K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@canaykarahan32 Oncelikle cok gecmis olsun… Oncelikle hangi vize turune basvuracaginiza karar vermelisiniz. Evlenip mi evlenmeden mi basvuru yapacaksiniz?
K1 basvurusu yapacaksaniz oncelikle dosyanizi hazirlayip sunmaniz lazim, noa1 aldiktan sonra da durumunuza dair USCIS’e expedite talebinde bulunmaniz lazim. Bununla alakali kesin kabul ederler yada etmezler gibi bir cevap vermek zor. Rusya Ukrayna savasinda bazilarini expedite etmezlerken bazilari cok hizli tamamladilar sureci. Denemek isterseniz kanitlarinizla birlikte(depremzede oldugunuza dair ve turkiyede zor sartlarda oldugunuza dair) sunmaniz gerekmekte. Yolunuz acik olsun… -
Arkadaslar öncelikle iyi aksamlar sevgilim beni bu subat ayında ziyaret etti , ve geri döndü , birbirimizi 1 yıldır tanıyoruz ve K-1 Nişanlılık vizesine adım atmak istiyoruz , sorun şuki bazı avukatlara ulaştım ve fiyatlar çok pahalı , forumdan baktıgımda ise yorum yoruma bindiği için çok karışık gözüküyor , bu basvuruları sırasıyla ve kendi başına yapan birileri varsa bana ulaşabilir mi , eksiksiz ve doğru yapmak istiyoruz , birisi bana ulaşıp yardımcı olursa çok sevinirim :)
-
@Osman-Sönmez bastan sona kadar okumalisin baska turlu fikir sahibi olman biraz zor olur
-
@dalailama yapmış olan biri olsa daha iyi olur aslında adım adım , banada daha temiz söyleyebilir .
-
@Osman-Sönmez YouTube da binlerce örnek var hocam. Form doldurmadan tutun , hangi kanıtları ekleyeceğinize dair.
-
Merhaba
Ds160 formunu 6 aydan önce bir zamanda doldurmuş olmamız bir sorun olurmu? Malum vize bekleme süresi 1,5 - 2 seneye kadar uzuyor. -
@suat-mavi geçerlilik süresi 6 ay , 6 aydan sonraki formlar kabul edilmiyor.
-
@ob16222 teşekkür ederim
-
@canaykarahan32 Direk nikah yaparsanız k1 e başvuramazsınız. Bu sorunuza burada kimse kesin cevap veremez çünkü uscis ofisinin ne şekilde değerlendirdiğini kimse bilmiyor. Ölüm döşeğinde olan birisinin hızlandırma talebini 4. başvuruda kabul ettiklerini biliyorum tabi ki size de böyle olacak diye bir kural yok. Sürece başlamadan burada ki cevaplar tamamen tahmine yönelik olacaktır. Çünkü k1 veya cr1 hangisine başvurursanız bahsettiğiniz işlemler sürecin içinde oluyor ve her zaman son takdir hızlandırma talebini değerlendiren memurun takdirinde. Bana kalırsa sağlam kanıtlarla birlikte yaşadığınız bölgeyi de göz önünde bulundurarak hızlandırma talebiniz kabul olacaktır. Kanıt olarak eğer oturduğunuz bina ağır hasarlı ve ya yıkıldıysa barınma problemin de ekleyebilirsiniz dosyanıza aynı şekilde aklınıza gelebilecek ve kanıt olabileceğini düşündüğünüz şeyler ile hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz. Yine %100 onaylarlar diye bir şey söylemek çok zor. Arkadaşın belirttiği rusya ukrayna savaşında uscis direk bununla ilgili bir prosedür yayınladı ve o insanların süreci onaylandı. Türkiye ile ilgili böyle bir şey yayınlamadılar en azından şimdiye kadar. Uzun lafın kısası hocam , iki süreçten birine başlamadan hızlandırma talebinizin onaylanır ya da onaylanmaz diye hiç kimse burada kesin bişey söyleyemez.
-
peki bu ds160 formundan durum kontrolü yapabiliyormuyuz istediğimiz zaman? dolduran birisi var ise numarayı gizleyerek bir görsel paylaşabilirmi mümkünse?
-
@ob16222, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@Osman-Sönmez YouTube da binlerce örnek var hocam. Form doldurmadan tutun , hangi kanıtları ekleyeceğinize dair.
Örnek video atabilir misin acaba ?
-
@suat-mavi durum kontrolünden kastınız nedir bilmiyorum ama submit etmediğiniz sürece istediğiniz vakit girip bilgilerinizi düzeltebilrsiniz , youtube da ds160 doldurma videoları var hocam türkçe kaynaklar mevcut oradan bakabilirsiniz.
-
@Osman-Sönmez hocam Youtube a yazın k1 fiance visa bir sürü video çıkıyor biraz araştırın. Bu kadar zor değil , yine diğer arkadaşların söylediği gibi forumda ki sayfaları son sayfadan geriye doğru okuyun. Herkes bu şekilde bilgi ediniyor. Burada kimse sizin istediğiniz gibi size yardım etmez. Sayfanın en başında neler toplayacağınız neler yapacağınız yazıyor onun dışında sayfalarda bir çok bilgi mevcut. Nişanlınızın ingilizce bildiğini varsayarak kendisi de bir çok kaynağa ingilizce ulaşabilir.
-
@Osman-Sönmez hocam Youtube a yazın k1 fiance visa bir sürü video çıkıyor biraz araştırın. Bu kadar zor değil , yine diğer arkadaşların söylediği gibi forumda ki sayfaları son sayfadan geriye doğru okuyun. Herkes bu şekilde bilgi ediniyor. Burada kimse sizin istediğiniz gibi size yardım etmez. Sayfanın en başında neler toplayacağınız neler yapacağınız yazıyor onun dışında sayfalarda bir çok bilgi mevcut. Nişanlınızın ingilizce bildiğini varsayarak kendisi de bir çok kaynağa ingilizce ulaşabilir.
kankam araştırıyorum zaten niye hiç araştırmıyomusum gibi kızıyosunki :(
-
@Osman-Sönmez hocam benim kızdığım bişey yok. Sadece sorduğunuz sorular burada yüzlerce defa soruldu. Hepsinin cevabı var onu demek istiyorum. Sıfırdan size kimse yardım etmeyecektir. En basiti k1 forumunun ilk sayfasında hangi evrakları toplamanız gerektiği hangi formu doldurmanız gerektiği yazıyor. Yine aynı şekilde 10-15 sayfa önce ya da biraz daha ileride olabilir k1 vize kanıtlarıyla ilgili bir video paylaştım. Ben size yardımcı olmaya çalışıyorum. Forumu araştırıp cevapları bulmanız sizin bileceğiniz iş sonuçta. Takıldığınız bir yer olursa zaten insanlar bildiklerini paylaşır merak etmeyin ama yine söylediğim gibi kimse sıfırdan adım adım yardım etmez En azından ben kendim için söylüyorum. Çünkü herkesin bir dünya uğraştığı şey var süreçte başarılar. Formları doldurmak kanıtları toplamak bu sürecin en basit kısmı. YouTube a yazın how to fill 129F form diye Türkçe ingilizce bir sürü video çıkacaktır. Tek videoya bağlı kalmadan birden fazla video izleyin formu doldurmaya başlayın. Yani araştırdığınız nedir bilmiyorum ama yanlış şeyleri araştırıyor gibisiniz sanki :)
-
@Osman-Sönmez hocam benim kızdığım bişey yok. Sadece sorduğunuz sorular burada yüzlerce defa soruldu. Hepsinin cevabı var onu demek istiyorum. Sıfırdan size kimse yardım etmeyecektir. En basiti k1 forumunun ilk sayfasında hangi evrakları toplamanız gerektiği hangi formu doldurmanız gerektiği yazıyor. Yine aynı şekilde 10-15 sayfa önce ya da biraz daha ileride olabilir k1 vize kanıtlarıyla ilgili bir video paylaştım. Ben size yardımcı olmaya çalışıyorum. Forumu araştırıp cevapları bulmanız sizin bileceğiniz iş sonuçta. Takıldığınız bir yer olursa zaten insanlar bildiklerini paylaşır merak etmeyin ama yine söylediğim gibi kimse sıfırdan adım adım yardım etmez En azından ben kendim için söylüyorum. Çünkü herkesin bir dünya uğraştığı şey var süreçte başarılar. Formları doldurmak kanıtları toplamak bu sürecin en basit kısmı. YouTube a yazın how to fill 129F form diye Türkçe ingilizce bir sürü video çıkacaktır. Tek videoya bağlı kalmadan birden fazla video izleyin formu doldurmaya başlayın. Yani araştırdığınız nedir bilmiyorum ama yanlış şeyleri araştırıyor gibisiniz sanki :)
Mesela sevgilim yeterli parayı yapamıyor yıllık , ailesinden biri sponsor olabilir biliyorum , onun için hangi formu doldurmalıyız ayriyetten , yada ailesinden olmayan amerikan vatandası biri olabilir mi , olabiliyorsa ona ayrı bi form türümü lazım ?
-
Merhaba, nişanlım şu an nvc den mail aldı, benim case Ankara’ya gönderilmiş. Bir Ank ile başlayan numara aldım. Bir kaç sorum olacak.
1- şu anda ds-160 ı doldurabilir miyim?
2- fotoğraf istiyor fotoğraf için konsolosluğun belirttiği fotoğrafçıya mı gitmeliyim.
3- ds160 numarası yazıyor bu numarayı nasıl öğrenebilirim?
Şimdiden herkese çok teşekkürler ederim -
@shwannn 1 - evet
2 - istediğiniz fotoğrafçıdan çektirin amerika vizesi için olduğunu belirtin.
3- ds160 formunu doldururken AA ile başlayan numaranız ds160 numarası. -
@ob16222 hocam, ds 160 ı doldururken foto istiyor. O fotoğrafı formu doldurmadan önce mi yüklememiz gerekiyor
-
@shwannn çektirdiğiniz fotonun dijital kopyasını mail adresinize isteyin. Onu yüklüyorsunuz. Ds160 ın son sayfasında soruyor size.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
52
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum