Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @canaykarahan32 Direk nikah yaparsanız k1 e başvuramazsınız. Bu sorunuza burada kimse kesin cevap veremez çünkü uscis ofisinin ne şekilde değerlendirdiğini kimse bilmiyor. Ölüm döşeğinde olan birisinin hızlandırma talebini 4. başvuruda kabul ettiklerini biliyorum tabi ki size de böyle olacak diye bir kural yok. Sürece başlamadan burada ki cevaplar tamamen tahmine yönelik olacaktır. Çünkü k1 veya cr1 hangisine başvurursanız bahsettiğiniz işlemler sürecin içinde oluyor ve her zaman son takdir hızlandırma talebini değerlendiren memurun takdirinde. Bana kalırsa sağlam kanıtlarla birlikte yaşadığınız bölgeyi de göz önünde bulundurarak hızlandırma talebiniz kabul olacaktır. Kanıt olarak eğer oturduğunuz bina ağır hasarlı ve ya yıkıldıysa barınma problemin de ekleyebilirsiniz dosyanıza aynı şekilde aklınıza gelebilecek ve kanıt olabileceğini düşündüğünüz şeyler ile hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz. Yine %100 onaylarlar diye bir şey söylemek çok zor. Arkadaşın belirttiği rusya ukrayna savaşında uscis direk bununla ilgili bir prosedür yayınladı ve o insanların süreci onaylandı. Türkiye ile ilgili böyle bir şey yayınlamadılar en azından şimdiye kadar. Uzun lafın kısası hocam , iki süreçten birine başlamadan hızlandırma talebinizin onaylanır ya da onaylanmaz diye hiç kimse burada kesin bişey söyleyemez.


  • peki bu ds160 formundan durum kontrolü yapabiliyormuyuz istediğimiz zaman? dolduran birisi var ise numarayı gizleyerek bir görsel paylaşabilirmi mümkünse?


  • @ob16222, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @Osman-Sönmez YouTube da binlerce örnek var hocam. Form doldurmadan tutun , hangi kanıtları ekleyeceğinize dair.

    Örnek video atabilir misin acaba ?


  • @suat-mavi durum kontrolünden kastınız nedir bilmiyorum ama submit etmediğiniz sürece istediğiniz vakit girip bilgilerinizi düzeltebilrsiniz , youtube da ds160 doldurma videoları var hocam türkçe kaynaklar mevcut oradan bakabilirsiniz.


  • @Osman-Sönmez hocam Youtube a yazın k1 fiance visa bir sürü video çıkıyor biraz araştırın. Bu kadar zor değil , yine diğer arkadaşların söylediği gibi forumda ki sayfaları son sayfadan geriye doğru okuyun. Herkes bu şekilde bilgi ediniyor. Burada kimse sizin istediğiniz gibi size yardım etmez. Sayfanın en başında neler toplayacağınız neler yapacağınız yazıyor onun dışında sayfalarda bir çok bilgi mevcut. Nişanlınızın ingilizce bildiğini varsayarak kendisi de bir çok kaynağa ingilizce ulaşabilir.


  • @ob16222, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @Osman-Sönmez hocam Youtube a yazın k1 fiance visa bir sürü video çıkıyor biraz araştırın. Bu kadar zor değil , yine diğer arkadaşların söylediği gibi forumda ki sayfaları son sayfadan geriye doğru okuyun. Herkes bu şekilde bilgi ediniyor. Burada kimse sizin istediğiniz gibi size yardım etmez. Sayfanın en başında neler toplayacağınız neler yapacağınız yazıyor onun dışında sayfalarda bir çok bilgi mevcut. Nişanlınızın ingilizce bildiğini varsayarak kendisi de bir çok kaynağa ingilizce ulaşabilir.

    kankam araştırıyorum zaten niye hiç araştırmıyomusum gibi kızıyosunki 😞


  • @Osman-Sönmez hocam benim kızdığım bişey yok. Sadece sorduğunuz sorular burada yüzlerce defa soruldu. Hepsinin cevabı var onu demek istiyorum. Sıfırdan size kimse yardım etmeyecektir. En basiti k1 forumunun ilk sayfasında hangi evrakları toplamanız gerektiği hangi formu doldurmanız gerektiği yazıyor. Yine aynı şekilde 10-15 sayfa önce ya da biraz daha ileride olabilir k1 vize kanıtlarıyla ilgili bir video paylaştım. Ben size yardımcı olmaya çalışıyorum. Forumu araştırıp cevapları bulmanız sizin bileceğiniz iş sonuçta. Takıldığınız bir yer olursa zaten insanlar bildiklerini paylaşır merak etmeyin ama yine söylediğim gibi kimse sıfırdan adım adım yardım etmez En azından ben kendim için söylüyorum. Çünkü herkesin bir dünya uğraştığı şey var süreçte başarılar. Formları doldurmak kanıtları toplamak bu sürecin en basit kısmı. YouTube a yazın how to fill 129F form diye Türkçe ingilizce bir sürü video çıkacaktır. Tek videoya bağlı kalmadan birden fazla video izleyin formu doldurmaya başlayın. Yani araştırdığınız nedir bilmiyorum ama yanlış şeyleri araştırıyor gibisiniz sanki 🙂


  • @ob16222, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @Osman-Sönmez hocam benim kızdığım bişey yok. Sadece sorduğunuz sorular burada yüzlerce defa soruldu. Hepsinin cevabı var onu demek istiyorum. Sıfırdan size kimse yardım etmeyecektir. En basiti k1 forumunun ilk sayfasında hangi evrakları toplamanız gerektiği hangi formu doldurmanız gerektiği yazıyor. Yine aynı şekilde 10-15 sayfa önce ya da biraz daha ileride olabilir k1 vize kanıtlarıyla ilgili bir video paylaştım. Ben size yardımcı olmaya çalışıyorum. Forumu araştırıp cevapları bulmanız sizin bileceğiniz iş sonuçta. Takıldığınız bir yer olursa zaten insanlar bildiklerini paylaşır merak etmeyin ama yine söylediğim gibi kimse sıfırdan adım adım yardım etmez En azından ben kendim için söylüyorum. Çünkü herkesin bir dünya uğraştığı şey var süreçte başarılar. Formları doldurmak kanıtları toplamak bu sürecin en basit kısmı. YouTube a yazın how to fill 129F form diye Türkçe ingilizce bir sürü video çıkacaktır. Tek videoya bağlı kalmadan birden fazla video izleyin formu doldurmaya başlayın. Yani araştırdığınız nedir bilmiyorum ama yanlış şeyleri araştırıyor gibisiniz sanki 🙂

    Mesela sevgilim yeterli parayı yapamıyor yıllık , ailesinden biri sponsor olabilir biliyorum , onun için hangi formu doldurmalıyız ayriyetten , yada ailesinden olmayan amerikan vatandası biri olabilir mi , olabiliyorsa ona ayrı bi form türümü lazım ?


  • Merhaba, nişanlım şu an nvc den mail aldı, benim case Ankara’ya gönderilmiş. Bir Ank ile başlayan numara aldım. Bir kaç sorum olacak.
    1- şu anda ds-160 ı doldurabilir miyim?
    2- fotoğraf istiyor fotoğraf için konsolosluğun belirttiği fotoğrafçıya mı gitmeliyim.
    3- ds160 numarası yazıyor bu numarayı nasıl öğrenebilirim?
    Şimdiden herkese çok teşekkürler ederim


  • @shwannn 1 - evet
    2 - istediğiniz fotoğrafçıdan çektirin amerika vizesi için olduğunu belirtin.
    3- ds160 formunu doldururken AA ile başlayan numaranız ds160 numarası.


  • @ob16222 hocam, ds 160 ı doldururken foto istiyor. O fotoğrafı formu doldurmadan önce mi yüklememiz gerekiyor


  • @shwannn çektirdiğiniz fotonun dijital kopyasını mail adresinize isteyin. Onu yüklüyorsunuz. Ds160 ın son sayfasında soruyor size.


  • @ob16222 hocam sizin dosya onaylanmış vize mülakatı için hala bekliyor musunuz yorumunuzun altında tarihler yazıyor ya o gğncel mi değil yoksa


  • @ob16222
    Selamlar, Şubat sonunda ready idik ama konsolosluktan email gelmeden sisteme giriş yapmak istemedik. email 3 martta geldi, ama şu anda randevu yok. geçen haftaki randevu açılımında nisan ayı dolmuş olabilir mi? ne kadar sıklıkta randevu açıyorlar o konuda bir bilginiz var mı diye sormak istedim.


  • interview öncesi sağlık taraması için 390 dolar civarı bir ücret ödeniyor.

    Sorum şu: doktorun yapılmasını istediği aşılardan halihazırda bir kaçını ya da tamamını daha önce olmamız ücrette değişliklik yapıyor mu?


  • @samsa bu fiyat kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor hocam. 450$ ödeyende var 300$ ödeyende var , vurulduğunuz aşılar ücreti belirliyor genellikle. Türkiyeden kabul edilen tek aşı kartı covid aşısı , şansınızı deneyin yinede , e nabızdan aşı kartınızı alın , aile hekimliğinize de kaşe mühür vurdurun bir ihtimal kabul ederlerse ederler. Gitmeden önce aşıları olayım diye bir düşünceniz varsa hiç o topa girmeyin çünkü son 6 ay içinde yapılan aşıların hiç birini kabul etmiyorlar boş yere 2 defa aynı aşıyı olmayın.


  • @akaraca ne kadar sürede açıyorlar neye göre açıyorlar bilgim yok maalesef ama bildiğim kadarıyla nisan ayını açtılar.


  • Merhabalar eminim mesaj atan çok kişi vardır ama beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Öncelikle kız arkadaşımla 1,5 yıllık bir geçmişimiz var. Nişanlıyız. K-1 vizesine başvuracağız ama teksas görünüyor ve 15,5 ay ortalama verilmiş. Bu süre daha da uzayabilir. Ve Türkiye için bekleme süresi de 3-9 ay. Bunun daha kolay bir yolu yok mu? Türkiye’de evlensek ve GC işlemi başlatsak daha hızlı olmaz mı? 2 yıl daha ayrı kalmak istemiyoruz çünkü
    Eğer yol gösterirseniz gerçekten çok mutlu olurum


  • @emirgenco hocam biz bu hafta başvuracağız ama 19 ay civarı bekletip evrakları Türkiye’ye mi yollayacaklar . Yaklaşık 2,5 yıl beklememiz lazım yani evlenmek için


  • Selam arkadaslar k1 vizesiyle amerikaya geldim suan iki yillik green cardliyim benim sorum su emekli olan annemi amerikaya getirebilirmiyim esim amerikan vatandasi. Baslik uygun degilse ozur dilerim 😊


Benzer Başlıklar

  • 1468
  • 10450
  • 858
  • 114
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum