport Merhabalar. Biometrik randevu nasıl geçiyor? Sizden neler istediler biraz bilgi verebilir misiniz acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @Seren-Çalışkan biometrikte hiçbir soru sorulmaz sadece parmak iziyle fotoğraf çekilir ve sizi gönderirler


  • Merhaba,

    En geç 15 Temmuz'a kadar yeşil kartımı alabilmem için amerikaya girmem gerekiyor. Amerikaya bana tanınan bu süreden önce girdikten sonra re-permit için başvuru yapmak istiyorum, green kartımda hemen bana ulaşmayacağı için re-permit'a green kartım olmadan başvurabiliyor muyum?
    Bir diğer sorum ise re -entry permit işlemlerine başladıktan sonra forumda okuduklarıma istinaden ilk notice almadan çıkmamam gerekiyor yoksa geçersiz sayılıyormuş başvurum, bu ilk notice acaba ne yoluyla geliyor e-mail veya posta ile mi? ve tahminen kaç haftada gelir? Çalıştığım yerden re entry permit işlemleri için ücretsiz izin istiyeceğim fakat kaçhafta istemem gerektiği hakkında bir öngörüm malesef olmadığı için sizlere danışmak istedim.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. @crazycells


  • @Trokless biz eşim ile birlikte 1mart da başvuru yaptık dosyayı postalattik uscise 1yada2 hafta içinde dosya alındığına dair posta geldi akabinde randevu tarihi belli oldu biyometrik için süreç çok hızlı oldu bizim ödeme yada eksiklik olmaz ise 3hafta sürer yinede belli olmuyor


  • @49leon Hangi eyalet acaba?


  • Merhabalar, bizim şu an 2024 Nisan ayına kadar re-entry'miz var.
    Geçmişimiz şöyle: 2019'da giriş yapıp green card aldık. 2020 Haziran'da pandemi nedeniyle Türkiye'ye döndük. Sonrasında 2021 Haziran'da giriş yapıp re-entry başvurusunda bulunduk. Ardından çıktık, Ağustos 2021'de biyometri için gidip geri döndük.
    Birkaç sorum olacak:

    1. Re-entry varken, Amerika'ya kısa süreli giriş-çıkış yapmak problem olur mu?
    2. Biyometrik sonrası Ağustos 2021 sonu Türkiye'ye geri döndük. Re-entry Nisan 2022'de geldi. Gelene kadar 6 aydan fazla Amerika dışında kalmış olduk. Bu Amerika'ya tekrar girmek istediğimizde sıkıntı olur mu?
    3. Kızım üniversiteyi Amerika'da okumayı planlıyor yani Ağustos 2024'te giriş yapması gerekecek. Bizim re-entry süremiz bittiğinde, yani Nisan 2024'te hala lise son sınıfta olacak. Bu durumda bir uzatma için başvurmamız gerekecek. Okuduklarımdan uzatma denilenin aslında yeni bir re-entry olduğunu anladım. Kızımın okulunun bitmemiş olması bu yeni re-entrye başvurmak için yeterli sebep midir? Yenisine baş vurunca eskisi yanıyor diye anlıyorum ama bir terslik olmaması açısından ikinci re-entry başvurusunu ne zaman yapmamızı önerirsiniz?

  • @Trokless Teksas eyaleti


  • Herkese merhaba, re-entry permit başvurusu uscis de devam eden dosyaya etkisi olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @kıvanç domilice olmanız istenir genelde Türkiye’de yaşayıp birini ABD’ye getirmeyi istemek doğru bi mantık olmaz

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @crazycells, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba,
    Re-entry permit için parmak izi verip Türkiye'ye döneli 10 ay oldu.. Processing time ortalama 15.5 ay gözüküyor.. https://egov.uscis.gov/processing-times/
    Bu durumda bekleme süresi 12 ayı geçecek olursa tekrar giriş çıkış yapmak gerekir mi?
    Teşekkürler

    hayir, gerekmez.

    @crazycells Merhabalar, Parmak izi verip Re-entry permit işlemlerini başlatalı neredeyse 1 yıl oldu.

    @redsat2000 in tavsiyesiyle Re-Entry permit işlemlerini başlattıktan sonra 6 ay dolmadan 1 giriş çıkış daha yaptık.

    Şimdi 2. 6 ay gelmek üzere. Çok zorda kalmadıkça 2. kez giriş yapmak istemiyoruz. Her seferinde kapıda hırpanmaktan yorulduk.

    Ancak Re-Entry permit imiz de sonuçlanmıyor.

    Nasıl devam edelim?


  • @aposport Ne diyeceğimi bilemedim . Bu durum hiç olmadı daha önce . My uscis sayfasında basım ile ilgili herhangi bir gelişme gözüküyor mu ?
    Birde re entry permit pasaport gibi değerli evrak kategorisinde . Pasaportların basımı konusunda gecikmeler var. 4 ay kadar bir çok kişinin gecikti . Bu durumda aynı kategoride mi değerlendiriliyor .
    En iyisi uscis sormak . Tabi cevap verecek biri olursa . Yada re entry almadığınız ile ilgili My uscis te case açmak lazım.


  • @redsat2000 Merhaba, processing time bölümünden bakınca ortalama sonuçlanma süresi 17 ay diyor.

    Case açmak istediğimde şubat 2024 e kadar bekle diyor.

    Ne yapacağımı gerçekten ben de bilmiyorum 😞


  • @aposport Ama senin durumunun farklı olduğunu düşünüyorum. İşlemler için önce başvurdun. Bu processing time şu an için . Bence sen case aç . Green Card gelmediğinde yapılan prosedüre ait bir bölüm vardı . Oradan case aç ve bekle . Döküman ve evrak gelmediğine ilişkin bir kısım vardı . Eğer cevap yine olumsuz olursa ve senin dediğin gibi olursa tarih. Yapacak bir şey yok. En azından denemiş olursun. Notice mektubunda bir numara olması lazım onunla takibi yapacaksın .


  • Merhaba,

    Amerikaya geldikten sonra hemen re-permit’a başvurup 1 hafta sonra geri türkiyeye dönmeyi düşünüyorum. Green kartımın gelmesı en azından 2 -3 ayı bulacağından green kartım olmadan ülkeden ayrılmış olacağım ve kabin memuru olduğum için ülkeye tekrar giriş yaparken sadece bana verilen immigrant vizesi ile ülkeye girmem sıkıntı olur mu?


  • Selamlar benimde re-entry permit ile ilgili sorum olacak oğlumuz türkiyede üniversite okuduğundan burada kalacak daha önce 2 sefer giriş çıkış yaptık eşim zaten amerikada çalışıyor ailenin geri kalanı olarakda temmuzda tamamen yerleşeceğiz ancak çocuğumuzun vize yada final nedeniyle giriş çıkışı 6 aydan uzarsa zor durumda kalmamak adına I 131 formunu dolduralım diye düşündük kafama takılan formu doldurduktan sonra bir daha amerikaya gelemiyormu süre sonuna kadar yoksa yine istediği zaman gelebilirmi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum