Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.0k 197 56.2k 183

  • @charon Şaşırmaktan ziyade, çocuklar için "genel olarak" büyük bir yüzde de onay alınıyor mülakatsız. Dolayısı ile elbette çağırırlar ama biz genele bakıyoruz. Hali hazırda başvuru şeklim de biraz tuhaf benim, kalkıp ds160'i Ankara'ya hitaben doldurup da İstanbul'un "Başvuru Ankara'ya ama sistem otomatik olarak evrakları her ne kadar bana postalamışsa da Ankara baksın banane kardeşim" diyip Ankara ya yollamış olabilir mi diye düşünüyorum.. Mevcut sistemde de Ankara'nin randevusuz vize yenileme sistemi olmadığı için zaruri olarak randevu atamaya yönlendirme ihtimali üzerine düşünüyoruz.

    Dikkatimi çeken bir başka husus ise Ais sistemine girince randevu ekranında bana sadece Ankara'yı seçmene izin vermek ile birlikte 27 Mart, 29 Mart ve sonraki haftalara full açık randevu seçme seçeneği veriyor bana.

    Burdan şunu anlıyorum ki normal de randevu alsam bir kaç ay sonraya verilir, ama şuan 27 Mart da dahil olmak üzere neredeyse tüm günler bize özel tanımlanmış gözüküyor ve dikkat ettim randevular hiç dolmuyor. Sanırım bu ek görüşme için özel olarak tanımlanmış bir randevu ekranı. Zira diğer türlü günler tek tek dolardı.

    Zaten gelen e postada ise şu şekilde yazıyor.
    "ABD Dışişleri Bakanlığı Ankara Konsolosluk Bölümünden bir temsilci, Vize Başvurusu durumunuzu, ek bir konsolosluk mülakatı gerektiği için alttaki başvuru sahip(ler)inin randevu alması için güncelledi."

    Bakalım göreceğiz ne olacağını.


  • @Muhtaradana ayni mesaj bana da gelmisti gecen sene posta yoluyla vize almak isteyince.
    Sikinti gecen seferki aldigim vizeyi baska ulkedeki abd elciligi verdigi icin sistemde parmak izimin gozukmemesiymis,ondan cagirmislar.
    Cagirmisken ufak mulakatta yaptilar.
    Buna benzer ufak tefek sebeplerle cagirabiliyorlar.

    Abdde burokrasi sacma sapandir, bu da unutulmasin.


  • Ben de 3 yaşındaki kızım için geçen hafta vize başvuru yapmıştım (benim ve eşimin turist vizesi var), bugün ceac sitesinden başvurumun reddedildiğini öğrendim. Çok üzücü bir gelişme, aos planlarım yalan oldu.

    Atladığım doküman, konu ne şu an bilmiyorum ama konsolosluk farklı bir bilgi-belge isteyebilir mi ve bunu nasıl yapar? Sonuçta süreç posta yoluyla online olarak ilerliyor.

    Ya da pasaport elime geçer geçmez yeni bir vize başvurusu yapabilir miyim? Teşekkürler.


  • @volcanocan reddedildiden kastınız tam olarak nedir?
    ceac'da Refused olarak mı görünüyor, burada ilgili kısmın fotoğrafını atar mısınız?
    bir de ptt'den sms aldınız mı, pasaportun gönderildiğine dair.

    bu arada, ebette bir başvuru daha yapabilirsiniz ama hemen yapmanoızı tavsiye etmem.
    sonuçta bu red sisteme işleniyor

  • ⭐⭐

    @volcanocan hocam aynısı başıma gelmişti.
    birkaç saat sonra mail geldi yüz yüze görüşücez diye.


  • Muhtemelen yüz yüze görüşme için randevu almanızı belirtir bir e posta alacaksınız. Akabinde pasaportunuz belirtmiş olduğunuz gönderi adresine yeniden yollanacaktir. Keza bizde ki durum bu şekilde. Hatta bugün pasaportlar geldi içinde bir kağıt var ve şunu söylüyor.

    Sayın Başvuru Sahibi:

    Vize görüşmesinden muaf olarak (posta yoluyla gönderi) bir ya da daha fazla göçmen olmayan vize başvurusunda bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Ancak şu anda başvurunuzu işleme koyamıyoruz. Ayrıntılı bilgi için lütfen aşağıdaki notlara bakınız:

    *Vize görüşmesinden muaf olarak başvuru yapma hakkından yararlanamazsınız. Vize randevusu almak için lütfen turkey.usvisa-info.com adresini ziyaret ediniz.


  • @gucarslan Bey, aşağıdaki iletiyi aldım.

    A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
    For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul.

    Ayrıca pasaport iade SMS'i gelmedi. Öğleden önce refused almıştım.

    @charon Bey, @x-jacop-x Bey, henüz e-posta da gelmedi. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Süreci editlerim.


  • @volcanocan bu ibare başvurunun reddedilğine dair değil aslında. AP'ye kalan dosyalar için sisteme yansıyan bir ibaredir bu. muhtemelen yüzyüze görüşme talebi olacak konsolosluğun, gelecek talimatları bekleyin lütfen.

  • ⭐⭐

    @volcanocan yüz yüze görüşme istiyorlar.
    aynı processten geçtim :)


  • @charon Kanka sakalın yok ki kaç kez dedin, bana da keza söyledin dediğin gibi çıktı randevuya gideceğiz 10 Gün sonra.


  • Evet, yüzyüze görüşme, randevu oluşturmam talep edildi. Sistemde en yakın tarih Ağustos ayı sonu. Vize randevu tarihini öne çekebilmek için Salih Bey (Rushvisasnow Danışmanlık) ile iletişime geçtim, beklemedeyiz.


  • 15 marta posta yoluyla evrakları gönderdim. 17 Mart ta kayıt edildi 21 Mart ta Onaylandı. 22 Marta ise passaport gönderimi yapıldı gayet hızlı ilerledi


  • @HAMZA-KAĞAN-ÇELİKTUĞ DS160 doldururken hangi konsolosluğu seçtiniz acaba?


  • Çocuğum için göçmen olmayan vize talebim, göçmenlik niyetimizden dolayı (DV Lottery) red oldu. Bugün İstanbul'da yüzyüze görüşme gerçekleştirdim. Süreci merak edenler için not düşmüş olayım.

  • ⭐⭐⭐

    @volcanocan geçmiş olsun maalesef bariz bazı durumlar umarım dv vizenizi alırsınız..


  • Randevuya gittik arkadaşlar. Çocukların vize talebini Red ettiler.
    27 Mart 2023'de randevuya eşimle birlikte gittik. Sadece beni aldılar, eşim dışarıda kaldı. İçeri girdikten sonra parmak izi bölümünden sadece sıra numarası aldım. Çocuk olduğu için parmak izi istemediler ki çocukları da götürmemiştik.

    Eşim ve ben kamu personeliyiz, biz B1/B2 vizemizi 2022 yılında almıştık. Daha önce Almanya, Fransa ve Belçika ziyaretlerimiz oldu, pasaportumuzda giriş çıkışlarını belirtir mühür ve schengen vizem vardı.

    Görüşme çok kısa sürdü, neden çocuklarınız için başvuru yaptınız dedi, bende çocuklarımiz ile gezmek için gideceğiz, onlar olmadan seyahatte etmek istemiyoruz zira deprem oldu ve onları geride bırakmak istemiyoruz seyahatimizde bize eşlik etmelerini istedik dedim. Daha sonra okula gidiyorlar mi bende evet ana sınıfına gidiyorlar dedim. Normalde onlara kim bakacakti dedi ve bizde annemde kalacaklardır ama annemde ameliyat olacak seyahat tarihlerinde dedim, Sonra yaklaşık 20 saniye sonra üzgünüm vizeniz onaylanmadı dedi ve sarı bir kağıt verdi, neden peki biz kamu görevlisiyiz çocuklarımız olmadan seyahat etmek bizim için kötü olacak dedim oda üzgünüm dedi. Zaten hemen sonra ki numarayı çağırdı yolladı.

    Gerçekten artık anlam veremiyorum, Avrupa geçmişimiz var, 10 yıllık kamu görevlisiyiz, maddi belgelerimizde eksiksizdi, hiç bir şeye bakmadan bu yaptıkları çok büyük bir haksızlık!


  • @demirnaz merhaba,

    Süreciniz ne durumda acaba? Vize alabildiniz mi çocuklarınız için?

    Teşekkürler şimdiden.


  • @x-jacop-x çocuklara vize vermeyip sizin trde kalmanızı garantilemek istiyor.
    çocuklara vize verirse bunlar abdye göçebilir bir şekilde diye bir intiba oluşmuş olabilir kafasında.
    başka bir açıklamam yok şahsen. Birkaç kez abdye giriş çıkış yaptıktan sonra tekrar deneyin derim.


  • @charon Evet bu şekilde yapacağız mecbur. Bir kaç senemizi alabilir, belkide ilk giriş çıkıştan sonra verir tam emin değilim. Şaşırdığım şey şu, iyi bir profile sahip olmamıza rağmen vermemeleri. Düşünüyorum şöyle,
    Karı Koca 10 Yıllık Kamu Personeli.
    Almanya Fransa Belçika gezileri 3 senedir var.
    Araç Ev ve Finansal olarak belli maddi birikimde banka da var.
    Çok tuhaf.. Gerçekten çok tuhaf...
    Ben gidip iki ay kalacağım, belki Doordash vs yaparım en azından yaptığım masraflarımi karşılaşmış ve gezmiş olurum. Döndükten sonra bir kaç ay sonra yeniden başvuru yapacağız artık. Hayırlısı olsun..


  • @x-jacop-x turist vizesiyle calismaniz yasak.
    Eger gidip doordash yaparsaniz cocuklariniza vize verilmemesinin nedeni ortaya cikmis olur.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum