B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@EasternStar Vizeniz hayırlı olsun. İyi tatiller

Pasaportlarımızda süresi dolmuş shengen vizesi mevcut; kimisi daha önce yurtdışı seyahatim yok vizeyi aldım, kimisi de yurtdışı seyahati var buna bağlı olarak aldım diyebiliyor. Çok kararsız kaldığım için Vize görüşme öncesinde Yunanistan'dan da vize almayı planlıyordum. Tecrübenizi okuyunca ne yapmam gerektiği hakkında iyice allak bullak oldum
-
@mb1 tebrik ederim, iyi tatiller
-
@lutfiye tebrik ederim, deneyiminizi yazdığınız için teşekkür ederim. İyi tatiller
-
@charon "sucuk var mı? Lokumdamı yok"
diye sormuşlardı sanırım.Forumda okuduğumu anımsıyorum -
@EasternStar tebrik ederim. İyi tatiller
-
@Rüştü-Gürbüz Rüştü Bey, uzun zamandır iletilerinizi görüyorum ve sizle benzer endişelere sahip olduğumu bilmenizi isterim. Açıkçası her somut olayın kendine özgü koşulları var. İstisnasız herkese sorulan sorular, nereye gideceksiniz, nerede çalışıyorsunuz (iş detayı-şirket detayı talep edildi) ve daha önce yurtdışına gittiniz mi oldu. Bu kapsamda; eğer ilk soruda düzgün bir profil çizip ds-160 ile tutarlı yanıtlar verirseniz zaten üçüncü soru teferruat olarak kalıyor. Eğer ilk iki soruda konsolos ikna olmazsa peşi sıra diğer sorular geliyor. Mesela bizim gibi aile olarak gidenlere evleri arabaları olup olmadığı soruldu ama bize sorulmadan vizeniz onaylandı dedi. Tapuları ruhsatları geçin, elimde kalınca bir pasaport yığını tutuyordum onlar ne diye bile sormadı. Tek ilgisini çeken şey İsrail'e girerken verilen ufacık bir kağıt parçası (İsrail pasaportlara damga vurmuyor) oldu.
Ben bizleri bu derece sık eleyen ve bir kaç yıl öncesine kadar herkese verilen Schengen vizesinden ziyade hazır aramız iyiyken İsrail vizesi almanızı ve Kudüs'ü görmenizi tavsiye ederim. Böylelikle, gerçekten biz meraklı bir turist olduğunuzu ispat etmeniz daha kolaylaşır diye düşünüyorum.
İyi dileklerini ve tebriklerini ileten tüm arkadaşlara selamlarımı sunarım.
-
Merhabalar, b1/b2 vize aldim.
20li yaslarin sonunda bekar bir erkegim. Yaklasik 30 bin tl gelirim var, 19 aydir falan calisiyorum. Daha once iki tane J1 vizem vardi fakat son gidisimde birkac ay overstay olmustum, gec donebilmistim pandemiden dolayi. Bu almayi basardigim turist vizesi benim icin oldukca riskliydi aslinda. Reddedebilirlerdi bu overstay durumundan dolayi. Ve ayrica pandemide stajim durduruldugu icin programim disindaki islerde calismak zorunda kalmistim hayatimi idame ettirebilmek icin. Pandemiden sonra TR'ye dönünce hemen 1 senede 3 tane schengen aldim avrupada gezdim 4-5 ulkede vs vs.
Memur once klasik sorulari sordu. Neden ve nereye gidiyorsun? En son yurtdisinda nereye gittin, yaninda kalacagin arkadasin kim, nerede calisiyorsun vs vs.
Paylasmak istedigim onemli nokta su:
Bu vize memuru daha onceki vize basvurularimda verdigim cevaplari sistemde hemen goruyor ve benim coktan unuttugum o gorusmelerden sorular sordu. Hic beklemedigim sorularla sıkıstırmaya calıstı. Mesela ben "abdden donunce master yapmayi planliyorum" demistim eski vize basvurumda. Bu memur da bana master yapip yapmadigimi sordu, "neden yapmiyorsun, onceki gorusmende yapacagini soylemissin" diye kurcaladi. "yaparim herhalde, firsatim olmadi" dedim. Cevaplarimdan cok tatmin degil gibiydi ama yine de dogruyu soyleyerek cevap verdim. SAKIN YALAN SÖYLEMEYİN. Benim abdde neler yaptigimi, ne zaman ulkeden ciktigimi ve staj disinda hangi islerde calistigimi falan gordu. Bunu sordugu sorulardan hemen anladim. "Bu turist vizesiyle orada calismaya ve kalmaya gitmiyorsun, degil mi?" ve "vaktinde geri doneceksin degil mi?" diye ayri ayri iki kere sordu. Ben cok net tavirla "tabiki hayir" diye yanitladim. (Zaten turistik gidecegim bu arada). Sonra iceri gitti geldi falan onayladi.
Vermek istemeseler rahatlikla reddederler. Bence dikkate aliyorlar her gorusmeyi. Netice itibariyle abdye her gittigimde geri döndüm ve normalde de cok gezen birisi oldugum icin vermeyi uygun gormus olabilir.
Diyecegim o ki, eger daha once vize gorusmesi yaptiysaniz oralardan da sorular gelebilir. Herkese basarilar.
-
@EasternStar, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Rüştü-Gürbüz Rüştü Bey, uzun zamandır iletilerinizi görüyorum ve sizle benzer endişelere sahip olduğumu bilmenizi isterim. Açıkçası her somut olayın kendine özgü koşulları var. İstisnasız herkese sorulan sorular, nereye gideceksiniz, nerede çalışıyorsunuz (iş detayı-şirket detayı talep edildi) ve daha önce yurtdışına gittiniz mi oldu. Bu kapsamda; eğer ilk soruda düzgün bir profil çizip ds-160 ile tutarlı yanıtlar verirseniz zaten üçüncü soru teferruat olarak kalıyor. Eğer ilk iki soruda konsolos ikna olmazsa peşi sıra diğer sorular geliyor. Mesela bizim gibi aile olarak gidenlere evleri arabaları olup olmadığı soruldu ama bize sorulmadan vizeniz onaylandı dedi. Tapuları ruhsatları geçin, elimde kalınca bir pasaport yığını tutuyordum onlar ne diye bile sormadı. Tek ilgisini çeken şey İsrail'e girerken verilen ufacık bir kağıt parçası (İsrail pasaportlara damga vurmuyor) oldu.
Ben bizleri bu derece sık eleyen ve bir kaç yıl öncesine kadar herkese verilen Schengen vizesinden ziyade hazır aramız iyiyken İsrail vizesi almanızı ve Kudüs'ü görmenizi tavsiye ederim. Böylelikle, gerçekten biz meraklı bir turist olduğunuzu ispat etmeniz daha kolaylaşır diye düşünüyorum.
İyi dileklerini ve tebriklerini ileten tüm arkadaşlara selamlarımı sunarım.
Bu denli açıklayıcı yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.

-
@EasternStar israil vizesi almak çok kolay + vize ücreti yok. Lakin vize memuru yok, girişte güvenlik görevlisi tarzi sivil giyinmi bir eleman naapacaksın ne edeceksin sorularını soruyor. Bu elemanın derdi trye geri dönecek mi değil, daha ziyade güvenlik.
ayrica israil verilerini abd ile paylaşıyordur ingiltere gibi. -
Herkese iyi günler diliyorum. Sizlere hikayemi kısaca anlatmak istiyorum. Bu anlattıklarıma mukabil ücretli, ücretsiz fikirlerinize açık olduğumu belirtmeliyim.
36 yaşında kamu çalışanıyım. Öğretmenim. Evliyim. Eşim de öğretmen. Bir kızım var. 2007 ve 2008 yıllarında Work and travel programı ile iki kere amerikaya gittim. Sorunsuz bir şekilde yasal süre içinde döndüm. Ayrıca yıllar içinde 6 kere schengen vizesi aldım. Onlarca ülke ziyaret ettim. Hali hazırda Yeşil pasaportum var.
2021 ağustos ayında kendi doldurduğum form ile başvuru yaptım. 2021 kasım ayına istanbuldan randevu aldım. Görüşmede "nereye gideceksiniz ve ne zaman gideceksiniz" sorularına başvuru formuna yazdığımdan farklı cevaplar verdim. Çünkü planım değişmişti. Açıkçası oraya ne yazdığımı da hatırlamadım o sırada. Burda yazılanlardan farklı dedi. Sonra banka dökümanlarıma baktı. Son günlerdeki para hareketliliğini sorguladı. Ve sonra ret verdi.2022 kasım ayında tekrar başvuru yaptım bir danışman aracılığı ile. 14 Mart ta Ankara'da randevum var. Umarım bu sefer vizeyi alırım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
-
@eskiciugur Çok teşekkür ederim. Evraklarımın hiçbirini istemediler bakmadılar. Her şeyi hazırlamıştım. İsteseler gösterirdim. Değişiklik durumuyla ilgilide, mülakat günüm ilk zaman çok ileride olduğu için annemle atölye açmak için yer tutmuştuk. Asıl nokta ds160 formunu ben ilk yaptığımda pek düzgün ve doğru doldurmamışım. @denizci10 Orçun beyle doğru bir şekilde doldurduk. Onun büyük faydası oldu.
-
@charon Aa evet paradan bahsedince şu an aklıma geldi. Bana da ne kadar para var yanında diye sordu.
-
@Muhtaradana Çok teşekkür ederim

-
@EasternStar öncelikle vizeleriniz hayırlı olsun. Güzel sözleriniz için de teşekkür ederim sadece işimi yaptım.
-
@Gunes-T vizeniz hayırlı olsun öncelikle merak ettiğim vize fiziken sizin elinize ulaştı mı? Çünkü overstay durumu aslında konsolosun vize vermesine yasal olarak engel. Bu vizeyi alabilmeniz bile mucize olmuş tebrik ederim
Durumdan bizi haberdar etmeyi unutmayın -
@zubeyrbey profil gayet uygun ds formundaki belirtilen plan ile söylediğiniz plan tutmadığından ret alınmış gibi tutarlı bir plan olması durumunda vizenizi alabileceğinizi düşünüyorum tabiki de en doğru yorumlamayı @denizci10 ve diğer tecrübeli forumdaşlar söylerler.
-
@waterman covid zamanı yapılan zorunlu overstay sayılmıyor diye biliyorum
-
@mb1 Hayırlı olsun vizeniz, iyi tatiller
️ -
@lutfiye çok sevindim mülakatın olumlu geçmesine, vizeniz hayırlı olsun

️ -
@EasternStar tebrikler, vizeniz hayırlı olsun

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
65
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
