Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları

• @cilemaya, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları

@Recep-Toraman Ah Recep bey ah eski günlerim geldi aklıma, receipt numberim yok nasıl götürücem süreci, receipt number nasıl alıcam diye kara kara düşünüp araştıra araştıra bir hal olmuştum. Şimdi hemen size durumu aktarayım.
    Bizim Amerika dışında doğan bebelerimiz için yapılan bu greencard başvurusu ekstrem bir durum, yani bu işi ve işlemi imigrationdaki her memur bilmiyor. Bana memur demişti ki This is special baby :)
    Herneyse receipt number dediğimiz şey ise başvuru yaptığımız HERHANGİ BİR dosya için ödeme yaptığımızda bize verilen fiş numarası. Ama bizim yaptığımız işlem tamamen ücretsiz.
    Şimdi biz Amerikaya girerken bebeğimizin green card işlemlerini şanslıysak girişteki memur bu işi biliyorsa girişte yaptırıyoruz. Ve herhangi bir receipt number almıyoruz çünkü ortada bir dosya yok. Direk işleme alınmış oluyor normalde. Ama benimki gibi 10 senedir burdayım böyle bişey duymadım diyip bizi 4 saat sorgu odasına çeken angutyos gibiler denk gelirse iş biraz değişiyor.
    Şimdi biz bu işlemi yaparken bize bi receipt number verilmiyor. E verilmesi gereken A number barındıran evrakı da vermemişler. Bu durumda siz ben şimdi nasıl durumu izlicem diye tekrar başvurduğunuzda oradaki memur receipt number soruyor. sizde benim gibi sanırım ben bişeyleri eksik yaptım sanıyorsunuz ama öyle değil :) İmigarationa gidip yeniden dosya açıp sizin dosyanızın akıbetini soruşturmak için bir süreç başlatıyorlar. Bu dosyayı oluşturduktan sonra ödeme aşaması geliyor ama Bu special durum için ödeme 0 dolar çıkıyor. Ve sanırım ödeme yapmadan receipt number almanın tek istisnası da buymuş memur öyle dedi. Sonra da siz receipt numberdan süreci takip ediyorsunuz. Ve fakat receipt number ile her kontrolde dosyanız incelemede yazısı green kart gelmesine rağmen yazmaya devam ediyor. Yani çok efektif çalışan ve lazım bişey değil benim kanaatim. Bi de şöyle bir durum oldu, ben ilk başvurumun ardından 1 sene geçmesine rağmen gc gelmediği için 2. sene tekrar başvuru yapıp receipt number aldığım için imigration servislerden biri 2 kez başvuru yaptığım için kartı alma hakkımı kaybettiğimi yazan bir mektup gönderdiler, diğer servis ise kartı basıp gönderdiler. yani kendi aralarında da bir kopukluk var. uzun oldu ama benim deneyimim bu şekildeydi.

bilgilendirme icin tesekkurler :)

• @onoki, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları

merhabalar. doğum belgesi amacıyla alınan vukuatlı nüfus kayıt örneğinin e-devlet üzerinden alınmış olması bir problem yaratır mı ?

sorun olmaz, ingilizce cevirisini de yaninizda bulundurmayi unutmayin.

• @sull, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları

Merhaba . Amerikan vatandaşı olup toplamda 5yıl Amerika’da yaşamamış fakat Türkiye’de doğum yapmışsakta süreç aynı şekilde mi işler ?

Bu durumda gerekli sartlari sagliyorsaniz cocugunuz ABD vatandasi oluyor zaten, GC sahibi degil. Cocugunuza Turkiye'deki konsolosluktan nasil ABD pasaportu cikartacagini ogrenmek icin su basligi inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3630/türkiye-de-doğan-çocuğun-abd-vatandaşlık-belgesi

• @nihalozcan, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları

Merhabalar. Başvuranlara misal teşkil etmesi açısından kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum. Bu post vasıtasıyla belgeleri hazırladım emeği geçen tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşların da bildiği gibi bu süreç çok bilindik değil bazen Thy görevlileri bazen gümrüktekiler bilgi sahibi olmayabiliyor. Böyle durumlarda kendinizden emin bir tavır sergilemek, belgelerinizin tam olması ve yasa çıktısını sunmak gerçekten işe yarıyor. Doğum belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve uluslarası doğum belgesini apostilli olarak hazırlamak ve bir fotoğraf sunmak bizim için yeterli oldu. 15 eylülde newarktan giriş yaptık gümrükte işlemler halledildi başvurunun yapıldığına dair bir belge verildi ve pasaportumuza bir yıl geçerli mühür basıldı. Ancak görevli ısrarla A ile başlayan hiçbir numara vermedi. Böylece süreci beklemeye başladık. Bugün itibari ile de oğlumuzun green cardı elimize ulaştı. Süreç tamamlandı

gozunuz aydin, bilgilendirme icin tesekkurler.

• Sevgili @crazycells cevap için teşekkürler . Yalnız şöyle bir durum var toplamda 5 yıl Amerika’da yaşanmışlığım yok . Doğum belgesi ve pasaport için ise başvuralı üç ay oldu fakat dosya hakkında bir geri dönüş alamadık . Avukatımız sorduğunda under review olduğunu söylemişler . Benim daha bekleyecek vaktim de yok biran önce Amerika’ya gitmem lazım . Ne yapılabilir acaba ?

• W waterman bu başlıktan bahsetti

• Merhaba. 27 Nisan'da Türkiye'de doğan kızım ile Amerika'ya gideceğiz. Doğumdan sonraki ilk giriş olacak bu. Öncelikle Türkiye'den çıkarken görevlilere durumu açıklamak için CBP Inspector's Fıeld Manuel 14.5'i göstermemiz yeterli olur mu? Ayrıca gerekli evraklar arasında belirtilen Formul A belgesini Apostillettim ve çeviri yaptıracağım yeminli tercümana. Bu durumda tercümeye de apostil yapılıyor mu bilmiyorum ama ona da yaptırmalı mıyım?
    Özetle elimde olacak belgeler;
    1- Formul A apostilli ve tercümeli
    2- Sağlık Bakanlığının verdiği E Devletten alınan doğum belgesi ve tercümesi (Apostile gerek var mı?)
    3- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve tercümesi (Apostile gerek var mı?)
    4- Biyometrik fotoğraf
    5- Pasaport
    6- https://www.govinfo.gov/content/pkg/CFR-2012-title8-vol1/pdf/CFR-2012-title8-vol1-sec211-1.pdf (211.1 (b))
    7- https://www.shusterman.com/pdf/cbpinspectorsfieldmanual.pdf (madde 14.5)
    Yeterli midir? Eklemem gereken başka bir şey var mı?

• @srhnkskn öncelikle gözünüz aydın, sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim.

1- OK
    2- Apostile normalde gerek değil ama tavsiyem yaptırın
    3 - Apostile normalde gerek değil ama tavsiyem yaptırın
    4 - OK
    5 - OK
    6 - OK
    7 - OK

şimdiden iyi yolculuklar.

• @gucarslan Sağolun Uğur bey. Tüm yardımlarınız ve destekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Sizin hakkınızda da en hayırlısını dilerim.

• @srhnkskn
    daha once soyle birsey paylasmistim bu grupta,

Mesaj soyleydi

Merhabalar,
    Gelecek ay Amerika'ya gidecegiz, cocugum baska ulkede dogdu ve suan 6 aylik.

Tum postlari okudum ve ozet olarak:

Gerekli belgeler:

Doguma ait tum belgeler - Dogum belgesi, pasaport, nufus cuzdani
    Anne babanin green karti.
    Ulkeye girerken;

bebek icin alien number
    vize memuru NA3 kategorisinde ABD'ye alip, ayni zamanda girerken bir I-181 doldurmalari gerekiyor
    ABD'ye girerken bu I-181 belgesinin bir kopyasini istemeyi unutmayin, ayrica pasaporta vurulacak I-551 damgasinda A number'in yani gocmenlik numarasinin yazdigina da emin olun.
    bu formlari ve diger tum belgeleri alip bir USCIS InfoPass randevusu almak olmali.

• @Wahap Teşekkürler evrakları hazırladım. Ama daha önceki iletilerde havaalanında görevlilerin çocuk için greenkart başvurusu yaptığı yazılmıştı. Gene de uscis ofise gitmek gerekiyor mu?

• @srhnkskn şu şekilde oldu bizimki görevli memur tüm işlemleri tek seferde halletmiş bu yüzdende bebeğimizin green kartı 1 ay sonra adresimize geldi bizde çok şaşırmıştık fakat bazen görevli memurlar işin kolayına kaçıyor bu yüzdende uscise gitme ihtiyacı doğuyor

• @49leon Nereden giriş yapmıştınız?

• @srhnkskn Houston Texas

• 27 Nisanda Newyork jfk Hava limanindan giris yaptik. Havalimaninda back ofisteki polis sadece pasaporta vize basti ve dogum belgesi ile fotografi Aldi sisteme birseyler girdi ama Bize sadece baby visa processing documenti Verdi baska bir form vs Vermedi. Israrla sorduk greencard icin basvuruyu sizmi yapacaksiniz diye ama biz sadece evraklari yollicaz uscis yapacak dediler. Bu Durumda bizim is uscise gidip basvuru yapmamiz gerekecekmi ayrica Suan ssa ofise gitsem henuz greencardi gelmemis bebegimiz icin ssn cikartabilirmiyiz

• Merhaba, Haziran ayında Türkiye’de doğan bebeğimiz ile giriş yapmayı planlıyoruz. Apostilli Doğum raporu, apostilli vukuatlı nüfus kayıt örneği, formul A, biyometrik fotoğraf ve pasaportu ile giriş yapmayı planlıyoruz, vukuatlı nüfus örneği, formul A, ve Doğum raporunu yeminli tercümana çeviri yaptırıyoruz, noter tasdiki de gerekiyor mu, birde yeminli tercüman sertifikası gerekiyor mu? yanıt verebilirseniz çok sevinirim. @crazycells sayfalarda noter ile ilgili pek bir bilgi göremedim, sizin bir yorumunuz olur mu?

Şimdiden teşekkürler,

• @iceberg06 Apostil yaptırıp yeminli tercumana tercüme ettirirseniz yeterli olur. Fotoğrafı da unutmayin lütfen. Şimdiden hayırlı olsun

• @srhnkskn, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları

27 Nisanda Newyork jfk Hava limanindan giris yaptik. Havalimaninda back ofisteki polis sadece pasaporta vize basti ve dogum belgesi ile fotografi Aldi sisteme birseyler girdi ama Bize sadece baby visa processing documenti Verdi baska bir form vs Vermedi. Israrla sorduk greencard icin basvuruyu sizmi yapacaksiniz diye ama biz sadece evraklari yollicaz uscis yapacak dediler. Bu Durumda bizim is uscise gidip basvuru yapmamiz gerekecekmi ayrica Suan ssa ofise gitsem henuz greencardi gelmemis bebegimiz icin ssn cikartabilirmiyiz

Buna bir yorumu veya paylaşacak bilgisi olan varmı acaba?

• @srhnkskn merhaba, siz noter tasdikli mi hazırladınız belgelerinizi, noter tasdik olmadan çevirileri apostile yapmıyorlar diye biliyorum. Yeminli tercüman bürosunun Tercüme sertifikasıda isteniyor mu acaba? Cevap verebilirseniz çok sevinirim

• @iceberg06 Noter onayı yaptırmadım. Apostil yaptirdim ve apostilde dahil yeminli tercüme yaptırdım. Yeminli tercümanın kaşesinde zaten sertifika numarası gibi bir numara oluyor ayrıca bir belgeye gerek yok.

• @srhnkskn merhabalar aynı durum bizde de oldu çok korktuk olmayacak diye uscis aradık randevu talebi için kaç defa ama bebeğimizin kartı adrese geldi hiçbir işlem yapmadan memur başvuruyu yapmıştı yinede siz uscisi arayıp bilgi alın anumber varsa elinizde

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k